Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Sötétben minden ember fekete

2008.11.05. 14:58 | Proszektura | 107 komment

Címkék: farkas obama horváth barack tamás ágnes flórián ernő ungvári aladár ifj. daróczi kállai

Kis filozofálgatás az amerikai elnökválasztás eredménye kapcsán.

Sajátos módon Magyarországon még Barack Obama győzelme is cigánykérdéssé „fajult.”

Néztem a TV2- ben a reggeli Mokkában Ungvári Tamást, aki Azurák Csabával arról beszélgetett, mi lenne, ha nálunk cigány lenne az ország első számú vezetője.

Ungvári Tamás - ahogy magát nevezi: író, műfordító és kritikus -  még a kérdés feltevését is visszautasította, mondván, amíg a hazai cigányság nomád mentalitású, addig nincs miről beszélni.

Hallgatom a hírneves polihhisztort, és nem tagadom, elkeserít, hogy éppen egy a liberalizmusára, kisebbségek megkülönböztetett védelmére oly érzékeny ember beszél ekkora hülyeségeket.

Azt már régen megszoktam, hogy ha bármely fórumon romaügyben valaki támogatóan megszólal, akkor azonnal szembetalálkozik azokkal a vádakkal, hogy bezzeg élne cigányok mellett, lakna cigánytelepen, kerülne kórházban cigány betegek közé, járna a gyereke cigányokkal egy osztályban, stb. akkor persze nem így gondolkodna.

Ezek az acsarkodó emberek mind abból indulnak ki, s ez jellemző sajnos Ungvári Tamás gondolkodására is, hogy a hazai cigányság valami homogén népréteg, teljesen azonos mentalitással, tudásszinttel, kultúrával, világfelfogással.

Hát vegyük már észre, hogy nem csak a fehérbőrű magyarok, de a cigányok sem egyformák.

Nincs úgy általában cigány. Vannak cigányul egy szót sem, vagy alig tudó cigányok, akiknek már a nagyszülei sem ismerték a cigány nyelvet, vannak aztán olyan cigányok is, akik anyanyelvi szinten beszélnek valamilyen nyelvjárást, a romani mifelénk beszélt dialektusát, a lovárit, vagy a beást és szintót.  Ám ezek az eltérő nyelvismeretű emberek más tekintetben sem egyformák. A csak magyarul tudó magyar cigányok például kevéssé tartják magukat cigányoknak, mint teszem azt az úgynevezett oláhcigányok. (Tapasztaltam egyébként azt is, hogy sajnos a magyar és oláhcigányok is esetenként kölcsönösen lenézik egymást.)

De a cigányság más szempontból sem egységes, homogén csoport. Másként él és viselkedik a nagyvárosokban, városokban élő, s másként a falusi cigányság, s megint másként azok, akiket zenész cigányoknak szoktunk nevezni, közülök nem egy világhírnevet is szerzett. Más mentalitásúak a konszolidált körülmények között élő vállalkozók és megint mások a faluvégi cigánytelepek lakói. És azt is állítom, hogy a cigány értelmiségiek és politikusok semmivel sem butábbak magyar társaiknál. Hogy most csak nagyhírtelen Daróczi Ágnes, Daróczi János, vagy a jogi és középiskolai történelemtanári diplomával rendelkező Kállai Ernő kisebbségi ombudsman nevét említeném. És vajon Mohácsi Viktória, Horváth Aladár, Teleki László, Kolompár Orbán, vagy éppen Farkas Flórián mennyivel hülyébbek, mint Gyurcsány és Szilvásy vagy Orbán és Deutsch? Semmivel. Sőt. Olyan figurákról már nem is beszélve, mint jó néhány megszólalni is alig tudó MDF-es, MIÉP-es, vagy kisgazda potentát.

Nagyot téved az, aki ma pusztán a bőrszín alapján próbál bennünket felosztani, magyarokra és cigányokra. Nincs általában cigány viselkedés, cigány habitus, mint ahogy a búsongó, sírva vigadó magyarok képe is egy ostoba sztereotipia csupán. Akárcsak a hidegvérű angol, a precíz német, s a sármos francia.

Mégis, az úgynevezett cigányok között is egyre jobban terjed ez a furcsa megkülönböztető nyelvhasználat. Gyakran hangzik el valakivel kapcsolatban, mintegy minősítésként, hogy magyar (paraszt), vagy cigány az illető.

Pedig sötétben – és itt most a sötétet, sötétséget átvitt értelemben, az emberi agyra vonatkoztatva is gondolom – minden ember fekete.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr88751432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joooe 2008.11.05. 15:28:50

Szerintem aki azt állítja hogy nem lehet embercsoportokra közös jellemzőket megállapítani, egyszerűen vak, ez nem szorul különösebb indoklásra. Lehet küzdeni az ellen, hogy a sztereotípiákat az egyes emberekre vetítsék ki, meg hivatkozni arra hogy nincs átlagcigány, átlagmagyar, stb. akire pontosan ráillik minden (igen, az átlag az ilyen dolog... valószínűleg átlagos magasságú ember sincs ha elég precízen mérünk), de azt állítani hogy az előítélet alaptalan az eléggé butaság és így pont visszás hatást vált ki az ilyen írás és inkább erősíti az előítéletet. Nem tagadni kell azt a következtetést amit a társadalom jogosan levon, hanem az okokon kell javítani.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.11.05. 15:29:26

Nem értem a hozzászólást. Nincs nálam lámpa. Én egész másról írtam kedves Közöd??

nyomasek 2008.11.05. 15:30:21

Orbán cigány származású. Na és???? Nem ezért vagy emiatt szereik vagy nem szeretik őt az emberek.
Sztem töröltesd ezt a posztot, nagyon gáz lett.

Netuddki. 2008.11.05. 15:34:20

Szerintem meg az olcsó népszerűséget hajhásszák azok akik rögtön a fadzsi kérdésre (á lá Hofi) cuppannak rá. A TV-ben is meg a blogírásban is.
Tök mindegy ki vezeti az országot, csak engem szolgáljon, az adófizetőt és ne lopja az adómat! Ez itt a lényeg.

idiot reloaded 2008.11.05. 15:35:08

proszektura mar sokszor bebizonyitotta hogy nem ebben az orszagban el.... vagy pedig hulye

"Ezek az acsarkodó emberek mind abból indulnak ki, s ez jellemző sajnos Ungvári Tamás gondolkodására is, hogy a hazai cigányság valami homogén népréteg, teljesen azonos mentalitással, tudásszinttel, kultúrával, világfelfogással."

valoban nem, csupan a 80-90%uk ilyen, ugyanugy mint a feher embernek csak oda azt lehetne irni hogy: szocializalodott, dolgozik, adot fizet stb.

Netuddki. 2008.11.05. 15:39:11

nyomasek 2008.11.05. 15:30:21
Hát igen, szerintem is törölni kéne. Meg az összes ehhez hasonlót, amiben pár ember kiéli a beteges gyalázkodási hajlamait. Kezd már nekem is elegem lenni az ilyenekből akik azt hiszik különbek másoknál, mertcsak más a bőrük színe.
HÉ MODERÁTOR! FIGYELSZ?

átlátó 2008.11.05. 15:39:17

Amúgy a beás, oláh, teknyővájó,zenész, stb. cigányok között se nem kicsi a nézeteltérés. De, hogy azt a réteget amelyik okán cigányozni szoktunk , valahogy nagyon elkülöníteném, hogy ennék meg egymást.

MadBob 2008.11.05. 15:40:21

Igen, általánosítunk ha cigányokról van szó. Még azok is akik szeretik a cigányzenét és a megasztárban a Lakatosnak drukkolnak. (Szerintem is ő az egyik legjobb.)

De nem kellene összekeverni az általánosítást a fajüldözéssel. Mert sokan felfújják a dolgot és lassan fajüldözést csinálnak belőle.

Általánosítanak máshol is. Pl. Ausztriában néhány bolton ott a felírat: "Magyar ne lopj!" A magyarok hány százaléka lopott odaát? 1-2%? Mégis általánosítanak. De nem fajüldözők. És még a nagy különbség az hogy ha látok odakint egy ilyen táblát akkor kicsit elszégyenlem magam, mert valakik a népemből tettek azért hogy a tábla kint legyen. Vajon a cigányok között is van aki szégyenli magát a többiek miatt. Szerintem van.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.11.05. 15:41:13

idiot reloaded-nek
A fehér magyar aki dolgozik, adót fizet. stb.
Sírjak, vagy nevessek?

d 2008.11.05. 15:43:43

Épp a postban levőhöz hasonló rózsaszín szemüveges, végtelenül ostoba liberáldemagógia hiúsítja meg, hogy értelmes diskurzus induljon a cigánykérdésben, és ugyanez az álnaiv hozzáállás hajtja a birkákat a szélsőjobb felé, ami meg a fenti demagógiára a sajátjával felel. Az értelem pedig meg a levesbe.

Netuddki. 2008.11.05. 15:44:43

MadBob 2008.11.05. 15:40:21
Jaj, ne má! Te mikor jártál Ausztriában? Egyáltalán nem ez a jellemző. Én még egy ilyen feliratot sem láttam.
Nőjetek már fel. Nekik is ugyanúgy kell a pénzünk, mint az osztrákoké.
EU van, meg globalizmus. Aki most faji meg nemzetiségi alapon próbál meg vergődni, az éhen fog halni. Előbb utóbb.

maydayray 2008.11.05. 15:48:43

én úgy vagyok a témával, hogy vannak a romák, akik "köztünk" élnek, azaz integrálódtak, elfogadták a "más vagyona, tulajdona" frázist, stb. és vannak a cigányok, ami nem egy embercsoport, hanem egy életmód, és hallottam/láttam én már "fehér" embert is cigányként megnyilvánulni és élni. szerintem a cigánykérdés nem "faji", ha mondhatok ilyet, hanem társadalmi-kultúrális. a melegek és buzik között is így szoktam határt vonni: a melegeket nem veszed észre, mert nem kérkednek vele, mint a parádézó buzik. de ez csak szvsz, ugye.

Dávid 2008.11.05. 15:49:02

Ha az átlag magyar az, aki dolgozik, adót fizet, stb, akkor ebben az országban nem nagyon élnek magyarok. :)

Klesk 2008.11.05. 15:50:28

Idézet egy másik fórumozó kommentjéből. Azt hiszem, teljesen igaza van és jól leírja a helyzetet.

"Utállak. Ez az ÉN véleményem. Nem a bőröd színével van a bajom. Az életeddel. Tele vannak veled a börtönök. Ellopod, amiért megdolgoztam.

Nekem félnem kell tőled. Bántasz engem, bántod a gyerekemet. A feleségemet molesztálod. Büdös, mosdatlan vagy. Ha visszaütök, ha véleményt mondok, meghurcolnak. Benne leszek a hírekben, hogy rasszista vagyok. Pedig nem azt utálom, aminek születtél. Azt utálom, ami lett belőled.

Ha a vonaton mellém ülsz többedmagaddal, félelem, és undor fog el. Nem tudsz emberek közt viselkedni. Ha tudnál, lenne munkád is. A jogaiddal tisztában vagy, de a nevedet nem tudod leírni. Több a jogod, mint a kötelességed, és ezt ki is használod. Folyamatosan segítő jobbot nyújtok, de kihasználsz, becsapsz. Csak a segélyt látod. Nem is akarsz több lenni, mint ami vagy. Cigány.

Utálom a fajtádat. Ha egyedül vagy kezítcsókolomozól, ha hárman vagytok hangoskodtok, öten már megtámadtok engem, aki eltartalak titeket.

Cigányból csak akkor lesz roma, ha megtanul emberként élni. Van belőled néhány, akinek sikerült. Mert ő is akarta. Én őket hívom romának. És elismerem őket. És szívesen dolgozom velük. De téged megvetlek. Azt akarom hogy elmenj."

Luther Márton a Király 2008.11.05. 15:50:53

Ezt a sok rasszista hozzászólást!
Én személy szerint nagyon örülök, hogy Hamilton lett az USA új elnöke (...csak ne keverném össze mindig ezt a sok négert)

Alfonso 2008.11.05. 15:52:01

maydayray!

Aztán hiába mondod, hogy egy életformára, életmódra használod azta kifejezést, hogy cigány, ha közben meg az emberek többsége egyszerűen a bőr árnyalata alapján mondják ki, és ítélnek így.

idiot reloaded 2008.11.05. 15:54:08

Proszektura · proszektura.blog.hu 2008.11.05. 15:41:13

igen, barmennyire hihetetlen szamodra magyarorszagon a feher emberek nagy resze egy allasban dolgozik, ahol fizetest kapm amibol adot vonnak (maximum kevesebbet mint kellene).

de komolyan te HOL ELSZ???? MELYIK KONTINENSEN ???

silvamarius 2008.11.05. 15:55:09

Én röviden: nem szavaznák cigány jelöltre.

MadBob 2008.11.05. 15:56:27

kovi1970 2008.11.05. 15:44:43
Akkor tedd át múlt időbe, és olvasd úgy ha jobban tetszik. Nekem egy Graz-ban lakó ismerősöm látott még nem is oly régen ilyen táblát. Bár tényleg jópár éve volt igazán jellemző.

