Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A móri mészárosok

2008.07.04. 09:45 | Proszektura | 12 komment

Címkék: könyv börtön ügyvéd bíróság mór gyilkosság igazság bestseller róbert kaiser mészárlás életfogytiglan ede kékfény ügyész weisdorn pusoma

 N.I. kisasszony könyvet írt egy börtönnaplóból.Nem is akármilyen könyvet, s nem is akármilyen naplóból.

A magyar igazságszolgáltatás – kiemelten a magyar rendőrség – ezzel újabb mélypontra érkezett. Szerintem a bűnügyi újságírás is.

Most is minden érintett össze-vissza beszél és cselekszik. Hogyan, mikor került ki a börtönből a napló, ki tudott róla, ki nem, tartalmaz-e új elemeket, bizonyítéknak tekinthető-e, avagy sem?

Mindezeket egyelőre nem tudni.

Az azonban tény, hogy a honi igazságszolgáltatás a Pusoma ügy, Burkáék, a Gán fivérek pere és jó néhány hasonló alaposan elcseszett – de ezeket az elcseszéseket soha el nem ismert - ügyei után hazánk legnagyobb bűnügyében folytatott eljárások során olyan hibák sorozatát követték el, amelyek közül csak egyért is le kellett volna már mondania legalább fél tucat rendőri és igazságügyi vezetőnek.

A móri nyolcas gyilkosság ügyében ártatlan embereket vettek üldözőbe, diadalittasan tévében mutogattak és tartóztattak le egy szál gatyában a Tv kamerák kereszttüzében, mondván, hogy megalapozottan gyanúsíthatók e szörnyű bűnténnyel, majd újabb ártatlan embereket ítéltek életfogytiglanira és hosszú börtönbüntetésre. Az ügy bírája ítéletében arra célozgatott, hogy a vád nem elég súlyos, nem meríti ki a vádlottak valamennyi gaztettét. A másodfokú bírák is osztották ezt a nézetét és új eljárást rendeltek el Hajdú Lászlóval szemben. Bár a bizonyított tények közben az égvilágon semmit sem változtak, az az ügyész, aki korábban Kaiser Ede társát csak a gyilkos fegyverek beszerzésével vádolta, szemrebbenés nélkül megváltoztatta a vádiratát, és most már azt állította, Hajdú részt is vett az öldöklésben.

Ahogy a kedves vendég parancsolja!

Ja és el ne felejtsük, eközben egy rafkós besúgó a hálás hatóságoktól felmarkolt 25 milliós vérdíjat.

Aztán ebben a sajátos hazai morbid, lánc, lánc, eszterlánc játékban - a három a magyar igazság ősi jogelv figyelembe vételével -  újabb páros került előtérbe egy véletlen folytán.

Őket most ugyancsak ugyanazzal vádolják, ami miatt másokat elítéltek – Kaisert már jogerősen is.

Ám a hazánk eddigi legsúlyosabb bűnügyében ezek után még egy újabb nem várt fordulat történt. Az immáron véglegesnek szánt gyanúsítottak közül az egyik felakasztotta magát egy kötéldarabbal (!), szinte az őrizői szemeláttára. De előtte még észrevétlenül írt egy hosszú naplót, amiben csak úgy lazán beszámolt még néhány más gyilkosságról is a móriakon kívül. A memoárt senki nem foglalta le tőle, az eredeti napló senkit nem is érdekelt a hatósági emberek közül. Olyannyira tisztelték ezt az intim szférát, hogy még azt is lehetővé tették, hogy a tömeggyilkos a vaskos irományát – állítólag - minden ellenőrzés nélkül postára adhassa a felesége címére.

Történt állítólag mindez egy olyan börtönben, ahol az árgus szemű smasszerek még az intézetből szökött 15 éves lejmolós gyerekek firkálmányait is háromszor átolvassák, nem üzennek- e bűntársaiknak. „Kedves szülejim, nagyon szeretlek beneteket, de monjátok meg a Dugónak, hogy mindent tagadlyon!”

