Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Zuschlag és az ártatlanság vélelme

2008.11.16. 11:59 | Proszektura | 86 komment

Címkék: előzetes klán zuschlag jános letartóztatás márta tortúra tocsik ártatlanság vélelme

Vezető hír, hogy Zuschlag János zárkájában, ahol két társával együtt tartózkodott, a kukában, egy cigarettás dobozban bukkantak rá a heti ellenőrzést végző börtönőrök egy becsempészett mobilra. Egyelőre ügyészek vizsgálják a híváslista alapján, vajh kié lehetett a kérdéses készülék, kik, mióta, meddig és mire használhatták.  Bár az index híradása nem tér ki rá, de nyilván az is érdekes lehet, hogy miként került be oda a kérdéses kis távközlő szerkezet.

Mielőtt túlságosan is felháborodnánk azon, hogy egyesek a rács mögött mit megengednek maguknak, nem árt felidézni azt az alapvető több évszázados jogelvet, amely szerint senki nem tekinthető bűnösnek, amíg ezt a tényt bíróság vele szemben jogerősen meg nem állapította. Márpedig Zuschlag ügyében még elsőfokú ítélet sem született.

Valamikor a középkorban még a bűnösségi vélelem érvényesült, amelynek fontos eleme volt a beismerő vallomás kicsikarására – mint a legfőbb bizonyíték megszerzésére – irányuló tortúra, azaz kínvallatás. Amennyiben a delikvens a legszörnyűbb kínzások hatására sem ismerte be például az akkori időszak legkiemelkedőbb bűneit, a házasságtörést, vagy a felség-, esetleg istenkáromlást, és persze ha túl is élte a vallatást, akkor még az is megtörténhetett vele, hogy felmentették a vád alól. Mert, ha viszont beismerte és elítélték, akkor következett a testcsonkítás, szemkiszúrás, kerékbetörés, felnégyelés, stb., míg kisebb vétségeknél esetleg megelégedtek a kalodába zárással.

Manapság már azonban a világ valamennyi jogállamában a jogszabályok az ártatlanság vélelmét fennen hirdetik, miszerint senki sem kötelezhető ártatlanságának bizonyítására, épp ellenkezőleg a hatóságok dolga a bűnösségünk bebizonyítása. Az persze elég szomorú, hogy jó néhány rendőrőrsön ez a jogelv manapság sem jelent mást, mint a beismerés verés általi kicsikarását. Legfeljebb ma már ilyen célra nem szöges korbácsot, tüzes vasat, körömletépőt használnak, hanem megelégednek a gumibottal, tonfával, viperával, ilyesmivel.

Az ártatlanság vélelme elvileg azt is jelentené továbbá, hogy az eljárás alá vont személy csak addig, és oly mértékben, korlátozható szabadságjogaiban, amennyiben azt a büntetőeljárás érdekei azt megkívánják. A bűnüldöző hatóságok, élükön a Legfelsőbb Bírósággal nem győzik hangoztatni, hogy például az előzetes letartóztatás nem előrehozott büntetés.

A kérdés tehát az, ugyan miért ne telefonálhatna szabadon bármikor bárkinek is egy előzetes letartóztatott? Mint ahogy azt sem érthető, miért kell neki egy olyan szigorú börtönrendhez igazodnia,, mint ha máris elítélt lenne? Miért kell hajnalban kelnie, ágyát elvágólag bevetnie, a smasszerok előtt magát vigyázzba vágnia, szigorúan kötött időben étkeznie, fürdenie tévét néznie, rádiót hallgatnia? Miért kéne bármit is egy rigorózusan meghatározott szabályzat szerint cselekednie, mint ha legalább is légiós-katona lenne Miért kéne ezeket tennie egy olyan valakinek, aki a törvény erejénél fogva is ártatlannak tekintendő? A letétben levő pénzéből miért csak meghatározott összeget fordíthat a személyes szükségleteire? Miért nem tölthet szabad levegőn tetszés szerinti időt, miért csak legfeljebb egy órát?  Miért kell kötelezően takarítania? Miért van bekorlátozva még az étkezései időtartama is? Miért nem találkozhat például gyakrabban a hozzátartozóival csak havonta egyszer?  Miért nem élhet akár házaséletet is?

És ami a letartóztatott helyzete szempontjából különösen érdekes lehet, még a védőjével sem tanácskozhat bármikor, hanem szigorúan csak akkor, amikor a büntetés-végrehajtási intézet munkarendje ezt lehetővé teszi. Miért fontosabb az intézet munkarendje, mint az ártatlanság vélelme? Mi itt a cél valójában, a büntetőeljárás sikere, vagy az intézeti és zárkarend? Melyik van melyikért?

Ellenvetésként persze, legalább is a telefonnal kapcsolatban felhozható, hogy ez az ördögi szerkezet valóban alkalmas arra, hogy annak segítségével akár tanúkat is befolyásoljon valaki. Ez igaz. Nagyon naiv ember azonban az, aki azt hiszi, hogy, ha valakinek nincs telefonja, az más módon nem tud tanúkat befolyásolni, akár például mondjuk a rokonai segítségével. Mint ahogy nagyon naiv ember az is, aki úgy gondolja, hogy egy ilyen szerteágazó, bonyolult több ezer oldalnyi aktából álló gazdasági ügy büntetőeljárása során a felmentő ítélet néhány tanú pár perces felhívásával, befolyásolásával elérhető. Ráadásul az eljárás már bírósági szakban van, ami annyit jelent, hogy a rendőrség már minden lényeges szereplőt többszörösen is jegyzőkönyvileg kihallgatott.

Naiv ember az is, aki azt gondolja, egy börtönben csücsülő vádlott – ha akar - nem tud olyan védőügyvédet sem felfogadni, aki szükség esetén a megfelelő tanúkat megfelelő módon el tudja igazítani. Törvényesen pedig akár azt is megteheti, hogy a rendőrségi, valamint az eddigi tárgyalásokról felvett bírósági jegyzőkönyveket a tanúknak megmutatja. Ezt semmilyen jogszabály nem is tiltja.

Kissé furcsa számomra az is, hogy amíg többszörös gyilkossággal vádolt klán tagok bizonyos ostoba jogszabályok jóvoltából otthon csücsülhetnek, s éjjel-nappal annak telefonálhatnak, akiknek csak jólesik, sőt személyesen is azzal találkoznak, akivel csak akarnak, addig ez a Zuschlag nevű úr – aki időközben az általa elsikkasztott nevetségesen kevés 75 milla jóvoltából a nemzet közellensége lett – ezt nem teheti meg. Állítólag néhányan az alvilági nehéz emberek közül szabályos röhögő görcsöt kaptak, amikor a vádiratot elolvasták.  Csak, hogy mást ne mondjak, Tocsikékat tízszer ennyiért felmentették. A bankvezér mintegy ezerszer ennyiért ejnyebejnyét kapott. Mások ellen pedig tízezerszer ennyiért eljárás sem indult. És – nem hogy az ügyészséget, de - a kutyát nem érdekelte, hogy kinek, mikor, mit telefonáltak.