De nem is ez a lényeg. Hanem hogy ne keverjünk össze fogalmakat és jelenségeket egymással.

És nem csak azokat kell baszogatni akik cigányellenesek. A kiváltó okokon kellene elgondolkodni és tenni ellenük. Bár baj hogy a Magyar Gárdával létezik, de nem ez az igazi baj. Hanem az hogy sokak élete úgy alakult hogy úgy érzik igény van rá. Ha nem hagyták volna idáig elfajulni a dolgokat, létre sem jött volna.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2008.11.05. 15:57:19

En mar alig varom,h. cigany miniszterelnoke legyen ennek az orszagnak, mivel nem hinnem, h. az eddigieknel (belertve Orbant, Gyurcsanyt, es elodeiket is), rosszabb lenne...

tökös 2008.11.05. 16:00:20

"Én röviden: nem szavaznák cigány jelöltre. "

Akkor gyartsd a magyar gyerekeket !!!!

Mert hamorasan a tobbseg cigany szavazo lesz itthon...
...es mindegy lesz Te kire szavazol...

koviubi 2008.11.05. 16:00:32

Állítólag valamikor régen Fidel Castrot egy éppen aktuális amerikai elnökválasztás előtt megkérdezték, melyik jelöltnek örülne jobban, mire azt mondta:
Az illető lehet férfi, lehet nő, lehet fehér vagy fekete, protestáns vagy katolikus; tökmindegy; az amerikai elnök mindig ugyanaz lesz: EGY IMPERIALISTA JENKI!!!!

Klesk 2008.11.05. 16:01:44

Azt hiszem, a Magyar Gárda egy társadalmi válaszreakció a kialakult helyzetre. Ha te egy cigánynak bármi rosszat teszel, vagy csak rossz helyen vagy és beléd kötnek, máris csapatostól jönnek rád, mert ők családon belül összetartóbbak. Ha téged meglop egy cigány, semmit nem tudsz tenni, a rendőrség nem segít rajtad, a liberális értékrend miatt nincs sok esélyed. Még bizonyítani sem lehet. Erre a helyzetre próbál összefogni a magyar a Gárda formájábanl. Valljuk meg van is létjogosultsága, hiszen ez olyan erő, amitől a cigányok tartanak, pedig eddig nem is tettek semmi különöset. Ez van. Ha a törvény nem segít a társadalom problémáiban, a többség ki fogja kényszeríteni a megoldást a maga módján.

ghavin 2008.11.05. 16:02:44

Röviden: leszarom, hogy cigány miniszterelnök lesz-e itthon. Épeszű ember nem marad ezen a Magyarországnak nevezett trágyadombon, legyen csak a cigányoké és veszekedjenek a koncon.

kiskukac 2008.11.05. 16:03:19

muhaha.. amit nem tuttok' 1/2 (=fele-)Barátaim: valahol mindenki cigány.

Hahh... de mennyire. Pl. a "románok" Békésben, a magyarok meg már Burgendlandban. Egy linzi meg Passauban az. Ám a münchenit mocskosul lenézik ám Zürichben: félcigány lesz ott, ha nem egészen az ! A hatáon mindenesetre rendesen megmogyorózzák, hátha cash-t van nála sok. S gondoljátok van ennek vége ? Nincsen.

Q.E.D.

melchi zadok 2008.11.05. 16:03:38

kedves proszektúra!
én liberális embernek vallom magam, de ugyanakkor nyitott szemmel járok és nem mindenféle belémvert ideológiai szabályok szerint alakítom ki a véleményemet.

A véleményem pedig az, hogy a cigánység megítélésével kapcsolatos liberális értelmiséginek vallott, megközelítés totálisan elavult, működésképtelen, fenntarthatatlan és egyben egy rövid gyújtózsinórú időzített bomba.

gondolom nem járok messze a valóságtól, ha azt mondom neked foglamad sincs, hogy mi folyik ebben az országban, az olyan falvaknak a nevét még hírből sem hallottad, mint pl Tiszabő, ahol már szinte csak cigányok élnek.
Nem akarom hosszúlére ereszteni a dolgot, csak egy történetet akarok elmesélni, ami az egyik rokonommal esett meg, aki ebben az említett faluban volt tanár. Természetesen szart se tanultak ott a cigánypurdék, ha ezt a tanár próbálta szóvá tenni, hát akkor a 16 éves harmadikos általános iskolás kezébe gyorsan ott termett a kés...
Akinek volt valami affinitása a tanuláshoz, azt a tanárok próbálták kimenteni Fegyvernekre, mert ott talán tényleg lehetett tanulni valamit. már ha szülőket egyáltalán meg tudták erről győzni.

Egyszer az egyik édesanya beszélgetett a történelem tanárnővel és egy idő után megkérdezte:
"oszt a tanárnőnek hány gyereke van?
a tanánő felelt: nekem nincs gyermekem még.
Mire a cigányasszony elképedve: hát akkor miből él a tanárnő???


Gondolkodj el ezen a kis történeten. benne van minden.

lyukrafutó 2008.11.05. 16:07:10

attól h valakinek van valamilyen diplomája, v közszolgálatszerűséget lát el még nem garancia a viselkedésére v értékrendjére
szerintem rosszul fogtál a témához
csak azt tudom mondani, hogy a 'jellemző' cigánykörnyezetben (városi v nem) élő embereknek a cigányság nem csak ellenségkép
mivel nagyon is megfogható ami ott történik, ahol a nemromák élnek néha-néha igenis elnyomásban

Klesk 2008.11.05. 16:10:11

A tanulatlanság elképesztő a körükben. Érdekes, hogy Amerikában sok tanult néger és latin embert lehet látni, ám itt nálunk cigányt alig. Nálunk a 2000 fős egyetemvárosban 2 cigány volt az általam ott töltött 5 év alatt. Hát ez nem sok. Így biztosan nem fognak kiemelkedni a nyomorból.

Kúrcsány Ferenc 2008.11.05. 16:11:17

Orbán Vikivel már félig megvolt nem?

kamikaze boci · http://www.egermuzeum.hu 2008.11.05. 16:11:34

"Hát vegyük már észre, hogy nem csak a fehérbőrű magyarok, de a cigányok sem egyformák."

Ez így is van, ha a származást nézzük.
A cigány az én olvasatomban nem az, aki cigány ősökkel rendelkezik, netán tud cigányul, hanem aki cigányként szocializálódik.

És ezt nem csak én gondolom így, hanem az a cigány származású is, aki asszimilálódott. Tudom, többek között cigány felmenőkkel rendelkező munkatárstól, főiskolai csoporttárstól.

Nincs elit, csak barnább magyar, mert letagadható, és (ezért) a cigányt nem a bőrszín, hanem a szocializálódás határozza meg.

Ez az alapvető különbség a cigányok, meg a feketék helyzete között, csak valamiért a többség, a cikkíró sem érti meg.

melchi zadok 2008.11.05. 16:13:12

Klesk, kösz a másik topicból hozott idézetet, nagyon találó, nagyon igaz.

worker 2008.11.05. 16:13:36

Idiot reloaded,
De kiba jó lenne, ha fehér magyarok 80%-a fizetne adót... Hol élsz, te ökör? Mondjuk maradjunk 40%-ban. Talán, de lehet, hogy túlzok.

Alfonso 2008.11.05. 16:14:34

kedves Klesk!

Csakhogy ezt Amerikában pozitív diszkriminációval érték el.

Próbálnád meg itt pozitívan diszkriminálni a cigányokat.
Lenne rögtön olyan hörgés, hogy csak na.

Zeze 2008.11.05. 16:17:00

"mi lenne, ha nálunk cigány lenne az ország első számú vezetője" - elköltöznék minél messzebb innen.

melchi zadok 2008.11.05. 16:17:29

na és kedves worker annak a 40%-nak hány %-a cigány?
hmm?

Poha 2008.11.05. 16:17:34

bazmeg Luther Márton a Király!
Kifolyt az orromon a viz, amit eppen szurcsolgettem ... :-)))))

idiot reloaded 2008.11.05. 16:18:20

worker, valoban 40% ha nem csak a munkakepes dolgozo korosztalyt nezzuk akinek alapbol kene (kb 18-60), TE OKOR.

Klesk 2008.11.05. 16:21:44

Alfonso: pedig a pozitív diszkriminációval itt is próbálkoznak. Hátrányos helyzetű felvételizőként plusz pontokat kap a gyerek, ha tanulni akar, térítéseket és segélyt az iskolához. Mert értelemszerűen ez a kiemelkedés lehetősége a cigányoknak. Megjegyzem, én is pozitívan diszkriminálok, van cimborám, aki cigány létére annyit dolgozik, mint két ember, és én külön becsülöm ezért, jobban mintha fehér lenne. De sajnos ennek ellenére sem élnek ezzel a lehetőséggel a cigányok. Márpedig ha nem végez iskolát, nem lesz tanult ember és nem is szocializálódik a társadalomba, akkor nem fogják felvenni sehova, hiszen nincs hozzá képesítése és nem tud viselkedni sem. Ez van. Sajnos itt nem jól sül el ez az egész: a cigányok részéről kellene igény a továbbtanulásra. Amíg ez nincs meg, addig nem lesz előrelépés. Nem tudsz annak segíteni, aki nem akarja.

SnakeHB 2008.11.05. 16:23:46

d 2008.11.05. 15:43:43

Mélységesen egyetértek. Utálom, hogy amikor a egy negatív jelző és a cigány szó egy mondaton belül található, akkor rögtön jön a "műveletlenhülyebunkóparasztnácidemagógsuttyó" (amúgy legalább olyannyira demagóg és bunkó jellegű) hozzászólás. Pedig sokszor csak egy adott és nagyon is létező problémára híják fel a figyelmet, és ha kicsit is belegondolnának és vennék a fáradtságot értelmezni, akkor kezdődhetne egy párbeszéd. Sokan nem a "dögöljönmegmind" nézet elkötelezettjei, az olyanokat én sem tartom vitapartnernek.
A szereotípiákról meg annyit, hogy ősi magyar mondás szerint is "Nem zörög a haraszt...".

hdfjj 2008.11.05. 16:28:55

Jólvan, relativizálj te liberális, individualista köcsög...

Igen is: egy nép, egy a cél.

Albert 2008.11.05. 16:30:28

"Fehérek és feketék,
100 tény és egy hazugság
Írta: Roger Roots

Bilbo szenátor figyelmeztetése
"Ha épületeink, útjaink, vasútjaink ronccsá lesznek, újra fölépíthetjük õket. Ha városainkat lerombolják, a romokból újabbakat és nagyobbakat építhetünk. Ha fegyveres hatalmunkat felmorzsolják, fiainkat fölneveljük akik visszaszerzik uralmunkat. De ha a fehér faj vére elromlik és afrikai vérrel keveredik, akkor az Egyesült Államok jelenlegi nagysága elpusztul és minden remény hiábavaló a civilizációra a negroid Amerika számára, mert az afrikaival kevert fehér vért nem lehet visszaállítani vagy megjavítani."
(Theodore G. Bilbo szenátor, Mississippi, 1947 évben)

Ebben a brosúrában száz tény található, melyek túlnyomó többsége könnyen föllelhetõ a lexikonok, évkönyvek, pszichológiai szöveggyûjtemények és más forrásmûvek lapjain, melyekhez bármelyik nyilvános könyvtárban hozzá lehet jutni.
Komolyan biztosítom az olvasót, hogy szándékom nem valaki megbántása vagy gyûlölete, de a legmélyebb szeretet az emberiség iránt és a szívbõl jövõ aggodalom annak jövõjére nézve. Célom nem csalás, hanem informálás, és remélem, hogy ez a munka segíteni fog az olvasónak abban, hogy újra rendezze és újra megvizsgálja nézeteit a fajokról.

TÉNY #1: A fehér faj tengereken hajózott át, folyókat tett hasznossá, Hegyekbe utakat épített, sivatagokat tett lakhatóvá, és a legpusztább jégterületet is gyarmatosította. Õ fedezte föl a könyvnyomtatást, a cementet, az elektromosság hasznosítását, a repülést, a rakétatechnikát, a csillagászatot, a teleszkópot, az ûrutazást, a lõfegyvereket, a tranzisztort, a rádiót, a televíziót, a telefont, a villanykörtét, a fényképezést, a mozgóképet, a fonográfot, a villamos elemet, az autót, a gõzgépet, a vasúti szállítást, a mikroszkópot, a számítógépet, és más technikai csodák millióit. Számos gyógyeljárást fedezett föl, hihetetlen kezelési módokat, a tudományos haladást, stb. Olyan nagyokat adott a világnak mint Szokratész, Aristotelész, Plátó, Homérosz, Tacitus, Julius Cézár, Napóleon, Hódító Vilmos, Marco Polo, Washington, Jefferson, Hitler, Bach, Beethoven, Mozart, Magellan, Columbus, Cabot, Edison, GrahamBell, Pasteur, Leeuwenhoek, Mendel, Darwin, Newton, Galileo, Watt, Ford, Luther, DaVinci, Poe, Tennyson, és más jelentõs alkotók ezreit.