Hogy divatos fogalmazással éljek, lényeg a lényeg, a napló végül is szerencsére avatott kezekbe került. N. kisasszony – „szó szerint lebilincselő” – bizonyára remek könyvet rittyentett belőle, ami „nem bulvár stílusban íródott”, de várhatóan nagy bestseller lesz. Nem kizárt, hogy dedikálás közben majd az írónő egy Tv stábnak kijelenti, a bevétel egy részét a nyomorék fiatalok gyógyítására, vagy valami más hasonlóan nemes célra ajánlja fel.

Arról nincs információm, hogy a tégla huszonöt millkájából juttatott e valami nemes célra némi adományt.

Összefoglalva az eddig történteket. Tudtommal nem vontak senkit sem felelősségre azok közül, akik jó néhány ártatlan embert ez ügyben vegzálták, letartóztatták, tömeggyilkosnak bélyegezve, elítéltették, elítélték, a vamzernek nagy halom pénzt kifizettek, az újabb gyanúsított öngyilkosságát, illetőleg naplójának kicsempészését mulasztásaikkal lehetővé tették. (Hacsak valahol egy portást el nem bocsátottak mindezek miatt!)

N. kisasszonyt viszont mindezek már nem zavarják abban, hogy művével a Parnasszusra bevonuljon.

Valamikor régen az akkori Kékfényes Szabó László kiváltsága volt a rendőrségi aktákban turkálás és természetesen szigorúan rendőrpárti írások közreadása.

Most az ugyancsak egykori Kékfényes N. teheti meg mindezt. Ő megismerhette a gyilkos irományát, s könyvecskét kanyaríthatott abból. (Később lehet, film is készül belőle.)

A naplót írónak akár életfogytiglanira ítélhető bűntársa, Weisdorn Róbert és annak ügyvédje viszont egyelőre az irományt még csak nem is láthatták.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr81552605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CJKrisz 2008.07.04. 10:09:42

Elszomorító ez az egész móri eset és mindaz ami körülötte zajlik. Emlékszem anno egy szakajtóra való "nyomozó" kapott jutalmat, meg előléptetést azért, mert tk. 24 óra alatt elkapták a móri mészárosokat. Aztán szépen kiderült, hogy csúnyán mellényúltak. Kérdem én, hogy a kapott pénzjutalmakat az illető megjutalmazott "nyomozó" urak vajon visszaszolgáltatták? Visszafokozták őket? Hiszen semmilyen gyors és profi, vagy egyáltalán jónak mondható munkát nem végeztek, hovatovább ártatlanokat hurcoltak meg és még csak azt sem mondták, hogy bocs. Meg úgy általában jelentkezzenek már ezen blog olvasói közül azok, akik pénzjutalmat, vagy bármilyen fizetésen felüli juttatást szoktak kapni azért, mert a munkájukat végzik? Miért járt ott mittudomén Kovács József őrmesternek pénzjutalom, meg előléptetés? Az a kötelessége, a munkája hogy nyomozzon, kerítse kézre azokat, akiktől a hasonlóan jó képességű kollégái nem tudják megvédeni az ország polgárait! Undorító ez az egész rendszer...

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2008.07.04. 10:22:29

Ha egy olyan tök pofonegyszerű és nyilvánvaló ügyben, mint a 200 milliós honlapkészítés, nem történik még csak feljelentés sem, mit vártok?

Amúgy arra meg figyelni kéne, hogy ne globalice szídjuk ar rendőröket. Ott is fejétől bűzlik, és sok esetben csak arról van szó hogy brutálisan nem értenek egyesek a szakmájukhoz.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2008.07.04. 10:23:32

A másik meg hogy a rendőrség szerintem olyan mint a katonaság: még erősen tombol ott a szocializmus. És itt megint csak az egyik fő probléma a szakmai hozzá nem értés, tipikus maradvány a szocialista időkből...