Pedig azok lehettek ám az igen érdekes beszélgetések.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr78771617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amitlatok (törölt) · http://amitlatok.blog.hu/ 2008.11.16. 14:27:57

Bizony, bizony jó kis kérdés. Olyasmi, mint a warez, leültetnek gyilkosok mellé, holott te csak szerzői jogokat sértettél.

Don 2008.11.16. 14:33:54

Szegény Cuslág.
Kis könnycseppet elmorzsoltam a szemem sarkában érte.
De ugye nem baj, ha mostantól már nem sírok tovább?
Nevetséges 75 milliót sikkaszt, nem kéne még inkább a buksiját is megsimoagtni szegénykémnek?

Mert mint tudjuk: nincs cuslágügy!

Unbiased 2008.11.16. 14:40:39

Néhány napja beismerte bűnösségét (csak a bűnszövetkezet vádat nem). Akkor most miért is kellene őt ártatlannak tekinteni?

yanchi 2008.11.16. 14:43:24

Tudod, segítenék rávetni az első követ erre a Slag-fiúra, ha nem kellett volna évekig végignéznem, ahogy egy előbb képviselő, később főügyész évekig falaz a bűntársainak. Most legalább nincs a maffiának beépített belügyminisztere meg főügyésze.

Norci 2008.11.16. 14:46:13

Nehogy bedőljetek, ez megint provokáció! Én személy szerint siratóestet tartok otthonomban a szegény Cusi körülményei miatt, ahová szeretettel várom a bejegyzés szerzőjét is!

bell 2008.11.16. 14:47:46

Könyörgöm, az ártatlanságról *kizárólag* bíróság dönthet a megfelelő garanciális feltételek betartása mellett hozott jogerős ítéletében; a beismerő vallomás pedig _nem_ ez. Egyetlen bizonyíték a sok közül, a bíróság majd az összes mérlegelésével döntést fog hozni. De amíg nincs ilyen döntés, addig Zuschlag akkor is ártatlan, ha Fenyő-gyilkosságtól az olajszőkítéséig mindent magára vállal.

Egyébként a fogvatartottak jogaiért való kiállás nem azonosan egyenlő a "buksijuk simogatásával". Ezt Donnak üzenem. Ha esetleg téged tartóztatnak le ártatlanul (mert ne feledjük, Zuschlag ebben a pillanatban pont ugyanannyira ártatlan az ügyében mint te vagy én), szóval ha majd ártatlanul ülnél egy cellában, hirtelen te is felértékelnéd a fogvatartottak jogainak jelentőségét.

nagyanyád 2008.11.16. 14:48:11

Nem mindenki előzetesben várja a tárgyalását, azt ugye te is tudod. Annak is vannak kritériumai. Amikor meg majd elítélik, akkor ezt az időt levonják a büntetésből.

No meg aztán telefonon picit könnyebb befolyásolni tanúkat, mint rokonnal, aki havonta tehet látogatást a sitten.
Tudod, interaktívabb.

Szar írás. Félrevezető.

Omg 2008.11.16. 14:48:21

Don, nem 75 millat sikkasztottak, hanem ennyit sikerult eddig rabizonyitani. Sajnos joval tobbrol volt szo, 75 millabol Zusi karoraja allig jon ki...

Megvagy hadnagy 2008.11.16. 14:49:08

az ugyben kulcsfontossagu (kene hogy legyen), hogy a vadlott ne tudja befolyasolni a vadlott tarsait es a tanukat. Ezert nem telefonalhat ellenorzes nelkul, es ennek semmi koze az artatlansag velelmehez

Omg 2008.11.16. 14:49:25

tenyleg szar iras

nagyanyád 2008.11.16. 14:49:59

Előzetesben _mindenki_ ártatlanul ül.

sniper 2008.11.16. 14:50:38

Ez a post kicsit gyanús. A Helsinki Bizottság szokta néha feszegetni a témát. A szöveg szakmai hozzáértésre vall.
A világon mindenhol létezik az előzetes letartóztatás intézménye ilyen feltételekkel. A klán tagok különben 3 évet töltöttek ilyen körülmények között és már folyik a tárgyalásuk.
Különben a szívem szakad meg.

kezis 2008.11.16. 14:52:49

Azért ül, mert az fennál, hogy tanukat félelmítene meg, bizonyítékot semmisittetne meg, nyomozást befolyásolná, esetleg megszökne. MInt ahogy ezt megtette, amig szabadlábon védekezhetett (megszökés kivételével).
A vagyon (jelenesetben közvagyon) elleni bűncselekmények milyen súlyosságúk, azt a btk mondja meg. Németeknél még ennél is súlyosabb a megitélésük (életelleneshez képest).

Jó hír, ha leültetik, akkor ez az idő beleszámít a büntetésbe, ha felmentik akkor meg kárpótolják érte.

Konegafi (törölt) 2008.11.16. 15:00:50

gyenge szerecsenmosdató cikk

Adrienn 2008.11.16. 15:00:59

demagóg...
főleg az a rész, hogy mások sokszor ennyiért mit és mit nem.
ha tudok mutatni valakit, aki nálam nagyobb bűnt követett el, és megúszta, akkor én mentesülök a büntetés alól?
ez lenne a magyar precedens?

ekkerjoz 2008.11.16. 15:02:54

Egy repülőtéren gond nélkül letiltják a mobilokat, valószínűleg börtönben sem lehet nehéz. Lehallgatni sem olyan nagy mutatvány.

Z 2008.11.16. 15:03:21

Nos ,hogy miért kedves proszektura.blog.hu ? Mert a szálak nagyobb emberekhez vezetnek. Ki hiszi el ,hogy ez a piti középiskolai tanár alkalmas arra ,hogy közpénzeket éveken keresztül zsákszámra takarítson el?????? Kicsit olyan ,mint GYUSZITAXIS.
No , nekem nincsenek barátaim szoci kormánykörökbn , ha neked van ,akkor kérdezzél már rá ,hogy kinek a seggét védik így.
----
-Ja , Cusi kitartás , már megfizették neked , most törlessz....:)

Dark Future · http://www.andocsek.hu 2008.11.16. 15:08:12

Ennyi időre ok nélkül általában senkit nem kalickáznak be előzetesbe. Ha alapos rá az ok, meg fennáll a lelépés veszélye (mint derék kenderfarmos olimpikonunk is tette...), meg tanúkat is befolyásolhat a gyanúsított (ááá... hogy ő? :-)), akkor marad a zárka.

Persze kivétel, ha ANNYI pénze van (mint Tasnádinak vagy Kulcsárnak), mert akkor megúszhítja háziőrizettel. Zuschlagnak valószínűleg nincs, azt a 60 milla befizetett jóvátételt is az MSZP dobta össze szegénykémnek (a hírek szerint).