TÉNY #2: 6,000 éves ismert története során a fekete afrikai néger semmit sem fedezett vagy talált föl. Nem volt írott nyelve, szövött ruhája, naptára, ekéje, útja, hídja, vasútja, hajója, mérõeszköze, vagy akár csak kereke. (Jegyzet: Ez a tisztavérû négerre vonatkozik.) Nem ismeretes, hogy valaha is bevetett volna egy darab földet, hogy háziasított volna egyetlen állatot is (noha sok erõs és jól kezelhetõ állat él körülötte). A dolgok szállításának egyetlen módja ismeretei szerint azoknak a fején való vitele. Házainak építéséhez soha nem használt mást mint sarat, aminek használatára a hód vagy cickány is képes

INTELLIGENCIA

TÉNY #3: Az amerikai négerek IQ-ja átlagosan 15-20 ponttal marad az amerikai fehérek intelligenciakvótája mögött.

TÉNY #4: Ezeket a fekete/fehér különbségeket minden olyan teszt újra meg újra kimutatta, melyeket az US hadserege folytatott bármelyik városban, államban és az amerikai közoktatási minisztérium a helyi iskolában. Ugyanez az arány volt igaz egy negyven éves idõszakban.

TÉNY #5: A 85-ös átlagos intelligenciakvótával csak a négerek 16%-a éri el a 100-as számot, míg a fehérek fele eléri ezt. A négerek IQ-ja 10-25%-ig fedi át a fehérekét - az azonossághoz legalább 50% lenne szükséges. (31) (27) (16)

TÉNY #6: Feketéknél hatszor nagyobb a valószínûsége annak, hogy az 50-70-es IQ kategóriában vannak, azaz a lassan tanulók (visszamaradottak) közé tartoznak, a fehéreknél tízszer nagyobb annak a valószínûsége, hogy IQ-juk 130 vagy afölött van.

TÉNY # 7: AZ USA kormányának PACE vizsgálatán, mely 100 ezer egyetemi hallgatót vizsgált meg, akiket a jövõ adminisztratív vagy polgári vezetõ állásaira képeznek ki. A jó eredményt elértek között még föltûnõbb a fehérek és feketék teljesítménye közti különbség: a fehérek 16%-a 90%-os vagy afölötti eredményt ért el, míg a négerek egy százalékának csak egy ötöde érte el a 90 %-ot. A fehér/fekete siker aránya 80/1.

TÉNY #8: A néger és fehér gyerekek közti különbség növekszik a korral, a különbség legnagyobb a középiskolában és az egyetemeken.

TÉNY #9:A fehérek és négerek közti különbséget állandóan a környezeti különbségekkel próbálják igazolni. De legalább öt tanulmány, amely egyenlõ a társadalmi-gazdasági háttérbõl jövõket hasonlított össze sem jutott lényegesen más eredményre. Ahogy javul a környezet, a néger teljesítménye javul, de a fehéré is. A különbség nem csökken. Sõt, Dr. G.J. McGurknak, a Psychology a Villanovet egyetem pszichológia társprofesszorának részletes kutatása kimutatja, hogy az intelligenciakülönbség fehérek és feketék között NÕ, ha mindkét faj társadalmi-gazdasági háttere a középosztály szintjére emelkedik.

TÉNY #10: 1915-ben, Dr. G.W. Ferguson Virginiában 1000 iskolás gyerekbõl indult ki, akiket 5 faji osztályba sorolt, és szellemi képességeiket tesztelte. Átlagosan a tiszta négerek a fehérek teljesítményének 69.2%-át érték el. A négerek kétharmada elérte a fehérek 73%-át, a négerek fele elérte a fehérek 81.2%-át. A négerek negyede elérte a fehérek 91.8%-át. Környezetük, "elõnyeik" vagy hátrányaik pontosan ugyanazok voltak.

TÉNY #11: A hadsereg beta tesztje, amelyben több mint 386 ezer analfabéta katonát teszteltek az I. vh során, kimutatták, hogy a néger sorkatonák "a hadsereg minden tesztjénél alsóbbrendûnek mutatkoztak a fehéreknél". Továbbá teszteket folytattak tiszta négereken, mulattokon és negyedvérûeken. Úgy találták, hogy "a fehérebb csoportok eredményei jobbak".

TÉNY #12: Egypetéjû ikrek esetén, akik különféle faji környezetben nõttek fel, mutatja, hogy a származás befolyása kb. három az egy arányban meghaladja a környezet hatását.

TÉNY #13:Akkor is, ha a fehérek és feketék háttere ugyanolyan ami a család jövedelmét és a gyerekkori lehetõségeket illeti, a feketék IQ aránya még mindig átlagosan 12-15 ponttal az összehasonlítható fehéreké alatt marad. Ebben olyan esetek vannak, amikor fehér szülõk fekete gyerekeket adoptáltak. Lehet hogy IQ-juk megjavult a környezet hatására, de még mindig közelebb vannak biológiai szüleikhez, mint adoptív szüleikhez.

TÉNY #14: Egyenlõsdit hirdetõ ideológusok gyakran azzal próbálják az IQ teszt eredményeit lekicsinyleni, hogy ezek kulturálisan befolyásolt tesztek. De egyetlen egy sem, sem a NAACP, sem a néger középiskolák szövetsége, sem a NEA nem volt képes olyan tesztet kifejleszteni, amelyben a feketék és fehérek eredménye azonos lett volna.

TÉNY # 15: Az amerikai indiánok, akik gyakran sokkal rosszabb körülmények között élnek, mint az amerikai négerek egész életükben, mégis állandóan jobb eredményt érnek el az IQ teszteken a négereknél. (3) (27)
TÉNY #16: A vegyes házasságokból jövõ gyerekek IQ szintje a fehér szülõénél általában alacsonyabb

A NÉGER AGY

TÉNY #17: Sok emberi fajokkal foglalkozó tanulmány hasonlította össze a fehérek és négerek agyát, és az eredmények szerint a néger agy súlya 8-12%-al alacsonyabb. mint a fehér agyé. Ilyen tanulmányokat írtak Bean, Pearl, Vint, Tilney, Gordon, Todd, és mások.

TÉNY #18: Az agy súlyának különbsége mellett a néger agya kevesebbet nõ kamaszkor után, mint a fehéré. Noha a néger agya és idegrendszere gyorsabban érik, mint a fehér agy, fejlõdése hamarabb zárul le, amely akadálya a további szellemi fejlõdésnek.

TÉNY #19: A legkülsõ réteg vastagsága a néger agy esetén 15%-al vékonyabb, és tekervényei általában kisebb számúak és egyszerûbbek, mint a fehér agy esetében.

TÉNY #20: A néger agy elülsõ lebernyegei, amelyek az absztrakt okfejtés központjai, kisebbek a testsúlyhoz mérve, kevésbé tekervényesek és egyszerûbbek, mint a fehér agy esetében.


ANTROPOLÓGIA

TÉNY #21: A Homo Sapiens nevet elõször a 18. században élt svéd botanikus, Linné Károly használta. A "sapien" szó "bölcset" jelent. A nevet elõször a fehér emberrel kapcsolatban használták és az "európai" rokon értelmû szava volt. Ennek eredményeként sok késõbbi osztályzástannal foglalkozó tudós és genetikus úgy vélte, hogy a négereket és más fajokat más fajba kell sorolni. Darwin "Az ember eredete" c. könyvében az emberiség fajait olyan különfélének ábrázolja, hogy ha állatoknál ekkora különbségek állnak fönt, azokat más fajok és nemcsak más fajták közé sorolják.

TÉNY #22: A 'Fajok eredete' c. hatalmas munkájához Carleton Coon professzor, a fizikai antropológusok amerikai bizottságának elnöke és a világ legelsõ genetikusa, a földrajz, anatómia, genetika, fiziológia, fogazatösszahasonlítás, nyelvészet, archeológia és õslénykutatás területérõl 300 oldalt írt össze, hogy igazolja elméletét a sapiens elõtti fajokról. Más szavakkal a homo erectus már fajokból állt, mielõtt a homo sapiens állapot létrejött volna.

TÉNY #23: Dr. Coon szerint míg a kaukázusi faj (a fehérek) fejlõdött Európában, a néger faj Afrikában nem fejlõdött tovább, és ma 200 ezer évvel hátra van maradva a koponyai és agyi fejlõdésben.

TÉNY #24: A néger koponya, a kisebb agytérfogat mellett és a vastagabb koponyacsontok mellett elõreálló, azaz az alsó arc elõre irányul, mint egy állat pofája. ennek következtében a néger állkapcsa lényegesen hosszabb szélességéhez mérve, mint a fehér állkapcsa. A néger alsó állkapcsának egyik sajátossága a "majompárkány" maradéka, amely egy csontos rész rögtön a metszõfog mögött. A majompárkány a majmok jellemzõje és hiányzik fehéreknél.

TÉNY #25: A néger bõre vastagabb és valószínûleg jobb a fehér bõrénél, mert megakadályozza a baktériumok behatolását és védi a nap ultraibolya sugarai ellen.

TÉNY #26: A négerek fekete színe a melanin pigment következménye, amely a bõr minden rétegében megvan és még az izmokban és agyban is kimutatható.

TÉNY #27: Egy afrikai fogorvos egy pillantással meg tudja különböztetni a néger fogát a fehér emberétõl.

TÉNY #28: A négerek karja hosszabb testükhöz képest, mint a fehéreké. Ez, és sokkal vastagabb combcsontjuk elõnyt jelent a fekete sportolóknak bokszoláskor. A négerek lábszárának csontozati és izomzati sajátosságai sikeressé tette a néger rövidtávfutókat, de nem ez tette sikeressé õket a hosszú távoknál.

TÉNY #29: TOVÁBBI KÜLÖNBSÉGEK
• A haj fekete, göndör és "gyapjas" szövésû, sík és elliptikus és nincs központi csatornája mint az európaiak hajának.
• Az orr vastag, széles és lapos, gyakran fölfelé irányuló orrlyukakkal, melyek megmutatják, hogy az orr belsõ szövetének vonalazása hasonló a majmokéhoz.
• A néger keze és lába hosszabb, mint az európaié. A válla kicsit rövidebb és így a hosszabb alkar hasonlóvá teszi a majomhoz.
• A szemek kigúvadnak, a szivárványhártya fekete és a szemüreg nagy. A szem körül gyakran van egy sárgás szaruhártyatakaró, mely a gorilláéhoz hasonló.
• A néger törzse rövidebb, a mellkas közepe kerekebb. mint a fehéreknél. A csípõ keskenyebb és hosszabb, mint a majmoknál.
• A száj széles és nagyon vastag, nagy és kiálló ajkakkal.
• A néger bõrének van egy felszíni vastag szaruszerû rétege, mely a karcolások és akadályok, valamint a baktériumok behatolása ellen véd.
• A négernek vastagabb és rövidebb nyaka van, mint a többi embernek.
• A koponyai varratok egyszerûbbek, mint a fehéreknél és hamarabb forrnak össze.
• A fej kerek inkább kicsi, álló, valahogy fölmagasodó és különálló így hasonló a majmokéhoz.
• A csípõ alatt a néger erõteljesebben fejlett, és a fehér fejlettebb mellkasban.
• Az állkapocs hosszabb és erõsebb és kifele nyúlik, amely a hátrafele álló fejjel együtt 68-70 körüli arcszöget képez szemben az európaiak 80-82 fokos arcszögével.
• A kéz és az újjak arányosan keskenyebbek és hosszabbak. A csukló és boka rövidebb és robusztusabb.
• A koponya elsõ és oldalcsontjai kiképzése egyszerûbb és ûrtartalmuk kisebb. A koponya vastagabb, különösen oldalt.
• A néger agya általában 9-20%-al kisebb mint a fehéreké.
• A fogak nagyobbak és távolabb állnak egymástól, mint a fehéreknél.
• A gerinc görbéi kevésbé hangsúlyozottak a négernél mint a fehérnél, azért majomhoz hasonlóak.
• A néger combcsontja kevésbé van betakarva, a sípcsont hajlottabb és elõre hajlított, a vádli magas, de kevésbé fejlett.
• A sarok széles és elõreálló, a lábfej hosszú és széles de alig boltíves, emiatt a talp egyenes, a nagylábujj gyakran rövidebb, mint a fehéreknél.
• A két orrcsont néha össze van nõve mint a majmoknál.

TÉNY #30: A II. világháborús során végzett vércsoportvizsgálatok azt sugallják, hogy az amerikai néger gén 28%-ban fehér. Mindez az intézményes és társadalmi elkülönülés, stb. mellett. Jegyezzük meg, hogy az afrikai négerekkel való összehasonlítás még nagyobb különbségeket mutatna a fehérekkel szemben.

BÛNÖZÉS

TÉNY #31: Feketék tizenháromszor gyakrabban követnek el gyilkosságot, mint fehérek. Erõszakos bûntényt vagy nemi erõszakot tízszer gyakrabban. Ezeket a számokat az FBI jelenti, és évrõl évre módosulnak, de megbízhatóan mutatják az utóbbi évtized tendenciáját.

TÉNY #32: Az igazságügyminisztérium jelentése szerint a 20 és 29 éves közti feketék közül minden negyedik van börtönben vagy fölfüggesztett büntetését tölti.

