Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Szakszerű és jogszerű rendőri tévedések

2008.10.14. 14:36 | Proszektura | 2 komment

Címkék: rendőrség romák garamvölgyi emberkereskedelem soroksári kommandósok

A Kossuth rádió mai híre szerint egy soroksári fiatal mérnök névrokona miatt került őrizetbe nemzetközi körözés miatt, szexuális kizsákmányolás és emberkereskedelem vádjával, s a fényképe még a rendőrség honlapjára is felkerült, ahol a sikeres elfogását bejelentették.

Soroksárra vitték a helyi rendőrőrsre, ahol másfél órát töltött a fogdában, majd 72 órás őrizetbe vételét rendelték el. Hiába bizonygatta ártatlanságát ezek után sem azonosították kérése ellenére. Ehelyett még aznap éjszaka átvitték a Gyorskocsi utcába, ahol egy bankrablóval került egy zárkába. A munkahelye hiába igazolta, hogy ő dolgozik, nem engedték ki annak ellenére sem, hogy a felesége 8 hónapos terhes. Ez után adta ki kis híján a magyar hatóság Németországnak, szerencsére a bíróság adategyeztetést kért a yard nemzetközi csoportjától, így végül kiderült az igaza.

A fiatal mérnök azért tán még mindig jobban járt, mint az a szegedi bácsi, akin agylékeléssel járó operációt hajtottak végre más helyett. Vagy mint az az ismerősöm, akit a rendőrorvosok egy elírt téves nyomozóhatósági határozatra hivatkozva majdnem felboncoltak a proszektúrán.

A rendőrség mindenesetre egyelőre nem kívánt megszólalni a pórul járt mérnök ügyében, mint ahogy elfoglaltságra hivatkozva az új adatvédelmi biztos, Jóri András sem. Szabó Máté, az állampolgári jogok biztosa pedig kijelentette, hozzá nem érkezett ilyen panasz, ezért nem akar nyilatkozni az ilyen és hasonló esetekről.

Én ezt az egészet nem értem, különösen a rendőri vezetők hozzáállását nem.

Miért hallgatnak? Ugyan mi okuk lenne rá? Hiszen tán emlékszünk még rá, amikor ugyancsak Soroksáron éjszaka kommandósok rontottak roma családokra - gyerekekre, nőkre, és idősekre is fegyvert szegeztek, és órákon át feltett kézzel térdeltették őket az udvaron. Akkor nem haboztak azonnal közölni a közvéleménnyel, hogy „szükségszerűnek és törvényesnek minősítette a rendőrségi belső vizsgálat a soroksári romákkal szembeni rendőri intézkedést.”  Bár később aztán kicsit finomítottak, s annyit elismertek: „A belső vizsgálat megállapította, hogy voltak szakmai hiányosságok, de szükség volt a fokozott biztonsági intézkedésekre, mert két, súlyos bűncselekmények miatt körözött férfit kerestek.” Vagyis magyarán: ilyen esetekben a szükség törvényt bont.

Ugyan meddig tartott volna most is valami hasonló tartalmú közlemény kiadása, eloszlatni azokat a félreértéseket, amelyek alapján esetleg azt feltételezik, hogy a zsaruk nem jártak el eléggé körültekintően és legfeljebb kisebb szakmai hiányosságokról lehet szó.

Hiszen Garamvölgyiéknek bizonyára nagy rutinjuk van az ilyesmiben. Már látom is lelki szemeimmel a közleményüket, amely szerint: „A parancsnokság az eljárást kivizsgálva megállapította, hogy a rendőrség eljárása mindenben teljesen szakszerű és jogszerű volt. Nem fogadjuk el és visszautasítjuk a hatóságunkat alaptalanul bíráló megjegyzéseket a tisztelt média részéről, hiszen csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, vagy ahogy a közmondás is tartja: hol fát vágnak, ott hullik a férgese. Egyébiránt jobb ha kussol ez a soroksári úriember is, meg az a  nyolc hónapos terhes kis ribanc felesége, s nem szaladgálnak mindenfelé panaszkodni, mert biztos van valami az ő rovásukon is, csak még nem tudunk róla. De majd kiderítjük.

Utóirat: természetesen az eljárás alá vont egyén azon panasza is minden alapot nélkülöz, hogy egy bankrablóval tettük őt egy zárkába, hiszen összezárhattuk volna akár egy sorozatgyilkossal, pedofillal, vagy nekrofillal is. Humanitárius okokból ezt mégsem tettük.”

Szóval megjelent volna ez a közlemény, majd aztán néhány nap elteltével szintén a tudtunkra adták volna, miszerint a

belső vizsgálat megállapította, hogy voltak kisebb szakmai hiányosságok, de szükség volt a fokozott biztonsági intézkedésekre, mert súlyos bűncselekmények miatt körözött férfit kerestek.

És akkor ugye már minden rendben is lett volna.

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr20713462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phon vacano 2008.10.15. 07:57:55

A stabilan magyarellenes, judeonáci rendőrség ismét bebizonyította alkalmatlanságát.
süti beállítások módosítása