Julius Frey 2008.11.16. 15:08:28

A bűncselekmény nyomai megváltoztatásának, elrejtésének, vagy megsemmisítésének veszélye, összebeszélés, tanúk megfélemlítése – ezek azok, amelyek elkerülése érdekében cuslág előzetesben van. Majd, ha részletes, feltáró jellegű beismerő vallomást tesz, mint a ladosistván, akkor mehet haza, és azzal telefonál, akivel csak akar.
Olyan jó volna, ha a blog írója tájékozódna először!Nem kéne az ártatlanság vélelmét minden mélyebb értelmezés nélkül használni, mert az nem vezet sehova.
Hadd világítsam meg a blog írójának egy példával: A húgod megy hazafelé este a sötét parkon át. Kanos Gyuri kiugrik a bokorból és vadul, fizikai fölényét felhasználva pásztoróra eltöltésére hívja fel a hugit. Arra téved Kovács tizedes, és egy hirtelen mozdulattal kirántja a srácot a húgodból.
Az első fokú ítélet meghozataláig akkor kanos Gyuri ártatlan?
Ajánlott még az „alapos gyanú” c. fejezet olvasása!

GaborPesti 2008.11.16. 15:08:30

Csak megjegyzem hogy még akár igaza is lehet Zuschlag-nak.

Egy nonprofit szervezet pénzügyeseként is tevékenykedtem 1 évet és próbáltunk pályázni is. (Nem sajnos nem nyertünk semmit, továbbá nem közünk nem volt a politikához vagy pártokhoz)

A lényeg hogy a legtöbb pályázati kiírás tényleg számlacsalásba kergeti a pályázót. Pl költségek a köv képpen oszlanak meg egy rendezvényen:
Szállás barterben egy szponzortól (50% a költségvetésnek), (Adóvonzat kérdéses de nonprofit szervezetnek talán nincs), Élelmiszer a szervezet tagjai által főzve. Ergó kiadások: sarki pékség, piacról hús (nyers), pár rekesz sör bolti vásárlás mind 3000Ft alatt.(25%) Egyéb kiadások(írószer etc) 5%, mivel a résztvevők diákok és diákjegyre számlát nem lehet kapni vagy teljes árral utaznak számlával(Mmint olyannal amivel el lehet számolni), vagy diákkal de csak blokkal - Kérdezzétek mávot.(20%)

Egy ilyen eseményen ha legálisan akarsz mindent csinálni akkor a piacon hülyének néznek(nem is szolgálnak ki) mikor 80Ft ára 2 paprikáról kérsz számlát. Ha meg a rendszer lebonyolítása gördülékenysége érdekében nem szerzel számlát 100Ft alatti dolgokról akkor lyuk van a költségvetésben.

Mellesleg ha pl a szervezet pl egy egyetem égisze alatt működik akkor a támogató (egyetem) követelheti pl hogy az általa kijelölt számlára elszámolható számlával legyen ellentételezve a támogatás. Így lesz pl közbeszerzéssel 2* annyiért megvéve kényszerből az írószer mint amennyi a Tescoban lenne.

Summa summárum:
Bürokrácia van mert ha nem lenne akkor csalnának az igénylők (Gond nélkül medencére költenék)
De mert túl nagy bürokrácia van így vagy:
-a Ha betű szerint próbálnak becsületesek lenni akkor 30% hatékonysággal sem tudják kihasználni a forrást( 2* annyiért vesz mint lehetne, időveszteség, etc)
-b Ha józan ész szerint próbálják a támogatást a célra fordítani akkor: okiratot hamisítanak, vagy egyéb módon tükköznek a számlákkal. (Magáncélra vett holmiról számla a szervezetnek ingyen)
-c Ha csalni akarnak csalnak (és medencére költik) hisz b sem bukik le.

Ps. Mindez jellemző az 100eFt-2mFt közti mikrotámogatások/pályázatokra melyekben tudzommal ez a Z is érdekelt volt.

Sandor 2008.11.16. 15:08:34

Erről mindíg a tanú c. film jut eszembe: "statuálni kell". Szerencsétlen kis pöcs lenyólt 50-75 millát és most rajta statuálnak! A Postabank 300 milliárdjával, meg az egyéb helyekről lenyúlt milliárdokkal nem statuálnak.

A probléma az, hogy 75 milliárdot kellett volna sikkasztania, akkor biztosan megmozgattak volna érte egyet-földet a haverok.

Z 2008.11.16. 15:16:20

www.stop.hu/articles/article.php?id=409553


"A Ferin tényleg felb...tam az agyamat, tehát azon, hogy érted, hogy éreztem két hete is, hogy gyakorlatilag mindent rám akar kenni" - hallani szavait a felvételen.

Zuschlag János a telefonbeszélgetés során hozzátette: "És még meg vannak sértődve, hogy védekezek és alkudni akarok. Érted. Én meg nem is értem, én a Ferinek elmondtam, hogy b...d meg, neked négymilliárdod volt."

A továbbiakban arról tájékoztatta beszélgetőtársát, hogy olyan megoldást vár el a párttól, ami neki "egzisztenciális alapokat nyújt". Mint mondta, "Feri" nem érti, "hogy ez egy pénzből és erőből működtetett rendszer".

Úgy fogalmazott: "Én elmondtam, hogy bele fog ebbe bukni, ha bele akar ebbe nyúlni". A folytatásban Zuschlag arról beszél, hogy a "Feri" azt mondta neki, nagyon téved, mire ő azt válaszolta: "jó, Feri, meglátjuk majd négy év múlva".

"Én most húzom a dolgot, amíg nincs alku, addig megpróbálom kihúzni" - mondta beszélgetőtársának.

A felvétel következő részletében Zuschlag János arról beszél: problémát jelentett, "hogy mennyi lovettát kaptam a múlt évben. Mondja, hogy igen, mert higgyem el, hogy Lendvai Ildikó mély megdöbbenéssel mesélte, hogy ott, hogy alkudoztam Puchhal".

Zuschlag János ezután ismét "Ferire" utalt, aki "úgy adta elő, mintha Lendvai Ildikónak ez az évtized sokkja lett volna".

"Bár mondjuk, az Ildikó ilyen értelemben azért egy kicsit meg volt lepődve, amikor tízmilliókról ment az alkudozás" - közölte Zuschlag.

Az elsőrendű vádlott úgy fogalmazott: "... nem az a baj! Úgy érzem, hogy Ferinek üldözési, vagy ilyen küldetéstudata van. És ez betegség. Tehát nagyon súlyos betegségnek tekinteném. Tényleg azt hiszi, hogy mindenki más hülye, korrupt, disznó állat, rajta kívül".

v0m1t 2008.11.16. 15:18:11

pénzgyűjtő zsidóterroristák országa ez
szarok vagyunk nyakig fosban

Freechild 2008.11.16. 15:18:33

engem az zavar hogy a Bombás Krisztián meg otthon ül háziörizetben. Bomba vs. sikkasztás? Lehet számolgatni hogy mennyit ér az emberélet...

