Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Adolfová Hitlerová

2008.11.03. 08:59 | Proszektura | 169 komment

Címkék: dunaszerdahely kinga fico jan slota robert göncz

A hazai sajtó az első pillanattól kezdve megkülönböztetett figyelemmel foglalkozott a Dunaszerdahelyen történt rendőri akcióval. Azt nem állítom, hogy rendőri brutalitással, hiszen, mint már korábbi hazai példákon is megtapasztalhattuk, ilyesmi szóba sem kerülhet egy tökös rendőri intézkedéssel kapcsolatban, történjék az akár nálunk, akár bármelyik környékbeli jogállamban, így akár Szlovákiában is. Az illetékes parancsnokság ugyanis az intézkedésüket követően általában perceken belül közleményt szokott kiadni, amely szerint a történteket kivizsgálták és megállapították, hogy az akciójuk teljesen törvényes, arányos és szakszerű volt.

Ez a helyzet most is. Nem tudom miért csodálkozunk?

A média viszont, ugyancsak a korábbi gyakorlathoz hasonlóan, valami oknál fogva ezúttal sem hisz a rendőri nyilatkozatoknak, hanem ehelyett inkább hisz a saját szemének. A felvételeken pedig az látható, hogy a kommandósok ütik-vágják a népet, mint a répát. Első ránézésre minden különösebb ok nélkül. Sokadik ránézésre is minden különösebb ok nélkül.

Annyiban megértem persze a látványos akció elindítóit, hogy én se nagyon szeretném, ha mondjuk például Debrecenben, egy focimeccsen üvöltöző kopasz románok jelennének meg román zászlókkal és nagy dákó-román érzelmektől áthatva, szidalmaznák a hazátlan magyar bozgorokat, miközben hatalmas feliratokkal hirdetnék, hogy ők most éppen egy ősi román városban, vagyis Dibritinben tartózkodnak.

Megértem, hogy nem szeretik Szlovákiában sem az olyan embereket, akik ország-világ szemeláttára olyan transzparenseket mutogatnak, amelyek például Magyarország térképét úgy ábrázolják, hogy Szlovákia annak egy tartománya.

Megértem azt is, hogy egyáltalán nem szeretik az olyan soviniszta fasisztákat arrafelé sem, akik más népeket lenéznek, megvetnek, gúnyolnak, alacsonyabb rendűnek tartanak, sőt azok ellen uszítanak.

Jellemző és önmagáért beszél a HVIM (Hatvan Vármegye Ifjúsági Mozgalom) felhívása, amely szerint  „A szlovák megszálló hatalom és a szlovák soviniszták átléptek egy határt 2008. november 1-jén Dunaszerdahelyen. Ez nyílt hadüzenet, ezért felkelésre szólítunk fel minden magyart a világon! Magyarok vérét ontották Felvidéken, ezért vérbosszút állunk! Félre kell tennünk most minden kisstílű vitát, ellenségeskedést és összefogva, együtt kell mozdulnunk…”

A szélsőjobb tehát elmebeteg módon vérbosszúra és háborúra készül.

A TV2 Mokka című ma reggeli műsora viszont úgy gondolom, már a másik végletet képviselte, amikor sajátos módon emelte központi témává ezt az eseményt. James Bond film DVD-t és páros belépőjegyet nyerhetett az, aki SMS-ben helyesen válaszolt arra a kérdésre, hogy hol volt az ominózus focimeccs: Sepsiszentgyörgyön, Dunaszerdahelyen vagy Pilisszentkereszten,

Ami a magyar kormány álláspontját illeti, az viszont nehezen dönthető el, hogy arra milyen szó illik. Bölcs önmegtartóztatás vagy pipogyaság? Az okos enged, szamár szenved népi bölcsesség érvényesítése a diplomáciában, esetleg annak a felfogásnak az érvényesülése, hogy bolond lyukból bolond szél fuj? Vagy egyszerűen csak a hallgatni arany felfogás elfogadása?

Nehéz állást foglalni ebben. Nekem nincsenek olyan alapos külügyi ismereteim, mint Göncz Kinga miniszter asszonynak.

Az azonban érdekes kérdés, hogy Vajon mi mit tennénk, ha olyan helyzetbe kerülnénk, mint Göncz Kinga, hogy magas rangú szlovák politikusok a külsőnket sértegetik, sőt Hitlerhez hasonlítanak.

Válaszlehetőségek. 1- jegyzékben tiltakoznánk, 2- totális háborút indítanék az adott ország ellen, 3- megfésülködnék, aztán elmennék a James Bond film bemutatójára

A helyes SMS választ beküldők között Jan Slota és Robert Fico autógrammokat sorsolunk ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr96746872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öreg 2008.11.03. 14:34:33

efhábé! Már ne haragudj, de miről beszélsz? Arról, hogy 1919-ban a románok megszállták Debrecent (néhány hónapra)???

Már ne haragudj, de ha ennyire kiválóan ismered a történlemet, akkor kérem segíts nekem:

1. Rövid eszében összefoglalnád a IX.-XIX.századi szlovák történelmet (ezen belül: Dunaszerdahely helytörténetét)?
2. És kérlek nevezd meg nekem az első szlovák királyt (mert én bárhol keresem: nem találom).

Köszönettel.

Zombika 2008.11.03. 14:36:52

Félreértés:
Mindkét országban vannak aljas nacionalisták, akik csak és kizárólag azért gyűlölik (és akár verik meg) a másikat, mert más nemzetiségű. A meggyőződésük - és a fő toborzó eszközük - az általánosítás: ha egy szlovák (vagy magyar) tesz egy rossz, aljas, mélyen elítélendő dolgot, akkor az összes szlovák (vagy magyar) rossz, aljas, és mélyen elítélendő.
Ne dőlj be ennek a hülyeségnek, és főleg ne terjeszd!
Ugyanis igazából csak a népesség egy kis része hülye mindkét országban.
A szlovák elmebetegek Budapestet akarják tankkal lerohanni, a magyar elmebetegek a Felvidéket (és persze Erdélyt) akarják tankkal lerohanni.
A szlovák gyökerek magyar zászlót égetnek, a magyar gyökerek szlovák zászlót égetnek.
Kicsit vissza kellene térni a józan észhez, és azokat megvetni - mindkét országban, akár a honfitársunk, akár a szomszéd ország polgára - akik a viszályt és a gyűlölködést szítják, nem pedig egy egész népet.

vakablak 2008.11.03. 14:37:43

Öreg, rövid esszében összefoglaltam neked az első kérdésedre a választ, itt: vakablak.blog.hu/2008/11/02/bevert_pofaju_turbomagyarok_szlovakiaban nagyjából az írás közepén. Még előrébb és hátrébb is mentem az időben, hogy összefüggéseiben láthassuk, hogy is állunk.

Tamás · http://pergetes.blog.hu/ 2008.11.03. 14:37:52

Semmiféle párhuzam nincs a debrecen példád és Dunaszerdahely között, úgy faszság, ahogy van!
2001-ben 23 519 lakosából 18 756 magyar, 3588 szlovák, 353 roma, 147 cseh és 24 német volt" wikipedia, Dunaszerdahely
Debrecenben mióta él 90% román?

ekeke 2008.11.03. 14:39:04

Az a" Debrecenben román szurkolók" hasonlat...
no az legalább annyira sántít mint a szlovák belügy magyarázkodása arról hogy miért is verték véresre a szurkolókat...


A többi stimmel, bár erősen hiányos.

thwarter 2008.11.03. 14:39:15

beton 2008.11.03. 14:29:10

Igen, aztan lattam :)

Csak annyit, hogy egy szerintem meg azert megsem a celtic-rangers szurkoloktol kene tanulni, hogyan kell civilizaltan viselkedni, de persze ez meg csak az en szereny velemenyem, mindegy is.
Azonban az utolag potolt hozzaszolasoddal kapcsolatban szeretnem megkerdezni, hogy (jo, en ezt poenbol irtam, mert tudom, hogy vanna keszmek, amikert erdemes kiallni (meg)), de valoban ugy gondolod, hogy, vagy valoban barki ugy gondolja - es most felretenni a szemelyes frusztraciokat - hogy barki tobbet erhet a masiknal, csupan azert mert ilyen, vagy olyan nemzetisegunek szuletett?
Az az igazsag, hogy nekem valoban az az erzesem, hogy egy testileg es fokent lelkileg egeszsegeses eletet elo ember nem lenne hajlando csatlakozni fent emlitett "baratainkhoz"/es persze a rendorseghez sem, de mi volt elobb a tojas, vagy a tyuk, hiszen ugyanaz a vagy futi a rendort is amikor kalapal, mint ezeket a baratsagos alakokat?
Jo, persze joguk nem lett volna szetverni oket, de itt sem kell tulzasokba esni, es haborut vizionalni...

aPar aLyza 2008.11.03. 14:39:39

Atomot nekik!

efhábé 2008.11.03. 14:39:53

Öreg, P-A-R-A-B-O-L-A, példabeszéd. Tudod, a hangya meg a tücsök sem pont úgy él, mint La Fontaine meséjében, mégsem háborodsz fel, hogy dehát a tücsöknek nincs is hegedűje.
Ha jobban tetszik, helyettesítsd be Debrecent Gyulával, ahol élnek románok.
A szlovák királlyal nem tudom, mit akarsz mondani. Attól, hogy nem szlovák nemzetiségű a király, akkor már nem is létezik szlovák nemzet? Mi a helyzet Luxemburgi Zsigmonddal? Jagellóval? A Habsburgokkal? Az ő uralkodásuk alatt nem létezett a magyar nemzet?
Erzsébet alatt megszűnt a skót nemzet? A Habsburg-uralom alatt nem voltak osztrákok (No, ezt biztosan nem fogod érteni, de sebaj).

Nem vagyok fideszes 2008.11.03. 14:41:59

"Atomot nekik!"

Sic tacuisses...

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.11.03. 14:46:46

Kedves vakablak mindenben egyetértek.

thwarter 2008.11.03. 14:49:43

Lófasz Hadnagy 2008.11.03. 14:41:59

Szerintem atomenergiara gondolt.

Reisz Manfréd 2008.11.03. 14:49:56

Ez a jó a nacionalizmusban. Előnye immáron semmi (18-19. században még volt létjogosultsága), ellenben remek alapot szolgáltat a pofozkodásra akár drukker vs. rendőr, akár két (vagy több) ország hadserege között.

