Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Gyurcsány Arany Alkonya.

2008.07.17. 16:16 | Proszektura | 19 komment

Címkék: gyurcsány népszabadság nyugdíj segély alkony arany otthona öregek versenyhivatal

Gyurcsány Ferenc, miniszterelnök úr vajh ki tudja milyen indíttatásból az Arany Alkony Paskál Otthonba látogatott. Ahol persze elmondta azt, amit vártak tőle. A kezét ugyan senki nem csókolta meg ezenközben, de az idős hölgyek körében meglehetős sikert aratott. Főként miután a több száz örvendező nyugdíjas előtt stabilitásról beszélt és közölte, folyamatosan növelni kell a nyugdíjak értékét. Ráadásul áramár kompenzációt is ígért az otthonnak. Kérdés csak az, ezzel kiknek segít Gyurcsány úr, a gondozottaknak, vagy az otthonnak?

Mindemellett bírálta a szociális ellátó rendszert, amúgy Kurucinfosan. A szociális rendszerben igazságosabb elosztásra van szükség.  Ha azt érzik az emberek, hogy inkább megéri igénybe venni a szociális segélyt, mint dolgozni, az ellene szól az értékteremtésnek és az értékmegőrzésnek.

A szocialista miniszterelnököt ugyan senki nem puszilta meg az öregecskedő hölgyek közül, sőt kézcsókot sem kapott, legalább is ilyen fotóval nem találkoztunk, ellenben látható, amint kíséretével együtt atyaian mosolyog a hatalmas gyógy-labdákon ücsörgő testes matrónákra.

Rossz nyelvek szerint a miniszterelnök úr azért választotta ezt az intézményt, mert az a jó pápai anyukája is itt heveri ki az energiaár-emeléseknek, s az inflációnak a viszontagságait. Állítólag nem tudta a panellakása rezsijét kigazdálkodni pedig fűtésre is csak a konyhai gázrezsót használta -, s kénytelen volt ide költözni.

Ha nem tudnák, kis hazánkban egyébként virágzik az önzetlen otthonterems az öregek számára. Persze nem elsősorban a hajléktalanok esetében.

Természetesen ezekben az intézményekben igen  fontos a csábító névadás is. Ötletesebbnél ötletesebb, vonzóbbnál vonzóbb elnevezések sorjáznak.

Orchidea, Kék Duna, Levendula, Őszikék, Estikék, Harmónia, Arany Élet, Napfény, Ezüstfény, Ambrózia, Aranykereszt.

Nekem a Gondűző öregotthon a kedvencem. Egy borospince bejáratán található feliratot juttatja eszembe: Ha felejteni jött, kérjük előre fizetni!

De hol is található ez az aranyintézmény?

Budapesten, kertvárosi övezetben, Pest egyik legfrekventáltabb részén, a zöldellő Zuglóban épült fel az Arany Alkony Otthonok hálózatának legújabb és egyben legmodernebb otthona az Arany Alkony Paskál Otthon.

Ide vágó hír a Népszabadság online szerint, hogy - bírságot ugyan nem szabott ki -, de megtévesztőnek minősítette az Aranykor Szociális Kht. és az Arany Alkony Paskál Idősek Otthonának többségi tulajdonosa, a Medicatus-SPC Zrt. egyes reklámjait a versenyhivatal. A hirdetésekben ugyanis azt sugallták: az Arany Alkony Paskál Idősek Otthonában nagyméretű medencékben gyógyfürdőt üzemeltetnek. A vízzel teli úszómedencét ábrázoló reklámokkal szemben azonban valójában csak néhány egyszemélyes kádban lehet gyógyfürdőt venni. Ráadásul ez a lehetőség is korlátozott, mivel az üzemeltető Medicatus olyan kis mennyiségre kötött szerződést a gyógyvízszolgáltatóval, hogy az otthon lakóinak naponta csak kis része tud gyógyvízben fürödni.