Z 2008.11.16. 15:20:12

Ki ez a "FERI" ???:)

Meszaros 2008.11.16. 15:21:03

nagyanyad: " előzetesben mindenki ártatlanul ül."
Persze, a gyilkos is aki elismeri tettét - pusztán ítéletlenül de bűnösen csücsükél. Értem a problémát, van itt némi ellentmondás, miszerint: jogerős ítéletig mindenki ártatla.
Ez az előzetesdi pedig szánalmas- 75milláért ez ciki. "Herceg" Gábor vajon miért nem pihizett, tán neki nem lett volna összebeszélni valója? Ezen a kis faszon verik el az egész rendszer minden bűnét. Csak egy baromállat lúzer ez a gyerek. Az igazi bűnösök, akik ezt a rendszert megalkották mag röhögnek az egészen. Igazságszolgáltatás?ugyan már, csak jogosztás van ebben az országban. Az ügyészség 97%-os sikerességgel dolgozik! Vajon hogy? Annyira fasza gyerekek lennének. Ma 100 megvádoltból 97 bebukja az ügyet. Független ügyészség, röhögnöm kell, egy épületben dolgoznak a bírósággal. Szánalom. Ma egy ügyvéd legjobb esetben is csak az enyhítésért küzdhet magyarországon, de ha bekerültél az ügyészség karmai közé tuti bukol.

Z 2008.11.16. 15:23:44

A k&h -nál is volt egy" GYURCSÁNYI". Ki az a "Gyurcsányi"?????

Mr Chapel 2008.11.16. 15:27:32

Az ártatlanság vélelme nem azt jelenti, hogy ártatlannak kell tekinteni, hanem hogy nem lehet bűnösnek tekinteni. A kettő rohadtul nem ugyanaz, de ezt itt most nem fogom kifejteni. A szerző nem szakmai hozzáértő, hanem szakmai félhozzáértő, márpedig a legnagyobb hazugság a féligazság, és a kontárok jelentik a legnagyobb szakmai veszélyt. Julius Frey-nek teljesen igaza van. A suszter, vagyis a szerző meg maradjon a kaptafánál, és ne akarjon a "valamikor láttam egy Petrocelli filmet" szinten jogászkodni!

Omg 2008.11.16. 15:32:22

FREE Zuschlag!!!

www.youtube.com/watch?v=4tbSntF8t3U

Nincs több Szusi!

Kigyurt cellatarsat Gyurcsanynak is! ;)

nyekk 2008.11.16. 15:56:53

Az ilyen -az öntelt jogászköcsögök széles csoportjához tartozó- hozzászólóknak , mint tisztelt nagytudású Tardigrada hozzászóló társam, bizony szívesen nyomnék egy barackot a buksijára (gőzkalapáccsal). A jog nem tudomány, hanem valami összetákolt szellemi tkony, aminek célja, hogy mindíg úgy lehessen érvényt szerezni az uralkodó osztály, preferált csoport érdekeinek, hogy az igazságnak tűnjön. Nem elég, hogy rendszeresen az igazsággal, és a józan ésszel totálisan szembe helyezkedő ítéletek születnek, ahány bíróság, ugyanannak az ügynek annyi egymással szöges ellentétben álló ítélete van, most ítéltek két (az adott ügyben)ártatlan embert életfogytiglani szabadságvesztésre, szóval mindez nem elég, a nagyarcú jogtudorok még ki is oktatják a józan paraszti ésszel, és jogérzékkel rendelkező átlagembert, hogy milyen hülye, és tudatlan.

ártatlanság ahaha persze feri a miliárdjaival persze persze:P 2008.11.16. 16:00:00

tényeg nincs cuslág ügy csak mszp ügy van meg fidesz meg oszgyűlési képviselő ügy van :)

én konkrétan az ártalmatlanság védelmében felakasztanám egyből mind mert lógva tényleg ártatlanok

cx sew zz · http://atzwtz.wetzwtz.hu 2008.11.16. 16:02:09

anyadat a ravatalon

KisGéza 2008.11.16. 16:27:31

Ha elítélik és letöltendőt kap, akkor az előzetesben töltött időt beszámítják. Ez akkor van rendben, ha az előzetes körülményei hasonlóak az ítélet utáni időszakéval.

Világ Mókusai Egyesüljetek 2008.11.16. 16:40:14

Kedves blogírónak mindenben igaza van, kivéve a lényeget. Az ártatlanság vélelme nem korlátozza a külső szemlélők véleményalkotási szabadságát. Ebben az esetben pl. idióta vagy, ha azt hiszed, hogy Zuschlag ártatlan. Ettől függetlenül egyetértek, hogy nem kéne fölöslegesen macerálni. De a telefonügy nem fölösleges, szóval mi is a probléma?

Vagy a Zuschlag ügyet akarjuk arra felhasználni, hogy felhívjuk az előzetesben lévőkkel szembeni durva bánásmódra a figyelmet? Ez nem csak ízléstelen (másoknak sokkal rosszabb dolguk van), de hatástalan is, mert a reakció úgyis az lesz, hogy megérdemli. Szóbal tényleg nem értem mit akart a szerző elérni az index címlapjára kerülésen kívül, amihez egyébként szívből gratulálok.

scsaba1 2008.11.16. 16:40:36

Nah... Index címlap. Nem azért, mert jó, hanem szivatásból.

Az elkövetkezendő kommentekben nem kevesen fogják elküldeni a szerzőt melegebb égtájakra... :D

(Mondjuk meg is érdemli, mert mrő tudatlanságról árulkodik az egész...)

molnibalage 2008.11.16. 16:42:21

"A kérdés tehát az, ugyan miért ne telefonálhatna szabadon bármikor bárkinek is egy előzetes letartóztatott? "

Mert eza törvény bazdmeg te okostojás. A törvényesség az amire olyan fennkölten hivatkozol...

molnibalage 2008.11.16. 16:45:26

"Egy repülőtéren gond nélkül letiltják a mobilokat, valószínűleg börtönben sem lehet nehéz. Lehallgatni sem olyan nagy mutatvány."

Igen? Hogyan? Még, ha megy is kell hozzá technika és személyzet. Annak ára benne van a reptéri üzemeltetésbe amit meg szépen rádterhelnak. Minek legyen ilyen ketyere (ha van,amiben én kételkedek, mert akkor az miden rádiózást zavarhatna.) minden börötnben drága pénzen. Egyszerűen tilos bárkinek telefonálgatni és kész. A tiltás ingyen van.

molaris 2008.11.16. 16:51:56

1,- ennyi pénzből "tisztességes ügyvédet" ne lehet fogadni.
2,- arra ki emlékszik, hogy kinek mesélte el Cuslág a viccet......?- bizony államtitkáruramnak.
3,- ez a "Feri", nem az a "Gyurcsányi?
4,- télleg "ki pöcs", de valakinek beleköphetett a levesébe.
Na Ezt Az Embert Kellene Megtalálni. Lehet, hogy a műanyag lakat is rárohad, mert olyan riadtan beszél mindig, mintha puskacsőbe nézne.Lehet, hogy tud valamit, ami káros az egészségre?
De, hogy ez büdösebb mint Dánia, az biztos.

