Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Mi a társadalomra veszélyes?

2008.11.14. 20:01 | Proszektura | 43 komment

Címkék: rtl klub rendőrség társadalom korrupció veszély tényfeltáró rabosítás

Mint tudjuk, a közelmúltban eljárást indítottak a rendőrök az RTL Klub munkatársa ellen a mozgássérülteknek kiállított uniós parkoló-igazolványok hamisításáról készített riportjával összefüggésben. Aki nem tudná, ez annyit jelent, hogy először is gyanúsítottként kihallgatták őt, amelynek során persze nem csak a bűntettéről kérdezgették, de egy sor személyes adatáról is kifaggatták, kikkel él együtt, kinek mennyi a jövedelme a családban, s egyáltalán miből él, milyen ingó és ingatlan vagyonnal rendelkezik, stb. Kíváncsiak arra is, rendelkezik-e valamilyen tetoválással, anyajeggyel, pörsenéssel, egyéb ismertetőjeggyel. Aztán a kihallgatása után következett az úgynevezett „rabosítás”, amelynek hallatán egyébként sokan rémülten arra gondolnak, hogy bilincsbe verve máris be kell vonulniuk a börtönbe. Pedig „mindössze” csak az történik ilyenkor, hogy a kezeinket bemázolják valami undorító fekete kulimásszal és az ujjainkat, majd a tenyerünket többször is egyenként rányomkodják egy papírlapra, aztán egy számot adnak a  kezünkbe, a falhoz állítanak és több nézetből is lefényképeznek, majd mindezeket az adatokat nyilvántartásba helyezik.. Súlyosabb esetekben DNS mintát is vesznek.

Szóval ilyesmit élhetett át ez a riporter is azért, mert nem hogy egyszerűen csak végezte volna a dolgát, s dicsérgette volna kritikátlanul nyakra-főre a derék zsarunkat, mint például a Kék fény műsorvezetői szokták, hanem még segített is a bűnüldöző hatóságoknak egy korrupció leleplezésében, méghozzá egy olyan országban tette ezt, ahol  az egyik legkedveltebb közmondás az, hogy Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen, s ahol egy  Zuschlag nevű figura például azon háboroghat a telefonban, hogy nem kap kellő segítséget bizonyos magas politikai köröktől az ellene és társai ellen indított büntetőügy megúszásában. (Apropó, tudja már valaki a választ arra a kérdésre, hogy miből fizetett be a vádlott az eljárás során ötvenmillió forintot?)

De visszatérve az RTL riporterének ügyére, a rendőrség magatartása üzenetértékű: jobb, ha nem kotnyeleskedünk bele a nyomozók munkájába.

Még szerencse, hogy Kondorosi Ferenc úr a zéró tolerancia nagy híve - kivéve a halaszthatatlan kuglófsütés bizonyos eseteit - , valamint az új rend (nuovo ordine) és szabadság kormánybiztosa azonnal közbelépett és bátran kinyilatkoztatta a sajtóban, megelőzve a döntésre illetékes hatóságok állásfoglalását is, hogy az újságíró nem követett el bűncselekményt, ezért a rendőrségnek és az ügyészségnek azt a törvényi rendelkezést kellett volna alkalmaznia miszerint a büntetőeljárást meg kellett volna szüntetni. Amit a riporter elkövetett ugyanis, az nem veszélyes a társadalomra.

Megnyugtató számomra, hogy ebben az országban, azért legalább egy állami potentát, egy kormánybiztos, ha kell azonnal a helyén van. Az más kérdés, hogy miért nem látta ezt az esetet azonnal ugyanígy a riportert rabosító intézkedő rendőr, ennek a rendőrnek a felettese, ennek a felettesnek a felettes felettese, valamint a felügyeletet gyakorló ügyészség, a felügyelet gyakorló ügyészség felettese, és így tovább egészen az országos főkapitányig

A mai hírek szerint viszont mégis leesett a tantusz az illetékes szerveknél is, és a fővárosi főügyészség a nyomozást megszűntette a riporterrel szemben, mert nagyon helyesen úgy vélte, hogy az újságíró cselekedete nem volt veszélyes a társadalomra.