Vakablak, szép volt.

no 2008.11.03. 14:50:31

A
K
I
E
Z
T
A
P
O
S
Z
T
O
T
Í
R
T
A
!
!
!
!
!
N
E
M
M
A
G
Y
A
R
!
!
!
!
!
T
A
K
A
R
O
D
J
V
I
S
S
Z
A
I
Z
R
A
E
L
B
E

Carnivora (törölt) 2008.11.03. 14:52:14

Miért utáljátok ennyire Magyarországot?

Izo 2008.11.03. 14:52:26

Valaki elgondolkodott már azon, hogy honnan szereztek hirtelen égetni való szlovák zászlót Pesten?

Roth Mano 2008.11.03. 14:53:30

wow, tiszta Apollinaire'

Carnivora (törölt) 2008.11.03. 14:53:38

A DAC-ot és a magyarokat is verték
Viperák között Dunaszerdahelyen
Mint utóbb kiderült, nem halt meg senki a szombat esti Dunaszerdahelyi AC- Slovan Bratislava labdarúgó mérkőzésen, „csupán” fogsorát verték ki és állkapcsát törték egy budapesti szurkolónak. Közel ezer rendőr vigyázta a rendet a Csallóköz szívében rendezett találkozón, ám végül ugyanők voltak azok, akik a rendből pillanatok alatt káoszt teremtettek.

– Budapesti Honvéd? Há’ mi ez a nagy barátkozás maguknál? Újpest, Ferencváros, Honvéd együtt szurkol? – vonja fel a szemöldökét egy szlovákiai határőr a komáromi híd utáni rögtönzött ellenőrzőposztnál.

Dunaszerdahelyi AC–Slovan Bratislava bajnoki labdarúgó mérkőzés. Egy ország bajnokságában játszanak, ám sokkal több hasonlóságot nem is nagyon találni közöttük. A Slovan a szlovákok legnépszerűbb csapata, közismert szélsőjobboldali csoportok is megtalálhatóak a rajongói között. Legutóbb Bécsben vertek szét egy kocsmát, egyébként előszeretettel énekelnek magyarokat szidalmazó dalocskákat, függetlenül attól, éppen kivel és hol játszanak.

Ezzel ellentétben a DAC a szlovákiai magyarok csapata, akárcsak a Bilbao a baszkoké. Igaz, a csallóközi alakulatban nem csak magyarok játszhatnak a spanyolországi példával ellentétben, ám ettől ez még magyar csapat, legyen bár a tulajdonos dubai, az edző német, a játékosok pedig számtalan nemzet fiai.

Ti nem magyarok vagytok, csak felvidéki hontalanok

A rajongói viszont magyarok, mondhatjuk kivétel nélkül. Nem kifejezetten radikális figurák alkotják a szerdahelyi fanklubokat, ám a magyar zászlók és magyar dalok elengedhetetlen kellékei a szurkolásnak. Ennek megfelelően nem kifejezetten népszerűek a szlovák lelátókon.

Legutóbb Nagyszombaton játszottak bajnoki mérkőzést, ahol a helyiek „ti nem magyarok vagytok, csak felvidéki hontalanok” kiírással kedveskedtek a DAC szurkolóinak. Ugyanezen a mérkőzésen égettek el egy Ferencváros-mezt a szlovák fanatikusok. Ez a csapat egyébként az egyetlen, amelyik nem kerül képernyőre a szlovák közszolgálati televízióban közvetített bajnoki találkozókon.

Természetes, hogy az ember fia határozottan szimpatikusnak találja őket, különösen a magyarutálatáról híres Slovan tábor ellenében. Ez egy abszolút vállalható dolog. A helyi szurkolói csoportok örömmel vették, amikor híre ment, hogy anyaországi fradisták is csatlakoznának hozzájuk. A ferencvárosiaktól függetlenül aztán buszok szerveződtek Győrben, Sopronban, majd az ország valamennyi városából százak keltek útra, hogy a szerdahelyieket buzdítsák.

Illetve nyilván nem csak azért. Balhéról senki sem ábrándozott, hiszen a mintegy ezer vendégszurkoló szoros rendőri felügyelet alatt ment be a stadionba, ráadásul még a legelvakultabbak is tudták, hogy a helyi egyenruhásokat sem kell kétszer kérni arra, hogy magyar huligánokat oszlassanak szét, ha arra kerülne a sor.

Mindig á frádisták csinájják’ á fésztivált

Nem, ez egy demonstrációnak készült, ráadásul meglepő módon spontán szerveződve, és még meglepőbb módon teljes magyar szurkolói egységfrontban az interneten már hetek óta üzengető slovanosokkal szemben. Megfér egymás mellett az újpesti és a fradista zászló, de a vidéki szomszédvári rivalizálások gyűlölete is pillanatok alatt foszlik semmivé a Duna mögött. Mindenesetre kispestiként olcsón megúszom, a határőrök zöld-fehér híveket keresnek.

– Mindig á frádisták csinájják’ á fésztivált – magyarázza hamisítatlan felvidéki tájszólásban a határ éber őre. Sofőrünk megfújja a szondát, majd sietve tovább is indul autónk, ahol rajtam kívül egy BKV szurkoló, két Ferencváros fanatikus, illetve egy csapat nélküli érdeklődő foglal helyet. Mögöttünk egy szlovák rendszámú busz érkezik, ám azonnal rohamrendőrök veszik körül a járművet. Egyenként szállítják le a buszon helyet foglaló szurkolókat – mint kiderült, őket várták.

Dunaszerdahelyen csak a hangot kell követnünk a parkolóból. A stadion akusztikájának hála elementáris erővel zúg a D-A-C! A szlovák vendégdrukkerek is elfoglalták helyüket, így mehet a szópárbaj. A helyiek Pozsonyba küldenék vissza az ellen híveit, míg a szlovák zászlók garmadájával felszerelt Slovan tábor a Duna mögé, vagy a Dunába kíván minden magyart.

A helyiek meglehetős nyugalommal hallgatják a magyarokat szidalmazó rigmusokat, bár a 2-300 főt számláló DAC kemény mag riposztjai sem késlekednek. „Ria-ria Hungária!” – harsog tízezer torokból. Érdemes megemlíteni, hogy a stadion befogadóképessége hivatalosan 6100 fő, de egy órával a kezdő sípszó előtt már ennek a duplája szorong a pálya körül. Mi csatlakozunk a Magyarországról érkezőkhöz, de a zászlóktól semmit sem látunk, így szemrebbenés nélkül felmegyünk a tribünre. Igaz, nem is nagyon tehetnénk mást, mert arra sodor a tömeg. Vállat vonunk, amikor a jegyszedő a „kék” jegyet kéri (nekünk csak sárga van), majd elfoglaljuk állóhelyünket, alattunk több száz ferencvárosi szurkoló, kiegészülve újpestiekkel, nyíregyháziakkal, fehérváriakkal, győriekkel, békéscsabaiakkal.


Csak úgy megindultak

A hangulat jó, bár némileg a kilencvenes éveket idézi a pénztárgépszalag-özön és pár szurkolói rigmus, de a DAC-tábor lelkesedése példamutató. Mintegy 600 ezer forint értékű élőképpel köszöntik csapatukat. Megszólal az egész stadion: – „Ki a jobb? D-A-C!” „ Mindenki itt van, mindenki tapsol, mindenki a DAC-nak szurkol…”.

Felcsendül a Himnusz, majd kezdetét veszi a meccs. Mivel újabb szurkolók érkeznek, a rendőrök még egy szektort átadnak a hazaiaknak, hogy tíz perc múlva visszafoglalják. Máig sem tudom, miért. A magyarországi szurkolók és a Slovan-tábor között több száz rendőr van, esze ágában sem volt senkinek, hogy átverekedje magát rajtuk. Csak úgy megindultak (a videón remekül látszik www.youtube.com/watch?v=ttwjGdaZ1Nk).

A több tucat zászló mellé egy fradi-drapériát akartak kihelyezni, erre indult meg a maszkos, viperákkal felfegyverkezett, robotrendőr-szerelésbe öltözött szlovák rohamosztag. A pánik teljes. Fent biztonságban vagyunk, ráadásul mindent látunk – így azt is, hogyan keletkeznek repedések a fejeken, hogyan folyik a vér az alattunk tusakodók arcán. Védekezni senki sem tud, a tömeg összeszorul egy keskeny sávban. Egy fiatal fradista srác a földre kerül, újpesti ugrana mellé, hogy lélegeztesse, ám fejberúgja egy rendőrbakancsos láb, illetve a fején csattan egy gumibot.

A hely elviselhetetlenül kevés lent, a megváltó menekülőkapu beszakad, de csak újabb droidok özönlenek be rajta, ütve-vágva mindenkit, akit érnek. Pár métert hátrálnak, majd újabb rohamot intéznek a magyarországi szurkolók ellen. Közben egy kiterített, mozdulatlan fiú fekszik a földön – az arcát nem látom, így feltételezem, hogy őt láttuk az előbb is a földre rogyni. Előkerül az újraélesztő készülék, a „kiütés” nem hoz látható eredményt, a fiú nem mozdul – a mentőhelikopter húsz perc múlva érkezik.

Epilepszia – kommentálja a rendőrség. No persze, miért nem egyből pestis?

Hullámzik a magyarutálat

A tömeg fújol, „Ria-ria-Hungáriát” skandál – mást nem nagyon tehet. Közben a Slovan tábor is aktivizálja magát, égő fáklyák, petárdák landolnak a füvön, de a jelek szerint ez nem izgatja a karhatalmat. A vendégtábor – ahogy szurkolói berkekben mondani szokás – kutyák. A szoros őrizet adta biztonságérzet meghozza a bátorságot, valamint csapatuk sima győzelme kedvet a danolászáshoz (4-0-ra ütötték ki a számos sérüléstől, eltiltástól meggyengült, harmatgyenge DAC-ot).

A kórustól megtudhatjuk, hogy a magyarok debilek, cigányok és mongolok egy személyben, illetve jobb lenne nekik a Duna másik oldalán, de a legjobb lenne a szlovák népnek, ha mind elpatkolnának. Végül a Ferencvárost kezdik szidni, amelyre meglepő módon ugrik mindenki, de a pályára való betörés a rendőrök miatti félelem miatt elmarad.

A helyiek meglehetősen ellentétesen ítélték meg magyar ultra-unió fellépését. Volt, aki szerint nem volt értelme átjönni, ha „csak balhét hoznak magukkal”. Mások a rendőröket gyalázzák, és rajtuk vennének elégtételt. Híre megy, hogy akit mentőhelikopterrel elvittek, meghalt – a barátainak adott kórházi válasz szerint. Sőt, egy lengyel fiú halálhíre is felröppen, így tovább fokozódnak az indulatok, felharsan egyre több helyen a „Gyilkosok!”. A rendőri készültség óriási, így nem kell megtorlástól tartaniuk. Legalábbis a helyszínen. „Gyújtsuk fel a nagykövetséget!” – jön az ötlet valahonnan, én pedig már nagyon szeretném elhagyni a várost, és az országot.

