Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Túlvilági gáz-tolvajlás

2008.09.16. 21:03 | Proszektura | 4 komment

Címkék: gáz lopás számla halott gázóra tigáz fogyasztásmérő

Egyik ritkán látott ismerősöm a minap, amikor összefutottunk, szomorúan újságolta, hogy a napokban igen nagy tragédia érte, hosszú, súlyos betegség után meghalt az Edina nevű egyetlen leánygyermeke. Miután az elhunytnak nem volt sem házastársa, sem gyermeke, egyéb közeli rokona, a lakótelepi kis garzonlakását az édesapja örökölte meg. A gyászoló apukának persze volt saját háza, ezért a leánya egykori - immár üresen álló - otthonát meghirdette sürgős eladásra. Hamarosan jelentkezett is egy család, s július első napjaiban megkötötték a kontraktust. Ahogy az ilyenkor szokás, a szerződő felek gondoskodtak arról is, hogy a közművek átkerüljenek az új tulajdonosok nevére. Valamennyi helyen, így természetesen a gázszolgáltató cégnél is közölték az átíratáskor azt a szomorú tényt is, hogy a volt tulajdonos elhalálozott. A vevő családja a lakást birtokba vette, az én ismerősöm pedig igyekezett az őt ért súlyos gyászos eseményt úgy-ahogy feldolgozni.

Aztán a lakás eladását és az új tulajdonosok beköltözését követő jó másfél hónap elteltével a gyászoló apuka ajánlott küldeményt kapott az illetékes gázszolgáltató cégtől, mint az elhunyt lánya örököse. Ebből a Tisztelt Fogyasztó! megnevezéssel kezdődő levélből a hazai szolgáltatási kultúra plasztikus bemutatása céljából érdemes idézni.

 

„A 2008. augusztus. 27-én megtartott felülvizsgálatról készült szakértői vélemény alapján megállapítást nyert, hogy a fenti fogyasztási helyen szabálytalan gázvételezés történt. A szabálytalan gázvételezés tényét ön nem ismerte el.

A szabálytalan gázvételezés időtartamára vonatkozó kötbér 240.000 Ft. A szabálytalan gázvételezéssel kapcsolatos egyéb költségek is Önt terhelik (kiszállás, gázmérő le- felszerelése, plombálás, gázmérő ára és szakértői díjak), melyről a számlát illetékes egységünk szintén hamarosan megküldi.

Felhívjuk figyelmét a közüzemi szerződésben foglaltak betartására!

Tisztelettel: TIGÁZ-DSO Földgázelosztó Kft. Felhasználó Rendszerek Ellenőrzése ……régióvezető.”

A levélhez gázipari szakértői véleményt is mellékelték, amelyik megállapította, hogy a leány egykori, ám időközben értékesített lakásából több hónappal a halála után, s már jóval az új tulajdonosok beköltözése után megvizsgált és leszerelt gázórán „a mérőeszköz működését befolyásoló külső beavatkozás történt.”

A szakértő abból következtetett erre, hogy a számlálóházat a mérőházra felfogó 3 db csőszegecs közül az alsó le volt esve, a szakértő szerint „fel volt szakítva”.

A : TIGÁZ-DSO Földgázelosztó Kft. Felhasználó Rendszerek Ellenőrzése…… régióvezetőjének minden bizonnyal olyan szakértőt sikerült ezúttal igénybe vennie, aki nem csupán a gázmérőeszközökkel kapcsolatos beavatkozások értő vizsgálója lehetett, de halott-látó és gondolatolvasó is egyben. Ha nem így lett volna, honnan is tudhatták volna, hogy a külső beavatkozást nem az új tulajdonos, hanem a halott, illetőleg annak asztrálteste végezte el? Hacsak a gázóravizsgálat közben fel nem figyeltek valami kifejezetten ilyesmire utaló paranormális jelenségre.  Imbolygó fényekre, halk sikolyokra, stb. Honnan tudhatták továbbá azt is, hogy a halott, illetve az örököse, akit egyébként a vizsgálatról nem is értesítettek, a szabálytalan gázvételezést nem fogja elismerni?