Ezzel az állásfoglalással én mégis csak részben értek egyet.  Komoly hiányérzetem van. Ugyanis a főügyészség félbehagyta a gondolatmenetét, amikor ezzel a sommás megállapítással az ügyet lezárta.

Kedves ügyészség, az szerintem is – s mint láttuk Kondorosi úr szerint is -  rendben van, hogy az újságíró leleplező tette nem volt veszélyes a társadalomra! De azt miért nem tetszettek hozzátenni, hogy nem hogy nem volt veszélyes, dr kifejezetten inkább hasznos?

És még egy kérdést feltennék a tisztelt ügyészségnek: vajon miért nem találta társadalomra veszélyesnek az ügyben az ártatlan embert rabosító rendőri szervek cselekedetét?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr3769346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unbiased 2008.11.14. 20:47:54

A rendőrség köszönettel tartozik az újságírónak azért, mert ő végzi azt a munkát, amit a rendőröknek kellene.

Sipi 2008.11.14. 20:48:16

T. Proszektura...

az ujsagiro _nem artatlan_
mindossze _az ujsagiro altal elkovetett bucselekmeny veszelyessegi foka_ az, ami miatt megszuntettek a vizsgalatot.
teccikerteni madzsar...?:-D

valaki valogatja az index cimlapra a blogokat?

mert ha igen, akkor most le akar egetni..:-DDD

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2008.11.14. 21:03:22

grat a posthoz. blikkszintű primitív írás. Bírom, hogy mindenért a zsaruk a hibásak. Hajléktalanok, alkeszek, és ez is.. Itt most az ügyészség beszél összevissza. A rendőrség tette a dolgát.

Amúgy az újságírók sem tudják soha, hogy hol a határ. Az lenne a teljesen normális, hogy bármit megtehet, mondván, hogy csak magányomoz? Nem sántít ez egy picit?

Hajléktalan kérdés detto ez. A rendőröknek kutya kötelessége bevinni az utcára szaró tetveket. De azért nem fogja, mert minek szarozza össze a kocsiját, azért, hogy utána a drága jogászéknak köszönhetően, félóra múlva el is engedjék..?

Nem, nem működik jól a rendőrség, de előtte a fölötte levő szervezeteket kéne seggberúgni de nagyon. És utána lehet sírni, meg vádaskodni.

troll 2008.11.14. 21:13:41

sanche:
a rendőrségnek akkor kellett volna a dolgát tenni, amikor a jelenség már hónapok óta a közéletben terítéken úgy okozott súlyos károkat, h a rendvédelmi szervek részéről nem történt semmi. végül is nem olyan nagy ötlet, amit az oknyomozó megtett, bármely harmadéves rendőrtisztis meg tudta volna. csak éppen erre senki nem adott nekik parancsot valamiért.
így utólagosan, h minden csirkefogó és a teljes szett bizonyíték az asztalon, meglehetősen undorító rabosítani. persze batmant is állandóan üldözték a zsaruk..:)
a hajléktalanokkal kapcsolatban: miért kéne őket bevinni?

nem a dolgozó, becsületes rendőrök a hibásak. a rendszer korrupt. és egy demokráciában az oknyomozó újságírás a leghatékonyabb eszköz a korrupcióval szemben.

Sipi 2008.11.14. 21:17:37

egyebkent azt kellett volna, hogy vegigvinni a vizsgalatot es az ujsagirot a vegen biroi megrovasban reszesiteni az altala elkogvetet buncselekmeny miatt.

ugyanis senkinek, meg egy ujsagironak sincs joga az eszkoztaraba buncselekmenyeket felvenni.
meg akkor sem, ha egy buncselekmeny utan magannyomoz.

"A megrovás a legenyhébb szankció, hisz valójában az elkövető erkölcsi elítélését jelenti. Lényege, hogy a hatóság rosszallását fejezi ki, és az elkövetőt felhívja, hogy a jövőben tartózkodjék bűncselekmény elkövetésétől .