Soha nem éreztem olyan elementáris erejű gyűlöletet, mint amilyen Szlovákiában hömpölygött felénk. Nem csak szombaton, hanem úgy általában.

DAC-olni a gyűlölettel

Miért gyűlölnek minket? Könnyű lenne azt mondani, hogy „ez csak politika”, a Slota-félék ebből táplálkoznak. Lehetne azt is mondani, hogy nem kellene kimenni provokálni magyar zászlókkal. De az EU-ban már hadd ne kelljen különleges engedély a magyar zászló lobogtatásához.

A megéltek után feláll a hátamon a szőr a „biztos megérdemelte”, és a „biztos keménykedett a rendőrökkel a csávó!” típusú kommentároktól – egyrészt a videofelvételeken látszik, hogy nem történt keménykedés, másrészt állkapocsszétverésre még az sem jogosítana fel senkit.

A történtekkel szemben hatásosan csakis és kizárólag kormányszinten lehet fellépni – mi több, kívánatos is volna DAC-olni a gyűlölettel és a viperákkal.

-

Ennyi.

Carnivora (törölt) 2008.11.03. 14:54:25

A Szlovák Köztársaság egy demokratikus jogalapon működő állam, ahogyan a Magyar Köztársaság is, és mindketten egy államközi szövetség tagjai vagyunk, amely nem kebelében egyszer egyesülne ez a kontinenes.

Az egy dolog, hogy kit mi provokál mivel legális jelképek nyugodtan lehet használni.
A demokratikus jogállamban pedig a rendfenntartó erőknek különösen nem lehet ilyesmi hivatkozási alap.

Egy európai demokráciában joga van hülyének lenni bárkinek a társadalmi kontroll megvan pl ezen okból nem indul senki sem kaszáért ezen események után sem ... viszont elvárható végre a magyar külügy erőteljesebb fellépése.

Sajnálatos módon Szlovákiában az államvezetésben is ott vannak a hülyék, és az identitásuk alátámasztásra a magyar gyűlöletet találták meg maguk számára. Ez az esemény egy láncolat része ami a szlovákiai politikát jellemzi mostanság. Bár ez érdekes, mert a szlovákság volt azon kevés nemzetek egyike , akikkel évszázadokig békében, harmonikusan éltünk, és éppen ennek a folytatására adott volna lehetőséget az unió.

Egyébként a valódi történeti háttér a fika.blog baromságaival ellentétben:

12. Összegzés helyett. A szlovák – magyar viszony megítélése a szlovák történetírásban
Elrugaszkodás a magyaroktól
tortenelem.ektf.hu/efolyoirat/Kiss/13.htm

Egyébként meg joguk van nem szeretni a szlovákokat a szlovák rendőrnek is joga van nem szeretni a magyart mindaddig joga van bárkinek bármihez, amíg azzal nem árt másoknak lásd. a rögeszméi képviseletébe nem veri szét az embertársa fejét. Nehéz felfogni?

Szlovák identitáskeresés folyamata igen nehézkes rögös út főleg amíg ilyen Slotákat vesznek be a kormányukba.

A magyar szurkolók provokáltak az tény eleve a Nagy Magyarország térképek meg piros-fehlr-zöld lobogók arrafelé annak számítanak, de egy demokráciában éppen azért rendőr v.ki, hogy ezeket a provokációkat "leszarja". Ezzel az erővel egy kocsma közönségének is lehetne adni gumibotot, és kiküldeni rendezvénybizotsításra.

Igen van, hogy megérdemlik a huligánok a pofont bár annak is megvannak a megfelelő keretei. Na ez nem az az eset volt.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2008.11.03. 14:56:43

Kedves uszító hangulatú honfitársaim!
Nem inkább azt kéne kitalálni, hogy a magyar bajnokságok meccsein miért NINCS semelyik másik ország zászlaja kitéve? Talán mert nálunk nem verik a kisebbségeket. (Kivéve cigány, sőt azokat lövik is.)
Inkább azt kéne elérni, hogy Szlovákia is valami civilizált irányba mozduljon el. A nacionalizmus faszság.

Utczák Terek Csapata 2008.11.03. 14:57:26

"Carnivora 2008.11.03. 14:53:38"

Már belinkeltem egyszer, de úgy nem olvasta el senki!
Szerintem így sem fogják. :(

strucc 2008.11.03. 14:59:02

80as evekben szlovakokhoz jartunk sielni, a 90es években ugy változott meg a szlovákok viselkdesése amilyet ritkán tapasztal az ember...vagy addig hazudtak es csak szerepet jatszottak, vagy agyomosottá váltak. Ugyanis egyfajta gyűlölet van bennük irantunk, 80as evekben mindig vittunk nekik ezt azt ami nalunk kapható volt naluk nem, beszelgettunk, nem volt rossz a viszony, 90-es evektől mint akiket kicseréltek: ultrabunkók lettek. Pedig mi nem utaltuk nem gyűlöltük őket, sőt a mai napig nem ertem mi a franc történt velük?
Azota nem is jarunk mar ki, kell a francnak hogy pofánverjenek, meg allandoan megbüntessenek, es totálisan lenezzenek mindenütt, a vége felé már féltem...
És röhej az hogy ezt ugy mutatjak be mintha mi csinalnak ezt velük: pedig ők szinte soha nem jönnek ide, es nem is viselkedünk ilyen modon velük.

Viszont ha utananezünk a torténelmüknek az alvető gebasz hogy hazugsagra epitve jött létre az államiságuk. Igy mindig kisebbségi komplexusuk lesz - amit a szocialista érában valószinuleg elnyomtak - 90es evekben meg felszinre tört, azóta meg egyre erősebb a szlovák sovinizmus, es magyargyűlölet.

Olyan mint tacskók a dán-dogok között, megőrölnek, pedig a "dánok" nem utálják őket,de ez van.

Ha valki jart mar a pilisbe tudhatja hogy van ott a szlovak telepules, szlovakul kiirva stb, es van arra még jópár település ahol meg németül vannak kiirva a nevek!!!!!!
Ezek után azt mondtani hogy mi vagyunk a fasiszta nemzet??
Szlovakoknal meg mar a tankonyvből is kiszedik a magyar elnevezeseket, nem sok hijja hogy a történelemből is kiszedik a magyar jelzőket - bar azt hiszem mar meg is tettek...
Egszerüen nem tudnak mit kezdeni magukkal, es folyamatosan szandekosan hergelik a magyarságot: ERRE PONT ALKALMAS A MI BELPOLTIKAI HELYZETÜNK!!!!! HOLMI GYURCSANYOK VAGY GÖNCZCÖK TOTÁLIS CÉLPONTOK MINDENKINEK: DE EZT ŐK NEM HAJLANDÓK BELÁTNI....

A nagy veszetesei ennek pedig a szlovákia magyarok, akiket ott nem tekintenek szlovákoknak, mi meg itt nem tekintunk magyaroknak...pedig lehet hogy simán békében élnek-szemet hunyva a mutl felett- egymás mellett...

De ne feledjük a horvátok is békében éltek a szerbekkel amig nem jött egy-két felbujtó...ámbár lehet hogy a világnak ez a sorsa: a népek nem keverednek.

Ha nem csonkitjak meg ezt az orszagot ilyen becstelnul most ez a konfliktus se lenne.

Edula 2008.11.03. 15:00:37

Én felvidéki magyar vagyok. Mi békében élünk ott a szlovákokkal. Ezt az egész cirkuszt csak a média fújja fel.
Nem értek egyet a szombati verekedéssel. De mi a francra kellett elmenni a magyarországi magyaroknak arra a meccsre? Provokáció volt az egész. Ha tényleg a foci miatt mentek volna, akkor semmi probléma nem lett volna. Mi a francra ez a gyűlölködés? Miért nem lehet békességben élni egymás mellett?

Carnivora (törölt) 2008.11.03. 15:04:06

peetmaster · nemdohanyzom.blog.hu 2008.11.03. 14:56:43

Azért ne mossunk össze dolgokat. A szerencsétlen borsodi cigányokat sem a magyarok lődözik , hanem a többi cigány, akik a nagy nyugati gépekkel mennek szedni az uzsorát a telepekre. -

Barnabás 2008.11.03. 15:04:25

Azt hittem,ha belépünk az unióba ezek a nemzetiségi torzsalkodások végleg megszűnnek,ill. az Európai Unió ezt nem tűri el.A tapasztalat az,hogy ezek a jelenségek azóta méginkább felerősödtek.Elhiszem,hogy a szlávok nem tudják nekünk elfelejteni,hogy őseink-amikor erre tévedtek- egyszerűen elvették földjeiket és elzavarták őket innen,de azóta már néhány évszázad eltelt,nekik is van saját országuk,tehát spongyát a történtekre.Nem jó megoldás,hogy a magyar illetékesek csak kussolnak,igy a másik fél vérszemet kap.Nem azt mondom,hogy válaszul a légierő JAS-39 Grippen gépeinek harcértékét kellene kipróbálni rajtuk,de biztosan van az unióban olyan fórum,ahol keményebben lehetne fellépni az ilyen jelenségek ellen.

Carnivora (törölt) 2008.11.03. 15:05:38

Egyébként meg ez csak egy folyamat része Göncz Kingáról már kinyilatkoztatták a szlovákok, hogy egy szakadt ribanc ... Hedvig meg X-aktákba illő módon gyepálta agyon magát ... mégis mit lehet elvárni tőlük intézkedéseket ilyen visszaélések esetében, mint ami szombaton is volt.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.11.03. 15:06:07

"Atomot nekik"

He-he, persze szelektív atomot, ugye?


Érzem hogy kár beírnom, csak a statisztika miatt teszem:-)

Először is: aki volt idén Kecskeméten a repülőnapon és nem csak a sört vedelte, láthatta hogy az elmúlt majd' 40 év alatt hova fejlődtünk katonailag (Csepel híradóskocsi, zero digit elektronikai harcjárművek), tehát ezzel a "rohanjuk le" hozzáállással nem értek egyet, gondolom aki ezt támogatja, katona viselt ember, és legalább fél-egy-másfél-két évet leszolgált, ezalatt nem járt csukott szemmel...