B 2008.11.16. 16:57:21

Ritka buta aki íírtaa ezt a postot,csak bölcsnek akar mutatkozni!
Rendőrörsön nem vernek viperával
A telefon meg azért nem megengedett előzetben sem,mert esetleg befolyásolná,megfélemlítené a tanúkat vagy erre intézkedésket tesz.
okostojás,gondolkodj utána bölcselkedj

zamek 2008.11.16. 17:00:46

A kérdés tehát az, ugyan miért ne telefonálhatna szabadon bármikor bárkinek is egy előzetes letartóztatott?"

mert pl. megfélelemlítheti a tanúkat, vagy bizonyítékot tűntethet el, arra utasíthat.

zoomface · http://zoomface.wordpress.com/ 2008.11.16. 17:03:35

Miert is gondolkodnek el azon, hogy valaki megszegi az elozetes letartoztatas szabalyait? Az artatlansag velelme miota parhuzamos a fogvatartasi szabalyokkal?
Akit a birosag elozetes letartoztatasra itel, hogy ne tudja a gyanusitott befolyasolni a targyalas menetet, az tenyleg JOGOSAN MOBILOZGATHAT?

eleg egy ostoba dolog azt hinni, hogy Czusi barmit is erdemel ket kancigany lakotarson kivul.

Az artatlansag velelme sosem merult ki tobben mint egy birosagi targyalasban az itelet kimondasa elott. Ne kezdjuk el jatszani addig a jogvedot, amig olyan emberek is szenvednek jogserelmet akik sertettek, nem pedig gyanusitottak.
Aki "rossszfiu" volt, az nem erdemel tobbet mint az alapveto emberi jogait - etel, viz, egeszseg + 1 ora seta naponta. Semmi mast.

rookielamer (törölt) 2008.11.16. 17:08:32

Ahogy elnézem, nemcsak telefont vittek be neki a cellába, hanem egy laptopot is, szerintem ezt a harmatgyenge postot ő írta :P

ChF 2008.11.16. 17:14:12

Ártatlanul ül szegény? Azért létezik ám alapos gyanú is. Zuschlag esetében ez megáll. Viszont a kérdés jogos sok más esetre vonatkozólag.

Kis naiv 2008.11.16. 17:16:23

Hát ha valaki elhiszi,hogy Cusi ezért a 75 millioért,azaz most már csak 25-ért van becsukva,az csak írjon hülye cikkeket.
Majd ha egyszer Ráadásként elkezd énekelni a kalickában és
kiderül,hogy milliárdok tüntek el a pártok(!)zsebeiben,akkor
lesz csak balhé.

kiru 2008.11.16. 17:23:40

Egyébként már bent van 2007 szeptembere óta mit csinált idáig a nyomozó hatóság és az ügyészség? A 75 miklából visszadott 60 m Ft-ot a büntetészkiszabásakor figyelembe kell venni enyhítő körülményként. Aki csinált már pályázatot tudhatja, hogy alapesetben milyen komoly elszámolási kötelezettség van pl. ifjúsági célú pályázatoknál az adott rendezvényről fotómelléklet is kell. Ha ezt ki tudta játszani akkor volt felső kapcsolat. Valkszeg annyit fog kapni amennyit leült előzetesben.

werno 2008.11.16. 17:29:31

Korrekt írás ,sajna vannak akik nem akarják érteni :(

GaborPesti 2008.11.16. 17:37:40

@kiru:

Egy közösség által létrehozott esemény meglepően kevésből is ki tud jönni és jóval többre lehet pályázni.

Pl várok tippet mennyibe kerülne egy 2 hetes szakmai és kultúrális programmal 7/24 órában meg telerakott 2 hetes nyári egyetem megszervezése 20 résztvevővel beleértve szállást és ellátást is.

Z 2008.11.16. 17:37:46

werno 2008.11.16. 17:29:31

-Akkor miről szól ? Ki hiszi el ,hogy csak 70 millió , szálak végén meg Cusi?!?!
-Srácok nem a " szélsőséges orbánista igazságszolgáltatás " darálja be a kedves , becsületes urat ,hanem a saját pártja hallgattatja el...

Világ Mókusai Egyesüljetek 2008.11.16. 17:40:29

werno, segíthetnél nekünk lassú felfogásúaknak. Pl. megmagyarázhatnád, hogy ha egy általános problémára akarta felhívni a figyelmet, akkor miért ezzel az üggyel illusztrált.

1.tardigrada 2008.11.16. 17:44:27

Nyekk, igazad van! Valóban tudatlan vagy, kár volt ezt virítanod. Itt jogkérdésről van szó, nem "józan paraszti észről", amely utóbbinak nálad azonban még a nyomait sem lehet felfedezni. Persze a focihoz, a politikához, meg a joghoz mindenki ért, ugye? Hőbörögni meg az hőbörög, aki nem ért hozzá, csak szeret pofázni, igaz Nyekk?

B. Lehet, hogy a szerző elismert jogász, de a büntető eljárásjoghoz halvány lila gőze sincs. Olyan lehet kb. mint Morvai K.

somogg 2008.11.16. 17:44:35

Erdekes "gondolatok".
1.Attol, hogy mas tobbet csalt, mint a vadirat szerint ez a srac, akkor hagyjuk az egeszet, ne piszkaljuk.
2.Az elzaras nem ved 100%ban a tanuk megfelemlitesetol es a bizonyitekok eltuntetesetol, akkor inkabb csinalja szabadon.

A szerzo egy hatalmas barom.

RobinWarez 2008.11.16. 17:46:11

Tisztelt szerző!

Hirtelen nem tudom eldönteni, hogy ezt az írást komolyan gondoltad-e? Cinizmust nem nagyon érzek benne.

75 millió forint nevetségesen kevés?!?! Azt a durva...

A világban megfigyelhető évtizedek óta az a tendencia, hogy a "szervezett bűnözés" politikai babérokra tör.
Mennyivel egyszerűbb pályázatokat megnyeretni az embereikkel, mint bankot rabolni, védelmi pénzt szedni!!!
Személy szerint az ilyen jellegű vagyon elleni bűncselekményeket a társadalomra a legveszélyesebbnek tartom.
Megrengeti a demokráciába vetett hitet (ha van még egyáltalán ilyen)!!!

Tényleg rossza az előzetes letartóztatás rendszere Magyarországon, de nem a Zuschlag ügy (azaz nem is ügy) miatt.
Lopás vétségéért (pl. 50 000,-Ft kárérték), 30 g fűért ... stb. ülnek emberek hónapokat előzetesben, elsőfokú ítélet nélkül ülnek emberek 3 évet előzetesben... a beismerő vallomás megtagadása miatt ülnek emberek előzetesbe ... itt van valahol a probléma gyökere.

Az Emberi jogok ... stb. védelméről rendelkező Római Egyezmény is a jogellenes fogva tartást tiltja, nem a jogerős ítélet nélküli fogva tartást.
Minden jogrendszerben létezik az őrizet, az előzetes fogva tartás jogintézménye.

Ui. ... azért egy könnycseppet én is elmorzsolok a Cusiért. Szegény édes kis bogárkám ... úgy sajnálom!