Megrovás alkalmazására két esetben kerülhet sor. Kötelező jelleggel akkor, ha az elkövető cselekménye társadalomra veszélyességének csekély foka vagy csekéllyé válása miatt nem büntethető . Ebben az esetben, még ha csekély mértékben is, de fennáll a cselekmény társadalomra veszélyessége, így - noha jogpolitikai indokok alapján ez büntethetőségi akadályt fog képezni, mégis - kifejezésre kell juttatni a cselekvés elítélendő voltát.

A második esetkörben a bíróság mérlegelésére van bízva, alkalmaz-e megrovást vagy sem. Ekkor ugyanis az elkövető cselekménye társadalomra veszélyessége megszűnik , emiatt nem büntethető. Ebben az esetben a megrovás alkalmazásának alapjául az szolgálhat, ha az elkövetőtől kívülálló okok miatt, a társadalom toleranciájának változásaképp következik be a társadalomra veszélyesség megszűnése, akkor szükség lehet e negatív értékítélet közvetítésére.
Forrás: Magyarország.hu "

Sipi 2008.11.14. 21:21:16

troll

TE hany feljelentest tettel az ugyben?
az ujsagiro hany feljelentest tett az ugyben?
tett valaki feljelentest az ugyben? volt barmi, ami miatt a rendorsegnek oka lett volna nyomozni az ugyben?

vagy egy ideje a rendorseg alkalmazasaban latnokok is allnak..?

Cyb 2008.11.14. 21:22:50

Az ertelmetlen hulye parancs is Parancs, az ertelmetlen hulye fasz feletesed pedig a Feletesed. Nincs vita.

blacklord 2008.11.14. 21:40:08

Cyb, akkor most írd le szépen utánam:
Az értelmetlen, hülye parancs is parancs, az értelmetlen, hülye fasz felettesed pedig a felettesed. Nincs alternatív helyesírás.

maydayray 2008.11.14. 21:55:52

Sipi, rendfokozat? szolgálati hely?

Valaki a sok közül 2008.11.14. 21:56:11

Elég ciki az, hogy még mindig egy politikus jelenti ki, hogy ki bűnös és ki nem és bíró, rendőr vigyázzba vágja magát mint a kádár rendszerben.

Ezért nem a bíróság és a rendőrség a hibás, hanem a politikusok. Pontosabban mi, mert ilyeneket szavazunk be.

nyekk 2008.11.14. 21:59:36

Sipi! A közokirat hamisítás nem hivatalból üldözendő?
A másik: a rendőrség minden lehetséges eszközzel póbálja leázni a feljelentőt.

Bambano 2008.11.14. 22:00:40

A rendőr nyomzó hatóság. Döntési jogköre az ügyészségnek és a bíróságnak van. A rendőr, nagyon helyesen, nem kezdett el agyalni azon, hogy társadalmi veszélyesség, stb. stb. nem az ő dolga. Megvesztegetés volt? rabosít. pont. ez jól van így.

Az eset körülményeinek vizsgálatával pedig a bíróság vagy más, erre feljogosított ember azt mondja, hogy nem volt veszélyes.

Ez egy olyan eset volt, amikor a rendőrség jól működött.

is 2008.11.14. 22:01:55

a posztból kimaradt egy lényeges mozzanat. a kedves ügyészség valamikor év elején kibocsátott egy írásművet, mely szerint felmerül a gyanú a bűncselekményre. utólag, most azt állítják, hogy ja, ez csak kósza gondolat volt, és hát minek is ugrik be a rendőrség egy ilyen, fejléces papíron történt állásfoglalásnak, mink kérem olyan vagyunk, mint az APEH, akármit mondunk, nem ér a nevünk, nem lehet rá hivatkozni.

de szűzanyám! az ügyészség a nyomozati munkát irányítja, ez van a törvényben. az ügyészség a rendőrséget utasítja, ez van a törvényben. ha nekem a főnököm azt mondja, hogy egy doksi felesleges, és én ledarálom, majd utána számonkéri, hogy miért daráltam le, akkor ki a hunyó? persze, nem adta utasításba, hogy daráljam le, kimagyarázni én is ki tudom.