A gázipari szakember a véleményében – csak úgy mellékesen – megjegyezte azt is, hogy a mérő pontossági értéke egyébként 3,35 %, ami nem felel meg az MKEH által meghatározott pontossági értéknek, „ezért működése nem megfelelő, kismértékben plusszos.”

Vagyis, magyarul megfogalmazva, az óra többet mért a fogyasztott mennyiségnél +3,35 %-kal.

Vagyis a gázszolgáltató folyamatosan becsapta a pontatlan órával a mindenkori gázfogyasztóját. Igaz, csak kismértékben, Végül is nem sok az a 3-4 %! Egy-egy lakossági fogyasztó esetében csupán évi 10-15 ezer forint. Egymillió fogyasztó esetében sincs több 10-15 milliárdnál. Bagatell a halott által elkövetett gázlopáshoz képest.

Azért egy udvarias figyelmeztetést ez is megér.

Tisztelt TIGÁZ-DSO stb!

Az Önök által elvégeztetett szakértői vizsgálat alapján megállapítást nyert, hogy az Önök részéről szabálytalan gázfogyasztásmérés történt.  A szabálytalan gázfogyasztásméréssel kapcsolatos költségeket, kötbéreket és egyéb költségeket ki fogom számlázni Önöknek több millió honfitársam nevében is. 

Addig is felhívom figyelmüket a közüzemi szerződésben foglaltak betartására!

Tisztelettel:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr96666811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Athémisz 2008.12.17. 19:56:34

Kedves "Gáz-tolvaj"
Hasonló cipőben járok, ugyanis én is ma vettem át a 240.000 Ft-ról szóló fizetési felszólítást. Előtte semmi értesítés.....
Telefonos érdeklődésemre közölték, hogy a júniusban leszerelt gázórán szabálytalan gázvételezésre utaló jeleket találtak!!!!!!!!!!! Azóta sem térek magamhoz, és próbálok bizonyítékokat gyűjteni arra vonatkozóan,hogy nincs igazuk. Felháborító ez a monopolhelyzetben lévő szolgáltatói magatartás!!! Szeretném tudni, hogy mi lett az ismerős sorsa??
Egyáltalán érdemes bírósághoz fordulni??
Vagy avval csak a saját, igazságtalan költségünket növeljük??
Egy esetleges, csoportos fellépés nem lenne célravezetőbb??
Tanácstalan vagyok...és főleg reményvesztett...mit tehet egy szerencsétlen fogyasztó, egy monopol helyzetben lévő szolgáltató ellen...nem fizet...de ezt 4 tagú család esetén, decemberben lehetetlen...hisz azon nyomban jönnek és kikapcsolják a gázt!!... :((

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.12.17. 21:58:18

Semmiképpen nem feladni, sokszor éppen az a lényeg,hogy arra játszanak, hogy megijedünk tőlük.
Nekik k3ll bizonyítaniuk.
Az ismerősöm megnyerte!

husy 2009.01.14. 18:09:44

Javaslom, fordulj mihamarabb a Magyar Energia Hivatal fogyasztóvdelmi osztályához, Nálam pillanatnyilag úgy áll az ügy hogy a MEH vizsgálatot indított, melynek eredményére várunk, de legalább addig sem lebeg a fejem felett a gázszolgáltatásból kizárás réme 2 kisgyerekkel a tél közepén. 30 + 60 nap áll a Hivatal rendelkezésére, remélem hogy javamra döntenek.

segítés 2015.07.21. 08:58:57

A külföldi energiaszolgáltatók távozásával valószínűleg felgyorsul az általuk elindított kötbérek és egyéb kintlévőségek behajtása. Célszerű az ezzel kapcsolatos peres és egyéb eljárásokra időben felkészülni. www.zavarkoistvan.atw.hu
süti beállítások módosítása