Másrészt: Szlovákia önálló ország. Van saját nemzetiségi politikája meg kisebbségi politikája... vajon mennyiben tartozik ránk az, hogy ez Fico nevű - látszólag tényleg nemnormális - ember hogyan próbál szavazóbázist szerezni???

Végig gondolta-e valaki, hogy Szlovákia mennyivel előttünk jár a szociális-etnika kérdés kezelésében? Ott is segélyből élnek a kritikus kisebbségek? Majd ha kb. ott leszünk, lehet kritizálni...

Magyar-kérdés: Szlovákia meghatározó részben magyar nemzetiségű. És miután nem hallottam magyar-bűnözésről, más magyrokhoz köthető fenyegetettségről, azt gondolom hogy a "casus belli" éppenséggel magyar találmány arrafelé: addig amíg a magyar nemzetiség és a magyar radikálisok területi követeléseket fogalmaznak meg, addig lesz mivel riogatni a szlovák lakosságot...

Magyarországi szlovákok: huzamosabb időt töltöttem el Pilisszentkereszten: hosszabb idő után tűnt csak fel, hogy az ABC-ben nem magyarul beszélnek. De kiszolgáltak, megértették a magyar szót, sőt - az alattomosok - köszöntek és visszaköszöntek. Ki a f.szt zavart az a szlovák felirat??? Hát... amíg a kisebbségi iroda miatt a média (meg a f.sz tudja ki) nem csinált botrányt, állítom hogy senkit. Sőt, bizonyos vagyok abban, hogy Pilisszentkereszt az a mintafalu, ahova amíg ez a retkes politika (nem tudom megállni hogy ki ne mondjam, nemzetiségre kihegyezett, azaz nacionalista) be nem tette a lábát, az emberek békességben éltek a hegyek és az erdők árnyékában.

A történtek (mivel már kivesézték): tudottan erre érzékeny területre nagymagyarország-zászlóval szurkolni menni: provokáció.

Aki mindezekről nem tudott vagy valamiért alábecsülte ennek a jelentőségét: na ő az áldozat.

Amúgy a többiek a verést megérdemelték, azt kapták amiért kiutaztak. Gondolom hogy ha hasonlóan torzított térképpel más nemzetiség jelenik meg egy noname rendezvényen, az ultráknál ott is elszakad a cérna. És hogy kicsit kötekedjek: miért is életszerűtlen a Kelet-Mo=Románia térkép??? Mert anno a románok "csak" Szolnokig nyomultak be az országba???

Én pár éve jártam Szlovákiában... eltévedtünk, megállítottunk egy szlovák autóst aki nem tudott magyarul, készségesen útbaigazított... megjártuk Krasznahorkát, pont bezárt a múzeum. Nem azért nem tudtuk megnézni mert mint magyarokat elzavartak minket, hanem mert el akarta kérni az órabérét az idegenvezető a túlóráért (gondolom a múzeum a túlbuzgóságot magánügynek tekinti). Ja, és nem az SS-szel voltunk, csupán 8-10 motorral... nem rockerek...

Nem vagyok fideszes 2008.11.03. 15:06:29

A Gripen egy p-vel írandó és ejtendő, miért gripppppppenezik mindenki? A víz lever tőle.

misikc 2008.11.03. 15:06:58

Kedves Kommentezők!

Csak pár gondolatébresztő:
1. Először is szlovák származású magyarként (értsd tót) mélyen felháborít, hogy amíg mi (magyarok, tótok, románok, cigányok, stb) képesek vagyunk itt békében, együtt élni és dolgozni több mint 200 éve, addig mindenféle alakok (gyanítom olyanok, akiknek soha nem volt egy "másmilyen" ismerősük se) abban éljék ki magukat, hogy megpróbálják összeugrasztani a nemzeteket, kisebbségeket.
2. Trianon bármennyire is fájó emlék, mégiscsak egy nemzetközi szerződés, amely után egy ENSZ által elismert állam jött létre. Ez TÉNY. Azok akik ezt vissza akarják csinálni csak egyféleképpen gondolkozhatnak: háborút akarnak (mert ahhoz kétség nem férhet, hogy Szlovákia is megvédi magát, ahogy mi is megvédenénk az országunkat) Háborút épeszű ember nem akarhat! Nekem több rokonom is harcolt az I. és a II. vh-ban is, testileg és lelkileg megnyomorítva jöttek vissza (már aki egyáltalán visszajött). A hőbörgők elgondolkozhatnának azon, melyik rokonukat, gyermeküket, testvérüket, apjukat, barátjukat látnák szívesen golyóval a fejében. Pont.
3. Nekünk azon kell dolgoznunk, hogy békében élhessünk egymás mellett. A felvidéki magyarokat nem szabad magukra hagyni, de talán nem a szlovák zászló elégetése a legjobb módszer. Épp ezért (sok hibája mellett) az EU szerintem a legjobb út (szabad, határok nélküli Európa). A magyar politika felelőssége, hogy megvédje a magyarokat határon belül és kívül egyaránt.
4. Talán, ha a megbékélést hirdetnék azok is akik nagykövetséget akarnak rombolni, akkor Szlovákiában sem lehetne nacionalista, populista szövegekkel az embereket a magyarok ellen hergelni.
Üdv.

strucc 2008.11.03. 15:08:36

egymás mellett lehet de ezek nem egymás mellett élnek hanem egymástol 100km-re :)

en azt mondom a rendőrségnek nagyobb önmérsékletet kell tanusítani pláne "vendégekkel" szemben mégha azok csunyán is viselkednek

korábban is volt mar hasonló eset szlovák-magyar meccsen meg a 90es evekben, ki is akadt ra az egesz sajtó szintén, akkoris nagy bunyo volt, azzem fradi volt kint

Carnivora (törölt) 2008.11.03. 15:09:04

Barnabás 2008.11.03. 15:04:25

Kicsit sem akarlak elkeseríteni, de szlovák nép nem létezett akkoriban, mikor belovacskáztak ide a magyarok, kabarok ... a szlovákság jóvalta később alakult ki a magyarok, itteni szlávok, lengyelek stb. keveredéséből. Később is elég vegyes a kép, mert a legtöbbünk ősei közt fellelhetők szlovák származású ősök mivel a magyra meg a szlovák volt az egyetlen olyan népcsoport a régi országban, amely végig békében megvolt egymással, és keveredett.

A diplomáciánknak kellene tökösebbnek lenni. érdekes módon a még nem uniós tagállam Izrael olyan szankciókat tudod kiharcolni Haider ellen, hogy ihajj pedig Haider szűz kislány volt Slotahoz képest. -

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.11.03. 15:09:19

Ja, Göncz Kinga meg politikai impotens: úgy kellett volna mint ahogy Moldova megírta: Ön képviseli nálunk Szlovákiát nagykövetúr? Igen. Akkor adja át szó szerint Fico úrnak, hogy "a Te kurva anyádat":-)))

thwarter 2008.11.03. 15:10:17

Carnivora 2008.11.03. 14:53:38

En elolvastam, az alapjan, amit itt bemasoltal ez mind szep es jo, de azert azt csak nem fogod elvitatni, hogy ezt nem sikerult es igy nem is sikerulhet szolidaritasnak bemutatni, mert ez akkor is csak provokacio volt, lehet, hogy a szlovak szurkolok sem jobbak, de ez meg nem igazolja azt, hogy oda lehet menni nyugodtan egy masik allam teruleter es oket a sajat magukban vetett hitukben gyalazni es probalni megalazni, attol meg, hogy vannak hulye szlovakok meg nem lesz kevesebb hulye magyar, vagy de?
Folosleges itt mosnod a szennyesuket, teny, hogy ez rendori tulkapas volt, teny, hogy vannak magyarellenes szlovakok, de ettol meg nem kell azt hinni, hogy a magyarok jobbak, es foknet nem kell megmutatni, mint ahogy ezt a fiatal legenyek tettek, mert eppen hogy csak bebizonyitani tudtak, hogy hat valojaban nem.
Zsak a foltjat, mondanam, ha nem eppen a hasonlo incidensek is gerjesztenek a, mar nem magyarorszagi, hanem a hatarontuli magyarok ellen is a gyuloletet. Barki, aki sziven viseli ezen emberek sorsat, nem tehet ilyet, de hat ok nem is viselik szivukon senki sorsat a sajatukon kivul, ami pedig nem all masbol, mint bebizonyitani onnon velt felsobbseguket.

Reisz Manfréd 2008.11.03. 15:10:41

misikc 2008.11.03. 15:06:58
Ámen.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2008.11.03. 15:11:25

Carnivora 2008.11.03. 15:04:06
az lehet, de mellékszál most.
Lényeg, hogy amíg neked fontosabb a magyaságod, mint az európaiságod, sőt ember mivoltod, egy szlováknak dettó, stb., addig lesz késztetés, hogy eldöntsük, ki a legfaszább gyerek. Erőszakkal.

Carnivora (törölt) 2008.11.03. 15:14:32

peetmaster · nemdohanyzom.blog.hu 2008.11.03. 15:11:25

Igen nekem fontos a magyarságom inkább az a szomorú, hogy neked nem az. Nem érdekel, ha egy szlovák büszke rá, hogy szlovák igaza van miért ne lenne?

Azt meg nem nagyon értem a fantasztikus logikád szerint ebből, miért is következik az erőszak ...

Az USA-ban máig büszkék mind egyrészt a közös hazára lásd. a csillagos lobogók másrészt kivan tolva a tagállam lobógója, és délen még a konfederációs zászlók is ... , de attól még senki nem akar újra konfederációt pár barmon kívül ...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.11.03. 15:15:51

Komolyan mondom, ez a Reakció után a második blog, ahol döbbenten állok, a bejegyzéseket látva. Hogy lehet, ennyire könnyedén elsiklani az események felett, ami ide vezetett! Az egész azért történt, mert az utóbbi hónapokban, amit a Slota-Fico páros megenged magának, az egyszerűen nonszensz!!! Ezek az általatok lenézett focihulihánok, legalább (igaz a maguk elítélhető módján) legalább összefogtak és protestáltak a jelenlegi szlovák kormány ill. magyerellenes politika ellen! A dunaszerdahely elleni meccseken, korábban már többször volt magyar zászló égetés, de ugye ezt a magyar média tudomásul sem veszi. Itt hatalmas a felelősség a kormányon és legfőképpen az "impotens" Göncz Kingán, mert az ő enervált és nemtörődöm hozzáálásuk miatt jutott ide az egész dolog! Szégyellje magát mindenki, aki szerint ez csak kopasz focihuligánok provokációja az egész! Nekik, most igenis helyén volt a szivük! Más kérdés, hogy ezeket a dolgokat nem így kellene elintézni, de persze számotokra nem ez a lényeg, hanem lehet megint nyavajogni, szélsőjobboldalazni! Szánalmasan undorító e a megalkuvó, magyar külpolitika, szégyellem hogy ezek az emberek képviselnek minket a nemzetközi politikában és igenis minden szimpátiám a szurkolóké, akik ráadásul MOST NEM CSINÁLTAK SEMMIT!!

