Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Ki kit vádol hamisan?

2008.11.18. 17:43 | Proszektura | 295 komment

Címkék: rendőrség erőszak ügyészség rebisz zsanett mulasztás nemi

Megkezdődött a Zsanett-ügy néven ismertté vált eset pótmagánvádas eljárása a Fővárosi Bíróságon Ha népszavazással kéne eldönteni, szinte biztos vagyok abban, hogy a szavazók 90 %-a arra voksolna, hogy a rendőrök tavaly májusban Zsanettet megerőszakolták.

Valószínűleg ugyanilyen eredmény születne egy tévés betelefonálós műsorban is, ahol a nézők emelt díjas sms-ekben a következő lehetőségek közül választhatnának:
1. Zsanettet megerőszakolták a rendőrök,
2. Zsanettet nem erőszakolták meg a rendőrök,
3. Zsanett megerőszakolta a rendőröket.

Csakhogy nálunk ilyen kérdésekben sajnálatosan nem a nép szokott dönteni, hanem az  úgynevezett igazságszolgáltatás gépezete, ami általában sokkal szörnyűbb eredménnyel szokott járni.
S bizony így történt ez Zsanett ügyében is.

Hogy milyen alapon merem állítani mindezt egyszerű újságolvasó érdeklődőként? Aki az ügy iratait még annyira sem ismeri, mint amennyire egy kirendelt védő szokta azokat áttanulmányozni óránként három lepedőért? Hát olyan alapon, hogy megpróbálom a közismert tényeket sorba venni, s azok kapcsán a józan eszemet használni.

Először is, az még csak rendjén való, hogy a sértett hölgy nem lévén tisztában az ilyenkor szokásos eljárással, a vele történtekről nem az illetékes nyomozó ügyészséghez fordult, hanem a rendőrségen tett bejelentést.

Az azonban már cseppet sincs rendjén, hogy a feljelentését végighallgató rendőrök az ügy papírjaival nem rohantak azonnal az ügyészségre, hiszen nekik viszont hivatalból tudniuk kellett, hogy ilyenkor az eset vizsgálatára a rendőrség nem jogosult. A nyomozó ügyészséget ugyanis - többek között - éppen azért találták ki, hogy a rendőrök elleni feljelentéseket ők vizsgálják, s saját kollegáik tetteiben ne a zsaruk döntsenek.

Tudomásom szerint a feljelentést végighallgató egyenruhások megmagyarázhatatlan módon igen sokat késlekedtek a feljelentésnek az illetékes ügyészi szervhez továbbításával.
Miért nem érte semmilyen joghátrány ezért a kirívóan durva bakiért az illetékes kapitányság alkalmazottjait? Miért nem merült fel még a lehetősége sem a bűnpártolásnak velük szemben?

A második, számomra felfoghatatlan mulasztásban az ügyészséget és a rendőrséget egyformán vétkesnek gondolom.
Miért tartott majd két hétig a feljelentett rendőrök beazonosítása? A sértett leányzó bizonyára nem tudott választ adni arra, név szerint kik követték el vele szemben az állított súlyos vétkeket, legfeljebb személyleírást tudott adni róluk. Az is elképzelhető, hogy egy ilyen szituációban nem jegyezte fel a rendőrautó rendszámát sem, egyik rendőrautó pedig általában éppen olyan, mint a másik. Főleg sötétben.