Kilián 2008.11.14. 22:45:43

Birka nép, amelyik eltűri, hogy 20 évvel az állítólagos rendszerváltás után az állítólagos "rendőrség" uralkodjon fölötte. Amely még a mai napig is az ötvenes évek sötét, kommunista diktatúrájának ávójával (Állam Védelmi Hatóság = ÁVH!) egyenlő. Nem az állampolgár, hanem a bűnöző maffiahatalom, a bűnözők védelmére jött létre, egyedül ehhez ért, ez a "szakmája". Persze, hogy ellensége mindenki, aki valóban a bűnt üldözi, és az állampolgárokat védi. Birka népnek abrak jár, meg karám és villanypásztor. (Meg gumibot.) Legfőbb oka, hogy a szakadékban vagyunk, éppen ez! Hogy egy maffia uralkodik 9 millió 800 ezer állampolgár fölött. Mert Antall elvtárs úgy mondta, hogy szükség van a "szakmai" tudásukra. Nyilvánvaló, hogy a nácizmus bukása, a második világháború vége után nem volt épeszű ember (Nyugat-)Németországban, aki Hitler rendőrségére alapozva fejlesztette volna tovább a rendőrséget. Ellenkezőleg. Minden valódi rendszerváltás azzal kezdődik, hogy a megelőző rendszer fegyveres testületeinek tagjai nem léphetnek be az új rendszer rendvédelmi szerveibe. Ez minden normális országban egyértelmű. Csak Magyarországon nem az. Ennek isszuk a levét.

Kilián 2008.11.14. 22:54:06

Amúgy meg 1956. egyik fő követelése volt, hogy az ÁVH tagjai az új, demokratikus rendszerben ne lehessenek tagjai semmiféle fegyveres testületnek. Érdekes, hogy 1956. örökségét állítólag felvállaló "rendszerváltás" megfeledkezett erről a követelésről. Aztán csodálkozunk, hogy a "társadalomra veszélyesség" fogalma ezekben a fejekben keveredik a "maffiára veszélyesség" fogalmával. Ami Kármán Irén ügyében is kirívóan látszik. Amikor - már bírói határozat ellenében is - a bűnözők adatait zárja el a nyilvánosságtól, az olajmaffiózók érdekeit óvja, szolgálja és védi a dicsőséges ÁVH.

gixer 2008.11.14. 23:09:20

Vegyük már tudomásul, a magyar jogrend szerint akit meggyanúsítanak bűncselekménnyel azt rabosítani kell, aminek tűrésére kötelezve van, akár testi kényszer alkalmazásával is végrehajtható. Nincs olyan hogy kicsit bűnös kihallgatom nagyon bűnös rabosítom. Nem a rabosítás alényeg, hanem, hogy GYANÚSÍTOTT.

Egyébként, szerintem balf@sz volt a rendőrség is, meg az ügyész is mert nem a társadalomra való veszélyességének csekély foka miatt kellett volna megszüntetni az eljárást hanem ezért:
(folyt köv.)

gixer 2008.11.14. 23:10:03

-folytatás-
Be.192. § (1) A bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja esetében az ügyész, illetőleg a nyomozó hatóság az ügyész engedélyével a nyomozást megszüntetheti, ha a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy az ügy, illetőleg más büntetőügy bizonyításához hozzájárulva olyan mértékben együttműködik, hogy az együttműködéshez fűződő nemzetbiztonsági vagy bűnüldözési érdek jelentősebb, mint az, amely az állam büntetőjogi igényének érvényesítéséhez fűződik.

Romlatlan Magyar Büszkeség 2008.11.14. 23:39:15

A magyar jóság és igazság győzni fog a kommunistákon Orbán Viktor Áldja meg a Jó Isten a Magyarságot de csak az igaz magyar árpád vérét a többi az takarodjon a saját hazájába, ha már egyszer nem tud magyarként viselkedni!