TÉNY #33: Noha õk csak az USA lakosságának 12%-át teszik ki, õk követik el a megerõszakolások és erõszakos cselekmények felét és a gyilkosságok 60%-át az USA-ban.

TÉNY #34: A fekete férfiak kb. 50%-át fogják börtönbe vetni komolyabb bûnök miatt életük során.

TÉNY #35: 546-szor valószínûbb, hogy egy fekete megtámad egy fehéret mint az, hogy fehér feketét támad meg.

TÉNY #36: A fekete erõszakolók több mint fele fehér áldozatot erõszakol meg (54.9%), 30-szor olyan gyakran, mint fehérek választanak néger áldozatot.

TÉNY #37: Az igazságügyminisztérium évi jelentése szerint fehérek az esetek 2.4%-ában követnek el erõszakot feketék ellen. A feketék ezzel szemben több mint az esetek felében.

TÉNY #38: New York City-ben egy fehér esetében 300-szor valószínûbb, hogy fekete banda erõszakoskodik vele, mint az, hogy fehérek bandája erõszakoskodik egy feketével.

TÉNY #39: Sokan azzal érvelnek, hogy a feketék bebörtönzési aránya azt mutatja, hogy a rendõrségek a fekete bûnözést akarják elsõsorban leküzdeni és ignorálják a fehérgalléros bûnöket. De a feketék arányukon felül követnek el fehér galléros bûnöket is. 1990-ben feketéket háromszor gyakrabban ültettek le csalás, hamisítás és sikkasztás miatt mint fehéreket.

TÉNY #40: Sokan azt hiszik, hogy a bûnözés a szegénység és az "elõnyök" hiányának következménye. De Columbia kerülete, ahol a legmagasabb évi jövedelmek vannak és csak Alaszka mögött marad el az egy fõre jutó jövedelemben, vezetõ helyet foglal el az országban szinte mindenfajta bûnözés területén, köztük rablásban, gyilkosságban, fokozottan erõszakos cselekményekben és gépkocsilopásban. D.C.-ben van a legszigorúbb fegyverellenõrzés, a legmagasabb rendõrségi kiadások, a legnagyobb számú rendõrség egy lakosra, a legnagyobb rendõrségi jelenlét és javító tisztek egy lakosra, és a legmagasabb bebörtönzési arány. Állandó lakossága 80%-ban feketékbõl áll. West Virginia, ahol a legalacsonyabb a bûnözés, szegény terület, és itt van az USA legtöbb munkanélkülije. Itt jut a legkevesebb rendõr egy lakosra. West Virginia lakosainak 96%-a fehér.

A FEKETE CSALÁD

TÉNY #41 A belvárosban élõ 16 és 62 év közötti fekete férfiak 46% -a munkanélküli.

TÉNY #42: A néger gyerekeknek több mint 66% -a születik házasságon kívül. Az analfabéták aránya köztük tízszer magasabb mint fehéreknél.

TÉNY #43: A feketék esetén négy és félszer valószínûbb, hogy szociális segélyre szorulnak.
TÉNY #44: Az USA-ban élõ fekete férfiak több mint 35%-a kábítózik vagy rendszeres alkoholfogyasztó.

SZÉPSÉG

TÉNY #45: A journal of Ethnic and Racial Studies c. újság 1996 januárjában "Bõrszín iránti elõszeretet, nemi kétalakúság és nemi választás; a gén kultúra velejárója?" címmel cikk jelent meg, írói Peter Frost és Pierre Van der Herghe, azt állították, hogy minden fajnál a nõk világosabb színûek, mint a férfiak. 51 társaság etnográfiai adatait használva öt világrészrõl, amelyben a kedvelt bõrszínrõl nyilatkoztak, azt találták, hogy 30 kedvelte a világosabb bõrû nõket és 14 kedvelte a világosabb bõrû nõket és férfiakat. Az indiai, kínai, brazíliai és balii kultúra, valamint az arab és néger a legvilágosabb nõt tekintik a legszebbnek, örökérvényûvé téve az elefántcsontszínû bõrû, pirosarcú, kékszemû, szõke "északi ideálját" a nõi szépségnek, pedig belõlük hiányzik a genetikai képesség az ilyen elõállítására. A tanulmány szerint idõvel minden faj felsõbb osztálya világosabb bõrû lett, mint honfitársai, mert fokozatosan fehérebb bõrû nõkkel házasodtak az alsóbb osztályokból. (Lásd #11)

TÉNY #46: Az emberi szépséggel foglalkozó tudományos kutatás fényképeket mutatott és megkérdezte, hogy mennyire találják szépnek az illetõt, megmutatta, hogy az északi fehéreket találták a legszebb embereknek, még a feketék is. A bírók fölszólították a nézõt, hogy kizárólag "személyes elveik szerint osztályozzák a szépséget, és nem az általános elvek szerint". A tanulmány: "Kor, nem, faj és a szépségideál" eredményeit a pszichológiai fejlõdés c. lapból, 5. szám, 1971 november 5-rõl, 433-439 oldal, adjuk az alábbiakban vissza:
CSOPORT SZÉPSÉGI SZAVAZATOK
CSOPORTOK KÖZÖTTI TANULMÁNYOKBÓL
Ítélõ csoport & Legmagasabbra értékelt csoport
--------------- --------------

7 éves fehér fiúk fehér serdülõ fiúk

7 éves fekete fiúk fehér serdülõ fiúk

7 éves fehér lányok fehér serdülõ lányok

7 éves fekete lányok 3 irányú kötõdés: fekete serdülõ lányok, fehér serdülõ lányok, fehér kislányok

12 éves fehér fiúk fehér serdülõ lányok

12 éves fekete fiúk fehér serdülõ lányok

12 éves fehér lányok fehér serdülõ lányok

12 éves fekete lányok fehér serdülõ lányok

17 éves fehér fiúk fehér serdülõ lányok

17 éves fekete fiúk fehér serdülõ lányok

17 éves fehér lányok fehér serdülõ lányok

17 éves fekete lányok fehér serdülõ lányok

Fehér felnõtt férfiak fehér serdülõ lányok

Fekete felnõtt férfiak fehér serdülõ lányok

Fehér felnõtt nõk fehér serdülõ fiúk

Fekete felnõtt nõk fehér serdülõ lányok

TÉNY #47: Egy kísérlet során, ahol fekete gyerekeket egyedül hagytak fekete és fehér babákkal, azt találták, hogy legtöbbjük fehér babákkal szeret játszani. Ez a világon mindenütt igaz, még Tobagóban is.

AMERIKAI TÖRTÉNELEM

TÉNY #48: A függetlenségi nyilatkozat, mely a gyakran ismételt kifejezést tartalmazza: " ... minden ember egyenlõnek születik ... ", amit Thomas Jefferson írt le, akinek kb. 200 rabszolgája volt akkor, és soha nem szabadította föl õket, a mulattokat és negyedvérûeket sem. Jefferson szavai biztosan nem vonatkoztak a négerekre, akiknek akkor nem volt helyük az amerikai társadalomban, csak mint tulajdonnak.

TÉNY #49: Az alkotmányt "Mi a nép" írtuk, és ez "magunknak és utódainknak" ajánlottuk. Az 55 küldött, aki Philadelphiában találkozott, hogy aláírja az alkotmányt, és a szövetség 13 állam szövetségének minden tagja aki megerõsítette azt, a fehér fajhoz tartozott.

WEBSTER 1828-as szótára az utódokat így definiálja (posterity) 1. Leszármazók: Gyerekek, azok gyerekei, stb. végtelenül, a faj, mely az õsapától származik. 2. Általános értelemben a követõ nemzedéke, ellentétben az õsökkel.
TÉNY #50: A 14-es kiegészítés a következõ okokból érvénytelen:
• Soha nem ratifikálta az államok háromnegyede az US alkotmány 5. cikke szerint. 37 államból 16 elutasította azt.
• Sok állam, amely ratifikálta, a katonai megszállás kényszere alatt állt. Minden jogi cselekmény, amelyet erõszakkal vagy kényszer alatt vittek végbe, automatikusan semmis és érvénytelen.
• Az a tény, hogy 23 szenátort törvénytelen módon kizártak az US szenátusból, mutatja, hogy az egyesült határozatot, mely javasolta a kiegészítést, nem adták tovább az alkotmányozó bizottságnak.
• A 14. kiegészítés szándéka ellentmond az eredeti US alkotmánynak és az ország szerves jogának. Nem törölt el, és nem is tudott semmit sem eltörölni az eredeti törvénybõl. Ezért a precendensjog és a stare decisis érvénytelenítik azt.

TÉNY #51: Abraham Lincoln egyenjogúsítási nyilatkozata 1862 szeptemberébõl ezt mondta: "Sürgettem a négerek kolonizációját (vissza Afrikába) és tovább fogom sürgetni. Egyenjogúsítási nyilatkozatom ehhez a tervhez csatlakozik (kolonializáció). Két különféle fehér faj számára sincs hely Amerikában, nemhogy két különféle színû faj számára, mint feketék és fehérek. Nem tudok nagyobb zûrzavart elképzelni, mint a néger beleolvadását társadalmi és politikai életünkbe mint egyenlõ felet. Húsz éven belül békésen kolonializáljuk a négert, olyan körülmények között, hogy föl tud emelkedni a maga erejébõl az emberiséghez. Itt ezt soha nem tudja megtenni. Soha nem tudjuk azt az ideális egységet elérni, melyrõl apáink álmodtak egy idegen alsóbbrendû faj millióival, akik köztünk vannak, és akik asszimilációja sem nem lehetséges sem nem kívánatos."

TÉNY #52: Lincoln egy olyan kiegészítést javasolt az alkotmányhoz, amely a kongresszusnak megadta volna a jogot, hogy visszaszállítsa a szabad négereket Afrikába. 1862 augusztus 15-én a kongresszus több mint fél millió dollárt szavazott meg erre a célra. Négerek ezreit szállították vissza, mikor Lincolnt lelõtték.

WASHINGTON D.C.

TÉNY #53: District of Columbiában, ahol kb. a lakosok 70%-a fekete, az USA-ban több területen vezet:
• A nemzet legnagyobb bûnözési aránya
• Legszigorúbb fegyverellenõrzés
• Legmagasabb bebörtönzési arány
• Legmagasabb születési arány
• Legmagasabb halálozási arány
• Legmagasabb a fogadott állami segítség aránya.
• Legmagasabb a szociális segélybõl élõk száma.
• Legmagasabb a házasságon kívül született gyerekek aránya.
• Legmagasabb középiskolai kihullási arány, noha a tanárokat itt fizetik a legjobban az USA-ban
• Legmagasabb a gonorreások és szifiliszesek aránya.
• Legmagasabb az AIDS elterjedtsége

PORTUGÁLIA

TÉNY #54: A fehérek lakta Portugália négy évszázad alatt a világ egyik leggazdagabb és leghatalmasabb országává lett. Nagy kereskedelmi és tengerészeti ereje volt, nagy gyarmatai voltak Ázsiában, Afrikában és Amerikában. Tengerészei elsõkként fedezték fel Nyugatafrikát és néger rabszolgák százait hozták vissza. 1550-re, mikor Portugália a leghatalmasabb volt, lakosságának egytizede volt fekete *. Mára Portugália lakossága, melyet mint Európa egyik leghomogénebbjét írják le, magába szívta a néger géneket. 1975-ben elvesztette minden külsõ területét. Munkásai Európában a legrosszabbul fizetettek, köztük a legmagasabb arányú az analfabetizmus, és magas a gyermekhalálozás. A mûvészet, irodalom, tudomány és filozófia terén az "új" Portugália szinte semmit sem produkált az utóbbi száz évben és sok szempontból Európa egyik legelmaradottabb népe. *Jegyezzük meg, hogy az USA néger lakossága kb. 13%.

HAITI

TÉNY #55: Haiti köztársaság, A nyugati félteke egyetlen teljesen néger köztársasága szintén a legszegényebb nyugati ország. Itt a legalacsonyabb a várható életkor, a legmagasabb az analfabetizmus, a legkisebb a fejenkénti nyomtatványfogyasztás, a legalacsonyabb az egy lakosra jutó nemzeti termék és a legkisebb a politika stabilitás mértéke is.

TÉNY #56: Haitinak valaha sokat ígérõ volt a jövõje. 1789 elõtt mint fehér uralom alatt álló francia gyarmat, San Domingo (Haiti) olyan gazdag, vagy gazdagabb volt, mint a 13 amerikai gyarmat együttesen. Haitit tartották a francia gyarmatbirodalom "legszebb gyémántjának", és valóban, ez volt a leggazdagabb gyarmata a világnak. 40 ezer fehér és 27 ezer fölszabadított mulatt lakta, és 450 ezer fekete rabszolga, termékeny klímája és jó talaja révén ellátta egész Franciaországot és fél Európát cukorral, kávéval és gyapottal. De 1791-ben a francia kormány elrendelte, hogy a mulattoknak is szavazati joguk van és hamarosan egy másikat, amely minden rabszolgát fölszabadított. Az eredmény véres polgárháború lett, amelynek során az egész fehér lakosságot (40 ezer franciát) lemészároltak, az utolsó asszonyt és gyereket is. Nemi erõszak, lefejezés és csonkítás volt napirenden.

