Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Pedofília és nézettség

2008.10.11. 13:19 | Proszektura | 2 komment

Címkék: tv tv2 pedofilia rtl nézettség és kutya verebes duna napkelte szolgálunk védünk!

A nézettség mindenek felett? A sajtóban rendszeresen közlik a tévéműsorok nézettségének adatait. Nem ismerem pontosan ezek a mérések milyen szisztéma szerint zajlanak, de már csak a saját tévénézési szokásaim miatt is azt kell, hogy mondjam, nem biztos, hogy ezek az adatok, finoman szólva, teljesen egzaktak. Ugyanis én a műsorokat távkapcsolóval a kezemben szoktam szemmel követni, s rendszeresen szörfözök ide-oda a különböző műsorok között. Előfordul, hogy akár egy mondat közben is átkapcsolok, aztán vissza.  

A heti tévénézettségi adatokat egyébként rendszerint az RTL csatorna vezeti, amelyet a TV2 követ. A többiek a toplistán nem is nagyon rúgnak labdába.  Érdekes kivétel viszont a közszolgálati televízió Napkelte című műsora, amelyik évek óta folyamatosan azzal fényezi magát, hogy a „Napkelte az élen!”, vagyis valamennyi többi tévéállomást olymértékben megelőzi a reggeli nézettségben, hogy a többit együttesen nem lesik annyian, mint őket. A számokat kerekítve ez azt jelenti, hogy őket átlagosan mintegy 35- 40 % kíséri figyelemmel, szemben a TV2 20% és az RTL 15 %-ával. A Duna tévé reggeli műsorának nézettsége ezekben az öndicsérő statisztikákban szinte elenyésző, 1-2 %, az ATV  és a Hír TV pedig egyáltalán nem szerepel ezeken a listákon. Mindez már csak az okból is érdekes számomra, mert az előbbinek a reggeli Jam című műsora szerintem sok esetben igen változatos és informatív. Sőt, mindamellett, hogy az ATV-t kifejezetten baloldali csatornaként tartják számon, a hírműsora (is) igen kiegyensúlyozott, sokkal inkább, mint a reggeli nézettségik rekorder, ám mostanság már teljesen beszűkült Napkeltéé, amelyiknél többnyire Lendvai Ildikó, Horn Gábor, Dávid Ibolya, illetve ezek alteregói váltogatják egymást, s „üdítő” kivételként időnként feltűnik a lassú beszédű Tarlós. Arról nem is szólva, hogy vajon mitől lenne oly nézett a szombati - artikulációs problémákkal küszködő - Verebes, és a vasárnapi, még Verebesnél is súlyosabb problémákkal küszködő Lakat T.?

Szóval valami nem stimmel a mérésekben!

A két kereskedelmi csatorna küzdelme a nézettségért nem abban merül ki egyébként, hogy ki hoz létre minőségileg különb produkciót. Éppen ellenkezőleg. A tévés főguruk – általam ismeretlen okokból - úgy gondolják, hogy az emberek azokat a műsorokat nézik többen, amelyek a legerkölcstelenebbek, s a legalantasabb ösztöneikre hatnak, és ezért mindketten ilyenek kiötlésében versenyeznek. S most nem is elsősorban a Big Brotherszerű sorozatokra gondolok, ahol kukkollóként leshetjük a ketrecekhez hasonló műteremlakások bekamerázott helyiségeiben tébláboló kétlábú egyedek szapora bazdemgolását, üzekedését, böfögését és fingását, hanem az olyan történésekre, mint például legutóbb szegény Albert Györgyi halála. Ez az esemény például történelmi magaslatokba repítette az RTL ezzel foglalkozó műsora aktuális nézettségét, ha jól emlékszem a számra, közel kétmillió nyolcszázezren ültek ekkor a képernyő elé.

Ügy tűnik a TV2 sem akart lemaradni e területen sem: Ezért ők pedig – miután nekik mostanában nem volt olyan szerencséjük, hogy valamelyik híresebb celeb haláláról tudósíthassanak, s egyelőre viszont még nem tartunk ott, hogy a nézettség kedvéért valamelyik hírességet (a cél szentesíti az eszközt alapon) esetleg eltegyenek láb alól – azt találták ki, hogy élő egyenes adásban bemutatnak egy igazi, eredeti echte pedofilt.

Valljuk be őszintén, eddig mindig csak olvastunk róla, hogy itt is, meg amott is pedofilhálózatot göngyölítettek fel, elborzadva, szörnyülködve értesülünk, hogy közöttük még egyetemi tanárok is voltak, sőt emlékezetem szerint hazánkban a közelmúltban egy SZDSZ-es politikust is ilyesmivel vádoltak, de az élő adás varázsa az azért egészen más. Most ezt az izgalmat adta meg nekünk a TV2. Amiben persze ezuttal a magyar rendőrség is készségesen segített. Hiszen a hírekből egyértelmű, hogy a pedofiliával gyanúsítható tettes kilétéről a rendőrség már a tévéadás előtt értesültetett, miután már korábban készhez kapta azt a feljelentést, amelyben egy csepeli nő a saját testvérét vádolta meg azzal, hogy az aktuális barátjával együtt fajtalankodásra késztette az ő és a testvére gyerekit.. Mégis, a feljelentett személyt csak a műsor után fogta el, precízen kivárva az adás végét, s egyenesen a stúdióból kisérték be őt a kapitányságra.

Úgy látszik a magyar rendőrség – a Szolgálunk és védünk szent jelmondata alapján -  a szlogen sorrendjét betartva, előbb szolgált, s csak aztán védett. Szolgálta a TV2-t, vagyis a csatorna minél nagyobb nézettségét, s ezen keresztül nyilvánvalóan az egész nemzet érdekét, amikor az adást -  természetesen szabályszerűen és törvényesen 12-es bekarikázott számmal - hagyta szépen lefolyni.

Azért én a rendőri vezetők helyében a fentiekben leírt rendőrségi eljárás ismeretében elgondolkodnék ennek a Szolgálunk és védünk szlogennek a fenntarthatóságán. A szolgálunk kifejezés, szerintem ugyanis félreérthető. Hiszen, mint tudjuk, a kutyáknak is ilyesmiket szokták mondani a betanítás során.

Ide hozzám! Leülsz! Jó kutya vagy. Szolgálj!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr67708458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lvnte (törölt) · http://lvnte.blogspot.com 2008.10.11. 14:10:15

a nézettségi statok itthon elég pontosak. nagy mintával dolgoznak itthon ahhoz hogy reprezentatív legyen. Ha neked eltér az ízlésed, az a te dolgod. Minden egyes ember tévézési szokásaiból nem lehet statisztikát csinálni.

A Tv2 -s műsorhoz nem tudok hozzászólni, mert nem néztem. De nem lehet, hogy a feljelentés után akkor vitték be a gyanusítottam miután a msűorban beismerte?
Nem ismerem a rendőrségi gyakorlatot ilyen esetekben, nemtudom azt sem, hogy sima feljelentés alapján bevisznek-e rögtön valakit előzetesbe...

Bár nekem a lényegen nem változtat: elkapták.

2008.10.15. 19:23:30

gr7, elárulom, az itthoni nézettségi adatok ugyanolyan erősen kérdőjelezhető mintavétellel történnek, mint bárhol. Ezer körül van a kihelyezett mérők száma, ami nagyjából 4-5 ezer mintaadót takar, teljesen a mintaadó lelkiismeretére bízva, egyszerűen gagyi, bár ennél nincs jobb eszköz.
süti beállítások módosítása