Carnivora (törölt) 2008.11.03. 15:17:54

"ProszektúraA halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít. "

Ezt a blog szerkesztői ilyen iróniának szánják? :D:D:D

Carnivora (törölt) 2008.11.03. 15:19:14

VonPerez · tokfa.blog.hu/ 2008.11.03. 15:15:51

Mondjuk az a baj, hogy a szurkolói csoportok protestálnak ez ellen sem az Új generáció meg társai meg csak a Free Tibetezésre érnek rá ... aztán csodálkoznak, hogy a jobboldal kisajátít mindent. -

gitáros 2008.11.03. 15:21:06

A kopasz focihuligánoknak "igenis helyén volt a szivük!"
LOL.
És az agyuk?

strucc 2008.11.03. 15:21:42

Igen pontosan ez a masik dolog, a szlovákok az utóbbi honapokban, evekben kegyetlenül provkálnak
itt semmilyen szlovákellenes megmozdulás nem volt
ami a pilisi eseteket illeti az totál kamu egykét ididóta -tudva hogy szlovak nemzetisegi a falu- direkt kidonti a talbkat meg raijra falra hogy naci, kb 2 ebmer kelett hozza es 99.99% megveti őket!
Nem mi hanem ők tehetnek róla hogy idáig fajultak az esetek.
Es nem csoda ha a HVIM most felkapja a vizet, hiszen őket meg ki is utasitottak az orszagból, pedig semmit nem tettek csak felovastak a történelmet. Es ez ma slotáéknél indok a megtorlásra...nehogymár magunkban keressük a hibát bazki...

Benedx 2008.11.03. 15:23:47

Azt javaslom, hogy válasszuk meg nemzetvezetőnek a Budaházy-Toroczkai-Vona trojkát, és támadjuk meg a szlovákokat, nyírjuk ki Slotát meg Ficot, és remélhetőleg agresszív vérgőzös testvéreink az első sorokban harcolva elhullanak mind egy szálig, a szlovák megfelelőikkel együtt, és végre eltűnik ez a sok idióta a világból.
Aki háborúzni akar, menjen, de a sok bujtogató legyen az első sorban!

anti_troll 2008.11.03. 15:25:32


Ezt a sok baromságot amit itt összehordtatok....

Provokáció,minek megy oda, Debrecen Dunaszerdahely összehasonlítás, nevetséges....

Sok idióta van itt....

Érdekes amikor a melegfelvonulást megtámadták a szélsőségeses, ami teljesen törvénytelen és elítélendő, miért nem lehetett ennyiszer azt hallani hogy provokáció?

Valaki magyarázza mán el ezt...... Akkor mindenki egyöntetűen elítélte a támadást.

Most meg? Megtámadják és elverik a szurkolókat egy focimeccsen. Tökmindegy mit mondanak. Ha provokáltak, ha bűncselekményt követtek el, akkor sem ez a módi, és ez a lényeg....

Szerintem foglalkozás keretein belül elkövetett, több emberen megkísérelt emberölési kísérletért kellene feleni a rendőröknek.

Persze a zászlóégetőknek, meg a zászlóégetésért ( nem tom pontosan ez milyen kategória)

Azért lehet érezni a két kategória közti leheletnyi különbséget ugye?

Franky4fingers 2008.11.03. 15:25:50

Nem azért, de itt a nagy nemzetieskedő mellcsapkodásban egy nagyon fontos dolog elsikkad:

Európában, az EU határain belül, ahol demokrácia van (kéne legyen) a karhatalom fellépéséve FELMERÜL a törvénytelenség aggálya. Tehát vizsgálatot kell kezdeni, JOGI eszközökkel igazságot szolgáltatni, vagy ha nem volt bűnös, akkor eljárást megszűntetni.

Az egy teljes nonszensz, hogy a médiában megy a vita, hogy volt e brutalitás vagy nem. A média KÖZÖLHET véleményt, a kormánynak (magyar- szlovák- eu emberi jogi biz.) vizsgálatot KELL indítani.

Carnivora (törölt) 2008.11.03. 15:28:19

strucc 2008.11.03. 15:21:42

Nem a történelmet kellene felolvasni ... , hanem a jövőre koncentrálni két kis nemzet itt egymást basztatja miközben Kínában egy-egy falu lakossága ekkora ...

Egyébként meg a történelemben kilehetne emelni azokat a pontokat, amikor éppen a szlovák-magyar egymással kéz a kézben küzdött, és közös történelmünk nagyrészében ez volt. -

beton 2008.11.03. 15:29:43

VonPerez respect, maximálisan egyetértek!! szerencsére vannak még értelmes emberek az országban!

turnbull 2008.11.03. 15:31:15

Az izzó gyűlölettől rögtön agyvérzést kapóknak ajánlom az erdélyi és csallóközi magyar lapok, honlapok fórumainak anyaországiakra vonatkozó megjegyzéseit.

Lehet vicsorogva őrjöngeni, mint egy felhergelt pitbull. Csakhogy Trianon óta felnőtt Szlovákiában is 4 emberöltő, akik már ott szocializálódtak. Ez akkor is így van, ha nektek nem tetszik.

1100 éve Magyarország sem volt, akik pedig itt voltak, eltűntek. A felhőkarcolókat sem indiánok tervezték, mert írni sem tudtak. Jöttek, akik erősebbek voltak és okosabbak. Nincs már német-római császárság sem, Fekete Pákót többen ismerik, mint akik akkor élet és halál urai voltak.

Előre halad az idő, nem visszafelé. Ti vagytok a magyarság kerékkötői, mert képtelenek vagytok integrálódni működőképes rendszerekbe és nem akarjátok megérteni, hogy amit ti szeretnétek, az idejétmúlt, ósdi, és gazdasági téren életképtelen modell. És gondolom, ti sem jurtában laktok a sztyeppén.

efhábé 2008.11.03. 15:32:42

"Nem mi hanem ők tehetnek róla hogy idáig fajultak az esetek."

No látod, pontosan ez az, amit ők is mondanak. Ehelyett kéne azt, hogy igen, mindketten tehetünk róla, próbáljunk meg változtatni. Az a nagy ellentmondás itt, hogy mi Trianontól gondolkozunk, ők meg Trianonig, ha sérelmekről van szó. Ha meg a dicsőségről, akkor mi Trianonig, ők Trianontól. Egyszerűen más fogalmi készlettel dolgozunk, ezt még spékeli az a tény, hogy önálló szlovák államiság nem létezett (nekik nincs szent koronájuk, ami szimbolizálhatná az államiságukat), most kell megteremteniük a saját nemzeti legendáikat. Eltelik még jópár évtized, mire beszélni tudnak majd a közös múltról. Ebben a sztoriban mi vagyunk az idősebb testvér, nekünk kéne, hogy több eszünk (és tapasztalatunk legyen). Fel kéne végre fogni, hogy Nagy-Magyarország nemzeti szempontból csak a magyaroknak volt jó, a kisebbségek (akik többségben voltak, jó tudni) számára nem volt az. Mi itt "hibáztunk", ha ezt hajlandóak vagyunk belátni és nem azt hajtogatjuk, hogy de hát jó volt a szlovákoknak ezer évig velünk együtt, akkor legyen jó most is, hanem megértjük, hogy a mi dicsőséges múltunk nekik csak múlt, akkor máris könnyebb lesz. Akkor majd sokkal könnyebb lesz arról beszélni, hogy miért éppen a magyarok ellenében akarják megalkotni a közös nemzeti tudatukat, miért nem a magyarok mellett. De ehhez az kell, hogy legyen hajlandóság bennünk is és bennük is arra, hogy elismerjük az elkövetett hibákat, ne pedig egyoldalúan mutogassunk, hogy de hát ők tehetnek róla.

ddy 2008.11.03. 15:33:00

Joe84: a 84 a születési éved ugye?
Szépeket tanulsz apukádtól. Neki sem vert senki a szájára soha...

Benedx 2008.11.03. 15:33:29

És kedves testvérek, azt sem szabad elfelejteni, hogy a magyar nacionalisták nyerték meg Slotáéknak a választásokat! Mert tudtak hova mutogatni, hogy magyar fenyegetés van országuk szuverenitása ellen. Az a baj az agyatlan szélsőségesekkel, hogy lehet, hogy jót akarnak, de annyira szarul csinálják, hogy még nagyobb zűrt kavarnak. Persze, ha erre felhívják a figyelmüket, egyből idegenszívű, meg hazaáruló az ember.
Tessék, lehet nyomatni!

Edward Nygma 2008.11.03. 15:36:32

Aha, tehát a nagypofájú, kötözködő, primitív csűrhével (avagy "szurkolók") kellene sorsközösséget vállalnom, merthogy ők is magyarok. És ezen az összefogáson múlik a Haza felemelkedése, ez jó, tetszik.
Hát nem. Ők mentek házhoz a lófaszért. Nyugodtan verjék össze mindet, magyart, szlovákot, trollok kedvéért akár izraelit is. Ez alkalommal legalább a szlovák adófizetők pénze bánta a csattogó gumibotokat, nem a mienk.

gentry 2008.11.03. 15:36:54

Azt elmondhatná valaki, hogy miért lett hirtelen az összes magyar futballhuligán Dunaszerdahely drukker? Szimpatikus a város? Vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy a budapesti belvárost rendszeresen szétverő állatok most külföldön akartak balhézni.

Carnivora (törölt) 2008.11.03. 15:40:00

Benedx 2008.11.03. 15:33:29

Te szerintem ne kommentelj nem megy neked ez v.mi ész is kell hozzá meg háttértudás ...

A szlovákoknál Slota, azért törhetett elő, mert megléptek bizonyos reformokat ami miatt bizony ott is szívott a nép egy része. Elővették az ősi módszert lásd. a bűnbak keresés itt zsidóznak ott magyaroznak - populizmus.

gentry 2008.11.03. 15:40:29

Benedx
Egyetértek!

