Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Kiss Ernő a magyar Colombo

2008.07.30. 20:05 | Proszektura | 1 komment

Címkék: kiss draskovics colombo ernő dandártábornok

Kiss Ernő nagy feltűnést keltő nyilatkozata szerint 1996-ban Horn Gyula miniszterelnök állította le Draskovics Tibor, a pénzügyi tárca akkori közigazgatási államtitkára ellen indított vizsgálatot. Kiss - akkor az ORFK gazdaságvédelmi főosztályának vezetője - elmondta: titkos nyomozást indítottak Draskovics és helyettese ellen, mert felmerült a gyanú, hogy a két vezető - hatalmával visszaélve - elérte, hogy a hatóság 83 millióról százezer forintra mérsékelje a Q8 üzemanyag-forgalmazó cég bírságát. A miniszterelnök a vizsgálat leállítását négyszemközt kérte.

Elképzelem, amint Horn a maga közvetlen módján így fakadt ki, miután Kiss Ernőt a bőrfotelbe ültette és konyakkal kínálta.

Ernőkém, mi a faszt kötekedtek ti ezzel a Tibi gyerekkel? Tán nem tudjátok, hogy ő is a mi kutyánk kölyke? Inkább foglalkozzatok a Deutsch Tomi jó anyukájával!


Tény, ami tény, tizenkét évvel a történtek után pakolt ki Kiss Ernő nyugalmazott dandártábornok mindezzel. Gondolom, sokáig őrlődött, elmondja-e. Hiszen tisztában volt azzal, milyen veszélyeket rejt ez a igaz kicsit megkésett leleplezés. Ám a félelmét legyőzte az igazságérzete. A félelem legyőzéséhez tizenkét év kellett neki mindössze. Hány álmatlan éjszakája lehetett közben? Hány átizzadt párna? Hány kapszula menedzsertabletta?

Na mindegy túl vagyunk rajta. Ez a dandártábornok kemény tökös legény. Micsoda dandár lehet, amit ő irányított!  Micsoda kemény, tökös legények! Ez a dandár biztosan nem riadt meg a munka dandárjától.

Nem tudom, észrevették-e, de ez a Kiss Ernő hasonlít Colombohoz, az amerikai sztárzsaruhoz. Na nem feltűnő a hasonlóság. Nem észbeli, még csak nem is a fizimiskájuk. A hasonlóság mindkettőjük napóleoni magasságában mutatkozik meg.

Ám miközben itt dicsérgetem Kiss Ernő dandártábornok urat, halált megvető bátor kiállásáért, egy gondolat azért nem hagy nyugodni.

Mi van, ha nem is ő pakolt ki a Hvg-nek és a a többi újságnak?

Mi van, ha ez is az alteregója volt?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr14593301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arvisura · turoczi.blog.hu 2008.07.30. 21:06:11

Az lehet, hogy rezeg a kis Kiss Ernő lába, de abban is első volt, aki kamerával igazolt módon lehugyozta a Teve utcai székházat.
Most szarik is rájuk.
süti beállítások módosítása