WTF? nyerészkedés a köbön 2008.11.14. 23:49:34

de egy sor személyes adatáról is kifaggatták, kikkel él együtt, kinek mennyi a jövedelme a családban, s egyáltalán miből él, milyen ingó és ingatlan vagyonnal rendelkezik,////

WTF?

bár így járna el az apeh


magyar rendőrség: aki megfogható az megfogják aki nem azt meg nem
a példákat 3 hétig lehetne sorolni anyi lenne

Átlátó 2008.11.14. 23:56:26

Tudomásom szerint ha megszüntetik az eljárást, a rabosítási anyagot meg kell semmisíteni. Vajon meg is teszik? Mi a biztosíték, ellenőrizhető ez? Vagy csak mondják? (Nem levenni a fejem, csak kérdeztem.) :) :)

algi 2008.11.15. 00:02:10

Én úgy tudtam, a rendőrséggel együttműködve követte el az okirat hamisítást az újságíró. Akkor az a rendőr, akivel együttműködött bűnrészes?

Elektro (törölt) 2008.11.15. 00:14:33

a pofa megcsinálta, amit a nagy magyar rendőrség nem tudott. lesittelik érte. feri lövet 2006 októberében majdnem mindenkire és most játsza az eszét a foci ügy kapcsán... az ig.ügy miniszter domborít a roma ölősdi kapcsán, hátha a nácik voltak... nem ők voltak, már tudjuk uzsorásoknak lógtak. milyen szemét, szar agyatlan tróger, aki ezeket beszavazza a parlamentbe?


a BAL oldal...

gabest1 2008.11.15. 02:41:29

Lehet, hogy nem akar semmi rosszat, de ha holnap valaki más fejbelő egy rokkantigazolványost helyette, akkor majd magyarázkodhat. Nem véletlenül nem jáccunk rendőrt...

Ugarlakó 2008.11.15. 03:02:49

A bal oldal modern, humános, ésszerű. A maradék, a tehetségtelenek, irigyek, parasztok és prolik, a gyűlölkődők, rassizsták és antiszemiták kiszorulnak a jobboldalra. Semmi pénzért nem cserélnék egyikükkel sem!

tamatomi 2008.11.15. 07:29:00

Az Ügyészség nevetségessé vált a Kulcsár ügy alatt , minden hitelét elvesztette a bohockodás óta, ez is bőven belefért....
Ahelyett hogy megpróbálnának végre azzal foglakozni amivel és ahogyan kell hogy valahogy más legyen a megitélésük. Nevetséges volt ez, szégyenteljes.

funfun 2008.11.15. 07:40:49

Elektro, ha igazi magyar hazafi vagy, igazán fontos neked a magyarságtudat, akkor tanulj meg helyesen magyarul írni. Nem 'játsza' valaki az eszét, hanem játssza. No meg a vesszőhibák...

Michael Collins 2008.11.15. 07:51:49

Kedves Ugarlakó!
Kétség kívül a bal oldal leg modernebb, humorosabb és ésszerübb embere ma Zuschlag. Nekem különösen a gázkamrás poénja tetszett.
Mindkét oldalon vannak férges almák, nem kellene heroizálni a baloldalt. Pillanatnyilag nem ők a népszerübbek!

Michael Collins 2008.11.15. 07:53:22

Bocs, humorost írtam a humánus helyett, de mindkét szóval megállja a helyét.

torró 2008.11.15. 08:23:10

Egyébként nem tudom miért csodálkozik mindenki? Talán nem ismerjük hogy működnek kis hazánkban az úgymond rend őrei? Ki emlékszik arra mikor pár éve valaki bejelentette hogy ellopták az autóját. Mivel a szerv nem sokat adott az ügyre, a tulaj kézbe vette az ügyet és meg is találták a kocsit meg a tettest is, akit bevittek az őrsre. És kit csuktak le? A tulajdonost.
Szóval kis hazánkban uraim egyenlőre nem azt rabosítják aki megérdemli, hanem azt aki beleköp a nagyok levesébe.
Ja és mesélje már el valaki hogy lehet több mint 20 tartály kocsi olajat meglovasítani egy pálya udvarról? Mert ilyen is volt!
Ja igen! Az a bizonyos három majmos szindróma. Na így kora reggel éh gyomorra.