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.11.03. 15:40:55

Turnbull, Te vagy a magyarság igazi kerékkötője, mert nem látod a fától az erdőt! Leakadsz az ilyen háborús kirohanások boncolgatásán és nem látod a probléma igazi lényegét! Ez itt a legnagyobb baj! Valahogy ez lett az új magyar elbutítási trend! Akadjunk le egy égető probléma margójára fűzött szélsőséges kijelentésen (hiszen, ilyen mindig akad) ezt a szarságot gyorsan emeljük ki és maszatoljuk addig, míg eltakarja az igazi problémát! Problémamegoldás elbliccelve, okoskodás megvolt, dolog ráfogva a másik félre. Ez megy itt oda-vissza. Nemérdekes. Csak azoknak az embereknek, akik ezt csinálják, vagy netán komolyan is gondolják, kiváncsi lennék a céljaikra...

Carnivora (törölt) 2008.11.03. 15:41:01

gentry 2008.11.03. 15:36:54

Érdekes gondolatmenet, hogy már az is balhézás, ha v.ki egyhelyben áll ... ez ugyanolyan sztereotíp viselkedés amit éppen a hunnia serege szokott produkálni ... és még a liberálisok az "agyak".

faster 2008.11.03. 15:44:24

aki focimeccsre jár sikeres ember nem lehet :)

anti_troll 2008.11.03. 15:44:40

Gentry,

A magadfajtáknak elméletileg el lehetne magyarázni, hogy az első bécsi döntés évfordulója volt, és elmentek a magyar szélsőségesek egy kicsit hallatni a hangjukat.

A magadfajtáknak azt is lehetne mondani, hogy mi közöd hozzá, ki vagy hová megy szurkolni.

Hozzá lehetne még tenni azt is, hogy fentiektől függetlenül még nem kellene viperával ütni az emberek fejét.

Sajnos azonban Gentry, a magadfajta öntelt barmoknak kár bármit is mondani, mert nincs eszük gondolkodni.

Így csak annyit tudok mondani a magadfajtáknak Gentry, hogy ülj le, ez így elégtelen.

metamorph 2008.11.03. 15:46:51

ki az idegengyűlölő? csak nem a szlovákok, akik a színesbőre miatt utálják egyedül az EU-ben Obamát?
www.economist.com/Vote2008/

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.11.03. 15:48:13

A Dunaszerdahely azért lett iylen népszerű a magyar szurkolók körében, mert a szlovák bajnokságban minden követ megmozgatnak, hogy keresztbe tegyenek nekik! Ugyanis mégegyszer szeretném kiemelni, hogy Dunaszerdahely többségében magyarlakta és szegények kirakták a magyar zászlót a bajnokikon és magyarul szurkoltak! (mindig is, csak ugye a slotáék-féle ugatás felerősődésével, most szemet szúrt a dolog) ,ekkor kezdődött a szarakodás velük és mivel a a szurkolók közt elterjedt ez a hír, úgy gondolták ők is kimennek erősíteni a szerdahely táborát! Én nem látok ebben semmi kivetnivalót. Amúgy értsétek meg itt nem a huligánkodás volt a lényeg, mert nemrég a lengyel szurkolók agyonverték a szlovák drukkereket-rendőrőket egy válogatott meccsen! Ott nem volt nemzeti felhangja a dolognak! Nyissátok már ki a szemeteket!

snakekiller23 2008.11.03. 15:50:29

Nézzétek már meg a tucatszor belinkelt videókat basszamegamarinéni!
Tökmindegy, hogy éppenséggel potenciális baltásgyilkosokat, vagy apácanövendékeket ütöttek, ha arra az eksönig nem adtak okot! Jogállamban legalábbis... A bekiabálásokat, cseszegetéseket ilyen szituációban elviselni pedig mondhatni a munkaköri leírás része.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2008.11.03. 15:53:24

Carnivora,
azt írtam, hogy az eurófaiság/emberség fontosABB, mint a magyar/szlovák/stb. mivoltunk, mert az utóbbiak RÉSZEI az előzőnek.
Ha neked bonyolulut a halmazelmélet: én senkit nem vagyok hajlnadó utálni/földjét kívánni/akármi, mert szlovák. Tőle sem várnék hasonlót, csak mert magyar vagyok. Szóval nem kéne verni a "magyar vagyok, az a király, ti meg senki tótok vagytok" tamtamot, akkor lenne jogalapunk hivatalos panaszt benyújtani, hogy a szlovákok nácik.

Benedx 2008.11.03. 15:56:15

Carnivora, pontosan populizmus. És mi más is erősíthetné jobban a populizmust, mint egy szép, kerek ellenségkép?
Ha személyeskedünk, némi tágabb szemhatár sokat segíthetne neked :)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.11.03. 15:58:00

Kedves peetmaster, mutass fel vezető magyar politikustól olyan felszólalást, mint slotaé vagy ficoé az elmúlt 28 évben. Aztán gondold át mit írtál. Persze az iyleneknek mint te a birkatempó, a megalkuvás adja a személyes biztonságérzeteteket, így aztán ha ütik a hátatokat az nem érdekes, de ha a melletted lévő rabszolga visszaüt, akkor az baj, mert félsz a kollektív büntetéstől. Így aztán a hajcsár helyett sorstársadra támadsz.

thwarter 2008.11.03. 16:02:51

anti_troll 2008.11.03. 15:25:32

Jo, de azert a melegek vajmi keveset tehetnek arrol, hogy melegek, mint (ugyebar kedvenc futballcsapatot valasztani mar onmagaban a sajat ajaratodon mulik) es nem szidalmazzak a perverz heterokat, leven, hogy ok is hasonlo aktusbol fogantak, csak a sajat jogaiket allnak ki, nevezetesen, hogy ne kulonboztessek meg egy magyar allampolgar a SAJAT ORSZAGANAK HATARAIN BELUL egy masiktol, mig a kedvenc kopasz cimbijeid azert alltak ki olyan nagy vehemenciaval, hogy nehogy egy mar egy masik orszagban barki is azt higgye, hogy a MAGYARORSZAGI MAGYAROKNAK KEVESEBB JOGUK VAN, MINT A HELYIEKNEK, marmint a masik ocsarolasaban, az ilyen hozzallas hangsulyozottan MINDKET OLDALROL BETEGES, de ugy gondolom, hogy mint ahogy a szlovak tobbseg sem ert egyet a Slovan, vagy mi az isten a neve, futball-drukkerek nezeteivel es gondolom, hogy a megfelelo, szlovak, forumokon ok is leantjak a keresztvizet roluk, ugy nekunk sem kell ugy csinalni, mintha ez cak az o hibajuk lenne.

En speciel szeretem a hazamat, neha nehezemre esik meg csak gondolni is erre a mondatra, es pontosan emiatt haborit fel mindeen effele mas nepek/nepcsoportok/vallasi csoportok/szexualis kisebbsegek ellen tett tamadas/provokacio, mert en speciel szeretnem, hogy Magyarorszag egy jo hely legyen, ahol jo elni, ahol lehet szeretni az embereket, de a mai Mo nem az a hely, sajnos ezt is be kell vallani.
Szoval inkabb itt a nagy hazaszereteteket arra kene forditani, hogy amink van, azt tegyuk jobba, ne pedig, lehetoleg a masoket is sullyesszuk le arra a szinvonalra (beka segge alatt), ahol mi vagyunk.
Most ezt nem ugy ertettem, hogy ezt mi tesszuk a szlovakokkal, habar meg kell vallani, hogy pontosan pl. Slotaek reakcioibol latszik mennyire kozel van egymashoz a magyar es a szlovak mentalitas...

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2008.11.03. 16:06:23

VonPerez · tokfa.blog.hu/ 2008.11.03. 15:58:00

én sem emlékszem ilyen felszólalásra. De nekem most itt nem az a fő különbség, hogy a magyarok közül csak a futballhuligánok mondanak hülyeségeket, a szlovákok közül meg a politikusok is, hanem hogy elgyáltalán nem halt még ki ez a selejt mentalitás az emberiségből összesen. Pedig már volt elég háború hülyeségért.

ommm 2008.11.03. 16:09:17

Mint itt élő magyar
csak annyit tennék hozzá,
hogy a HVIM és a hozzájuk hasnoló hülye nacionalisták
többet ártanak nekünk, mint gondolnák.
Amíg ez van, addig a Slotáék és a kormány alá adják a lovat.
Politikai szinten kéne sarokra állni, nem az utcán.
Mert ott olcsün folyik a vér. Nagyon olcsón.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.11.03. 16:14:43

Így van ommm, ez pont olyan, ami miatt én is elhatárolódom az Andrássy utat szétverő idiótáktól, akik közül biztos, hogy páran ott voltak a meccsen is. Én még mindig azt mondom, hogy ez a dolog, egy hosszú folyamat eredménye, amit úgy érzem direkt engedtek idáig, hogy aztán lehessen vele példálózni.

Benedx 2008.11.03. 16:16:06

Sajnos az a baj, hogy sokan azt hiszik, hogy hazaszeretet = nacionalizmus. Pedig nem így van. A hazaszeretet valami mellett, a nacionalizmus valami ellen van. És negatívból soha nem lehet pozitívat felépíteni. Bebizonyította már nemegyszer a történelem.

cseszneki1 2008.11.03. 16:27:01

Nem atomot nekik, hanem vákuumbombát!!!!!!!

A sugárzás minket is érne, te:-)

strucc 2008.11.03. 16:28:03

igen ez a baj a mi "jobbos" táborainkkal, hogy valójában igen sokat ártanak is...de ezt nem akarjak észrevenni, csak fujjak a kürtöt szakadatlan, es ez vegső soron sehogy se jó így

okosabbnak kéne ehhez lenni
sajnos a ficoek nagyon nyeregben vannak
es bizony a mi politikusaink nem tudjak felvennia kesztyűt
eleve szinte kezelni se ezeket az ügyeket

-göncz is csak annyit szokott mondani, egyedi eset, nem kell vele foglalkozni...nahat ezek utan mit gondol aki egy kicsit is nemzeti erzelmu? isten verje meg őket azt...

ez meg a 22es csapdaja mert olaj a tűzre plane ha épp oda is mennek

nalunk erre is csak struccpolitikaval reagalnak mint sokminden mas problémára

Zoli 2008.11.03. 16:52:09

Nem 64 vármegye???

ommm 2008.11.03. 17:06:49

VonPerez · tokfa.blog.hu/ 2008.11.03. 16:14:43

Esetleg EU-szinten.
Komplex probléma ez és messze túlnyúlik Koszovón.
Javarészt az itteni egyetlen magyar párt szanaszét hullása és korumpálódása, valamint a Duray-bagázs elvakult nacionalizmusa is tehet erről.
Most a saját fészkembe szartam, de ez van.
Sajnos.