Te hány évet ülnél 75 millióért??? ... és 1 milliárdért???

vajdasagi 2008.11.16. 17:49:52

Nem "csak" a 75 millióról (vagy 25 millióról) van itt szó. Amibe itthirtelen egy picit belelátunk, az arról szól, hogy az egész politika a velejéig korrupt. (Igaz, ez most az MSZP-n nyilvánul meg, de ne legyen senkinek az a buta gondolata, hogy CSAK az MSZP sáros. Azt hinném, hogy ők magasabb szintre emelték a korrupciót, mint a FIDESZ, de az elv az általános.) Azt látjuk itt, hogy a akár a megoldatlan pártfinanszirozás miatt, akár azért mert a velejéig korruptak, csalniuk kell. És teszik is. A FEJÉTŐL BŰZLIK A HAL. És Zuschlag eléggé közel volt a fejhez.

Ezért én a magam részéről nem nagyon tudok együttérezni vele. A szememben az ország talán legnagyobb baja a mindent elöntő korrupció, és ennek messze legnagyobb válfaja a politikai korrupció. És ha egyszer-egyszer egy ilyen eset lebukik, akkor kiméletlenül példát kell statuálni. Hiszem hogy ez károsabb Magyarország számára, mint egy-egy maffiavezér, vagy akár egy egész maffia-család. Úgyhogy aki a "szerény" 75 millióról beszél, az vagy vak, vagy személyesen érdekelt.

Z 2008.11.16. 17:51:04

-875 hónap, vagy 72 év. No ennyit kellenne dolgoznia az úrnak ( Cusinak),ha a szellemi képességei szerinti munkáért minimálbért keresné. Tényleg nem sok pénz...

Pásztortáska 2008.11.16. 17:51:38

Ha még általában az emberek és a jog kapcsolatáról írtál volna, igazad is lehetne. De itt emberről szó sincs, valami cuslág nevű görényről foly az értekezés, akit már rég kiirtani kellett volna, nem a jogain abajogni.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.11.16. 17:54:38

Tök jó és korrekt a cikk, csak éppen az utolsó bekezdés lett kicsit túl hatásvadász, pont az írásod lényegének ellentmondóan. Majd, ha letelik a törvényben szabályozott (azt hiszem két év), akkor a Zuslag is hazamehet, mint a klántagok, akiknek az ügyében - ha jól tudom - még elsőfokú ítélet sem született...

molnibalage 2008.11.16. 17:55:16

Nem tudom ki követte el a fenti förmedvényt, de legszívesebben jól pofánrúgnám.

"az általa elsikkasztott nevetségesen kevés 75 milla"

Kérem ezt a nevetségesen kevés összeget magamnak.

Bambano 2008.11.16. 18:07:55

Jéééézus, ekkora baromságot blogolni...
Fontos elv az ártatlanság vélelme, de annak, hogy bekasztlizták, nem az ártatlanságával van kapcsolata, hanem az összebeszélés megakadályozásával. Azért ül sitten, hogy ne tudja a nyomozást befolyásolni. Márpedig ez a nagyon fontos elv sérül, ha telefonálhat.

El kell venni a telefonját. Ez a helyes.

Albert 2008.11.16. 18:25:34

Ami fontos!

Egy előzetes letartóztatásban lévő embert FEGYHÁZ minősítésben tartanak fogva.

Miközben jogerősen elítélt emberek börtönben vagy fogházban töltik le büntetésüket.

A kettő nem ugyan az . Ég és föld a különbség.

Emberi jogok?

Ugyan már... Magyarországon?

hfgd 2008.11.16. 18:33:03

Húha, nagy a Jóisten állatkertje kedves blogíró.
Régen olvastam ekkora baromságot.
Ez a per vagy nem tudom mi teljesen vicces. Szegény Hofi mit tudna belőle csinálni!
Na hagyjuk.

fynndafrail 2008.11.16. 19:03:34

Nem tudom mit kell mentegetni a menthetetlent. Van itt még valaki aki nincs vele tisztában hogy az egész szoci párt egy pénzlopásra szakosodott bűnszervezet? Egytől egyig mind ezt szolgálják. Fel kellene lógatni mindet. S hogy nehogy kimaradjon a többi pártba beültetett sok-sok téglájuk, melléjük kellene akasztgatni a többit is, hadd himbálózzon mind a 386.

Aztán folytatásként jöhetne az összes sztárügyvéd meg jogvédő meg médialakáj. Ők alapozták meg ezeknek hogy büntetlenül megtehetnek bármit.

Farkas János · http://kinn_a_farkas 2008.11.16. 19:13:39

Kedves "szarírás"-ozók!

Majd, ha egyszer véletlenül / esetleg / ne adj Isten - ebben a tévedhetetlen igazsságszolgáltatású mennyei országban - Ti lesztek 'ott bent' totál ártatlanul, majd akkor Ti is feltétlenül ragaszkodjatok ahhoz az éjjel-nappali kedves procedúrához, amit Cuslágnak most élveznie lehet.

A rendszer- / gengszterváltás / korábbi gengszterfalka megsokszorozása óta - a forint mai értékén számítva - több százezer milliárd (sic!!!) forintot csakliztak / loptak / csaltak /sikkasztottak / raboltak el a nemzettől = a néptől. (Amelynek jó része most emiatt meglehetősen szegény.) Mellesleg: az említett több százezer milliárd elcsaklizása miatt az elmúlt 18 évben ennek az 1 ezreléke (de lehet, hogy 1 tízezreléke) miatt sem volt büntető eljárás. Meg semmi sem. (Majd, ha lesz Ítélet Napja, ott igen.)

Addig viszont Ti, Igazság Bajnokai, úgy viszonyuljatok Cuslághoz, mintha ezt a néhány 100.000 milliárd forintot egyedül ő lopta volna el.

(Aztán majd az Ítélet Napján - ha lesz ilyen - mutassátok meg a Cuslágénál lényegesen jobb bizonyítványotokat - ha lesz ilyen.)

borzzz 2008.11.16. 19:19:41

Végignéztem a kommenteket... érdekes, hogy senkinek nem szúrt szemet, hogyan jutott a sajtó tudomására, hogy Zuschlag zárkájában motozás volt és mit találtak. Eddig nem tapasztaltam, hogy az ilyesmiről valaha is hivatalos sajtóközleményt adtak volna ki.
Egyáltalán, ha a fejleményeket, az erőteljes ügyészi rágyúrást és nagy nyomulást nézzük, azt hihetnénk, hogy ez volt minden idők legsúlyosabb, a társadalomra legveszélyesebb bűncselekménye. Az olajügyektől a Postabankon, a K&H bankon át a móri mészárlásig (és még hosszan sorolhatnánk) sehol nem keményítettek be ennyire. Kecskeméti maffiaper megvan? Ugyanannak az ügyészségnek kellett dolgoznia rajta, az igazságszolgáltatás olajozott, remek munkájának köszönhetően ma bérgyilkosok ülnek otthon a tévé előtt, mobiltelefonnal a kézben:-))

es2300 2008.11.16. 19:21:56

két éve a zavaros őszi esték egyikén elvittek a rendőrök engem is, kaptam 30 nap előzetet (láttam ahogy az egyik szobában gyártják a határozatokat, csak a neveket és a tényállás konkrétumait cserélték, az indoklás ugyanaz volt) igaz csak hat éjszakát aludtam a markóban, de nem kívánom senkinek sem. nem bántottak, hajam szálam se görbült, de az ajtót akkor se lehet belülről kinyitni. a fegyház kemény hely, hat ember 15nm-en, amiben már a budi is benne van. ha a legangyalibb srácokkal is ülsz, mindenképp lesz balhé, a 24 órás teljes bezártság senki nem viseli könnyen.

hamarosan tárgyalják a kártérítési peremet, szerintem nem érte meg a hozzászólások némelyikét író hőzöngök kedélyeinek lenyugtatása azt a pénzt amit kapni fogok. egy ártatlan ember börtönbe zárásáról már nem is beszélve.