ctrl 2008.11.15. 08:33:06

a blog írója vagy a blikknél is dolgozik vagy csak szimplán lábon hordta ki az agyhalált, de a kettő nem zárja ki egymást

Valaki a sok közül 2008.11.15. 09:06:37

"A bal oldal modern, humános, ésszerű.
A maradék, a tehetségtelenek, irigyek, parasztok és prolik, a gyűlölkődők, rassizsták és antiszemiták kiszorulnak a jobboldalra."

Tényleg modern a baloldal. Miután pár év alatt a többségből prolit csinált és gyülölködőt is, hiszen ki nem utálja Gyurcsányékat,megpróbálja 2010-ben szavazók nélkül.
Én is kiváncsi vagyok erre a formabontó kísérletre. Remélem feri az oroszokat nem hívja be a szlovákok ellen:)

grigorij (törölt) 2008.11.15. 09:20:45

Látom sokaknak a blog bssza a szemét! Mert a dolgot értelmezni nem tudják...
Kezdjük az elején, kedves rendőrbarát hozzászólók:
1. A bénaigazolványos visszaélések régóta köztudottak, a társadalomra fokozottan veszélyesek (hivatali korrupció!), rendőrségünk mégsem tett egyetlen lépést sem!
2. Az újságíró nem a rendőrség mögött tette a DOLGÁT, hanem azzal egyeztetve!
3. Az újságíró a bizonítékokkal nem a tévébe rohant, hanem azokat bemutatta, átadta a rendőrségnek, azokkal egyetetve jelenhetett meg a műsor...
4. A rendőrség még mindig nem a társadalomra veszélyes bűncselekménnyel foglalkozott, hanem kapásból a felderítőt állította be bűnösnek.
5. Amikor a közvélemény felháborodott, az ügyészség és a rendőrség elkezdett egymásra mutogatni, fasza komcsi jogszabályok mögül tologatták a felelősséget.
6. A hatalom szintén a közfelháborodás okán lépett közbe...
7. Hazánkban köztudottan nagy a korrupció, és ebben a hatalom, az állam, a politikusok, a rendőrség elég szép számban veszi ki a részét! Tehát nem csoda, ha egy polgár felderít valamit, akkor azt nem szeretik, azonnal rákoppintanak a fejére, hogy ne tovább! Ezzel üzennek a többieknek, hogy ne próbálkozzanak...

Szóval ebben az országban, ahol a zsaruk nem a bűncselekmények felszámolását végzik, hanem ajelenleg a legnagyobb gondjuk a kerékpárosok bsztatása, nagyon elkeserít, hogy állampolgárok nem állnak a sarkukra, hanem nekiállnak védeni őket...

Ági 2008.11.15. 09:22:33

bambanonak van igaza. a nyomozó hatóság nyomoz (amibe a gyanúsításm rabosítás beletartozik bűncselekméy elkövetése alapos gyanúja esetén) aztán az ügyészség dönt hogy vádat emel vagy sem, itt úgy döntött, nem, mert a riporter valóban elkövetett bűncselekményt (vesztegetett) de ez nem veszélyes a társadalomra, mert nem a maga érdekében tette, mindent dokumentált és mindent leadott a rendőrségen a feljelentésével együtt. egyébiránt gyanúsítotti kihallgatáskor nem kérdezik meg azt a sok butaságot, amit a blogíró állít. nem vagyok se rendőr, se ügyész, rabosítva se voltam soha, bár a fekete kulimásszal vettek már tőlem ujjlenyomatot, amikor kb 10 éve az akkori munkahelyemre (egyik eu ország követsége) betörtek és mindenkitől vettek ujjlenyomatot. normálisan, kulturáltan. ennyi.

