Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Mi történt Tarnabodon?

2008.09.29. 18:58 | Proszektura | 8 komment

Címkék: molotov koktél lövöldözés kommandós kukrucinfo

Ma hajnalban Tarnabodon a Tarna út végén ismeretlen személyek négy családi házat támadtak meg. A házakra több lövést leadtak, valamint Molotov-koktélt dobtak. A Molotov-koktélos támadás nyomán az egyik épületben kisebb tűz is keletkezett. Meggyulladt egy ablakkeret, illetve egy szőnyeg A vizsgálatot még a reggeli órákban a Hevesi Városi Rendőrség nyomozói megkezdték, helyszíni szemlét végeztek, és tanúkutatást folytattak.

Időközben a faluban híre ment a történteknek, így annak is, hogy a cselekményekkel romákat gyanúsítanak és a kora délután órákban egy főként romákból álló nagyobb csoport gyűlt össze a Rákóczi út közepe táján, akiknek a társaságában ott volt a helyi polgármester, P. Zoltán, valamint az egyik a hajnali cselekményekkel gyanúsítható személy, N. Renátó is. Ugyanitt tartózkodott ekkor S. László helyi lakos is, aki úgynevezett roma referensként működött a faluban, s aki a nyomozók kérésre a romák lecsendesítésében működött volna közre, annak érdekében, hogy a hajnal óta tartó rendőri vizsgálat során gyanússá vált két roma fiú előállítása a kihallgatásuk céljából békés körülmények között megtörténhessen.

S. László éppen a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjével beszélt telefonon, amikor a helyszínen megjelent gépkocsikkal mintegy 15 fekete ruhás, maszkos rendőr, az úgynevezett Agria bevetési alegység tagjai, továbbá ugyancsak tucatnyi nyomozó a Hevesi Rendőrkapitányság állományából. A bevetési alegység kommandósai minden előzetes figyelmeztetés és felszólítás nélkül az ott tartózkodókat lerohanták, s a földre döntötték, előbb N. Renátot, akit meg is bilincseltek, de aztán a többieket is, köztük a helyi polgármestert.

S. Lászlóra, aki éppen telefonon beszélt a főkapitánnyal, durván ráförmedtek és szintén az árokba lökték, lábbal megtaposták, s a telefonját pedig a kezéből kirántva elhajították  Ugyancsak a földre fektették az ott tartózkodó nyolc-tíz többi roma személyt is, korra, nemre tekintet nélkül. Velük rendkívül durván beszéltek, többen csőre töltött fegyvert fogtak rájuk. A földön fekvők közül az egyik gyerek ijedtében bevizelt. Ezt követően minden figyelmeztetés és felszólítás nélkül behatoltak az út szemközti oldalán lakó T. Bálint lakásába, ahol a háziakkal, köztük egy kilenc hónapos terhes asszonnyal, akinek a karján ott volt egyéves gyermeke, üvöltve közölték, hogy a lakást feltartott kezekkel azonnal hagyják el. Odakint őket letérdepeltették, majd a lakásukat átkutatták, mindent felforgattak, összesároztak.

Mindezek a falu lakosai körében igen nagy rémületet okoztak, hiszen az intézkedés alá vont személyek hozzátartozói egyre nagyobb számban gyülekeztek. Végül a rendőrök N. Renátót és a falu egy másik részéből még egy fiatal cigánygyereket magukkal vittek és a helyszínről eltávoztak.

Az eseményeknek igen sok szemtanúja volt, annak egy jelentős részét kamerával rögzítette a Hevesi Rendőrkapitányság egyik alkalmazottja is.

Bizonyos információk szerint a nyomozók a megtámadott házak közelében gépkocsi keréknyomot találtak, felemás gumikkal, amely keréknyomok majdnem Nagyút községig követhetők voltak.

A Kurucinfo egyébként az elsők között számolt be erről az esetről, az MTI-re hivatkozva.s szokása szerint gátlástalanul hazudozik most is, előbb cigány uzsorával kapcsolatos leszámolással hozta a történteket feltételezett összefüggésbe, később már azt állították, hogy a cigányok részéről az idős fehér őslakosok elüldözése a cél, hogy a házaikat elfoglalhassák.

A helyi polgármester pedig tudatmódosító szer hatása alatt álló fiatalokról beszél.

A helyi cigányság körében viszont az a vélemény terjedt el, hogy a történtek mögött provokáció húzódik meg és a faluban hamarosan meg fog jelenni a rendteremtő Magyar Gárda.

A helybéli cigányok félnek. Ki fogja megvédeni őket? A kommandósok?

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr54687789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kopp 2008.09.29. 22:33:25

félnek a cigányok? épp ideje.
lógni fognak hamarosan.

vakablak 2008.09.29. 22:40:19

Ez egy nagyon érdekes írás. Feltételezve, hogy az információid pontosak, egyszerre több tanulságot is le lehet vonni, már első olvasatra. Az első, hogy a rendőrség semmit sem tanult, és semmit sem felejtett. Lényegét tekintve ez a fellépés ugyanolyan brutális (ha nem még brutálisabb) lehetett, mint a fasiszta tüntetőkkel (és közismerten ártatlanokkal) szembeni még 2006-ban. Azaz ha a rendőrség fellépése általában javult is (tehát: HA javult), akkor ez talán pont és elsősorban a fasiszta elvtársakkal szembeni bánásmódban érhető tetten (pl. már nem tördelnek ujjakat, stb.), de a cigányok még mindig szabad préda.