TÉNY #57: Miután a feketék kiirtották 1804-ben a fehér lakosságot, Haiti Santo Domingo része maradt 1844-ig, amikor önálló "köztársasággá" lett. 1844 és 1915 között csak egy Haiti elnök fejezte be kormányzását normális körülmények között. 14-et a hadsereg lázadása mozdított el, egyet fölrobbantottak, egyet megmérgeztek, és egy másikat darabokra tépett a csõcselék. 1908 és 1915 között a forradalmak és gyilkosságok olyan gyorsan követték egymást, hogy az Egyesült Államok katonai beavatkozása volt szükséges a rend helyreállítására. Ez 1915-tõl 1934-ig tartott. Ezután 12 évig egy mulatt elit uralkodott, majd a fekete hadsereg újtra átvette az irányítást 1946-ban. Azóta teljes mértékû korrupció és politikai gyilkosságok jellemzik az országot.

INDIA

TÉNY #58: India negroid népeit nagymértékû fehér inváziók igázták le 5000 éve, elindítva egy civilizáció fölemelkedését, majd hanyatlását, ahogy a nem fehér tömegek beszívták a fehér megszállókat. Ezután, kb. Kr. elõtt 1800-ban újra árják jöttek északnyugatról, és most egy zárt kasztrendszert alapítottak, ("varna" jelentése szín), mely fehér vezetés alatt állt, és amely a hindu vallás alapító része lett. A faji keveredés tilos volt, és halálbüntetés járt érte.

TÉNY #59: Az árja uralkodó osztály vezetésével a klasszikus indiai nagy kultúrává virágzott ki, ahol a filozófia, költészet, tudomány, matematika és irodalom magas szintû volt. Az ország virágkorát élte.

TÉNY #60: A kasztrendszer 2000 évig fönnmaradt (talán hosszabban, mint bármely más civilizáció hasonló faji összetétel mellett). De végül a kasztok kezdtek megszûnni a fajkeveredés miatt és a mai idõkre szinte egyetlen tisztán fehér sem maradt meg.

TÉNY #61: Ma India 834 millió lakosa 150 különféle nyelvet és tájszólást beszél. Ha kevés az esõ egy évben, évente 2 és 6 millió közt hal meg éhhalál miatt. India születési aránya a legmagasabb Ázsiában, fejenkénti jövedelme a világon a legalacsonyabbak közé tartozik, az analfabetizmus közel 70%-os.

EGYIPTOM

TÉNY #62: Az õsi Egyiptomot Mediterran kaukázusiak (fehérek) alapították Kr. e. 4500-ban. Egyiptom nagyságának ideje Kr. e- 3400 és Kr.e. 1800 között volt, melyet nagyszerû építészet, piramidok, templomok, a matematika és mûszaki tudományok ismerete jellemzett, melyeknek maradványai ma is láthatóak. A fehér egyiptomiak úttörõk voltak az orvostudomány, a kémia, a csillagászat és a jog terén. Sok esetben teljesítményeik páratlanok voltak. (37) (39) (21)
TÉNY #63: De 3400 körül Egyiptom civilizációja a Nílus folyó mentén terjeszkedett, melynek során kapcsolatba kerültek a délen lakó fekete núbiaiakkal. elkezdték a feketéket rabszolgának használni, és Egyiptom lett a történelem elsõ keverõtégelye.

TÉNY #64: A néger vér az egyiptomi társadalom minden rétegében helyet kapott alulról fölfelé. A rabszolgákat apránként fölszabadították , ezek politikailag egyenlõk lettek és a kormányban is állásokat foglaltak el.

TÉNY #65: Tut fáraó idején (Kr. e 1370-1352) az uralkodó osztályok is elkorcsosultak és Egyiptom elékezdett lecsúszni a lejtõn. Ma a valaha hatalmas Egyiptom egy teljesen harmadik világbeli ország, elvesztette mûvészetét, orvostudományát, építészeti képességét és helyzetét a világ ügyeinek intézésénél.

Azt az abszurd hír, hogy az õsi Egyiptom a néger zsenialitás terméke volt, ma széles körben oktatják iskolákban. Noha a tudósok tudják, hogy ez szemenszedett hazugság, igazolják a csalást úgy gondolva, hogy ez növelni fogja a fekete gyerekek "önbecsülését".

DÉLAFRIKA

(Megjegyzés: Ezek a tények erõsen meg fognak változni most, hogy Délafrika fekete uralom alá került.)
TÉNY #66: A fehérek sokkal régebben élnek Délafrikában mint a négerek. Több mint háromszáz éve laknak fehér telepesek Délafrikában, kb. olyan régen, mint Európaiak élnek Északamerikában. Még 150 évvel azután, hogy az elsõ telepeket építették Fokváros körül, a 19. század kezdetén, 500 mérföldön belül nem voltak a területen négerek. A feketék késõbb vándoroltak oda Középafrikából valószínûleg a rabszolgakereskedõk ellen menekülve vagy éhínség miatt. Valójában Délafrika néger lakóinak többsége más országokban született.

TÉNY #67: Délafrika messze a legfejlettebb ország és a leggazdagabb Afrikában, itt termelik a földrész össztermékeinek 75%-át. Majdnem teljesen önellátó, úgyhogy bojkottok nem befolyásolják gazdaságát túlzottan. A legtöbb afrikai ország függ Délafrikától. Délafrika kormánya a nyugati parlamentáris demokrácia elvei alapján mûködik és fajilag a szigorú elkülönülés híve. Délafrikában a feketéknek teljes önkormányzatuk van saját területeiken.

TÉNY #68: Noha Délafrikát állandóan kritizálja a világ fajelkülönítõ politikája miatt, a feketék jobban élnek itt, mint más afrikai országokban, és gyorsan és egészségesen szaporodnak. A fehér ember fizeti a feketék jóléti költségeinek 87%-át. Ebben benne vannak az élelem, a ruházkodás, az tanítás, a lakás, az oktatás és az egészségügyi kiadások, sõt a nyugdíjak is.

TÉNY #69: Délafrikai feketék ezrei tanulnak fõiskolán évente, több mint háromszor annyian, mint Afrika összes többi országában együttvéve. Minden fekete gyerekhez olyan közel van az iskola, hogy gyalog mehet oda. Afrika legnagyobb kórháza mely szinte kizárólag feketéket kezel, és havonta több mint 1800 operációt végez, Délafrikában van.

TÉNY #70: A Délafrikai feketéknek több autója van, mint a Szovjetunió összes lakosának.

TÉNY #71: Délafrikának több fekete orvosa, jogásza, szakmunkása és milliomosa van, mint a világ többi részének együttvéve.

TÉNY #72: A körülmények valóban olyan "rosszak" Délafrikában, hogy az országnak hatalmas problémát jelent az illegális fekete bevándorlás, és egy millió illegális munkás dolgozik ott.

IZLAND

TÉNY #73-75: Izland, a világ egyetlen csak fehér országának van a legmagasabb írástudó aránya, 100%. Az ország lehûlt vulkánmagmán van, és a sarkkörtõl délre fekszik. Nincs szene, fûtõanyaga, nincsenek ásványkincsei, természeti kincsei, és hajózható folyói. A terület 75%-a lakhatatlan és a földnek csak 1%-a mûvelhetõ. Ez Európa legfiatalabb népe és a világ legelszigeteltebb országa. Ennek ellenére Izlandon a második legmagasabb a várható életkor a világon és az életszínvonal és a jövedelem a világ legmagasabbjainak egyike. Nagyon jó az orvosi ellátás és a nyilvános közlekedés Izlandon. Szinte minden családnak van telefonja. Mikor elvégzi a középiskolát, minden Izlandi öt nyelvet tud.

MARTIN LUTHER KING

TÉNY #75-77: 1977 január 31-én Martin Luther King FBI aktáját lezárta a bíróság és 2027-ig lezárva foggja tartani, mert, ahogy felesége mondta, "ez tönkretenné a jóhírét". Ezekben az iratokban állítólag a legbizarrabb nemi perverziókról és homoszexualitásról van szó, és annak bizonyítéka, hogy Kinget szovjet kémek közvetlenül irányították és a kommunista párt pénzelte.

TÉNY #78: A Wall Street Journal (1990 nov. 9-én) nyilvánosságra hozta, hogy a Stanford Egyetem szerkesztõi, akik King papírjaival foglalkoztak régóta tudják, hogy King 1955-ben a bostoni egyetemen szerzett doktori disszertációját más tanulmányokból illetve végzõs diákok munkáiból másolta.

TÉNY #79: Martin Luther King gyakran élvezte prostituáltak szolgáltatásait és egyháza pénzébõl fizette õket. A kongresszus mégis megszavazta, hogy King születésnapja nemzeti ünnep legyen, legtöbb helyen Columbus napja vagy Washington születésnapja helyett.

TÉNY #80: A szövetséges államok szinte minden állama megünnepli King napját, és szinte minden városban van King sugárút vagy King városközpont. De a közvéleménykutatás eredményei azt mutatják, hogy szinte minden polgár leszavazná Kingre való emlékezést, ha lehetõsége nyílna erre.

VEGYES

TÉNY #81: Az afrikai földrész, talán a világ leggazdagabb földrésze csak a világkereskedelem 3%-ában vesz részt.

TÉNY #82-84: Szinte minden négernek, aki a sporton és zenén kívül más területen vezetõ állásban vol fehér õsei is voltak: Fredick Douglas, W.E.B. Dubois, Booker T. Washington, George Washington Carver, Alex Hailey, Thurgood Marshall, Bryant Gumbell, Colin Powell, Carl Rowan, Ed Bradley, Doug Wilder, stb. Dr. E.B. Reuter szerint " . . . A néger faj sikeres és ismert képviselõi legalább tizenhárom tizennegyed részben kevert vérû emberek. "

TÉNY #85: 50-szer nagyobb a valószínûsége, hogy egy feketének szifilisze van, mint egy fehérnek.

TÉNY #86: Kétszer annyi feketét mint fehéret dobnak ki szolgálati vétség miatt az US hadseregbõl

TÉNY #87: Ha egy fehér nõ négerrel szeretkezik, 15-ször nagyobb az esélye hogy AIDS-et kap, mintha ezt fehérrel teszi. (US járványellenõrzõ hivatal)

TÉNY # 89-92: 195-ben az amerikai iskolák színvonala a világon a legjobb volt. Szóbõ elemek javasolták, hogy az iskoláknak társadalmi javító szerepük is legyen, ne csak oktató. A legfelsõbb bíróság elrendelte az amerikai oktatás színvonalának erõteljes csökkentését, hogy ledöntse a társadalmi gátakat. 30 év alatt az amerikai iskolák sok pénzt öltek az erõltetett integrációba, kvótákba és buszoztatásba. (Kevés ember veszi észre, hogy milyen drága a buszoztatás. Az évi költségek tízmilliárd dollárra is rúghatnak. 1990-ben egyedül csak Kalifornia évi 500 millió dollárt költött integrációra. Sok iskolakerület költségvetésének több mint negyedét költi szállításra. Csak Milwaukeeben egyetlen iskolaévben a személyzet 30 ezer órát fordított annak kiszámítására, hogy milyen fajú tanulók milyen iskolákba járjanak.) Az eredmények? A mai diákok a világszínvonal alsó felén vannak a tudományok és a matematika terén, az amerikai felnõttek 40%-a gyakorlatilag analfabétának tekinthetõ, és a standardizált tesztek folyamatosan csökkentették mind a fehérek mind a feketék színvonalát. Ma az átlagos fehér még mindig 200 ponttal többet ér el a kombinált SAT-on mint az átlagos fekete. Az amerikaiak hosszabb ideig tanulnak mint bármely más ország lakói és eredményeik rosszabbak. Minden fõ amerikai város adóbevétele jelentõsen csökkent a fehérek menekülése miatt, hogy elkerüljék a faji zónákat. 1983-ban, miután majdnem két nemzedéken át folytatták a faji kísérleteket, hogy egyenlõséget hozzanak létre, az oktatási minisztérium egyetlen tanulmányt sem tudott bemutatni, amely kimutatta volna, hogy a feketék jobban tanulnának, mint a keverés elõtt.

TÉNY #93: Fekete Afrikában az átlagos uralkodó 7 hónapig uralkodik.

TÉNY #94: 1995-ben az USA egyetemi hallgatói egyharmada nem fehér lesz és 5 állam iskoláiban a fehérek kisebbségben lesznek.

TÉNY #95: Dr. William Shockley, a tranzisztor Nobel díjas feltalálója és a Stanford egyetem ismert genetikusa azt mondta: "Az amerikai négerek milyenségének fõ oka származásuk, és ez nem javítható a környezet semmiféle változtatásával.".

TÉNY #96: 1930-ban a világnak kb. 33%-a volt fehér. Ma az UN becslése szerint a világ lakosságának csak kb. 9.5%-a kaukázusi (fehér). A százalék állandóan esik.

TÉNY #97: 1988-ban az USA-ban 9,406 esetben erõszakolt meg fekete fehér nõt, és kevesebb mint tíz esetben erõszakolt meg fehér férfi néger nõt.