Héttörpe (törölt) 2008.07.04. 10:48:01

Az tényleg igaz, hogy a gyilkosokat, miután elhagyták a helyszínt, mgállították a rendőrök gyorshajtás miatt az országúton? Mert ha igen, akkor ott bizonyára adatfelvétel is volt, és ha ez igaz, akkor a magyar nyomozóhatóság munkája egy kalap sz..t nem ér.

ftxpmj 2008.07.04. 11:33:32

Mondjuk nekem az sem tetszik, hogy Kaiser Edét úgy állítják be egyesek, mint egy ártatlan bárányt, jobb helyeken(pl. USA) már méreginjekciót kapott volna az elkövetett más bűncselekményei miatt. Azt se feledjük, hogy Kaiser nem vállalta a hazugságvizsgálatot, ez egy óriási baromság volt részéről, valószínű az ügyvédje tanácsolta, mert bár valószínű, hogy Kaiser neki is tagadott, de szerintem az ügyvéd sem hitt neki, gyakorlatilag Kaiser volt a tökéletes elkövető: légiós múlt, erőszakos bűncselekmények sorozata korábbról, móri volt a barátnője, ismerte a bankot, sőt tervezte annak kirablását és a rendőröket csak megerősíthette, hogy nem válallta hazugságvizsgálatot sem. De mondom én inkább abban látom a fő gondot, hogy Kaiser Ede nem töltötte jogerősen életfogytig tartó börtönbüntetését a móri bűncselekmény időpontjában a mór előtt sorozatban elkövetett erőszakos bűncselekményei miatt.

CJKrisz 2008.07.04. 11:35:44

Bizony igaz, megállították őket! Hovatovább a fegyverek ott voltak az anyósülésen dekkoló egyik elkövető lábainál.

gabcigirl 2008.07.04. 11:41:03

Majd a végén kiderül, hogy a könyv legnagyobb baja, hogy nem férfi, hanem nő írta, höööö....

Unbiased 2008.07.04. 11:43:03

Off: a Kaisert életfogytiglanra ítélő Varga Zoltánt a Legfelső Bíróság tagjává választották. Indokolás: harminc évi áldozatos munka.

arta 2008.07.04. 12:01:18

Varga bíró előmenetelen mindent elmond a mai magyar "igazságszolgáltatásról".
Szolgalelkű, tisztességtelen és tehetségtelen. Egy határ szar.
Szégyen.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2008.07.04. 12:15:31

Endike fején találta a szöget. Azért csak szomorkodhatunk, hogy operettország hercegei mit sem tettek a tényleges tettes kézre kerítéséért... aki viszont embereket talált fejen.

lolcode · http://isten.aldja.szalaiannamari.at 2008.07.04. 12:33:35

ftxpmj

lol b+

ki a retkes halalt erdekel kaiser mit kovetett el
holnap teged vesznek elo azert mert megoltel par embert es raknak be a sittre megnezem mit szolnal hozza
ebben az ugyben artatlan volt es kesz
ez mutatja mennyire impotens dilettans mocskos trogerekbol all a magyar ingazsagszolgaltatas

itt sem tortent rendszervaltas 89 ota

tuszokra lovoldozo kommandosok, penz tolvajok, tuntetoket osszevero noket megeroszakolo rendorok, fogyatekosokat megalazo nyomozok. soroljam?

mas orszagokban mar kapaval kaszaval vertek volna agyon ezeket

ftxpmj 2008.07.04. 15:56:53

engem vagy téged nem vehetnének elő, mert nincs légiós múltunk, nincsenek erőszakos bűncselekményeink korábbról, nincs móri barátnőnk, nem ismertük a bankot, nem terveztük annak kirablását és valószínű, hogy válalltuk volna a hazugságvizsgálatot is.
süti beállítások módosítása