Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Egy unalmas ünnep

2008.10.24. 20:21 | Proszektura | 2 komment

Címkék: tv zöld hír alkotmánybíróság tomcat párt balliberális napkirály

Én igazából csak a Hírtévét sajnálom. Ott szaladgált a belvárosban egész este vagy féltucatnyi riporterük, s szinte semmiről sem tudtak beszámolni. Néha reménykedve kapcsolta ugyan őket a stúdióból a műsorvezető, hátha valahol felrobbantanak valakit, de nem és nem. Nem foglalták el egyetlen közintézmény büféjét sem, nem dobált senki macskakővel, nem kergetőztek a forradalmárok és a kommandósok az Andrássy úton, s tudtommal még egy szar kukát sem gyújtottak fel ezúttal.

A legsúlyosabb kriminális ünnepi esemény az az ütődött pali volt, aki megirigyelve Tomcat hírnevét, bombákkal és egyéb robbantási kellékekkel dugig tömött autóval furikázgatott a fővárosban mindaddig, amíg az éber fő-főnyomozók le nem leplezték. De sajnos nem a tévékamerák szemeláttára. Ha ez a figura nem lett volna hát nem is tudom, a média miről számolhatott volna be. Hiszen a politikusok ezúttal is a szokásos formájukat nyújtották, egymást múlták felül a közhelyes semmit mondásban. Tomcat a korábbi bombagyáros pedig most egészen más vizekre evezve nem átallott az általa korábban megvetett balliberálisokkal barátkozni és velük kötélhúzásban vetélkedni. Állítólag holnaptól kezdve nem is bombagyárosként, hanem Zöld párti kötélhúzóként fog bemutatkozni a híveinek. Csak nehogy úgy járjon ezzel a köteles performanszával, mint a Kövér László annakidején.

Így aztán nem csoda, hogy olyasmik kerültek az ünnepi headline hírek közé, hogy például ketten át akartak mászni a kordonon a lezárt területre. Igaz, fél Budapest kordonnal volt körülzárva, a másik felében viszont oda mehettek volna, ahová akarnak, na persze némi igazoltatás és személymotozás után. De ők mégis a kordonok mögé akartak menni, ki tudja milyen szörnyű gondolatokat forgatva a fejükben. De szerencsére, időben lekapcsolták őket a feladatuk magaslatán álló zsaruk.

Egy embernél pedig közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, rugóskést találtak. Még jó, hogy nem egy üres tojástartódobozt. A miatt talán még őrizetbe is vették volna.

Nekem mégis az a hír tetszett legjobban, amelyik szerint három személy ellen a rendőrök azért kezdeményeztek eljárást, gyülekezési joggal visszaélés miatt, „mert transzparensekkel, demonstrációs jelleggel gyülekeztek”.

Micsoda zamata van ennek a rendőri megállapításnak, ízlelgessük egy kicsit! Micsoda hatvanas évekbeli feeling! Kiemelkedő nemzeti ünnepünkön akadt három olyan elvetemült egyén, akik nem átallott gyülekezni! GYÜLEKEZNI! Három megátalkodott huligán! HÁRMAN! Méghozzá transzparensekkel! Méghozzá demonstrációs jelleggel! Még szerencse, hogy az ezúttal is éber rendőrségünk lecsapott rájuk és időben megelőzött egy sokkal nagyobb bajt. Képzeljük csak el, ha ez a három ember nem lepleződik le, s tovább gyülekezik. Egyre csak gyülekezik azóta is.

Igaz, az Alkotmánybíróság is kimondta, hogy ha egy nem bejelentett tüntetésen nem történik garázdaság vagy rendzavarás, akkor nem lehet olyan alapon feloszlatni, hogy nem jelentették be. Strasbourgban is hasonló állásfoglalás született nem is olyan régen.

De hát egy dolog mit mond az Alkotmánybíróság, s egy más dolog, mit mond az utca rendőre.

Az állam én vagyok, mondta egykoron a Napkirály. És igaza volt. Az állam én vagyok, mondja most a magyar törzsőrmester. És igaza van.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr43730234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fekete Fekália 2008.10.25. 10:03:35

Nem csak a Hírtévé, hanem a többiek is gyűltek a vérszagra, vasárnap este a Naplóban lesz is valami nagyon kemény beszámoló a semmiről. "Riportereink benne voltak az események sűrűjében" - így a TV2. Majd mutatnak felturbózott képeket a kapucnis csőcselékről és a lefoglalt Molotov-koktélokról, a polgár pedig retteg a képernyő előtt, hogy aszongya: "Irén, ezek má fegyverkeznek!" Hiába na, a nézeccség...
Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy célravezetőbb volt ez a preventív hadviselés a yard részéről, mint az előző évek fogócskázása. Azon pedig nem lehet meglepődni, hogy az átlag rendőr nincs tisztában az arányokkal. Arra lennék csak kiváncsi, hogy egy ilyen bevetés előtt mit mondanak a parancsnokok az eligazításon? Csak sejtem, hogy milyen utasításokkal küldik utcára a fiúkat, amelyek után a magyar törzsőrmester tényleg azt hiheti: "Az állam én vagyok."
Nekem meg már csak azon kell gondolkodnom, hogy akarok-e én ebben a Kovácskettőtörm nevű államban élni...

proszektura 2008.10.25. 17:52:47

Mást nem nagyon tehetünk.
süti beállítások módosítása