A második, kapásból levonható tanulság a kurucinfó és a hozzá köthető söpredék reakciója. (Az utóbbi is hamarosan elönti majd a blogok megjegyzés-rovatát). Ha eddig nem lett volna nyilvánvaló, most az lesz: fasiszta polgártársainknak (és valszleg a magát "mérsékelt" jobboldalinak vallók többségének) sosem az fájt, hogy a magyar rendőrség brutális és törvénytelen módszerekkel operál, hanem csak az, hogy/amikor velük szemben teszi ezt. Na ez pont az a fajta felfogás, amit egy demokratától elvárunk, ugyebár.

A harmadik tanulság egy illusztráció: az ilyen esetek miatt volt az olaszliszkai lincselés. A cigányok azt érzik, hogy nem csak hogy nem védi őket a jog, hanem hogy a jog (de legalábbis a jogalkalmazás) általában ellenük dolgozik. Azaz nekik (jobbára) senki sem szolgáltat igazságot - szolgáltatnak hát maguknak, lincseléssel.

A negyedik e pillanatban inkább csak egy feltételes tanulság. Nem tartom kizártnak, hogy valóban romák voltak az éjjeli lövöldözés és gyújtogatás elkövetői. Ha ez bebizonyosodna, akkor ez előre is frankón dokumentált kifogást adhat a szélsőjobbosoknak az általuk a jövőben a romák hátrányára elkövetendő esetleges rajtaütésekkel kapcsolatban. Mi sem lesz egyszerűbb, mint évekig-évtizedekig arra hivatkozni, hogy lám, már megint ölik egymást a romák. Nagyon praktikus.

sk 2008.09.30. 10:49:51

igazad van, felháborító, a felgyújtott és a meglőtt házak idős tulajdonosaiknak minimum térden állva kellett volna megköszönniük, hogy szegény áldozat-gyanúsítottak kitüntették őket figyelmükkel.

ezután illene kiköltözniük végre, túl sokat éltek már ott, ideje átadni az ingatlanokat a jogos új tulajdonosoknak.

köszönöm, hogy hozzászólhattam, szeretném megkérdezni, hogy melyik ablaknál kell megalázkodnom, a fizetésem meg majd akkor utalom a fenti családnak, ahogy azt a tisztesség diktálja.

további szép napot!

raj roma 2008.09.30. 15:16:26

csicska magyíarok

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.09.30. 18:23:24

Kedves blogos kolléga,
ebben nem értek teljesen veled egyet.A rendőrség biztosan intézkedhetett volna szakszerűbben, de azért "nehogymán" sírni kezdjünk az "ártatlan" cigányok miatt...

proszektura 2008.09.30. 19:36:43

Ha intézkedhtett volna szakszerűbben, akkor intézkedjen is szakszerűbben. Szerintem, ilyenkor a legegyszerűbb arra gondolni, mi lenne, ha velünk történne?

nehúzdle merrosz 2008.09.30. 21:00:01

"Mi lenne, ha velünk történne?" Nem tudom... Voltam már rossz helyen, rossz időben - konkrétan egy focimeccset követő rendőri tömegoszlatáson - és hiába nem tartoztam az üvegeket dobáló hülyegyerekek közé, mégis kaptam a gumibottal. Viszont sem én, sem a többi jogtalanul lepofozott kollégám nem gondolta a történtek után, hogy a törvény ellenünk van és ezért - mint vakablak írja - szolgáltassunk magunknak igazságot lincseléssel...

cselo 2008.10.01. 07:50:41

"S. László helyi lakos is, aki úgynevezett roma referensként működött a faluban, s aki a nyomozók kérésre a romák lecsendesítésében működött volna közre, annak érdekében, hogy a hajnal óta tartó rendőri vizsgálat során gyanússá vált két roma fiú előállítása a kihallgatásuk céljából békés körülmények között megtörténhessen."
Szóval itt tartunk: a rendőrség elő akar állítani két bűnözőt és ehhez a szegíny romák együttműködő támogatásáért kell könyörögni!
Miközben pedig, akiknek felgyújtották a házát, azok kérjenek bocsánatot azért, hogy a házuk véletlenül útjában volt a molotov koktéloknak és lövedékeknek.
A korábbi cigányesetekből okulva a rendőrség kommandósai nagyon is szakszerűen jártak el a bűnözőket rejtegető családokkal szemben. nekik az a dolguk, hogy a gyanúsítottat előállítsák és ha ebben a tisztelt rokonság akadályozza őket, akkor a lehető legkeményebb eszközöket kell alkalmazniuk. Ha nem így lett volna, akkor mi szükség a roma referensre, mi szükség a család "lecsillapítására"? Végre egyszer azt kapták, amit jól megérdemelnek, egy kicsit őket is megfélemlítették, ahogy ők teszik a magyar "parasztokkal"!
süti beállítások módosítása