Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Cigánybűnözés I.

2008.07.14. 16:26 | Proszektura | 1 komment

Címkék: terror roma zsolt erdőirtás bayer ágnes cigánybűnözés kábellopás átány seszták heol

 Van-e létjogosultsága ennek a szóösszetételnek? Létezik-e olyan, hogy cigánybűnözés?

Egy velejéig romlott, külföldi szerverekről gyűlöletre uszító fasiszta hírportál először majdnem azt írtam a fasiszta helyett, hogy szélsőjobbos, de véletlenül sem akarom a jobboldalt ennyire megsérteni! , az egyik rovatának adta azt az elnevezést: Cigánybűnözés.

Ez a provokatív cím kezdettől fogva sokakat felháborított, manapság azonban már jóval magasabbra került az ingerküszöbünk. Túl vagyunk már egy-két sikeres parlagfű-irtáson. S a hazai sajtó is egyre gyakrabban és egyre bátrabban cikkezget az úgynevezett cigánybűnözésről. Most hirtelenjében Bayer Zsolt, s a Magyar Nemzetben Seszták Ágnes úrasszony elménckedései jutnak eszembe. (Persze jóval több az ilyen írásmű, csak közülük egyre kevesebbet olvasok el. Úgyis ugyanazt hajtogatja furtonfurt mindegyik.)

A legfrissebb példa egy mai vidéki online újságban, a HEOL portálján jelent meg a sokatmondó Önvédelemre berendezkedő falu címmel, amelyikben Átány polgármesterét szólaltatták meg.

Íme egy-két jellemző részlet!

A faluvezető máris sorolja: a közmunkának vagy a pénzbüntetésnek nincs valódi visszatartó ereje. Ezen egyebek mellett az is értendő, hogy a 14 év alatti gyermek büntetőjogi szempontból felelősségre nem vonható, ugyanakkor a jelenlegi szabályozás szerint a szülő nem felel a csemetéje tetteiért Megjelentek a mozgó bűnözői csoportok, akik hajnalonta tarolnak: kerítést, házat, villanyoszlopot, vezetéket, hagymát, hidat, vagyis mindent ellopnak, ami az útjukba kerül Nagyon sok lakost kimondottan sért, hogy egyes családok hajnalig randalíroznak, hangoskodnak az utcán, miközben arra sincs lehetőségünk, hogy rájuk szóljunk, hiszen egyből rasszizmust kiáltanak.

A polgármester úr monológjában egy kalap alá kerül a pénzbüntetés - a közmunkával, a gyermekvédelem - a mozgóbűnözéssel, valamint a hajnali randalírozás - a romák fajgyűlölettel vádaskodásával.

Átány a falupusztítás nagyságáról pontos számokkal is szolgált: huszonöt év alatt pontosan 118 portát hordtak szét azért, hogy építőanyaghoz jussanak. Jelenleg 104 gyermeket nevelő roma anya közül 98 sohasem dolgozott. A településen 3040 "megélhetési vándor"  van, akik hol elköltöznek, hol meg visszajönnek.

A falu első embere szerint mindez egy nagyon hosszú folyamat eredménye. "A munka, a tudás, az erkölcs tulajdonképpen teljes mértékben leértékelődött. Mert mit tudtunk mi mondani a becsülettel egy teljes életet végigdolgozó embernek, amikor azt látja, hogy Mercédesszel jönnek a segélyért, miközben másnak a vagyona sincs biztonságban?"

A polgármester úr szavaiban bizony sok igazság és sok féligazság van. Sok olyan igen komoly és veszélyes konfliktus említődik itt, amelyekkel ma országszerte küszködünk.

Mielőtt ezeket sorra vennénk, előbb az a megjegyzése feltétlenül említést érdemel, amely szerint Mercédesszel jönnek segélyért. Ez a mondat az interjú egyik gyöngyszeme. Körülbelül annyi valóságismeretről tanúskodik, mint Marie Antoniette állítólagos kijelentése arról, hogy ha a népnek nincs kenyere, egyen kalácsot. Szóval nem igaz ez a Merdzsós dolog, de csuda jól hangzik. Egy ilyen kijelentés hatására sok igaz hazafi zsebében nyílik ki a bicska.

A polgármester úr nyilatkozatának megjelenése után persze ahogy az lenni szokott azonnal megindult a hozzászólások áradata. Ma Magyarországon egy internetes portál akkor számíthat maga körül pezsgő szellemi életre, ha a cigányokról vagy a melegekről értekezik.

Persze valamennyien álnéven kommentáltak.

Az egyikőjük szóviccet sütött el: EGY SOR CIGÁNY EGY SOR-TŰZ!

Egy másik hozzászólás viszont igazi lexikális gyűjtőszenvedélyről árulkodott, amikor hosszú felsorolást közölt bizonyos bűnesetekről.

„Átány - cigányok megverték egy autóbusz sofőrjét.
Edelény - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Törökszentmiklós - két pedagógust bántalmazott egy cigány.
Kállósemjén - húsvágó bárddal támadt mentősökre egy cigány.
Mike - 3 cigány rabolt ki egy idős embert.
Kunmadaras - 2 cigány rabolt ki egy járókelőt.
Angyalföld - két cigánybanda fegyveres tömegverekedése.
Ilk - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Nyíregyháza - mentősökre támadt egy cigány.
Nyírbogdány - cigány bántalmazott egy tanárnőt.
Buják - cigány verte meg az iskolaigazgatót.
Kiskunhalas - fegyveres cigányok tömegverekedése.
+ erdőirtások, kábellopások, mindennapos gyilkosságok, idősek elleni terror, uzsorázás, stb, stb, stb.

Egyik kommentár szerint az nem érdekes, ha roma öl romát, legalább segíti a rendőrök munkáját. A többi hozzászólóra részleteiben nem érdemes kitérni, hisz érveiket ezerszer olvashattuk már. Egyet viszont ki lehet, sőt ki kell emelni, mindezek közös jellemzőjeként.

Irtózatos indulatok kavarognak bennük! Elkeseredés, félelem és agresszív gyűlölet!

Jogosan vajon?  S tényleg létezik olyan, hogy cigánybűnözés?

Legközelebb ilyen kérdésekről írnék.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr25567801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2012.09.14. 06:44:40

S valljon mi megint ezen elfogultság oka, melly a közönséget e tárgy körül tökéletes sötétségben tartja? Semmi egyéb, mint országos embereink legnagyobb részének járatlansága a reactiók törvényi körül – melly, mint fentebb érintém, felette fájdalmas, s a közönségre nézve kimondhatatlan káros… Minden engedékeny s lágy törvény okvetetlenül éppen ezen most említett effectust szüli. Tíz bűnöst s gondatlant directe kimél, ellenben száz ártatlant és szorgalmatost indirecte büntet…a rosszat, lágyvelejűt, tanulatlant s gondatlant ápoló törvény, midőn e szép társaságnak néhányit tán megmenti – s csak tán, mert ez is kérdés – minden bizonnyal számtalan jót,okost, tanultat s gondost szüntelen büntet, s eképp nem az élet elvének, de a rom Istenének állít oltárt.”
De hát ezt a korszerűtlen és tudatlan Széchenyi István írja a Stádium lapjain. Ellentétben a mai felvilágosult politikusainkkal, akik az említett lágyvelejűt ápoló törvényt működtetetik
süti beállítások módosítása