Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Gyurcsány tarka magyar csúcsa meg a zab

2008.10.17. 13:44 | Proszektura | 23 komment

Címkék: magyar és mária csúcs asztrológus terézia cigányasszony életünket vérünket

1741-ben, magyar királlyá koronázását követő hónapokban, amikor a francia hadsereg egyesült a bajorral, s Ausztria közepéig nyomult, maga Bécs városa is fenyegetve volt már, Mária Terézia a pozsonyi várban könnyes szemekkel, megható szavakkal fordult az odainvitált magyar urakhoz.

„E szavak hallatára – ahogyan ezt Jókai Mór utóbb oly plasztikusan megörökítette - elenyészett a férfiszívekből a régi szenvedések haragos emléke, minden viszály, vetélkedés elnémult; csak a szent igazság, az üldözött jog érzete vett erőt, mely megtestesülve egy gyászba öltözött ifjú nő alakjában áll előttük, nem koronával, de töviskoszorúval a fején: a büszke harcias férfivér lángra lobbant, a kardok kirepültek hüvelyeikből, s egyetlen kiáltás tölté be a tróntermet: „Vitam et sangvinem!” (Életünket és vérünket!)  A trón lépcsőin pedig álltak egyfelől a magyar kormányfők, prímás, nádor, országbíró, másfelől az osztrák miniszterek. Egyike ez utóbbiaknak gúnymosollyal toldá hozzá ez emlékezetes kiáltáshoz azt a csúfondáros szót: „Sed avenam non…” (De zabot nem!)”

Eme már adomaként emlegetett történet jutott eszembe Gyurcsány legújabb ötlete, a nemzeti csúcs kapcsán. Az nem is lehet vitás, hogy Gyurcsány miniszterelnök úr – bár nem is a pozsonyi várban, hanem, ha jól tudom, Pesten az Akadémia nagytermében legalább oly szenvedélyes szavakkal fogja ecsetelni az összefogás szükségességét, mint Mária Terézia anno. Nem vitás az sem, hogy Gyurcsány és kormánya – és persze az egész ország – legalább akkora bajban van, mint Bécs volt anno. Nem vitás továbbá az sem, hogy a meghívottak mindannyian lelkesen fogják felajánlani az életüket és vérüket a haza érdekében. Csak persze megint a zabbal lesz a probléma, azt gondolom. Nem fogunk szűkölködni a büszke harcos férfivér lángra lobbanásában, a kardok hüvelyéből kirántásában, ám amikor majd a pártfinanszírozás radikális csökkentése és átláthatóbbá tétele, a jóval kisebb parlament, a számla nélkül igénybe vehető képviselői költségtérítések, a különféle funkciók összeférhetetlensége, továbbá az államapparátus és a helyi közigazgatás karcsúsítása fognak szóba kerülni, akkor ismét jön majd a jól ismert „de zabot nem!” formula. Emlékezzünk csak, a drága képviselő hölgyek és urak már azt sem voltak képesek elviselni, hogy ők is tartsák be a dohányzással kapcsolatos – általuk megalkotott – törvényi előírásokat.

Egyébként Gyurcsány szépen elhappolta a Tarka Magyar ötletét, amikor a Nemzeti Csúcsra meghívandók listáját összeállította. Ugyanis abban tényleg benne van mindenki, aki él és mozog, s valamit is számít. Eszerint meghívást kap az öt közjogi méltóság, s a rendszerváltás utáni időszak valamennyi volt köztársasági elnöke, miniszterelnöke, házelnöke. Rajtuk kívül a kormányfő szívesen látná a parlamenti pártok jelenlegi elnökeit, frakcióvezetőit és európai parlamenti delegációvezetőit.  A meghívottak között vannak még a Magyar Nemzeti Bank rendszerváltozás utáni és jelenlegi elnökei, illetve az Országgyűlés illetékes bizottságainak elnökei, valamint az MTA rendszerváltás utáni és jelenlegi elnökei, az ÁSZ elnöke, a hét önkormányzati szövetség vezetői, valamint az OÉT munkáltatói és munkavállalói szervezetei, vagyis hat szakszervezet és kilenc munkáltatói szövetség. Természetesen valamennyi meghívott még szakértőket is hozhat magával.