TÉNY #98:Raymond Cattellnek az "intelligencia és nemzeti eredmények" c. könyve számára három kiváló amerikai tudós hasonlította össze a nemzetek átlagos IQ-ját, és óvta azokat, akiknek népessége csökkenõ intelligenciát mutatott. Az amerikai fajok különbözõ születési arányainak figyelembe vételével arra a következtetésre jutottak, hogy az amerikai intelligencia gyorsan csökken.

TÉNY #99: Az amerikai adófizetõk 2.5 trillió dollárt fizettek a feketék támogatására 1960 óta.

TÉNY #100: IDÉZETEK "A négerek durva nemtörõdömsége soha nem fedezett föl semmiféle hatásos védelmi vagy pusztító fegyvert. Úgy tûnik, hogy képtelenek bármiféle nagyobb méretû kormány vagy hódítás megtervezésére. Szellemi képességeik nyilvánvaló alacsonyabbrendûségét fölfedezték és kihasználták a mérsékelt éghajlat lakói." --Edward Gibbon, ismert történész, a "római birodalom hanyatlása és bukása" címû mû írója (V.III, 277 oldal) "Ha négert látsz, minden romlik körülötte, és ahol fehéret látsz, körülötte minden javul.";--Robert E. Lee, Thomas H. Carter, tábornoknak. 1965 májusában."

Klesk 2008.11.05. 16:30:58

Az előítélet a fennmaradás szükséges velejárója. Acsarkodó kutyához te sem mégy oda, mert tudod, hogy bajod lesz. Ezért senki nem vet meg és teljesen logikusnak veszik. Pedig ha egy csapat cigánnyal kerülsz össze, előbb-utóbb bajod lesz belőle, pláne ha lány vagy. De ha ezt megfigyeled és ennek megfelelően viselkedsz, akkor máris előítéletes és rasszista vagy, pedig egyszerűen csak figyelsz a környezetedre. Megoldásnak én sem radikális dolgokat gondolok, ám sajnos Európa más nemzetei is megpróbálkoztak mindenféle megoldásokkal, de mindenhol beletört a bicska. Sajnos a cigány házakat más országokban is a hihetetlen mocsokról lehet felismerni. Gyerekkoromban mi is piszokul szegények voltunk, de mindig ügyeltünk a lakóhelyünkre, rendesen éltünk, dolgoztunk, és apámék nélkülözve is egyetemre küldtek. Nem lopni mentünk. Sajnos ez a különbség.

Vévé_Lóót 2008.11.05. 16:35:01

Ezeket a fajvédőket vagy fizetik, vagy csak poénból provokálják a jónépet. Régebben felhúztak, ma már csak röhögök rajtuk. Olyanok ők, mintha lenne az országban egy mittomén 3-5%-os réteg, aki azt szajkózza, hogy dohányozni egészséges és csak így tovább és legjobb ha nem is mozgunk semmit, de egy kiló zsírt reggelizünk, majd leöblítjük napközben egy liter pálinkával. Közben pedig hullanak egyre nagyobb számban az emberek, mert népbetegség lett az elhízás és a rák, de ők erről nem vesznek tudomást, mert - ki tudja miért - valóságfóbiájuk van. Elképesztő.

SirWinston 2008.11.05. 16:37:44

Addig nem lesz cigány miniszterelnök Magyarországon, amig egy cigány politikus legfőbb problémája a cigányság helyzete. Mert valljuk be, országosan nem az a fő gond, egy ma született antirasszista sem szavazhat ilyen politikusra racionális okokból.

USA-ban is mi történt, Jesse Jackson indult anno előválasztáson, fekete polgárjogi harcosként, meg is nyert vagy 10 államot, de végül elbukott. Ma hajnalban ott sírt az első sorban Obama győzelmi beszéde alatt, aki nem mint fekete politikus indult, hanem mint egy politikus, aki történetesen fekete (ki is akarta érte herélni a jó öreg JJ).

Azt meg csak zárójelben jegyzem meg, hogy a felsorolt roma politikusok mindegyikétől a hányinger kerülget, gyomorforgató mód álszentek és képmutatóak.

aPar aLyza 2008.11.05. 16:39:11

Társblog:

reakcio.blog.hu/2008/11/05/rasszistak_uzsorasok_fajgyulolet_kamatospenz

Idézekazééé:
"Horváth Aladár szerint a rendőrségnek megerősített szolgálattal kellene védenie a falvakban a cigányok lakta részeket, ugyanis a továbbiakban hasonló támadásokra lehet számítani."

kamikaze boci · http://www.egermuzeum.hu 2008.11.05. 16:41:09

Albert, te egy orbitális hülye vagy.:)
73-75,
vagy 40-re:
District of Columbiában, [......] Legmagasabb a szociális segélybõl élõk száma.
Van még pár jó szöveg:
A négerek durva nemtörõdömsége soha nem fedezett föl semmiféle hatásos védelmi vagy pusztító fegyvert.
:)

Tojás Tóbiás · http://sonordrummer 2008.11.05. 16:45:49

Abban a minutumban elhagynám az országot!!!

worker 2008.11.05. 16:49:25

idiot reloaded,
Te valamit baromira benézel. 18-60 közt van itthon (becsülök) 4-5millió ember. Az adóbefizetéseknek 90%-át kevesebb, mint 2,5millióan teljesítjük. Akkor kb. úgy jön ki a te 80%od (illetve 80-90!), ha feltételezzük, hogy van itthon vagy 2millió 18-60 közti cigány.

MARCI 2008.11.05. 16:50:45

undorító dolog a négereket a cigányokhoz hasonlítani.
sokan még most it azt hiszik a négerek olyanok Usaban, mint nálunk a romák. Sok neonácista BAROM. Ha, pedig cigány miniszterelnök lenne MO.-on akkor is remélem érdemei miatt lenne megválasztva!!!!!!!!

Julius Frey 2008.11.05. 16:53:53

Hú már megint az összehasonlítgatás megy.

1. Mo. nem multikultúrális ország, hanem európai nemzetállam. Ez nagyban lecsökkenti bármilyen egyéb nációból jövő jelölt esélyét.
2. a munkaképes cigányság 57 %-a segélyen ejtőzik. Az amerikai feketéknél ez az arány 30%. Az amerikai feketék kineveltek mára egy elitet, amely példaképül szolgál és húzza magával a fekete társadalmat. Nálunk ilyen nincs. Aki van az vagy vádaskodik és segélyt követel, vagy maga is bűnöző (lásd: Kolompár Orbán)

A cikk részletezi a cigányságban rejlő sokszínűséget, ami igaz. De elfelejti a magyarság hozzáállásában rejlő sokszínűséget taglalni, holott itt is vannak azért fokozatok! Nagyon népszerű ma az a libsi értelmiségi hozzáállás, ami lerasszistáz egyöntetűen mindenki: azt isl aki óvatos kritikát fogalmaz meg a cigányság segélyezésével, romapolitikával kapcsolatban, és azt is aki " a halott cigány a jó cigány" szintű hozáállást fogalmazza meg.

Én a gyerekemet igyekszem a másság, kisebbség elfogadására tanítani, de sajnos én is azt mondom: Libsi barátom költözz a szomszédba és utána beszélj faszságokat!
Van egy kisvárosi házam amit két éve próbálok eladni sikertelenül, annak ellenére, hogy belvárosi ódon hangulatú utcában helyezkedik el. A szomszédok romák: lelopták az új ereszcsatornát, kibontották a közös padlást elválasztó téglafalat, tavasztól őszig kint ücsörögnek szakadt fotelban a kapum előtt, agresszíven cigit, aprót lejmolva az elhaladó emberektől. kb. 30-an nézték meg a kecót és nemet mondtak. Kedves cikkíró, te mit csinálnál a helyemben?
Itt jegyzem meg, hogy mivel megint jön a tél és pang az ingatlanpiac, szívesen felajánlom 0 Ft bérleti díjért bármilyen ordas jogvédőnek!

Zsolt 2008.11.05. 16:56:50

Akiket te felsoroltál, az mind a DÍSZCIGÁNY kategóriába tartozik és a hazai cigányság 1%-át sem teszi ki (még jó hogy győzikét nem említetted). Én itt vidéken jártamban-keltemben ezekből nem sokat látok, inkább az utcán szaró, segélyt váró nagypofájú, büdös agresszív fajtájával találkozhatok!
Javasolnám, hogy keljél útra és tapasztalj barátocskám, nézd meg milyen az élet a Rózsadombon kívül. Töltsél egy pár napot egy cigányoktól erősen fertőzőtt borsodi faluban, aztán majd meglátjuk, hogy élve előkerülsz-e, vagy félholtra vernek-e, mert rájuk mosolyogtál!

sorokinV 2008.11.05. 16:57:45

Én szívesen szavaznék egy amerikai elitegyetemen végzett roma politikusra! :D

Franky4fingers 2008.11.05. 17:00:20

A cigány az én olvasatomban nem az, aki cigány ősökkel rendelkezik, netán tud cigányul, hanem aki cigányként szocializálódik.

És kiegészíteném: aki cigányként viselkedik,él stb stb

Ez itt a lényeg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az a nagy gond, hogy ezt mindenki tudja, de ha valaki kimondja azt a szót, hogy cigány, lehet liberáliskodni, fajgyűlöletet kiáltani. Holott minden épelméjű ember tudja, hogy a cigányt nem a bőrszín teszi, hanem a szocializációja.

idiot reloaded 2008.11.05. 17:02:52

worker, szerintem a szamokkal valo dobalozasba nem menjunk bele, mert valoszinuleg egyikunknek sincs megbizhato adata errol... a kommentem lenyege sem ez volt, hanem hogy ha mar sztereotipiakrol beszelunk, akkor nem lehet veletlen hogy egy, a magyar tarsadalomban szocializalodott embernek a megelhetesrol nem az utodnemzes illetve a szocialis segely, a gyors penzszerzesrol nem rablas es a betores illetve a vitas kerdesek kezeleserol nem az okoljog jut eloszor eszebe....

Békávé 2008.11.05. 17:03:45

Nem igazán olvastam végig a kommenteket idő hiányában, úgyhogy lehet hogy ezt már többen is írták.
Lehet, hogy sokan már nem emlékeznek rá de Magyarországnak már volt cigány miniszterelnöke. Elég fura módon úgy hogy mindezidáig egyetlen egy parlament választást sem nyert még (véletlen lenne?:))
1998-2002 közt regnált és Orbán Viktornak hívták.

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2008.11.05. 17:04:30

Ha cirka annyi esze is lenne, cirka ugyanolyan végzettsége, és olyan szónoki képessége, mint a Baracknak, akkor részemről jöhet.

VladuZ 2008.11.05. 17:10:44

Túl van spilázva a sok fogalom… roma, cigány, fehér stb.

Felülök egy buszra és van ott 4-5 koszos, büdös, ordítozó, bandába verődött fiatal. Meló és életcél nélkül. Zavar, ahogy kiabálva beszélnek egymással (dik-dik) és fel sem tűnik, hogy zavarják a körülöttük lévőket. Na én őket nem szeretem, ők kurvára idegesítenek…..

Valaki a sok közül 2008.11.05. 17:12:34

A balliberálisokat szokta zavarni a cigány. Lsd. Orbán.

A többieket akkor zavarja, ha bünözik is.

lkjklj 2008.11.05. 17:26:05

igyisaz :)

Vla 2008.11.05. 17:28:04

:-))) teeee ballib!!

kicked 2008.11.05. 17:31:21

Az írónak, nem a többi kommentelőnek, ugyanis nincs időm kommenteket olvasgatni, pláne flame-elni.

"kisebbségek megkülönböztetett védelmére"
És a többség védelme? Aki a megkülönböztetés ellen harcol, az ilyet ne írjon.

"bezzeg élne cigányok mellett, lakna cigánytelepen, kerülne kórházban cigány betegek közé, járna a gyereke cigányokkal egy osztályban, stb. akkor persze nem így gondolkodna"
Ezzel mi a probléma? (Ld. folytatás)

"Ezek az acsarkodó emberek mind abból indulnak ki, (...) hogy a hazai cigányság valami homogén népréteg, teljesen azonos mentalitással, tudásszinttel, kultúrával, világfelfogással."
Egyetértek az íróval, ez épületes marhaság, nem egyformák sem a romák, sem a magyarok, sem a pirézek.

"Nincs úgy általában cigány."
Helyesen: nincs úgy általában roma. Engedtessék már meg, hogy a nem szimpatikus roma embert cigánynak hívjuk. A maszatolást elkerülendő: előbbi egy PC kifejezés, utóbbi hordozHAT negatív felhangot. Lásd még: "cigányútra megy a falat", "cigánykodik" (vö. "cigányzene", "cigánykerék").

"Vannak cigányul egy szót sem, vagy alig tudó cigányok"
Igaz, de a probléma szempontjából irreleváns.

"A cigány értelmiségiek és politikusok semmivel sem butábbak magyar társaiknál."
Így van, például néhány vajda egyetért azzal a nézettel, hogy a Magyar Gárda nem a probléma oka, legfeljebb tünete. A magyar(okat a szakadékba) vezető rétegnél mellesleg nem nehéz értelmesebbnek lenni, de ez nem csökkenti a problémát nyíltan megvilágító roma vezetők érdemeit. Olvasgass Vastagbőr blogot.

