Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Vigyázz, ha jön a rendőr!

2008.08.27. 17:50 | Proszektura | 5 komment

Címkék: rendőr cigány lopás zsaru szubkultura fakabát szinesfém kereskedő

Kis zsánerkép a falusi szubkultúrából.

 G. S.,egyik Heves megyei településen élő roma tett feljelentést a minap ismeretlen rendőrök ellen rongálás vétsége és az ahhoz kapcsolódó hivatali visszaélés bűntette miatt.

Minderre az késztette őt, hogy 2008, augusztus 21-én hajnalban fél négy óra tájban a társával együtt Hyundai típusú személygépkocsijával betolattak a nyitott ajtón a település határában lévő régi, elhagyatott varroda épületébe, s onnan különféle használt varrógép-alkatrészeket kívántak elhappolni. Ügy saccolták, értük jobb esetben akár a húsz-huszonöt ezer forintot is megkaphatnak, ha a helyi színesfém-kereskedőt éppen jó hangulatában találják. A rozsdás cuccokat szépen összepakolták, s biztonságosan rögzítették az utánfutón, s már éppen indultak volna a zsákmánnyal, amikor megjelent egy járőr-gépkocsi, két rendőrrel, majd kisvártatva újabb rendőrautó érkezett erősítésként a helyszínre, további két szolgálatos rendőrrel.

Igen nagy valószínűséggel fülest kaphattak és biztosra mentek a szokatlanul éber fakabátok, mert egyébként semmi sem indokolta volna, hogy a hajnali órákban ekkora erővel intézkedjenek a használaton kívüli, lepusztult varrodánál.

G. és társa időben észrevéve az egyenruhások érkezését, az autójukat és a lopott holmit a sorsára hagyva rohanvást elbújtak az udvaron egy bokorban, így őket akkor ott a zsaruk nem találták meg. Ezt követően a felindult hivatalos közegek G. és társa helyett jobb híján G. személygépkocsiját jól helybenhagyták, ablakit mind betörték, ugyancsak összetörték a gépkocsi lámpáit és visszapillantó tükreit, a kerekeit pedig felhasogatták.

Az általuk okozott kárt G. mintegy 150.000 Ft-ra becsülte.

A rendőrök sajátos „intézkedésüket” követően, mint aki jól végezte dolgát, a helyszínről eltávoztak, a lopással kapcsolatos megállapításaikat – ismereteink szerint – feletteseiknek nem jelentették.

G. viszont az eset után még aznap délelőtt megjelent a helyi rendőrkapitányságon és tettéről beszámolva önfeljelentést tett, egyúttal a gépkocsija megrongálásáról is beszámolt. Az ügyeletes rendőr azonban az ügyben semmilyen intézkedést nem tett.

Tény, hogy szorgos rendőreink megelőztek egy csúnya lopást. Az is tény, hogy közben összetörtek egy személygépkocsit. Valószínűleg úgy okoskodtak, hogy ha szabályosan járnak el, s a járművet az ellopni kívánt cuccal lefoglalják, az egy csomó papírmunka. Aztán a cigányok persze le fogják tagadni az egészet, s addig kavarják majd a szart, hogy a végén még a rendőrök kerülhetnek bajba.

Így hát úgy döntöttek, inkább ők szolgáltatnak igazságot. Legközelebb majd jobban meggondolják ezek a kisebbségiek, hogy mernek e velük ujjat húzni.

Hát így folynak a dolgok mifelénk a XXI. század elején a vidéki rendőrségek környékén.

 

                                   

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr63636393

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.08.27. 23:06:36

Vigyázz, ha jön a rendőr!Kis zsánerkép a falusi szubkultúrából.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Digo 2008.08.28. 14:10:03

jajj szegény romák. legközelebb mivel mennek lopni?

tata86 2008.08.28. 17:38:50

Vazze, ekkora droidokat. És Drazsé még tovább akarja csökkenteni a felvételi szintet...

prolee 2008.08.28. 22:54:21

Szakszerűtlen, de életszagú, nagyon hatékony és helyes intézkedés volt.
(Ha egyáltalán igaz az, amit a cigók állítanak. Nem mindig szokott igaz lenni ...)
A törvény szerint el lehet kobozni az autót, amit bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használtak.
Ezt az autót az intézkedés keretében :-) szétverték, így nincs macerás papírmunka, bűnjeljegyzék, nyilvántartás, stb., cigóknál nincs eszköz, hatékony a bűnmegelőzés.
Mi a baj ezzel?
Kísérleti szakban maradt lopásért csak ejnye-bejnyét lehet kapni (ezért is tettek önfeljelentést) és már másnap újra megpróbálják.
Máskor meg az a bajotok, hogy nem hatékony a rendőrség!

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.08.29. 04:17:52

öhhhhh
gratulálok?
jogpozi forever?
süti beállítások módosítása