El Curros 2008.11.03. 18:23:02

Sajnos a dologból (számomra) a tótok öntelt butasága tűnik ki.
Nem is olyan régen-ugyan keservesen fogvicsorgatva-nálunk kuncsorogtak segítségért,hogy adjuk el őket a "nagy eu" felé.
Láthatóan elléptek mellőlünk,rettenetesen magasan hordják az orrukat,azt hiszik ők fingják a passzát szelet,és nekik mindent szabad.
Mint látszik mindent szabad is.Senki sem fog mellénk állni ez ügyben.
Tehát ebben nekünk kell összefogni,nem kell itt minden helyzetben a nacionalizmus veszélyével riogatni.
Azok a nemzetek jutnak előrébb,akik szarnak a nacinalizmussal ilyesztgetők fejére.
A mi jóbarát-jóeus-rendesgyerek-nembeszél-neszókimond-internaconalista-hozzáállásunk eleve kudarc.
A tótok meg csak röhögnek,és sajnos jogosan.
Nekem ez a legfájóbb.
Az ügy még nincs lefutva,nyilván ezeknek folyt.köv....

Carnivora (törölt) 2008.11.03. 22:51:45

Na sajnos Butaházy, és csapatai aktivizálták magukat megint nem fog kiderülni semmi , miért is verték végig a magyarokat a szlovákok, mert ezeken a gyökereken megy majd a közbeszéd.

Carnivora (törölt) 2008.11.04. 00:05:55

Mit tudsz Krisztián állapotáról?

Barát: A mai (nov. 2. - a szerk) információim szerint holnap fogják őt operálni, ugyanis az állkapocscsontja szilánkokra van törve és a harmadik nyaki csigolyája van elrepedve vagy eltörve, nem tudom. Ma már nem engedtek be, csak a szüleit engedték be a kórházba.

Túl van az életveszélyen, vagy ez még mindig nagyon komoly?

Azt mondták az orvosok, hogy stabilizálódott az állapota, de lehet, hogy műállkapcsot fognak neki behelyezni.

Ott voltál a helyszínen, majdhogynem Lengyel Krisztián mellett. Mi történt pontosan?

Többször mutatta a tévé és az interneten is rajta van, hogy ok nélkül támadtak a kommandósok. Tehát nem volt semmiféle dobálás vagy esetleg valami zaklatás, akármi, provokálás. Ok nélkül nekünk rontottak, végigfutottak az egész szektoron. Aki feküdt, összerúgták; aki próbált segíteni a fekvő, megvert embereken, ugyanúgy megverték. Szóval sokkoló esemény volt. Krisztián nem volt eszméleténél, amikor az emberek kihúzták a tömegből; elhajtottak onnan mindenkit a kommandósok és elkezdték még úgy eszméletlenül ütni-verni, rúgni a fejét.

Még utána is?

Úgy eszméletlen állapotban, félmeztelenül, levetkőztetve fejére tapostak és viperával szétverték.

És mikor érkeztek meg a mentők, hogyan került a mentők közé ezek után?

Segíteni próbáltak a szervezők és egy-két gondozó, vagy én nem tudom kik voltak azok a meccsen, de őket is megverték. Majd Krisztiánt behúzták a pályára és otthagyták. Akkor futottak oda a mentősök és újraélesztették. De tudomásom szerint nemcsak őt, mást is. Őt vitte el a helikopter. Szóval nem ide hozták a városi kórházba. Amúgy úgy láttam, őszintén megmondom, én úgy hittem, hogy meghalt.

És te, mint barátja, mit éreztél mindeközben?

Hát... én még mindig nagyon rossz állapotban vagyok, ugyanis a szülei úgy engedték el - ez volt élete első meccse -, hogy én vigyázok rá. Szóval rám volt bízva.

Hány éves?

Talán még nem is töltötte be a huszadikat.

Voltak olyan információk, a média nagyon sokszor azt hozta le, hogy először széket dobáltatok. Úgy hallottuk, hogy egy olyan szektorban voltatok, ahol talán székek sem voltak. Ez igaz?

Nincs ott egy se, az egy egész betonlépcsőből álló szektor, ahol semmi más, csak lebetonozott vaskorlátok vannak. Szóval sehol egy szék, sehol. A meccs előtt pár nappal komplett kitakarították a stadiont, úgyhogy nem volt mivel dobálózni. A kapuban elvettek mindenkitől mindent, ami esetleg olyan volt, hogy veszélyes lenne.

Te most Dunaszerdahelyen élsz?

Igen.

Milyen most a hangulat?

Hát nagyon rossz, mert a szlovák média, a rádió és a tévé már most a magyarokat okolja. Szóval a legjobb védekezés a támadás ürügyön már a magyarokat okolják, vádolják és kérdések elé állítják avégett, hogy tegnap szlovák zászlót égettek a fővárosban. Mindig a magyarok a rosszak, minket vádolnak.

Téged ért bármilyen atrocitás?

Én most megúsztam. Pár évvel ezelőtt én voltam ilyen helyzetben, ugyanígy DAC-Slovan meccsen.

Tehát ez már nem az első eset, de ennyire durva még nem volt.

Ez ennél durvább már nem lehetett volna. Ők úgy mentek oda, hogy nekik nem számít, ha ott valakit megölnek. Ez biztos.

Azt is hallottuk, hogy miközben ütöttek mindenkit, elég érdekes mondatok hangoztak el a rendőrök szájából. Ez igaz?

Az egész meccs során állítólag a zsolnai kommandósok - mint tudjuk Zsolna Ján Slota lakhelye - vigyáztak a dunaszerdahelyiekre, és a pozsonyi kommandósok pedig a slovanistákat védték, akiket figyelmeztettek állandóan, ha kerítésre másztak, ha füstbombát dobtak be. Minket egy szóval nem figyelmeztetett senki, rögtön támadtak. Ez egy előre megszervezett magyarverés volt. A meccs közben sokszor elhangzott a kommandósok szájából az, hogy "az utolsó meccs Besztercebányán lesz, várunk titeket" és mutogatták, hogy a nyakunkat fogják elmetszeni.

Visszatérve egy kicsit Krisztiánra, ő az, akire azt mondta a média, hogy epilepsziás rohamot is kapott.

Igen, szó sincs ilyenről.

Tehát ez is egy téves információ.

Hamis, pontosan. Olyan is volt már, hogy annyira részeg volt, hogy lefordult a betonlépcsőkről és azért van úgy összeverve. Ez is hamis.

Ha jól tudom, akkor szesztilalom is volt a városban.

Igen, a meccs alatt.

-

Ennyi.

Carnivora (törölt) 2008.11.04. 06:26:07

A stadionban a magyar rendőröket a magyar szektorral szemben helyezték el. Pusztán annyit észleletek, vette át a szót egy másik rendőr, egy rendőr három szurkolóval keveredett szóváltásba, aztán a rendőr visszavonult, majd indult a roham. A magyar szurkolókat két oldalról beszorították, és rendőri zsargonnal szólva: percekig intézkedtek ellenük. Abban azonban mindkét megfigyelő egyetértett, hogy pozíciójukból nem láttak beavatkozásra okot adó eseményt. (Ha mégis volt, akkor azt a videókameráknak kellett rögzíteniük.) Szavai hitelességét igazolandó az őrnagy arról is beszélt, hogy tíz éve vesz részt Fradi-meccsek biztosításában, és ezzel a tapasztalattal sem szúrt neki szemet semmi.

Sipi 2008.11.04. 11:06:23

Carnivora

ami Magyarorszagon focihuligan-kezeles cimszoval megy, az vicc..

tessek szepen hozzaszokni, hogy ez a focihuliganokkal szembeni rendes banasmod. hollandiaban, angliaban, lengyelorszasgban, barhol masutt ezt kaptak volna.

nem azert, mert magyarok, leven a szlovak rendorseg - ez valahogy kimaradt.. gondolom azert, mert nem igazolja, hanem zavarja az osszeeskuves-elmneletet.. - osszeakaszkodott a szlovak huliganokkal is es onnan is mento vitt el ket balf@szt.

egyszeruen aki balhezni megy focimeccsre, ez a sorsa.
tessek szepen hozzaszokni, hogy bizony, korra, nemre, szarmazasra valo tekintet nelkul a rendorseg pofan fogja b@szni a huliganokat.

Sipi 2008.11.04. 11:09:36

egyebkent eleg csak nehany "hooligans vs police" videot megnezni

es tessek szepen fdelfogni, hogy a focihuligankodas jarulekos kovetkezmenye a rendorseg altali megverettetes.

Carnivora (törölt) 2008.11.04. 12:17:35

Sipi 2008.11.04. 11:06:23

Kicsit sem akarlak kiábrándítani vagy rést ütni ködös világnézeteden, de nyugatabbra, ha megnézek egy meccset nem szoktak nekimenni sehol a szrukolóknak amíg azok nem követnek el rendbontást ... a tribünön való szurkolás ezen szórakozási forma része. Miért is kaptak volna az említett példaországokba ilyesmit, azért mert befizettek egy meccsre , és azt nézték? áruld már el nekem.

Milyen balhéről beszélsz? az egy, hogy nem hiszel a szemednek a "szélsőjobboldali" 168 órának meg az ORFK-nak sem, de az már a te ingerszegény robomechanikus környezeted jellemzi. Sajnos sok hozzád hasonló sötét ember van nem tájékozódik csak különböző negatív attitűdjei alapján puffogtatja az ökörséget.

Sipi 2008.11.04. 13:24:24

Carnivora

nem is a meccs miatt mentek oda, hanem balhezni...


ertem en, hogy most kurva jol lehet a magyarsaggal takarozni, de akkor sem azert vertek meg oket, mert magyarok.
mutatja ez azt is, hogy a rendorseg a szlovak huliganokkal is osszecsapott. ott is voltak serultek, kettot a mento vitt el.

akkor szlovakveres is volt?
nem illene az ellen is fellepni, cska a kovetkezetesseg okan?

Sipi 2008.11.04. 13:26:26

Carnivora

meg annyit, hogy a szemelyeskedes teged hiteltelenit.
gondolom, nincs jobb erved. gondolom azzal elintezed az egeszet, hogy "ne bantsd a magyart!" fuggetlenul attol, hogy az a magyar eppen mit tesz masok ellen.

tessek szepen megszokni, hogy a magyarsag nem emel semmi fole. a magyar focihuligant ugyanugy megverik, mint a szerbet, az angolt, az olaszt, a portugalt, a lengyelt, vagy a hollandot.

