Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Mucsai helyszínelők

2008.09.11. 15:09 | Proszektura | 2 komment

Címkék: roma helyszínelők filmsorozat horáció mucsai cigó

(Magyar filmsorozat-tervezet.)

A film elején vágóképek.  Csajágaröcsöge-Beach távlati képei, esti fényei felülnézetből. Aztán a kamera azt mutatja, hogy egy tehénszaros töredezett aszfaltúton tizennégy éves forma cigánygyerek fut, s őt mintegy 8-10 kommandós üldözi szirénázó járőr-kocsikkal, szitkozódva. Izgalmas küzdelem kibontakozásának lehetünk tanúi, s már-már ügy látszik, hogy az elvetemült bűnöző roma suhanc felülkerekedik, és sikerül neki olajra lépnie. De aztán a hős, bátor zsaruk mégis legyűrik, és kitartó küzdelemben megbilincselik, majd jól összerugdossák.

A laborosok eközben a betörés helyszínén tesznek-vesznek. Kiderül, a fiatalkorú épp egy fazék paprikás krumplit akart eltulajdonítani, amikor rajtaütöttek.  Prosztó Emil és Vaker Marcsa a fazékban található krumpliból pipettákba apró mintákat vesznek és mikroszkóp alatt vizsgálgatva megállapítják, hogy a lábasban lévő étel bizonyára magyar paprika felhasználásával készült, mert a háromnegyed része téglapor, a benne főtt kolbász pedig kínai kutyahús és fűrészpor keveréke. Ezzel erősen szűkül az elkövetői kör. Főként azért, mert egy sorozat-paprikáskrumpli tolvajjal állunk szemben, s ez már a harmadik ilyen eset Csajágaröcsöge környékén az elmúlt napokban.

Nagy is a pánik a környéken lakók körében. Már a Magyar Gárda is érdeklődik, egy békés felvonulás erejéig.

Mindeközben Dikó Erik gumibottal ujjlenyomatot rögzít a romagyerek ujjairól, s azokat a számítógépén futtatva összehasonlítja a romagyerek ujjaival. Látjuk a komputer képernyőjén az ujjlenyomatok futását, amit legföljebb néha szakít meg egy-két áramszünet. Alig két hét elteltével Dikó diadalmasan jelenti a főnökének, Kun Horációnak, hogy az ujjlenyomatok teljesen megegyeznek.

Közben Tripper Feri DNS mintát vesz a cigánygyerektől, de nem a nyálvizsgálattal, hanem, ahogy mifelénk a rendőrök az etnikumnak nevezett egyénektől szokták: folyékony vér formájában, a teste különböző részeiről, orrának betörésével, hátának kihasításával stb.

Vágókép következik megint: a csajágaröcsögei Ne tovább! Pub és környéke. Csikkekkel teli pocsolyák és hányásnyomok. A sötétben néhány részeg imbolyog.

Ismét a bűnügyi labort látjuk, kiderül, hogy a betörő-palánta DNS mintája nem egyezik a helyszínen talált mintával.

Főnök, van egy rossz hírem, még sem ez a büdös cigó az elkövető, jelenti Dikó Erik Horációnak. Kár, reflektál Kun Horáció, pedig már részletesen be is ismerte az imént a kirendelt ügyvéd előtt. De van egy jó hírem is, folytatja Dikó. A helyszínen talált köpetet és vizeletet megvizsgálva megállapítottuk, hogy az a főkapitány úr legújabb barátnőjétől származik, tehát ő a paprikás krumpli tolvaj! Horáció gúnyosan mosolyog: nem, nem a parancsnok csaja az elkövető, ő csupán a főnökkel együtt kíváncsiságból vett részt a helyszíni szemlén!

Közben újabb bonyodalom támad, dr. Ligeti Alexx már félig felboncolta a romagyerkőcöt – s már épp a feje tetejét vágja fűrésszel körbe -, amikor kiderül, hogy Horáció tévedésből rendelte el a boncolását, a fiú szabadlábra helyezése helyett.

A fiúnak gyorsan visszaragasztják a fejebúbját, s elengedik.

Horáció párás szemekkel néz utána…

(Folyt. köv.)

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr45658749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.09.11. 15:49:31

Proszek,
jó lenne ez, csak hát nem jellemző.Az sem, hogy paprikás krumli lenne a zsákmány meg a "rendőrterror" sem. Nem mondom, hogy nem fordul elő, de a köztapasztalat egészen más.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.09.11. 16:30:14

Kedves Sasika61!
Sorolni tudnám a napi eseteket, amikor ártatlan romák válnak túlzott rendőri intézkedések áldozatává. Nálunk nem a laborban dőlnek el a dolgok,hanem az előállítóban.
süti beállítások módosítása