Most már látom, Gyurcsány Ferenc miért pont ide látogatott el kíséretével.

Tudta, az itt lakók nem lepődnek meg semmilyen lódításon.

Hozzászoktak már az átveréshez.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr71572873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyekk 2008.07.17. 16:42:05

Vicc a Kretén magazinból: Kormánytagok óvodát, iskolát börtönt látogatnak meg. Utána a miniszterek kérdik a miniszterelnöktől: "-Az óvodák, és iskolák költségvetését mindenhol megszigorította megnyírbálta a miniszterelnök úr. A börtönnek meg színestévét, sportpályát, szaunát igért. Miért?" Erre a miniszterelnök: "-Egyszerű! Iskolás, óvodás már nem leszek. De börtönbe még kerülhetek." (Reméljük így lesz Miniszterelnök úr! - állampolgár)

states 2008.07.17. 16:55:47

Minden népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel. Ez a nagyon bölcs mondás sokszorosan érvényes a mienkére. Kizártnak tartom, hogy bármelyik másik úgymond demokráciában ez a retardált kretén hatalomra juthatott volna. De hogy még újra is válasszák, az már kimondottan a sci-fi kategóriájába tartozna...

Werwolf 2008.07.17. 17:00:17

tolvaj, elkurta, hazug.
takarodjon.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.07.17. 17:07:46

Azért volt a világ különböző helyein a közelmúltban pár olyan elnök, amilyen még itt sem fordulhatna elő.

- Jelcin
- Ifj. Bush
- Berlusconi

Ez persze nem jelenti azt, hogy Ferenc jó, csak hát ugye lehetne még rosszabb is...

Kerti Öröm 2008.07.17. 17:12:03

Elmondjam, hogy milyen indittatásból látogatott a nyugdíjasotthonba?
Hát csak azért, mert a nyugdíjasok a legfőbb megmaradt szavazóbázisa.

Egyébként nem csodálkoznék, ha hamarosan Észak-Borsodi falvakba is ellátogatna, és a segélyek megvédését hangsúlyozná...

popo 2008.07.17. 17:18:09

Hehe ismerem az otthon alapítóit!
Dolgoztam is náluk!
Igazi hullagyár és persze pénzgyár ez nekik!
Egyébként nem rossz 5let és sok idősnek valójában nagyon is jó üzlet egy ilyen otthon! Fullos ellátást kapnak a nyugdíjukért + társaságot! Akinek nincs csakládja ez nem utolsó dolog!
Ferenc testvéretek meg gondolom bekéreckedett kampányolni...

Nesztor · http://www.hezekiah.hu 2008.07.17. 17:23:19

"pápai anyukája is itt heveri ki az energiaár-emeléseknek" Na ez ütött. De Gyurcsány esetében még elképzelhető, hogy ez így van, vagy így lesz.
Cirkusz már oké, talán hamarosan a kenyérrel sem lesz gond.
A szociális ellátó rendszert meg igazán átalakíthatná, nem csak szóban, bírálva, elvégre (még) ő van kormányon.

states 2008.07.17. 17:23:49

Hamvas Hedvig
Azért a 4-es metrót ne felejtsd ki, van egy fogadásom, hogy a bányászlámpás sárga sisakban heteken belül tiszteletét teszi az alagútban, az is hoz annyit a konyhára, hogy karácsonyig ki lehet húzni azzal együtt, amit az Arany Alkony hozott...

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.07.17. 17:24:24

Egyébként elképesztően szívós egy dög. Már bármelyik kullancs rég bedobta volna a törülközőt, de Fletó még mindig próbálkozik.

Soha nem adja fel.

rockjano 2008.07.17. 17:36:47

Aranyos a cikk. Az Indexesen jót nevettem.

De kedves jobbosok ne kövessétek el azt a hibát hogy lebecsülitek a pasit. Nekem sem a szívem csücske de okos ember, hiba bután fikázni.

