Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Cigánybűnözés III

2008.07.16. 17:26 | Proszektura | 1 komment

Címkék: cigánybűnözés pusoma interezés színesfémlopás gán fivérek burkáék

A cigányellenesség növekedése mindenkinek érdeke, kivéve az érintetteket. Jó a baloldalnak, mert lehet rettegni a fasiszta veszélytől, el lehet terelni a figyelmet más bajokról. Jó a jobboldalnak, mert újra és újra igazolhatják olthatatlan hazaszeretetüket, s mind ezenközben bizonyíthatják a baloldali hatalom tehetetlenségét, a közrend, közbiztonság fenntartásában. Ráadásul erkölcsi alapot szolgáltathatnak a különféle félkatonai csoportok szerveződéséhez.

A baloldali propaganda szerint a jobboldal cigányellenes. A jobboldal pedig azt állítja, hogy a baloldal csak négyévenként, választások előtt cigánybarát.

Ez az a kivételes helyzet, amikor a kölcsönös vádaskodásaikban mindkét oldalnak igaza van.

A kiszolgáltatott cigányság tökéletesen alkalmas a bűnbak szerepére. Miközben a fehérgallérosok cakompakk egész bankokat lopnak el,  addig a munkanélküliségre nélkülözésre, és nem egyszer éhezésre is kárhoztatott romák legkisebb vétkeit is szigorúan megtorolják.

A szélsőjobb gyakran bizonygatja, hogy a hatóságok a cigányokkal elnézőbbek, szinte mindent megengednek nekik. Ezt hangoztatják, miközben persze nem mulasztják el mindig megjegyezni, hogy a börtönök cigányokkal vannak tele.  Hogyan lehet ez, ha mindent elnéznek nekik?

A hatóságok cseppet sem bánnak a cigánysággal kesztyűs kézzel. Számtalan példa bizonyítja ezt, S most nem is elsősorban a már ismert ügyeket Pusoma, Gán fivérek, Burkáék stb. említeném.

Volt szerencsém itt-ott amott bírák, ügyészek, rendőrök belső, internetes levelezéseibe bekukkantani. Mielőtt meggyanúsítanának, hozzáteszem, nem magánlevelekről van szó, hanem a munkatársak között, munkahelyen terjesztett körlevelekről. Ezek bizony olykor-olykor cigányellenes szövegeket, képeket tartalmaznak. Egy kihízott rosszarcú roma férfiú terpeszkedik egy asztalnál, előtte töméntelen húszezres bankó, megvan tán tíz millió is, a pénzhalmaz közepén pedig rengeteg csillogó vaskos arany ékszer A hozzá fűzött vicces kommentár: gazdagabb, mint Demján!

Az egyik vidéki városi rendőrkapitányság páncélszekrényére egy szélsőjobboldali újságból kivágott cikket ragasztottak, Magyarország a magyaroké felirattal.

Ezek az emberek kivételeznének a cigányokkal?

Konkrét példák bizonyítják, hogy miként érvényesül az intolerancia és az előítélet az ítélkezésben. Nem is mindig a kiszabott büntetés súlyában, hanem a bizonyítékok értékelésében. Ahol egy magyart felmentenének elegendő bizonyíték híján, ott egy cigányt vígan elítélnek. Úgynevezett bírói mérlegeléssel. Ami mint tudjuk - még fellebbezéssel sem támadható.

Valamikor járta olyan mondás a törvényszékek tájékán, hogy egy tanú nem tanú. A cigány esetében előfordul, hogy még egy tanú sem kell, egy kikényszeríttet, hevenyészett beismerés is megteszi. Sőt néha még az sem kell. Egy bűnösségét mindvégi következetesen tagadó cigányembert azért ítéltek el, mert állítólag a rendőrök előtt szóbeli beismerő vallomást tett. Az „érdektelen nyomozók legalább is ezt állították.

A magyar ítélkezési gyakorlatból általánosíthatóan kijelenthető, hogy az elkövető (vélt) cigány mivolta egy plusz terhelő bizonyíték.

Legközelebb az ínterezésről, színesfémlopásról, szoc.polos ügyekről és a lejmolásos csoportos rablásokról írnék.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr96571268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ggustav 2008.08.25. 21:55:15

"a hatóságok a cigányokkal elnézőbbek, szinte mindent megengednek nekik. Ezt hangoztatják, miközben persze nem mulasztják el mindig megjegyezni, hogy a börtönök cigányokkal vannak tele.Hogyan lehet ez, ha mindent elnéznek nekik?" Szerinted ez a gondolatmenet tényleg logikus? Vagy csak megtéveszteni szeretnél vele? Egy egész életnyi lopás, betörés, bunyó során komolyabb ügyekért jópárszor börtönbe kerül a cigó , de attól még simán megúszhatja a 80%át is annak amit csinál, és akkor máris hülyeséget mondtál.
"A magyar ítélkezési gyakorlatból általánosíthatóan kijelenthető, hogy az elkövető (vélt) cigány mivolta egy plusz terhelő bizonyíték." Na akkor azt mondd már meg , a galgagyörki esetben mért nem volt bizonyíték a cigányok ellen az, hogy a cigók nem voltak hajlandóak kiköltözni a magyar házaspár saját házából, fizetni az ottani fogyasztásukat, az, hogy kidöntötték a kerítésüket amikor nekikrontottak, hogy kinyírták a kutyájukat, és miután szólni mert a rendőrségnek a pofátlan, úgy fejbeverték a magyar szomszédot, hogy beszakadt a dobhártyája??? Ott van minden, meg lehet nézni a videót.És ami a pláne, a kolompár orbánék kimentek rinyálni, hogy a gárdisták cigókra lőttek, egy plazmatévét(!!!) is eltaláltak, persze mindenki megint cigányüldözésről beszél. De akkor most ki üldöz kit azt mondd meg. Egy magyar szomszéd az egész cigánysort?
Kezdem azt hinni, hogy te külföldről írsz, vagy álomvilágban élsz, ahol a cigányság üldözés alatt áll,rettegésben él,küszöbön a cigány holocaust, ahol a csecsemőktől aggastyánig mindenki cigányokat ver és aláz, miközben nekik elég ha megszólalnak, máris félholtra veri őket egy kommandós vagy gárdista. Vagy szétlövi a plazmatévéjét...l
süti beállítások módosítása