Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Távolodunk Európától

2008.07.08. 12:31 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány rendőrség csőcselék európa meleg tojás buzi koktél felvonulás rebisz ellentüntetés molotov méltóság hatalommánia

 Állítja a Népszabadság karikaturistája (is). Aki szerint a műholdas felvételeken nagyon jól látható, hogy szombat óta megint mennyit távolodott.

Hát nem.

Ilyet tán még Gyurcsány sem mondott nyilvánosan.  Ő csak önvédelmet hirdetett a kisebbségben lévő szélsőség ellen, amely szélsőséget persze rendszerint összeköt a teljes jobboldallal, mint cinkosokkal. (Időnként némi alappal.)

Holott nem önvédelem kellene ide, meg nem a jobboldal heccelése, hanem zéró tolerancia.

Zéró toleranciát ugyanis elsősorban nem a szabálytalanul parkolók ügyében kéne a hatalomnak gyakorolnia, hanem a folyamatosan hőbörgő, gyűlölködésben tobzódó néhány száz terrorista ellen.

Miért nem tudják ezeket az egyéneket móresra tanítani?

Hogy a jelenlegi törvényes eszközökkel ez nem lehetséges? Nevetséges.

Hevesen nem rég a magukat állítólag igazolni nem akaró romákat egy tucatnyi rendőr pillanatok alatt belevert a földbe. Nőknek, kislányoknak estek neki. Pedig ott állítólag ötvenfőnyi feldühödött csoport támadta őket székekkel, sörösüvegekkel. Itt meg játszották a kényes demokratát. Tán még glaszékesztyűt is húztak. A csőcselék pedig tette a dolgát, s rádióriportert ütött le, rugdosott meg, országgyűlési képviselőket abriktolt.

Lefogadom, hogy ezek a Hősök terén randalírozó pofák többnyire ugyanazok, mint akik a Tv-t is megostromolták, s akik a többi kormányellenes balhéban is részt vettek.

Nem igaz, hogy a rendőrség és a nemzetbiztonságiak nem ismerik őket. Sőt, nem kizárt, némelyiket munkatársként is nyilvántartják.

Szerintem azért nem akarják ezeket az egyéneket elkapni, és börtönbe csukni, mert nem ez az érdekük.

A jelenlegi hatalom már csak ezekből a szélsőségesekből él.

Úgy látszik, nagyon jól elvannak ők egymással.

Ugyanis mind Gyurcsány, mind a rendőri vezetés tisztában kellett legyenek azzal, hogy mi fog történni a meleg-felvonuláson. De nem is akarták megakadályozni a balhét, mert ez felelt meg hatalmi érdekeiknek. Miközben álságos, álszent módon a jogállamiság elégtelen eszközeire hivatkoztak.

S naná, hogy jöttek a káosz képei megint!

Persze, nem azé a káoszé, amit ők teremtettek a gazdaságban és a mindennapjainkban. Hanem a fotogén Molotov-koktélokat dobálóké, a dühöngő maszkos csőcseléké.

S a végén, mint egy folytatásos szappanoperában, a főváros füstölgő romjai közül előlépett Gyurcsány, a haza megmentője, aki összefogást hirdetett a hatalmi ágak közjogi méltóságai között, sőt Chartát.

De nem márciusit.

Július elején hirdette meg, szeptember elejére.
Nem siette el.
Elvégre nyár van, vakáció. Ilyenkor a rendes ember elutazik nyaralni.
És talán Gyurcsány is.

Európától nem mi távolodunk, hanem néhány hatalommániás vezetőnk.
A Charta megvár. A chartergép nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr35558668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása