Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Gyurcsány a hibás

2008.09.12. 14:00 | Proszektura | 2 komment

Címkék: blog munka gyurcsány m3 m0 szdsz strabag parlament autópálya miniszterelnök sztráda

Mostanában a kormányfő nagyon sokat dolgozik, csak meg ne szakítsa magát. Bizony elég egy rossz mozdulat, egy átlagosnál nehezebb kávéscsésze, koktélos pohár, törvénymódosító javaslat, ne adj isten brifkó megemelése, ilyesmi, s jön a hetekig tartó derékfájás, s a táppénz. Most például éppen azt olvasom, hogy ez a hónap is nagyon sűrű programokat ígér számára, pusztán csak az útépítés terén is, hiszen szeptemberben több sztrádát is felavat majd állítólag.

A híradások szerint a jövő kedden, 16-án adják át az M0-s keleti szektorát. A 26,5 kilométeres út Vecséstől Ecser, Maglód, Pécel, Nagytarcsa, Csömör, valamint a főváros XVII., XVI. és XV. kerülete mellett az M3-asig tartó keleti szektor kétszer kétsávos autóút lesz

Egy héttel később, szeptember 23-án helyezik forgalomba az M6-os autópálya M0-s és az érdi tető közötti szakaszát. Ez a Vegyépszer által épített 11,4 kilométeres útszakasz minden bizonnyal az újkori magyar sztrádaépítés történetének legtöbbet csúszott útja egyébként: eredetileg 2006 tavaszán akarták forgalomba helyezni.

Szeptember 30-án ideiglenesen befejeződik az M0-s építése is. Az M0-s északi szakaszát a Strabag és a Hídépítő konzorciuma építette 62 milliárd forintért. Ezt is nyolchónapos csúszással adják át.

Ezekről a csúszásokról nem a miniszterelnökünk tehet persze. Ahogy a blogjában ezt oly plasztikusan megfogalmazta: 2008.08.25. 13:49 –kor

„Olvasom a plakátokon: Gyurcsány a hibás. Akár imponálhatna is, hogy az ellenzék ily rettenetes befolyást tulajdonít nekem, hogy a világ és személyes életünk számtalan konfliktusa, gondja-baja mögött mind én állok.”

„Politikai, társadalmi abszurd. Egyébként a rosszabb az, hogy vajon mit hisznek azok, akik ilyet kitalálnak. Milyen egyszerű világlátást, mentalitást feltételeznek a magyarok millióiról azok, akik úgy gondolják, hogy ezt be lehet adni az embereknek?”

Gyurcsány aztán már csak tudja, hogy mit lehet, s mit nem lehet beadni a nem egyszerű világlátású és mentalitású magyarok millióinak!

A kormányfő buzdító írásaiból bizony egyértelműnek látszik, hogy vége már annak a másfél évnek, amit a „szenvedélyes igazságbeszédében” úgy emlegetett, mint olyan időszakot, amikor majd belegebedtek, de nem csináltak semmit. Azóta egészen más a helyzet. Most már szakadatlanul dolgozik, s szinte minden blog-bejegyzése azzal zárul, hogy „Hát akkor gyerünk Barátaim, tegyük a dolgunkat!”

Jellemző az iménti buzdító felszólítással végződő - 2008.09.11. 14:34 –kor közzétett - gondolatainak egyéb része is persze. „Lassan készülünk a parlamenti évadnyitóra, jövő héten kezdődik az őszi ülésszak. Bármennyire is nehéz időnként megtalálni a legjobb megoldást, szerepet a parlamentben, azért ez a demokrácia megkerülhetetlen intézménye. Úgyhogy nem bánom, hogy elkezdődik, bár mi tagadás, jó volt ez a két és fél, három hónapos csend. Ezernyi dolgunk van még ősszel, amit el kell intéznünk.”

A miniszterelnök úr tán valami freudi elszólással évadnyitóról, s szerepről értekezik. Mint ha valami színházban lennénk. Vagy tényleg ott is vagyunk?

A Charta tervezett megalakulása előtti napon ezt a bejegyzést tette: „Úgyhogy, drága Barátaim, tegyük a dolgunkat továbbra is! Holnap megalakul a Magyar Demokratikus Charta. Ne lógassuk a lábunkat, küzdjünk meg az igazunkért, a többség támogatásáért! Én készen állok erre!” És a mondandó vége: „Tehát lassan indul a politikai nagyüzem. Gyerünk Barátaim, tegyük a dolgunkat!”

Egyszóval Gyurcsányt nem hibáztathatjuk azért, hogy országunk egyre inkább a béka segge alatt az EU tagállamok ranglistáján. Ő aztán nem lógatja a lábát, s teszi a dolgát továbbra is. A barátaival együtt.

De még a sztrádákhoz visszatérve, a késedelmekért természetesen az útépítők sem a felelősek, mint azt néhány ezoterikusan gondolkodó honfitársunk képzelné.

Például az utóbbi M0-s átadási csúszásának a hivatalosan elhangzó oka az volt, hogy az árvizek miatt a hídépítőknek több mint 230 munkanapja esett ki. Márpedig – tegyük a szívünket a kezünkre - Magyarországon egy rendszeresen kiöntő folyó közelében ugyan miért kéne árvizekre számítani?

Ami pedig a jelenlegi helyzetben alapvetően az egész ország jövőbeni sorsára is kiható, a kormány és az SZDSZ tárgyalásinak kimenetelét illeti, arról Gyurcsány a 2008.09.10. 11:11-kor közétett bejegyzésében azt fogalmazta meg: „A tiszta beszéd híve vagyok, ezekben az ügyekben is. Az ezoterikus sejtetéseket nem tartom alkalmasnak bonyolult kérdések megbeszélésére.”

Vagyis a végrehajtó hatalom feje most is, mint minden ügyben, ebben a kérdésben is a tiszta beszéd híve. Amiként korábban is.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr63660279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lvnte (törölt) · http://lvnte.blogspot.com 2008.09.12. 14:58:05

én is szeretnék majd munkaidőben blogolni miniszterelnökként. ...két felvonás között ^^

arvisura · turoczi.blog.hu 2008.09.13. 20:09:17

szegény hazám! egy kerge ember "tiszta beszédére" hagyatkozva.
-Húzzunk bele barátaim!-kurjongatott az igazmondással nehezen vádolható pápai blogger. És csakugyan leseprik a közpénzeket.
süti beállítások módosítása