Carnivora (törölt) 2008.11.04. 15:30:50

Mondom nevezd meg azt az eseményt, amikor a huligán cselekmények történtek minden más hablaty ... -

Carnivora (törölt) 2008.11.04. 16:39:12

Tisztelt Sipi Gusztos Péter is náczi?

"A Dunaszerdahelyen történtek után a magyar kormánynak elsőrendű feladata, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel fellépjen a diplomácia különböző színterein, a magyar állampolgárok jogait megsértő hatósági intézkedések ellen."


Elfogadhatatlan, hogy a szlovák belpolitika kampányeszközként használja a magyarellenességet, elfogadhatatlan, hogy lassan a szlovák kormánypolitika egyik vezérlő elve, hogy az ott élő magyar nemzetiségű szlovák állampolgárokat hétről hétre megalázzák, megsértsék valamivel, hogy azt érzékeltessék velük: ők nem teljes jogú polgárai a szlovák államnak.

Mindez persze intő példa Magyarország számára: ide jut az az ország, ahol szélsőséges erők kerülnek kormányzati hatalomba.

Ki kell mondani ezzel együtt azt is, hogy akik irredenta tüntetésre készültek Szlovákiában, akik Szlovákia területi integritását, sőt létét kétségbe vonó jelképekkel - Nagy-Magyarország-zászló, Trianon-molinó - mentek Szlovákiába, azok nyilvánvalóan provokálják az ottani nacionalistákat és ezzel veszélybe sodorják a felvidéki magyarokat. A focidrukker jelmezbe öltözött magyar szélsőségesek teremtenek alapot szellemi ikerpárjaiknak, a szlovák nacionalistáknak, hogy a Malina Hedvig-ügyhöz hasonló akciókat indítsanak a Szlovákiában élő magyarok ellen.

A Dunaszerdahelyen történtekre a magyar diplomáciának határozott választ kell adnia. Azokkal szemben pedig, akik szélsőséges tüntetéseken "ezer szlovákot egy magyarért" felirattal tüntetnek, szlovák zászlót égetnek és szlovák honfitársaink által lakott települések helységnévtábláit döntik ki, firkálják össze, valamennyi demokratikus politikai erőnek szembe kell szállnia.
www.gusztos.hu/multimedias

Sipi 2008.11.04. 17:06:05

Carnivora

a focimeccs. az volt az esemeny.

azt mond meg nekem, hogy miertt csinaltok ugy, mintha ettol a mocskos szemet csurhetol tavol allna az eroszak?
mintha nem azet mentek volna diorket oda, hogy provokaljanak, balhezzanak?

mi az, ami erre a hazugsagra kesztet?
mi tud akkora ertekkel biurni, hogy emberi mivoltodat meghazudtolva kozosseget vallalj ilyen szemet bandaval?

azert, mert te is magyarnak szulettel?
az keves.

Sipi 2008.11.04. 17:11:33

Carnivora

jo lenne, hja nem adnal a szamba olyan szavakat, amiket nem mondtam ki vagy irtam le. az ugyanis a hazugsag egyik formaja.

en csurhenek neveztem oket es focihuliganoknak.
naciknak nem.

ez ugyanis nem politikai esemeny volt, hanem sportesemeny. az, hogy ezek a szanalmas alakok politikai toket kivannak kovacsolni belole, nem engem minosit, hanem oket, teged, gusztost, stb.

itt semmi mas nem tortent, mint ami minden focimeccsen tortenik, ahol az ultrak megjelennek. aki ebbol politikat csinal, egy szanalmas barom. igen, ez vonatkozik gusztosra is. barkire, aki bunozokbol martirt akar krealni.

Carnivora (törölt) 2008.11.04. 18:41:07

Sipi 2008.11.04. 17:11:33
Ezek szerint Gusztos Péter pl. csürhe? focihuligám?

MI TÖRTÉNT EZT ÍRD MÁR LE TE SZERENCSÉTLEN IDIÓTA?

Na kiemeltem, hátha eljut pirinyónyi agyadig, mert konkrétumot nem látok tőled csak handabandát. Ami tény a meccsen nem történt semmi a nézők ültek-álltak-lestek. ennyi. Te mást láttál amit rajtad kivül senki oszd meg velünk támaszd alá a beavatkozás jogosságát. -

Carnivora (törölt) 2008.11.04. 18:49:01

Tisztelt Sipi hited szerint, ha este nézem a BL meccset otthon félig jogosan verhet meg a rendőr, viszont ha kimegyek a helyszínre, akkor egészen biztosan jogosan verhetnek meg ?

Érdekes logika ilyet még nem tapasztaltam sehol.

Draskovics Tibor minisztériuma sem kap semmi konkrét valós infót - pedig ő sem egy jobber ultra , és rajtad kívül senki nem látott okot a beavatkozásra. Ja bocs rajtad meg a szlovák nácikon kívül lásd. Slota. -

Sipi 2008.11.05. 09:21:41

Carnivora

ne hazudozz
en ezt sem mondtam.
felesleges olyan szavakat a szamba - billentyuzetembe - adni, amit nem mondtam ki, nem irtam le.

ertem en, hogy a szanalmas kis eleted kompenzalasara es mivel onmagadban egy gerinctelen gyenge szartdarab vagy muszaj valahgova tartoxzni es mivel pont ideszartak a vilagra,m kezenfekvpo, hogy tuzon-viozen magyar vagy.

en viszont ember vagyok elsosorban. a magyart focihulagan szamomra ponmt ugyanaz a kategoria, mint a roman, a szlovak, a cigany, a zsido, a bantu, a bushman, a spoanyol,a portugal, az stb focihuligan.

leszarom, hogy hol szuletett, minek vallja magat.
erted? a tettek minosiutenek, a szuletesed alapjan lofax nem jar.

az pedig, hogy nem erted meg a leirt szoveget, ket dologra enged kovetkeztetni.

1. a magyarsagod szmodra vallas. olyannyira, hogy keptelen vagy megerteni amit irok, mert a vallasod dogmai egyszeruen nem engedik megerteni, vagy ha ighen, kotelezonek erzed a hazugsagot megvedendo egy illuziot.
2. funkcionalis analfabeta vagy, egyszeruen nem erted meg a leirt/kimondott magyar mondatok jelenteset.

melyiket valasztod?

mert en latod ilyten kis demokratikus vagyok;-)

valaszthatsz is, mi alapjan vagy egy szerencsetlen balfasz:-D

Sipi 2008.11.05. 09:26:29

kell innom meg1 kavet, mert valahogy meg nem azt a billt nyomom meg mindig, amit szeretnek...:-D

de mind1
azert ertheto:-D

Carnivora (törölt) 2008.11.05. 23:12:22

Gyurcsány (Visegrádi négyes találk.):
"Négyszemközt beszéltem Ficoval és egyáltalán nem győzött meg arról, hogy a nacionalizmus és a magyarellenesség nem kezdi bekebelezni a szlovák politikai életet. Azonnali és határozott (!) vizsgáltatot követeltem a szlovák belügytől, ugyanis úgy vélem, védtelen és ártatlan magyar szurkolókat vertek meg, pusztán nemzetiség alapon..."

Sipi nézd a haza huligánja mit nyilatkozott :D

Carnivora (törölt) 2008.11.05. 23:19:47

+ Gyurcsány Ferenc számára ezek szerint ez a két lehetőség adott:

1. a magyarsagod számára vallas. olyannyira, hogy keptelen megerteni amit irsz, mert a vallasi dogmai egyszeruen nem engedik megerteni, vagy ha ighen, kotelezonek erzi a hazugsagot megvedendo egy illuziot.
2. funkcionalis analfabeta , egyszeruen nem erti meg a leirt/kimondott magyar mondatok jelenteset.

Egyre izgalmasabb. Nem vagy te elszállva magadtól hülyegyerek? :D rajtad kívül mindenki megnézte a felvételeket, és egyértelműen látszik mi történt csak te meg Jan Slota meg a náci pártja látod ezt másképpen. Nem ledegradáló ez a szint?

vakablak 2008.11.06. 00:30:12

Na most lesznek végtelen zavarban azok, akik szerint Gyurcsány maga a hazugság megtestesülése. Akkor tehát Gyurcsány most is hazudik, és mégsem "védtelen és ártatlan magyar szurkolókat vertek meg, pusztán nemzeti alapon"?! Hiszen aki mindig hazudik, az nyilván most is azt teszi. E logika szerint az igazság ennek pont az ellenkezője, azaz felfegyverzett és bűnös magyar szurkolókat vertek meg, távolról sem egyszerűen nemzeti alapon. Vagy ha mégis azt fogadjuk el, hogy Gyurcsány igazat beszél, akkor el kell döntenünk, hogy vajon akkor ő most továbbra is Az Ember, Akinek Csak Hazugságok Jönnek Ki A Száján, Kivéve Most, Mert Amit Most Mond, Az Nagyon Frankón Hangzik Számunkra, vagy korábban is mondott már igazat? Ha mondott, akkor elbonyolódik ez a világ, mert el kell dönteni, hogy na és konkrétan mikor volt igaz, amit mondott, és mikor hazugság? Lehet, hogy át kell alakítani a "Gyurcsány=hazug" képletet egy kissé bonyolultabb, de sokkal megkapóbb változattá, mely szerint "Gyurcsány=hazug, kivéve amikor nekünk tetsző dolgokat mond". Sok sikert.

Carnivora (törölt) 2008.11.06. 07:25:06

vakablak · vakablak.blog.hu 2008.11.06. 00:30:12

Érdekes világszemléleted van az biztos. Nem szoktál differenciálni? színeket nézni? a tv-d is még fekete-fehér? :D

Carnivora (törölt) 2008.11.07. 14:09:47

kedves Sipi ezzel is egyetértesz ugyebár?

A szlovák miniszterelnök-helyettes szerint a magyar titkosszolgálat provokációja vezetett a dunaszerdahelyi botrányhoz. Dusan Caplovic szerint az MSZP is szélsőséges, de Orbán Viktor hatalomra jutásától különösen tart.

index.hu/politika/kulfold/caplo9779/

Carnivora (törölt) 2008.11.07. 23:13:51

Gyurcsány nem látja
a szlovák rendőrattak indokoltságát
Politikai érvekre politikával kell válaszolni, nem pedig gumibotokkal.

index.hu/politika/belfold/att081107/

Ja egy kis mellékes:

index.hu/politika/kulfold/svk081107/
süti beállítások módosítása