Talán azért nem ártott volna még néhány asztrológus, esetleg egy-két cigányasszony meginvitálása sem, akik szerintem legalább oly pontossággal megjósolnák Magyarország jövőjét, mint a bölcsebbnél bölcsebb közgazdászaink.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr22718619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aPar aLyza 2008.10.17. 15:35:17

Szerintem ez a fletó az mszmp központi bizottságát másolja!

bagoj 2008.10.17. 15:42:27

Én a frakcióvezető-helyetteseket hiányolom. Az univerzális Lengyel Zoltán nélkül vajon mire jutnak...

Egyébként meg kiváncsi vagyok, hogy a felelős ellenzékünk hány perc után fogja benyögni, hogy monnyonle.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.10.17. 15:53:15

Ez már nem is az MSZMP KB, ez már maga a Hazafias Népfront..

Ptiszai 2008.10.17. 16:01:55

Fletó az országnak a tragédiája.

marosy 2008.10.17. 16:12:57

RAKOM A FASZOM A SZÁTOKBA, BOLSEVIK GECIK!

IS 2008.10.17. 16:15:11

kb. mindegy mi a téma, csak bele kell szőni GYF-et, és máris lehet anyázni. mondjuk 13 éve, amikor Bokrossal elekzdte ezt a magyar kisember, egyfolytában ezt csinálja, volt itt már mindenki hülye.

esetleg a problémáról magáról, de főleg a megoldásról valakinek bármi elképzelése? vagy csak ennyire futja? persze Tölgyessy Péternek is csak erre futja, mit várjunk akkor egy amatőr blogolótól.

Sancho 2008.10.17. 16:23:52

A németek 500 milliárd eurós csomagot dobtak be.
Az amcsik 700 millárd dollárost.
Az EU-tól 5 milliárd euró hitelkeretet kaptunk a válság enyhítésére, ami 130 millárd forint!
Szerintetek akkor, amikor ilyen pénzeket mozgósítanak, akkor nekünk azon kell nyavalyogni, hogy a kormány gondja, meg hogy a Fletó monnyonle??

Nem a Fletó feje már a tét. Ő 2 év múlva már csak a múlt lesz. De ha most nem tesz meg EGYÜTT minden felelős vezető a kárenyhítésért, akkor fél év alatt bedől a bankrendszer, aztán az ipar, aztán a mezőgazdaság.
Félre kéne rakni a kicsinyességet a Hazáért.
Pont mint anno.

amitlatok (törölt) · http://amitlatok.blog.hu/ 2008.10.17. 16:44:11

Tarka Magyar immár politikával fűszerezve, közszereplőkkel tömve.

Bit Rot 2008.10.17. 16:45:25

IS:
"esetleg a problémáról magáról, de főleg a megoldásról valakinek bármi elképzelése?"

Talán nem kellene jobban járniuk azoknak, akik segélyre játszanak, mint azoknak, akik minimálbérért takarítják a mocskot, de DOLGOZNAK!

Sok rokkantnyugdíjas, rossz adórendszer, stb.

HOL VANNAK A REFORMOK, FERI!?!?!?
SEHOL!

És ne jöjjön nekem senki azzal, hogy "lenépszavazták a reformokat".

Mert akkor mi van a sok adóemeléssel? Azt "nemnépszavazták le"? Azt át lehetett nyomni? Akkor a reformokat is át lehetett volna!

Robin Hood adó a f**szom! Azt is a fogyasztók fizetik majd meg, újabb adó!

eli70 2008.10.17. 17:32:55

A hat év semmittevése tette a legsebezhetőbbé hazánkat!A tönkretevöö rablókkal,hogy lehet összefogni!??Ki eszi meg azt a maszlagot,hogy a nemzet érdekében teszik!?Amikor tehették volna,akkor is megtagadták!!Most is csak a zsebüket féltik!!nem a milyenket!!Kinek van itt megtakaritása:10%-nak talán??!Max lemondhat holnap ez a köcsög nemzet-és hazaáruló bagázs!!Nehogy a rabló mentse a nemzetet,saját magától!!

meg is lett a jutalma a segítségnek 2008.10.17. 17:33:17

100 évre rá vérbe folytották muszkákkal lepaktált osztrákok a magyar szabadságharcot.

