Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Nyári hangulatban lassan pörögnek a dolgok

2008.07.31. 14:19 | Proszektura | 2 komment

Címkék: blogger magyar nemzet gyurcsány ferenc kapcsolat.hu mszp führer

A mai Magyar Nemzetben azt olvasom, hogy valami Gy. Ferenc nevű egyén önfeledten blogol, pedig az ország mai helyzetében mással kéne foglalkoznia ennek a kormánykereket igazgató-csavargató mániákus dilettáns sofőrnek, ennek az álbaloldali illuzionista, posztkommunista vezérürü, MSZP-Führer főbloggernek, akinek a Kapcsolat hu. Kormányzati portálon olvasható a blogbeírásai szerint nincs jobb dolga, mint bevásárló központokban, mozikban és gyorséttermekben tekeregni.

Jellemző a polgári napilap mentalitására, ahogy a lényeget igyekszik megkerülni. Gy. Ferenc ugyanis nem a munka helyett blogozik, hanem amellett. Nem fontos államügyektől rabolja el az idejét akkor sem, amikor csirke szárnyat eszik.

Hogy mi bizonyítja ezt? Ha valaki nem vak, az látja, hogy szinte majdnem minden napra esik egy reformötlete, adócsökkentő javaslata, vagy egy legalább 8-10 pontos csomagja. S mindeközben még van ideje a demokráciáért is harcra kelni, ha kell, még az utcán is. De ez nem olyan felelőtlen utcai politizálás, mint Orbán Viktoré. Ez egy felelős államférfi aggódása és bátor kiállása a hazáért. Ha lesz rá ideje, szeptemberben még Chartát is fog majd szervezni.

De ez a blogjaiból is kiderülne, ha az újságíró tisztességesen idézett volna belőlük, nem pedig mélyebb összefüggéseiből kiragadott részeken csemegézne csupán. Az általa idézett és kicikizett blgrészletekből éppen a kormányfő munkaszeretetére, munkabírására utaló részeket mellőzte.

Pl. a „Könyvesboltban” című írásából kihagyta a zárómondatot. „Hát, Barátaim, jók ezek a kis nyugodt esték. Én azt kívánom, hogy sokaknak legyen benne része, napközben meg persze tegyük a dolgunkat!”  A „Moziban” című blogbejegyzés pedig ezzel zárul: „Szerda van, kormányülés. Gyerünk Barátaim, tegyük a dolgunkat.”

 A legszebb, szinte költői emelkedettségű gondolat azonban az „Olimpia előtt” című bejegyzésben található. „Mindenesetre nyári hangulat van, alacsonyabb sebességgel pörögnek a dolgok. Az én gondolataim is lassan egyre inkább az olimpia felé fordulnak. A magyar csapatnak most ebben a helyzetben, Kolonics halála után különösen szüksége van arra, hogy sokan szorítsunk, szurkoljunk nekik. Hát gyerünk Barátaim, tegyük a dolgunkat!”

Ebből kiderül, hogy a miniszterelnök úrnak a sok dologtevés mellett nem csak plázára, mozira, könyvvásárlásra futja, hanem lassan egyre inkább szorításra, szurkolásra is. Ne persze azért tárgyilagosan elismeri azt is, hogy ilyenkor a nyári hangulatban alacsonyabb sebességgel pörögnek a dolgok.

A Magyar Nemzetnél viszont ebben a nyári hangulatban bizony néha kifejezetten lassan, akadozva pörögnek a dolgok.

Erre példa a keddi Magyar Nemzet Borsodi által jegyzett Felfüggesztették az egri kórházvédőt című feltűnő tálalású írásának az alcíme, amely szerint: „Újabb HospInvest húzás: Szabó Pál doktornak pénteken meg kellett szakítania a gyógyító munkát.

Miután már korábban a Magyar Nemzet is megírta, hogy Szabó Pál (aki egyébként a kórházvédő bizottság elnöke) az intézetben portásként tevékenykedik, a fenti írás kapcsán  - amelyet azóta sem helyesbítettek -  mindössze két eset képzelhető el.

Szabó Pál vagy kuruzsló sarlatán, aki engedély nélkül végez gyógyító tevékenységet, vagy pedig egy igen újszerű modern terápiás kísérlet részesei lehetünk: ebben az intézményben már a portásfülkében elkezdődik a betegek gyógyítása.

Melyik az igaz? Nem tudjuk. A lap erről nem tájékoztat.

Az a miniszterelnöki intelem, hogy tegyük a dolgunkat bizony azt is jelenti, még ha ebben nem is biztos, hogy ő az etalon, hogy jól tegyük a dolgunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr58594348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.07.31. 14:54:31

az aportásos az nagyon kemény :-).
meg gy. ferenc kopipészt elköszönései is.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.08.01. 15:22:41

Az irodájában van egy nyomtató, össze van kötve az iratmegsemmisítővel. A napi reformokat leolvassa a kormányszóvivő, ha elég gyors (gyors: T-899 fajta, állítható mellbőséggel) és beolvassa a Déli Krónikában (néha félremegy és a Vacka rádióban köt ki). Másnapra mindenki elfelejti a dolgot, de a számláló pörög egyet.
süti beállítások módosítása