Farkas János · http://kinn_a_farkas 2008.11.16. 19:25:03

Egyébként én nem a Cuslágot védem, nem bánom, akasszák fel őt most rögtön, de nehogy elfogultsággal vádoljanak: akasszanak mellé rögtön engem is. De ha lehetne, kettőnk után azt a néhány százezer derék magyar nemzeti érzelmű magyar honfitársamat is, akik az emlegetett néhány százezer milliárd forintot oly ügyesen ellopták – egyelőre, sőt e földi létben valószínűleg életük végéig – büntetlenül.

(Mellesleg; 27 éven át eléggé a magyar átlag fölött kerestem. Az elmúlt 14 hónapban viszont jónéhányszor szó szerint éheztem. Fűtetlen szobáról ne is beszéljünk. Nekem csak 14 hónapja köszöntött be a szétlopott magyar ipar. Őrületes szerencsém volt, hogy nem 18 é v e !!)

Z 2008.11.16. 19:29:46

Farkas János ·

Én pl. mit loptam el!? Elmész te a szoci mosdató szövegeddel a ...ba!

Farkas János · http://kinn_a_farkas 2008.11.16. 19:35:48

My dear fynndafrail!

Kedves Jóbarát! Ugyan tedd fel az örök üdvösségedet - úgysem hiszed, hogy lesz következő, pláne, örökkön-örökké eltartó fizikai létezés - arra a decens meggyőződésedre, hogy az elmúlt 18 évben országunkban csak a(z ú.n.) baloldaliak loptak és szép hazánkban egyedül csak ők a pénzlopásra szakosodott bűnszövetkezet.

(Egyébként 19.03.34-kor már feltetted.)

fekete istván · http://pisti7 2008.11.16. 19:41:33

Hát itt valami nagy-nagy svindli lehet!
Talán több , mint a Kulcsár féle 21miliárd elsibolása!
Vagy egy nagy kamu az egész!
Szerencsétlen kis /nagypofájú/ köcsögön akarják elverni a BALHÉT?????????ddd

Z 2008.11.16. 19:47:31

Amikor Cusi zsidózott arra is azt mondták ,gyerekes csínytevés :) Ez a tag mindig a körülmények áldozata, pici botlásai vannak csak ,amiket felnagyítunk ,kihasználunk. Így van! Ki nem lopott idáig élete során 70 milliót??Ez is csak gyerekes csínytevés. :):):)

Farkas János · http://kinn_a_farkas 2008.11.16. 19:48:07

Kedves Z!

Majd akkor ismételd meg a bájos kérdésedet, ha elolvastad a 3. bejegyzésemet. Aztán elbeszélgethetünk, hogy az elmúlt 14 hónapban kettőnk közül ki volt nagyobb nyomorban.

De ha korábban nem is, az ú.n. Ítélet Napján úgyis találkozunk. Ott majd elmondhatod nekem, hogy 1.) a mostani földi életed után nincs további fizikai létezés; 2.) Nincs Ítélet Napja; 3.) Te pedig nem fogsz a mostani elfogultságod miatt az örök pokolra jutni, hanem Jézus Krisztus ölébe - ott a helye azoknak a becsületes (magyar) embereknek, akik csak a(z. ú.n.) szocialista lopásokat látják.

Z 2008.11.16. 19:50:54

-János nem tervezem mostanában a földi létem végét ,majd ha aktuális lesz átgondolom.:)
-Te viszont tervezd az orvos felkeresését, mert minden 2. gondolatod az "ítéletnapról" szól. ( hülye e vagyol e ?:)

Pipás 2008.11.16. 19:53:43

Gáz egy ország...

hepe 2008.11.16. 20:29:25

Lehet,hogy zuslagnak szerencséje,hog előzetesben van,mert ha szabadlábon már nem védekezhetne.Így sem tartom kizártnak,hogy hírtelen sújos beteg lesz,netán a cellájába felejtenek egy selyem zsinort.Már az MSZP.néhány prominense így is magyarázkodásra kényszerült,háha még a Gyurcsányi is gyanuba keveredne!!!

Levente 2008.11.16. 23:23:52

Sztem ezt a posztot is maga cuslág írta a börtönből:)

zsákos 2008.11.16. 23:27:40

arra kellett a teló h szóljon a gyurcsánynak, h bablevest hozzon mer szar a kaja bent..viszont elég pucsítani pár percig egy pár cigiért...

Werwolf 2008.11.17. 05:27:55

az mszp-szdsz vezerkar jelentös reszenek papirja van rola, hogy nagystilü tolvaj. Allandoan lebuknak nagyivü lopasokkal es altalaban kimossa öket a szarbol a gondosan felepitett szervezet. (igazsagszolgaltatas & media)

az utobbi idöben, miutan az elkuras mellett az is majdnem mindenki szamara vilagossa valt, hogy az elvtarsak tolvajok, az a propaganda-vonal megy, hogy "hat igen, valoban korrupt a politikusi reteg, de nem csak a baloldalon, hanem a fidesz se jobb."

közben "mernökök hada" dolgozott azon, meg senkihazi keller elvtarsak, hogy fideszes ügyeket krealjanak, mindent jol felfujjanak, sikerült is happy endet, meg ezüsthajot, meg kaya ibrahimot ugy elültetni a köztudatban, hogy annal mar csak "orbanbanyakat" skandalja sok hülye gyakrabban. ezeknel mennyiröl is van szo? Meg propaganda szintjen sem többröl, mint 1-2 milliardrol..., nem beszelve iteletröl, bizonyitasrol, ami nincs, nem volt. Csak a propaganda.

Es mszmp-oldalon milyen ügyek vannak? Mekkora penzekkel? Kikröl tudhato, hogy melyen benne vannak? Keretik eszrevenni, hogy a cuclag-ügyben nem erröl az idetlen, kapafogu kis bohocrol van szo, hanem az mszmp vezerkarrol es az egesz közpenzlopasra kiepitett part es allami strukturarol. Nagyjabol ugyanazok bukhatnanak most, mint a kulcsar-ügyben, es velük együtt nagyon sok olyan diszno vesztene el a judaspenzet, aki a szamukra valo hazudozasbol, vagy eppen hallgatasbol el. Es ezek nem a jobboldalhoz köthetöek.

szmoker (Homo Trollicus) 2008.11.17. 14:09:35

Nyekk, utólagos engedelmeddel elmentettem amit írtál, az élet egyik nagy alapigazságaként.