Pontossan tudja mit csinál és miért, és hosszú távon be is fog neki jönni szerintem, ha 2010-ben ellenzékbe is szorúl lessz ô még miniszterelnök, találkoztok még vele, marad

Werwolf 2008.07.17. 17:49:42

rockjano,
sittre fog menni, büntetett elöelettel meg nem lehet miniszterelnök.
alighanem jobban teszi, ha elhuz külföldre a valasztasok utan. Egyreszt, mert örzes nelkül sokan leköpik majd az utcan, masreszt meg a börtön miatt. :))

rulla 2008.07.17. 17:55:05

"Hamvas Hedvig 2008.07.17. 17:12:03
Elmondjam, hogy milyen indittatásból látogatott a nyugdíjasotthonba?
Hát csak azért, mert a nyugdíjasok a legfőbb megmaradt szavazóbázisa."

Bizony, ez így van. De ez a bizonyos nyugdíjas-generáció szépen lassan kihal, és a mai, fiatalabb népek pedig nem veszik be ezt a sok rizsát. Így vagy úgy, ez mocsokos népnyúzó és bandája bukni fog, buknia kell. Ha nem, én húzok innen...

Invictus 2008.07.17. 18:12:48

"Nekem sem a szívem csücske de okos ember, hiba bután fikázni"

Kétségtelen, ezt mások is felismerték, már régen. "Na, hát a kiszesek közül nincsen normális, tárgyalóképes ember. Egyetlen ember van a KISZ-esek közül, akit én ismerek, akit komolyan kell venni, ha az ember tárgyal vele, mert az próbára teszi az ember képességeit, (...) az egy Gyurcsány nevű ember" - nyilatkozta Orbán Viktor 1989-ben

"Pontossan tudja mit csinál és miért, és hosszú távon be is fog neki jönni szerintem, ha 2010-ben ellenzékbe is szorúl lessz ô még miniszterelnök, találkoztok még vele, marad"

Hát pedig ő megígérte, hogy ha bukik, elmegy kurva jó könyveket írni (meg kurva jó borokat inni közben, gondolom:)
Attól tartok ebben is igazad van. Nincs az MSZP-ben kihívója, úgy tűnik ő is olyan szerepre tör a pártjában, mint Orbán a Fideszben.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.07.17. 18:25:25

Az lehet, hogy nincs az MSZP-ben kihívója, de ha Gyurcsány marad, akkor meg nincs MSZP. Ezt azért lassan csak felismerik ők is, mert bár hülyék, de azért nem annyira, hogy éhen akarjanak halni.

Szóval csak idő kérdése, hogy mikor küldik el Fletót. Figyeljétek meg drága barátaim, hogy karácsonyig, de legkésőbb jövő tavaszig lapátra teszik, még ha most nem is tűnik úgy.

Gyulabá 2008.07.17. 18:35:25

Hamvas Hedvig! Olvasási gyakorlat, nyáladzás helyett: Segélyezés: "Gyurcsány a legkeményebb megoldásokra hajlott"

Csökkentenék a segélyt, büntetnék a feketemunkásokat, ellenőriznék, mire fordítják a pótlékot a családok, a kormány nem mondott le arról, hogy a gazdasági fejlődés kerékkötőjének kiáltson ki egy 180 ezer fős csoportot – írja a Magyar Narancs.

rulla 2008.07.17. 18:45:11

Proszektura 2008.07.17. 18:25:25 "de ha Gyurcsány marad, akkor meg nincs MSZP."

Node kérdem én: Gyurcsány politikája (nagyjából) nem az MSZP politikája?

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.07.17. 18:48:04

Gyulabá,
A gazdasági fejlődés kerékkötője a kormány.

rulla,
Jelenleg valóban ez a helyzet, de azért ne higgyük azt, hogy a háttérben nem szervezik a puccsot...
süti beállítások módosítása