A témához: gyurcsány vergódése szánalmas, az a fajta ripacs aki nem jópofa, de legalább drága.

bpfopolgarmester 2008.10.17. 17:35:20

és hogyan fog ennyi ember szót kapni?

aPar aLyza 2008.10.17. 17:46:19

Ferink már tudta, hogy lesz itt nemulass, de csak programot-programra halmozott (mint most is). Neki 2010-re és utánra kell a cuccos (megmondta, nyerni akar). Szó nélkül bemondta a nyugdijrendszer megszorongatását, pedig mindig "szociális" érzékenységet mutatott (szavazóbázist vesziteni a nyugdijasok oldaláról, és nyerni a szociális oldalon).
Megteheti, hiszen a magyar gazdaság nem a magyarok kezébe van! A külföldi tökemozgás miatt pont annyira kell (hosszútávon) félnünk mint az EU-nak (persze attól még jól seggberúghatnak).

p.s.: Az ország hitelből élt eddig, ezután .... (a nyugdíjasoknak annyi)

és hogyan fog ennyi ember szót kapni? 2008.10.17. 17:52:27

Sehogy, nem is azért mennek oda hanem dísznek, hogy a sajtófotókon úgy nézzen ki mintha nemzeti csúcstalálkozó lenne.
Az MSZP-t soha sem érdekelte a valódi szakértők véleménye.

boka · http://csaszu 2008.10.17. 18:00:32

"Ez már nem is az MSZMP KB, ez már maga a Hazafias Népfront.. "

Vagyis szent POZSGAY IMRE ! Most éppen keresztény konzervatív !

Gyulabá 2008.10.17. 19:36:43

Szánalmas megszólalás, minek és kinek? A hasonlóan szánalmas kommentezőknek? Minek, mit mondtál? Se vélemény, se elképzelés, úgy együtt semmi. A történelmi analógia az ok, az várható tőlünk, magyaroktól. Megoldás? Ezek helyett, inkább hallgassátok meg, mit mond Jaksity György itt az Indexen, a vele készült interjúban. Ja, hogy annak van értelme és ez zavaró? Próba! Egyszer mindent el kell kezdeni!
index.hu/gazdasag/magyar/jak081017/

boka · http://csaszu 2008.10.17. 19:39:00

Jaksity monnnyon le !

Gyulabá 2008.10.17. 19:42:57

Arról a szellemi szintről már nem is beszélek, amikor magyartól magyar számára elhangzott beszédét egy németnek kell elmagyarázni!
hvg.hu/gazdasag/20081017_suddeutsche_zeitung_magyarorszag_izland.aspx

boka · http://csaszu 2008.10.17. 19:56:39

A gulyáskommunizmus élt, él, élni fog !

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.10.17. 20:10:41

Drága GYula bá, nehogy má én legyek majd a felelős a magyar gazdasági válságért! Nehogy má nekem kelljen megmondani, mit kéne csinyálnyi. Én csak az eccerű nép vagyok, aki mindig megszívja.

boka · http://csaszu 2008.10.17. 20:17:56

"nehogy má én legyek majd a felelős a magyar gazdasági válságért"

Jééééééééézus!

molaris 2008.10.18. 07:06:20

Emlékeztek a filmre: Egészséges erotika? Na és az ottani tűzoltásra? Na ezt látjuk, csak sajna nem filmen.

Vidéki 2008.10.18. 10:30:32

Egyetértek a szerzővel: jósokat és cigányasszonyokat is meg kellett volna hívni!
Sőt, meghívottak körét kibővíteném egy természetgyógyásszal is.
Így a felelősséget még nagyobb felületre szét lehet kenni.
Ha mindenki felelős akkor már gyakorlatilag senki sem felelős!

süti beállítások módosítása