Mellesleg egy Barátok közt epizód eseteg hírtelen, de a hirtelen hozzád vágott Index-címlap tele van hírekkel. (Gy.k: rövid i.)

Amellett, hogy a bejegyzés - nagyon helyesen - felhívja a figyelmet egy társadalmi problémára, kissé mintha szépíteni, takargatni próbálna tényeket, mint például:

* a szegény réteg nagy része roma
* a romák nagy része szegény
* a szegények nagy része adott esetben megélhetési bűnözésre kényszerül
* magas a bűnözési ráta hazánkban
* a börtönökben a társadalmi arányhoz képest rendkívül magas a romák (ez esetben: cigányok - ld: negatív felhang) aránya

Továbbá fontosnak tartom megjegyezni azt az apró logikai tényt, hogy ha egy halmaz egy részhalmazáról ismerünk egy igaz állítást, ettől még a teljes halmazra nem feltétlenül igaz ez az állítást. (Van derékszögű háromszög, mégsem minden háromszög derékszögű. Van bünöző roma, mégsem bűnöző minden roma. Van törvénytisztelő roma, mégsem törvénytisztelő minden roma.)

De végtelen flamewar-ok helyett menjünk ki inkább a természetbe, és vegyük észre: ha a gazella kerüli az oroszlán társaságát, nem biztos, hogy ezt ok nélkül teszi, segít neki a fennmaradásban...

uthenger 2008.11.05. 17:48:17

öcsém..de sötét vörösök vannak itt..aki a kis jidó pinokkió miatt Viktort cigányozza annak ajánlom hogy vissza a paneljába és fizesse boldogan a távfűtést! :) Vegyétek már tudomásul piroskák: a ti hazudozó elkúrótok már az utolsókat rúgja!
20 évig nem lessz újra maszop a parlamentben, csak ellenzékként... akkorra már a botoxos ildikó és a disznófejű kispetya rég a börtönben rohadnak..csótánnyal együtt...

bjela szila 2008.11.05. 17:52:01

felvetésed esetén pár éven belül kilencven százalékkal csökkenne gyermeked esélye , hogy épen , minden elvitt tárggyal hazaérjen .
Nyugdíjas vidéki rokonodnál 95 százalékkal .
Hülyeségek irogatása helyett adj kölcsön nekik , fogadd be otthonodba őket

tökös 2008.11.05. 17:55:44

melchi zadok

www.rimaszombat.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6326

Tunodj el ezen a linken...mint liberalis egyen...
Hatha jobban atlatsz a szitan!

AzHofi 2008.11.05. 18:06:49

Volt mar cigany miniszterelnok. Dr. Orban Viktor. Na es? Zsido mar tobbtiz volt az elmult szazadban, most mar egy magyar kellene.

lala 2008.11.05. 18:15:50

Megjegyeznem, hogy a ciganyok mar 10 evvel ezelott is hasznaltak a dolgozo feher emberre a paraszt szot. S igen amiatt hasznaltak mert a paraszt dolgozik, ok meg elnek.
Nemreg egy cigany takaritono csodalkozott azon el - miutan elmeselte, hogy a 3. gyerekenek is vesz most lakast, es havi 250e ft-nal tart a havi torlesztoreszlet amit befizet - hogy egy csalad, mint a mienk mernok, tanar fizetes is a 250e ft-t eri el osszesen. Ebbol kell fenntartani a lakast, enni, es a gyerekeknek felrerakni a lakasra, esetleg segiteni az idos nagyszuloket. Szoval ennyi.
A ciganysag igenis jol elkulonitheto a magyar retegtol. Nem akarnak dolgozni, ha dolgoznak sincs sok koszonet a munkajukban, minden lehetoseget megprobalnak kijatszani, hogy ne kelljen dolgozni, kozben a kiralyhoz melot 400e ft-s havi jovedelmet elvarjak / megszerzik. S meg az is keves nekik.
Termeszetesen vannak feher ciganyok is, de joval kevesebben, akik ugyanezeket akarjak eljatszani, csak ugye ok nem kapnak annyi segelyt a cigany onkormanyzatoktol :).
Amugy igen ezzel jovunk, hogy koltozz cigany melle, es tudod miert? Mert eddig nem lattam olyan embert, aki cigany kozossegben feher emberkent nem akart volna mar a 3. napon menekulni, ha tudott volna.
S ja hat igen, Mohacsi Viki es tarsai igenis hulyebbek, es sokkal alatomosabbak, mint barmelyik mostani parlamenti fereg. Csusztat hazudozik, nem csak a magyar, de a kulfoldi magazinoknak. Ha ezeket nem tudod felfogni, hat sajnalom, ugy nez ki te is csak egy cigany vagy (70-es IQ-val, mint a ciganysag 98%-a) :).

Dr Kangörény 2008.11.05. 18:46:44

uthenger, a te fröcsögésed semmivel nem jobb a többinél. Mi köze a panelnak, meg a fűtésszámlának ahhoz, hogy utálói egy része cigánynak tartja a nemezet felett lebegő vezéredet?

A cigányok nem egyformák témához csak annyit, hogy ezek szerint semnmilyen csoportosítást nem lehet alkalmazni, mert egyik csoport sem homogén.

Krisa 2008.11.05. 18:53:52

milyen unalmas Istenem!megint a cigányvédő duma...kezd nagyon unalmas lenni!aki védi őket az vagy hülye vagy nem lakik itt vagy mákja volt eddig.mikor nyitja ki az orszá a csipáit és látja meg végre h ők a rasszisták velünk és mi etetjük őket!?!?összeszorul a szíve az embernek amikor látja h milyen agymosottakkal van tele az ország...

Páneurópai Harci Kos 2008.11.05. 19:02:34

Eljátszottam én is a gondolattal, mi lenne ha Magyarországon, cigány/roma lenne az elnök. A dolog nem " fenyeget":)
olyan hihetetlenül messze vagyunk az Amerikai demokráciától, és gondolkodásmódtól, - annyira nem fejlődött még ki az emberek gondolkodása... sok új generációra lesz szükség míg az emberek levedlik az előitéleteiket a másikkal szemben.

u.i. OV sztm nem cigány/roma. Demagóg populista maximum.
u.i. az hogy Magyarországon újra teret nyert a rasszizmus, és a nácizmus, inkább ellöki a csónakot a biztonságos révből, ki a nyílt, viharos tengerre.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.11.05. 19:02:55

Proszektúra:"Nagyot téved az, aki ma pusztán a bőrszín alapján próbál bennünket felosztani, magyarokra és cigányokra."
Kérlek téged, 1 (azaz EGY) linket adjál nekem akár a kuruc.info-ról, ahol valaki bőrszín miatt ítéli el a cigányokat!!!
Ebben az országban, SENKI (jó 0.0083%) nem ítél pusztán bőrszín alapján! Amit ezzel sugallsz az az, hogy a magyarok rasszisták. Ez viszont magyarellenesség! (Már majdnem hozzátettem, hogy xenophóbia, de rájöttem, hogy te is magyar vagy ám. Illetve magyarul beszélő magyar állampolgár, mivel a nemzetek között semmi különbség, így fölösleges ilyen jelzőket használni, hogy "magyar".)

zamek 2008.11.05. 19:07:01

sok sikert...én lenék a legboldogabb, ha a roma társadalom i tudna termelni magából egy elnökjelöltet.

Páneurópai Harci Kos 2008.11.05. 19:07:55

na igen, beleolvastam itt az utolsó hozzászólásokba, látszik keményen, hogy az emberek nem tanultak meg gondolkodni.
Észérvek nulla, csak a rombolás meg a pusztítás. Ezeken a fejlettebb államok, valamelyest túlléptek már.
Kéne valami nagy felvilágosodás, (oktatás terén főleg) mert itt csak dől a butaság.
Az országnak vannak elmaradott térségei, a világgazdasági helyzet sem tesz jót, a munkahelyeknek.
Minél több a munkanélküli és a szegény ember annál jobban erősödik a valaki az oka-elv. (valakit gyűlölni kell elv)
ellenségkeresés. Pedig az igazi ellenség magunkban rejtezik.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.05. 19:09:00

Anyám is ezt a szöveget szokta nyomni. A cigányok között is vannak ugyanúgy jó és rossz emberek, mint a magyarok között.
Aha igen, és a magyaroknak mióta szokása 6-8-10 emberből álló bandába verődni, késekkel felfegyverkezve, a békés járókelők terrorizálása céljából?
Vagy simán csak átkozódni minden szembejövőre?
A cigóknál én CSAK ilyen mentalitással találkoztam eddig, pedig nem vagyok se sötétborsodi, se pesti.

kores77 2008.11.05. 19:11:30

A cigány az cigány!
Nem Magyarország élére való, hanem kardélre.
Vezessenek országot Indiában.Mocskok...

Nyugdíjas Szektor 2008.11.05. 19:30:07

Barack Obamának annyi köze van egy gettóban élő "niggerekhez" hogy ugyanolyan színű a bőre. Ha lesz valaha Magyarországnak cigány miniszterelnöke az sem a putrisorról fog elindulni.

Rékuc · http://fika.blog.hu 2008.11.05. 19:37:54

Magyarországon akkor lehet cigány miniszterelnök, amikor a cigányok felemelkedni akaró rétege arányosan akkora lesz, mint az Amerikában felemelkedni akaró négerek rétege.
Tehát soha. :)

pamutkígyó 2008.11.05. 19:44:21

amit én gondolok: itt vannak kb. 500 éve, de ezen idő alatt felmutatnak egy dankó pista nevezetű cigány prímást! adott még valamit a cigányság ezen országnak? mert vagy zenélgetnek, vagy lopkodnak...persze van egy-két kézműves mester, de kinek kell már manapság teknővájó ? ellenben van uzsorás és színesfémtolvaj...elvégre ők is haladnak a korral, csak a mi gyerekeink programozók lesznek és tanárok, az övéik a börtönök jövőbeni lakói...sarkítok? lehet, de a tapasztalataim ezek! mohácsi viktória? kérdem én, ő mit is tesz az ő fajtájáért? fröcsögve kiállt rasszizmust, ahol valami csigányságot ért sérelmet vél felfedezni...de miért nem járja a vidéket és hajszolja az övéibe, hogy tanuljanak, mint ő, mert csak így van esély a felemelkedésre...nem pedig tonna számra szülni és segélyre várni! az országunk ezer sebből vérzik, többek között az írdatlan mennyiségü segélyek kiosztásának is köszönhetően! munkát nekik? de mihez értenek? 4 elemivel...mert kibuknak, nem járják ki még az általánost se, akkor hogy kapnak munkát? ennyi közmeló nincs, ahol elég összegereblyézni a kutyaszart!
szóval az Isten mentsen meg minket attól, hogy ezeknek hatalom legyen a kezükben, mert látjuk, akik oda kerülnek, még véletlenül sem tudnak segíteni a sajátjaiknak, nem hogy majd egy országot vezessen!

Poha 2008.11.05. 19:45:05

Felhaborito, hogy magyartarsaim milyen negativan allnak hozza ehhez a kerdeshez. Igen mi taszitjuk ilyen helyzetbe a ciganysagot! Pedig bennuk ott a tenniakaras! Es ok igenis a tarsadalom hasznos reszeve vallnanak, ha nem lennenk mi magyarok! A videon lathato idos emberbol csak ugy szikrazik az agresszio! (a vege fele)
www.indavideo.hu/video/budosmagyaroznak_a_tolvajciganyok
OFF: b+ konnyezett a szemem, mikor neztem a veget.
Szegeny draga elhunyt nagyszuleim jutottak eszembe :-(
PS: minden nap indexezek, de valahogy ez kimarad es nem lelem sehol, nincs valakinek egy linkje a cikkhez + a kommentekhez?

boka · http://csaszu 2008.11.05. 19:48:43

"csak engem szolgáljon, az adófizetőt és ne lopja az adómat! Ez itt a lényeg. "

Meg, hogy nálam költse el amit sikkasztott ! Mindketten jól járunk , sőt megigérem, hogy nem varrom be a párnába, tehát az autószalon, kőműves, tesco, mindenki jól jár (na)

Roth Mano 2008.11.05. 19:50:35

"és a magyaroknak mióta szokása 6-8-10 emberből álló bandába verődni, késekkel felfegyverkezve, a békés járókelők terrorizálása céljából?"

hmmm, magas labda! kik is basszák szét a várost minden nemzeti ünnepen?

boka · http://csaszu 2008.11.05. 19:50:56

"itt vannak kb. 500 éve, de ezen idő alatt felmutatnak egy dankó pista nevezetű cigány prímást!"

Ebben a felmutatásban a többségi társadalom sem áll valami jól !!!

boka · http://csaszu 2008.11.05. 19:52:33

"kik is basszák szét a várost minden nemzeti ünnepen"


Roth Manó ! Tömör Professzor -díjas vagy !

Roth Mano 2008.11.05. 19:53:33

az valami olyasmi mint Öveges T.úr?

boka · http://csaszu 2008.11.05. 20:00:49

"liberalizmusára, kisebbségek megkülönböztetett védelmére oly érzékeny ember beszél ekkora hülyeségeket."