Taragida:
"Itt jogkérdésről van szó" - szarral megkent takony?

Murányi Vénusz 2008.11.17. 14:09:36

Csak egy zárójeles megjegyzés.
A posztoló enyhén szólva hatásvadász hasonlatokkal, utalásokkal él, amiknek persze nem sok közük van a valósághoz.
Merthogy világos, hogy a posztoló semmit sem tud a középkori jogszolgáltatásról. Ugyanis a középkorban nem volt gyakorlat a kínvallatás (lásd pl. Hajnik Imre: A magyar bírósági szervezet és perjog az Árpád- és vegyesházi királyok alatt). Az igazság kiderítésére leginkább az erőszakmentes tanúvallomásokat, eskütételeket, az okiratos bizonyítást és az istenítéleteket (forró víz és tűzpróba) alkalmazták. Az istenítéletben valóban rejlett erőszak, de éppen az egyház volt az, mely kezdeményezte és elérte az igazságszolgáltatásban való alkalmazásának a betiltását (1279, budai zsinat).
Ha utána néztél volna, tudnád azt is, hogy a hírhedt boszorkányüldözések, az inkvizíció igencsak erőszakos tombolásai nem a középkorban, hanem a kora újkorban voltak, akkorra alakult ki az a képzet is,mely szerint a boszorkány az ördög játékszere bűnős tettekhez (a középkorban ezen röhögtek volna). Ráadásul ezek a vérengzések nem jellemezték Európa egészét, inkább néhány régióra (német fejedelemségre, részben Itáliára és Hispániára) és néhány évtizedre volt jellemző.
Ha valóban alapos lettél volna, azt is tudnád, hogy ugyan néhány középkori német városi jogkönyv borzalmas büntetéseket írt elő egyes bűntettekre, ezeket a büntetési tételeket rendszerint nem alkalmazták a gyakorlatban. Ugyanis gyakori volt, hogy a sértő és a sértett fél megegyzett, a sértett fél megelegédett az anyagi kártérítéssel, neki hasznosabbnak tűnt egy apanázst elfogadni, mintsem a bűnős megkínzott testét egy fán felakasztva látni. Szóval túl sok filmet nézel és érdemes lenne óvatosan bánni a hatásvadász hasonlatokkal...

Murányi Vénusz 2008.11.17. 14:10:24

Csak egy zárójeles megjegyzés.
A posztoló enyhén szólva hatásvadász hasonlatokkal, utalásokkal él, amiknek persze nem sok közük van a valósághoz.
Merthogy világos, hogy a posztoló semmit sem tud a középkori jogszolgáltatásról. Ugyanis a középkorban nem volt gyakorlat a kínvallatás (lásd pl. Hajnik Imre: A magyar bírósági szervezet és perjog az Árpád- és vegyesházi királyok alatt). Az igazság kiderítésére leginkább az erőszakmentes tanúvallomásokat, eskütételeket, az okiratos bizonyítást és az istenítéleteket (forró víz és tűzpróba) alkalmazták. Az istenítéletben valóban rejlett erőszak, de éppen az egyház volt az, mely kezdeményezte és elérte az igazságszolgáltatásban való alkalmazásának a betiltását (1279, budai zsinat).
Ha utána néztél volna, tudnád azt is, hogy a hírhedt boszorkányüldözések, az inkvizíció igencsak erőszakos tombolásai nem a középkorban, hanem a kora újkorban voltak, akkorra alakult ki az a képzet is,mely szerint a boszorkány az ördög játékszere bűnős tettekhez (a középkorban ezen röhögtek volna). Ráadásul ezek a vérengzések nem jellemezték Európa egészét, inkább néhány régióra (német fejedelemségre, részben Itáliára és Hispániára) és néhány évtizedre volt jellemző.
Ha valóban alapos lettél volna, azt is tudnád, hogy ugyan néhány középkori német városi jogkönyv borzalmas büntetéseket írt elő egyes bűntettekre, ezeket a büntetési tételeket rendszerint nem alkalmazták a gyakorlatban. Ugyanis gyakori volt, hogy a sértő és a sértett fél megegyzett, a sértett fél megelegédett az anyagi kártérítéssel, neki hasznosabbnak tűnt egy apanázst elfogadni, mintsem a bűnős megkínzott testét egy fán felakasztva látni. Szóval túl sok filmet nézel és érdemes lenne óvatosan bánni a hatásvadász hasonlatokkal...

szomorú 2008.11.17. 14:58:17

"nem árt felidézni azt az alapvető több évszázados jogelvet, amely szerint senki nem tekinthető bűnösnek, amíg ezt a tényt bíróság vele szemben jogerősen meg nem állapította. Márpedig Zuschlag ügyében még elsőfokú ítélet sem született."

Ennek kurvára semmi köze ahhoz, h a fogvatartott mit tehet és mit nem.

A végkövetkeztetéseddel amúgy egyetértek, de ahogy nem derült ki ki az a rejtélyes Gyurcsányi, úgy nem derül ki, ki az a Feri...

szomorú 2008.11.17. 14:59:03

Most látom, mást is foglalkoztat a téma:)

"Két rejtélyes személy: 'Gyurcsányi' és 'Feri'"
www.gondola.hu/cikkek/62150

tl 2008.11.17. 16:01:36

a Párttól kapott 150+30 millát, megtérített 50 milla kárt már előzetesben, gondolhatja leűlte a 25 millát már.

tl 2008.11.17. 16:06:24

Suci se gondolta mekkora baj lesz később a zsidózásából mert akkor kellett lemondania és ezzel bukta a mentelmi jogot. Ha telefonálási jogot ennyire véded mi a véleményed a mentelmi jogról?? A Párt kis üdvöskéje. Az Újhülye meg lapít..

borzzz 2008.11.20. 04:48:28

Hát így tényleg rohadt nehéz vitatkozni... a kommentelők jó része képtelen felfogni olyan alapvető dolgot, mint a jog előtti egyenlőség.
Aminek a szempontjából tök mindegy, hogy Zuschlag szimpatikus, jó ember-e (nem), vagy undorító nyikhaj (igen). Engem a végtelenségig taszít a személyisége, egész áldatlan működése, de nagyon nem örülök annak, ha a független ügyészség mutatja ki, hogy ugyanúgy érez, mint én. Mindenkinek joga van a korrekt eljáráshoz és az igazságszolgáltatásnak (ami túl sokszor mondott már csődöt) nem itt kéne kompenzálnia, továbbá példát statuálni. (pl. hogy felüllőnek a váddal: nem elég a korrupció, sikkasztás, befolyással üzérkedés, amiről valóban szó van, hanem legyen "bűnszövetkezet", magyarra lefordítva "maffia bűncselekmény" - miközben Prinz G. és Rejtő T. nagyságrendekkel súlyosabb összegekkel úgy sétált ki a bíróságról, mint Hófehérke)
süti beállítások módosítása