Ám azt azonban már egyáltalán nem értem, hogy mi akadályozta meg akár a felettes rendőri szerveket, akár az illetékes nyomozó ügyészséget abban, hogy néhány percen belül -  jó adjunk nekik e tevékenységre egy órát -  meg tudhassák állapítani azok kilétét, akik az adott időszakban Budapestnek abban a térségében szolgálatban voltak. A rendőrség járőröző tevékenysége ugyanis szigorúan beszabályozott, szolgálati beosztásuk név szerint előre elkészül, a tevékenységük, mozgásuk, esetleges intézkedéseik menetközben is ellenőrizhetőek, ellenőrizendőek, a szolgálatuk befejeztével pedig jelentést is kell írniuk a szolgálati idejük alatt történt eseményekről.
Jó, tételezzük fel, hogy a kérdéses területre beosztott rendőrök nem jelentettek semmit, hiszen nem is tettek semmi olyasmit, amit jelenteniük kellett volna. Ez a feltételezés azonban nem állhatja meg a helyét, hiszen utóbb még maguk a rendőrök is elismerték, hogy akkor éjjel találkoztak Zsanettel, haza is szállították, csak az a találkozó - hogy enyhén fogalmazzunk - nem teljesen úgy zajlott le, mint ahogy a feljelentő állította. A lány sírt, s nem voltak nála iratok, ezért hazavitték őt, hogy igazolni tudja magát.

Az eddigi gondolatmenet alapján eljutottunk tehát az ügy egyik legfontosabb - szerintem mind a mai napig megválaszolatlan - kérdéséhez. Miért tartott majd két hétig az öt rendőr beazonosítása a rendőrség és az ügyészség számára? Hiszen csak bele kellett volna tekinteni a vezénylési iratokba, a szolgálati naplókba, egyéb okiratokba. De két hétig mégsem tartották fontosnak azokba belepillantani. Erre csak azt követően került már sor, miután Zsanettel eljátszották a felismertetősdit, s amelynek során kiderült, hogy az részben eredménnyel is járt - hiszen kettőt közülük határozottan felismert - , hirtelen azonnal fény derült az adott területen tartózkodó valamennyi rendőr kilétére is.

De legyünk ebben is engedékenyek és tételezzük fel, hogy a feljelentés megtételét követő azonnali beazonosítást rendőrség és ügyészség puszta feledékenységből mulasztotta el! Akkor viszont az a kérdés merül föl: mire vártak majd két hétig maguk a Zsanettel szemben - állításuk szerint maximális korrektséggel - intézkedő rendőrök? Hogyan lehet az, hogy miközben a sajtó két héten keresztül a Zsanettet megerőszakoló ismeretlen zsaruk rémtetteit taglalta és utánuk kutatott, addig ők, mintha mi sem történt volna szépen lapítottak, durvábban fogalmazva kussoltak. Maul halten, und weiter dienen! Egy sem állt ki közülük a nyilvánosság elé, hogy figyeljetek már ide drága riporter barátaim és kedves álbotrányokra éhes nézősereg, hát mi nem követtünk el semmi törvénybe ütközőt, s kikérjük magunknak, hogy akár ismeretlenül is, de rólunk bárkik is ilyesmiket állítsanak! S, ha már ők nem tartották fontosnak a mundér azonnali védelmét, hát miért nem tették meg ezt helyettük a felettes parancsnokaik? Miért nem rohantak be a szerkesztőségekbe, stúdiókba azon nyomban apprehendálni mégpedig rögtön Zsanett feljelentésének megtétele után, hogy nem tűrhetik tovább az embereik ily mérvű gyalázását?

Aki a fenti kérdésekre tudja a választ, az beleborzong. Ezek az emberek a törvényesség őrei. Ugyanebben az állományban szolgáltak azok a kollegáik is, akik ártatlan emberek szemét lőtték ki és ujját törték el. Ugyanebben az állományban dolgoztak azok is, akik e durva tettek elkövetőit hamis vallomásaikkal fedezték a bíróság előtt.

A nyomozó ügyészség korrektségéről pedig csak annyit: meg sem várták, hogy Zsanett pótmagánvádas eljárást kezdeményezzen, máris elrendelték vele szemben a rendőrök elleni hamis vád miatti eljárást.

A Nyomozó Ügyészség a térfigyelő kamerák felvételeinek beszerzése során sem járt el kellő gondossággal, a késlekedés miatt ugyanis lejárt az ötnapos határidő, amíg a kamerákat kezelő cég megtartotta a felvételeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr46776359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoli 2008.11.19. 10:03:50

Mirusik!