Mert szerintem nem az elit muzsikus cigányok mindennapi problémájára kérdeztek rá Ungvári prof-nál ! Egyébként az öreg iszonyatos szarkazmussal beszél minden kisebbségről, nemzetről. Egyszer arról tartott előadást, hogy a világ legnagyobb antiszemitizmusa japánban van , ahol évente 4000 féle antiszemita kiadványt dobnak piacra, de gyakorlatilag a zsidó vallásúak száma nulla.

Nem akart általánosítani.

boka · http://csaszu 2008.11.05. 20:01:48

"mint Öveges T.úr? "

Az hol focizik?

hova kerültem? 2008.11.05. 20:10:32

PROSZEKTURA

"idiot reloaded-nek
A fehér magyar aki dolgozik, adót fizet. stb.
Sírjak, vagy nevessek?"

kéne egyszer statisztikát csinálni hogy a állam kasszába befolyt adó hány százalékát fizetik cigányok és mennyit a magyar lakosság. És annak a statisztikának tükrében rád bízom hogy sírj vagy nevess. Én sírnék a helyedben.

A másik dolog hogy nézd meg az inda videon hogy mi a véleménye egy cigány vajdának. segítség képpen csak klikk az alábbi linkre és nézd végig: www.indavideo.hu/video/Ciganybunozes_3. utána meg töröld az irományodat

pamutkígyó 2008.11.05. 20:15:15

egy pár éve olvastam 1 napilapban egy cikket, arról, hogy egy amerikai lelkész idejött az országba, hogy segítsen a cigányság felemelkedésében. nos ez a naiv ember hitt ebben, hozzálátott a sokat hallott illatos úti dzsumbujban áldásos tevékenységéhez...órákat tartott a gyerekeknek, focizott velük , próbált hatni rájuk, bejárt az otthonaikba...nos egyszer lagziba hívták a cigány barátai, amíg ő oda volt, addig kirámolták a lakásását a barátai, később megtalálta a fényképezőt az egyiknél, tehát biztos volt a dolog...de ő megbocsátott, hiszen pap volt a szerencsétlen. vajon itt van még?
egy másik történet: több éve egy amerikai házaspár magához vett 2 cigány gyereket és magukkal vitték egy jobb élet reményében...california, gyönyörű szép ház, minden amit egy gyerek kívánhat, bicaj, számítógép, gördeszeka, stb...a gyerekek lassan beszélni angol, majd előszőr hír az oviból a gyerek folyton verekszik, majd a suliból, a srác ellopott egy bringát...ezzel kezdődött, majd a innen nem volt vissza út...a két lelkes nevelőszülő két év után feladta és hazahozták őket...asszem ez is sarkítás, de olyan jellemző rájuk!

bAnál Amál 2008.11.05. 20:24:24

Minden kedves cigánybarátnak kívánok sok-sok kedves cigányszomszédot!

Amúgy meg:

"Amíg ezen emberfajtának megengedik, hogy fényes nappal házaljon, hogy ajtókat, zárakat, lakatokat fürkésszen, kolduljon, mindenféle mesterkedéssel zsebeket nyisson, pecsétnyomókat véssen, és hegedűvel, cimbalommal meg hárfával a falu előkelőinek házánál névnapi szerencsekívánatokat komponáljon és cincogjon, óh! jam satis est! addig ez az emberfaj nem javul meg. És ez Szarvason 1807-ben még inkább így van, sőt 1820-ban is. Miféle szerencse lehet az, amit egy derék, becsületes embernek neve napján vagy újévkor egy csapat feslett cigány kívánhat? Inkább fordítva! A becsületes embernek, ahol és ahogyan tudja, át kell alakítania a cigányt dolgos, tevékeny, derék emberré, szolgává, cseléddé, családapává és családanyává, és csak azután kívánhatnak egymásnak kölcsönösen szerencsét, és örülhetnek szerencséjüknek. Nem kellene-e a magyar közönségnek oly sok körözött rendelet után egy egyértelműen hozott határidőre komolyan megfogni a dolgot, s ezt az állam terhére, kárára és szégyenére szolgáló csavargófajt végre a köznek hasznára, csatorna-, híd-, zsilipépítésnél, vízszabályozásnál alkalmazni, és ezáltal az emberi társadalom hasznos tagjává fogadni?"

(Tessedik Sámuel, 1820)

rbsat 2008.11.05. 20:42:05

A bevezetőben leírt, "lakjál velük, járjon a gyereked egy iskolába/óvodába/, agonizálj egy kórteremben velük" sajnos nem acsarkodás kedves blogíró. Ez csak azt mutatja, hogy egy szippantásnyi levegőt nem szívtál még cigánnyal. Az a szép eszmefuttatás amit levezetsz egy idea, köszönő viszonyban nincs a valósággal. Ez a kelevény az országon lassan olyan súlyos anyagi és lelki teher, amit nem tudni meddig tolerálnak az egyébként is folyamatosan szívatott adófizetők. Mert természetesen csak az ő védelmükben és szempontjuk szerint kellene vizsgálni ezt a kérdést. Engem személy szerint a környezetemben élő hordák már abban akadályoznak, hogy a segélyükre valót megkeressem nekik, mert a mindennapi nyugalmunk sincs meg. Az anyagi, jogi biztonságról már nem is beszélek. Mint városlakó, így sem a legvastagabb szálon szopok, mert egy vidéki környezet, az elesett és magányos öregek ezerszer jobban ki vannak téve a cigányterrornak. Igenis vágyom arra, hogy a zámolyi, olaszliszkai gyilkosság elrettentő retorziókkal járjon, akkor is, ha a politikai pártoknak 4 évenként kell ennek a csürhének a szavazata.

boka · http://csaszu 2008.11.05. 20:46:38

Emlékeztek, amikor egy szabolcsi romafiú a Kepes Andrástól kapott egy laptopot, mert jól tanult. Mi lett a fiúval, a laptop-pal ?

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2008.11.05. 21:02:57

Albert! Te végig sem olvastad, amit idekommenteltél! Legközelebb tedd már meg, mert elvettél 10-15 percet az életemből...
Nem tudom hol találtad, de szerintem nézz utána a forrásnak. Több tárgyi tévedés - de ebben a környezetben nyugodtan merem állítani: hazugság - is van a szövegben, ráadásul bizonyíthatóan legalább 20 éves adatokkal dolgozik.

Power Reverse Dual Currency Swap 2008.11.05. 22:29:23

Re
Páneurópai Harci Kos 2008.11.05. 19:07:55
na igen, beleolvastam itt az utolsó hozzászólásokba, látszik keményen, hogy az emberek nem tanultak meg gondolkodni.
Észérvek nulla, csak a rombolás meg a pusztítás.

Azt szeretném megkérdezni, hogy
a. a szimpátia, mint alapvetően szubjektív dolog, mióta tartozik az észérvek kategóriájába ?
b. a kockázatkerülés ( vagyis kerülöm a kapcsolatot a számomra nagyobb kockázattal rendelkező emberrel ) mióta nem tartozik az észérvek kategóriájába ?

melchi zadok 2008.11.05. 22:51:06

tökös 2008.11.05. 17:55:44 édes istenem ember! próbálj meg túljutni az első mondatomon, vagy ha ez esetleg megvolt, akkor próbáld meg megérteni, amit írtam....
akármelyik is a helyzet a kettő közül, biztos nem te vagy, akitől bármiben is útmutatást kérnék, ha az élet dolgaiban szeretnék tisztán látni.
de azért nincs harag ugye?

Vla 2008.11.06. 09:48:50

Hogy van az, ha reggel megyek be dolgozni 7 óra körül, akkor egyetlen egy "dolgozni nem akaró koszos, hangoskodó embert" se látni a metrón v. a villamoson..., ha meg szabin vagyok és dél körül van dolgom a városban akkor meg valahogy kirajzanak :-) Nem kell válaszolni....

Alapvetően nincs bajom se cigánnyal, se romával se... tök mindegy hogy nevezzük. Nekem is van roma származású haverom, tök jó fej, melózik és nem is foglalkozok azzal, hogy roma.. ki nem szarja le... úgy él mint mindenki más a környezetemben. Dolgozik, több nyelven beszél, sulikat végzett, jó humorú, ápolt, nem szűl 10 gyereket csak úgy a semmibe :-)... szólval nem érzed magad szarul amikor a társaságodban van... nem nyúlsz a zsebedhez, hogy ott van még a tárcád :-)))

Amikor lemész egy utolsó faluba, ahol a kerítésen is lógnak a gyerekek, esik szét a putris ház, magyarul alig beszélő koszos, nem dolgozó embereket látsz, az a rémítsző... ezzel kéne valamit kezdeni. Na nekem ők a cigányok!! Mi a pélóért nem lehet iskolába járatni a gyerkeket, melót adni nekik (amit el is tudnak végezni), szabályozni a segélyeket... Ezt kell foglalkozni.

Diplomás Roma Lány 2008.11.15. 13:32:27

Sziasztok!

Sajnálattal olvasom, hogy néhányan azt írjátok, h a cigányok nem akarnak dolgozni, nem akarnak tanulni...de mivan azokkal, akik tényleg letesznek valamit asztalra????

Itt vagyok német szakos tanárként, felsőfokú nyelvvizsgával, most szerzem a második diplomát az első dipim után nem kaptam állást felvettek egy nem cigányt ...már előre félek a tavasztól, munkát kell keresnem, merthogy nem adnak lehetőséget.

A cigány mindig cigány marad.
Ha koszos azért mondjátok le, ha művelt, HA TÖBB MINT TI, akkor azért.

NEM akarok 2 diplomával wct takarítani, miközben a bukdácsoló 2essel átmenő nem cigány dolgozhat!!!!!!!

Diplomátlan skinhead 2008.11.15. 17:22:04

Kedves Diplomás Roma Lány!

Örülök neki, hogy ezt így látod, de msot őszintén: "Ki nem szarja le, hogy neked hány diplomád van és te igenis dolgozni akarsz....?" A cigányok azok cigányok, ezt jól látod. A véretekben van a linkesség és a rasszizmus. Azt mondjátok, hogy a magyarok a rasszisták, miközben ti sokkal jobban útáltok minket, mi titeket!

Természetesen én is a bukdácsoló 2-est venném fel helyetted. De ne félj! WC-ket is kell pucolnia valakinek!

MTeddy 2008.11.17. 15:44:51

Tisztelt Diplomás Roma Lány!

Én a következőt látom:
1. Felvettek egy másik embert... Nem egy nem cigányt vettek fel, hanem egy másik embert!
2. Téged sem azért nem vettek fel, mert cigány vagy. Körülnéztél már, hogy hány ember "pucol WC-t" két, három diplomával? Nem azért, mert cigány, vagy hun, vagy akármi más, hanem azért, mert, (idiótaság leírni is) túlképzett!
3. Menj el olyan iskolába tanítani, ahol romáknak oktatnak németet. Akkor valóban tehetsz valamit az asztalra a romák felemelkedéséért.

4. MI és TI. Bocsáss meg, de szerintem itt kezdődik a rasszizmus, a gyűlölet.

5. Tíz éven keresztül oktattam alapszintű informatikát (word, excel, stb.) felnőtteknek elég magas napi óraszámban (8 óra volt az alap). Volt nekem ukrán, görög, bolgár, japán (!!!!!) nemzetiségű tanítványom (és ezek csak azok, akikről kiderült és látszott rajtuk, hogy nem kezelik jól a magyar nyelvet, illetve tökéletesen beszéltek magyarul, de büszkék voltak a származásukra). Tippelj kérlek: ezalatt a tíz év alatt hány roma tanítványom volt. (A helyes tipp: 0, nulla) Jegyzem meg: Roppantul hiányoltam. Hiányoltam azt, hogy nem akarnak olyan tudásra szert tenni, amit esetleg lehetne kamatoztatni a 21. században.

molaris 2008.11.17. 16:52:51

Az előttem utolsó három megszólaló figyelmébe!!

Maradjunk a tények szintjén!
Elsőnek a "Diplomás Roma Lány"- nak. Sajnállak, és előre is sajnállak. Nem lesz olyan iskola aki bevállal. Nem azért mert ők maguk rasszisták, hanem azért mert félnek az első szülői értekezlettől. Valóban az tűnik logikus megoldásnak amit "MTeddy" javasol. Sőt!- megtoldanám annyival, hogy ilyen helyen tudnál sikerélményt szerezni, és mint idol világítani, hogy úgy is lehet, mint ahogy Te csinálod. A mai világban pedig az is elképzelhető, hogy ugyan onnan elküldtek még Rajtad kívül 4 magyart is.A "Diplomátlan skinhead" azt hiszem fog még ott sírni ahol senki nem látja. Ez nem lehet hozzáállás az élethez.
"MTeddy"- az- az érdekes, hogy pl. a kereskedelemben egyre többen tevékenykednek. Egy ilyen helyen hallottam amikor a saját fajtáját úgy szólta le a tulaj, hogy ha fehér teszi, még mindig attól zeng az összes TV- csatorna. A kiemelkedettek türelmetlenebbek a sajátjaikhoz, mint mi. Viszont nem tudnak két lépcsőben gondolkodni, vagy úgy mint a "Két Diplomás", már előre félnek. Megoldást én sem tudok.
süti beállítások módosítása