torró 2008.11.15. 09:50:48

Hú de bírom az ilyen megnyilvánulást mint az "Ugarlakó".
Már megbocsásson kedves felmagasztosult és nagyérdemű és ésszerű baloldali agytröszt , de nincs itt egy kis agyi érelmeszesedés? Mert ha jól emlékszem mindig öles betűkkel volt kiírva hogy ÉLJEN A MAGYAR MUNKÁS PARASZT HATALOM!
Az hogy az önök jelenlegi önmeghatározásuk milyen formációt igyekszik sugallni, attól még Önök abból a kasztból erednek. Mert ahogy mondani szokás "ha a farkas báránybőrt ölt magára, nos attól még az marad aki valójában." Ilyen gyorsan felejtenek? Nos aki az ellen felet lebecsüli az egyszer súlyos árat fizet érte. Mondjuk ez érdekel a legkevésbé . Csak az a baj hogy ezt az árat az ország kénytelen megfizetni.

torró 2008.11.15. 09:58:12

Ja igen ! Lusta népség, nem megmondta Lenin elvtárs nektek hogy " TANULNI TANULNI TANULNI" Ugye hogy elfelejtettétek. A betyárját!

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.11.15. 10:02:22

Kedves Ági, jó lenne, ha utána nézne, hogyan zajlik egy gyanúsítotti kihallgatás rabosítás. Ugyanis úgy tűnik, fogalma sincs

grigorij (törölt) 2008.11.15. 10:21:43

Badarság!
A rabosítás a megvádolásnak egy gyengébb formája! Bekerülsz a nyilvántartásba, onnan csak a törvényben meghatározott évek múlva törölhetnek!
Rosszabb, mint a "kabátlopási ügy"...
A rabosítás annyit jelent a későbbiekben, hogy tudni fogják, te elkövettél valamilyen bűncselekményt!
Az ügyszségi megszüntetés pedig nem jelenti azt, hogy törölnek a nyilvántartásból...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.11.15. 10:50:39

Ez az egész egy rossz vicc.
Ha rajtakapták volna a faszit, amint éppen csinálja a dolgot, akkor rendben van a rabosítás, az eljárás, minden, hiszen nehéz megítélni (főleg elsőre), hogy milyen célból tette. Így viszont, hogy kompletten elkészült anyagot tett le az asztalra, nyilvánvaló, hogy nem bűnelkövetési szándékkal követte el a cselekményeket, tehát az egész eleve képtelenség, hiszen dokumentálta minden lépését.
Szánalmas egy ország ez...

blügy-blügy 2008.11.15. 10:59:20

Hümm, na és mi van az újságíró rabosításával??? Megsemmisítették az ujjlenyomatát? Megsemmisítették a rabos fényképeit?

Kangörény 2008.11.15. 11:05:45

Igen, itt vannak a hivatalnokok.

Valami idióta azt kérdezte, hogy honnan tudhatta volna a rendőrség, hogy nyomoznia kéne a rokikártyák ügyében?
Hát basszátok meg, akinek ennyi agya van, az egy tudatlan tapló.
Ahogyan az is, aki szerint valami minimális büntetést ki kellett volna szabni.
Ez a tipikus munkásőr mentalitás.
Ilyen emberekre nincs szükség, mert szánalmas véglények.

Mellesleg ezek agyatlaqn, olvasni nem tudó lények, mert többször leírták, hogy előre egyeztetett a rendőrséggel!

Nem vagytok mások, mint biorobotok.

TPZ · http://www.grandcafe.szeged.hu/ 2008.11.15. 11:24:42

Mennyi rendőr...

És mennyire nincs igazuk.

Ugarlakó 2008.11.16. 22:24:00

Kritizálni, azt bezzeg tudtok! Dolgozni ki fog?! A kocsimat nem mosatnám le veletek, olyan lusta disznók vagytok!!!!
süti beállítások módosítása