Igen felsorolta a kétségeit úgy, hogy azok egy erősen szubjektív és elfogult véleményt tükröznek.
Már leírtam egyszer (nem kívánom, hogy visszaolvass), hogy a tények PONTOS ismeretének hiányában a kétségek felsorolása és következtetések levonása minimum megkérdőjelezhető.
Pro vagy kontra egyaránt.

A médiából innen-onnan összeszedett információkból biztosan lehetne Zsanett állításaira vonatkozó kétségeket megfogalmazni, érdekes mód ebből a postban egyet sem lehet találni. Ami egyébként a hivatalos álláspontot támasztaná alá.

Milyen érveket vársz az itt leírt "érvekkel?" szemben ? Olyanokat, amelyek szintén adott esetben félinformációkon alapuló, ne adj' Isten szenzációhajhász sajtóhíreken alapulnak?

Az a legjobb, hogy aki itt bármely oldalon egyértelműen állástfoglal az valószínűleg pont a minimum hiányosnak nevezhető ismeretei alapján teszi, bármennyire is falta az ezzel kapcsolatos híreket és tudja esetleg kívülről azokat.
Itt sokkal inkább a szimpátia dönt és kevés az, aki mérsékelten próbálja megfogalmazni a véleményét.

Vannak akik mindenáron a rendőröket védik. Vannak olyanok akiknek nincs baja a rendőrökkel, de a törvényeket rájuk is érvényesnek tartják (mint , ahogy akár Zsanettre is). Na és persze túlnyomó többségben vannak azok akik ki nem állhatják a rendőröket, így egyértelmű, hogy csak és kizárólag mocskos dolgokat művelhetnek.

Cserny Zsolt 2008.11.19. 10:04:28

Engem az bosszant fel, ahogy ártatlan pofával hazudják hogy "szegény kislány sírt, ezért kísértük haza"
Még azt is megmondják hogy mit érzett, merthogy az ő szavuk mindent felülír.

vertikális pupákoló 2008.11.19. 10:08:47

Ismételten kérem, mert erre itt még senki nem adott választ, sőt még csak nem is érintette senki (1 kivétellel):

elég ha csak egy bizonyítékot mond ami Zsanett állítását támasztja alá.
Mondjuk, melyik az az utca amelyik -Zsanett állítása szerint- nappal is sötét, ami olyan keskeny, hogy nem parkolnak benne autók?
Hogyan nem látott senki semmit a seholsincs utca lakói közül, hogy mi történik az út közepén?

Vagy, hogyan lehetséges két perc alatt elmenni a Múzeum krt-ról abba a seholsincs utcába -akár szirénázva-, kufircolni egyet és még vissza is érni a kiindulási pontra? Arról most nem is beszélve, hogy Zsanett állítása szerint kb 10 perc volt az odaút.
Miért nem tudta Zsanett még nagyjából sem, hogy merre felé vitték? Pedig a rendőrség még melegében kivitte őt, hogy mutassa meg az utcát, ahol a nagy kaland megesett.
Hozzáteszem, Zsanett nem vidéki, hanem pesti lány, tehát nagyon jól ismeri a környéket, főleg, hogy a (volt) barátja is ott lakik.
A TASZ és néhány itt irogató szlogenje sem igaz, hogy eltüntek a térfigyelő kamerák felvételei.
Ezzel szemben az igazság az -és többek közt ezen bukott Zsani-, hogy van több térfigyelő kamera felvétel is, melyek alapján teljes bizonysággal kizárható, hogy megtörtént az erőszak.

Az más kérdés, hogy Zsanett és ügyvédje most megpróbál arra sportolni, hogy bizonyíték hiányában zárják le az ügyet, és ne bűncselekmény hiányában.
Az esély erre alig több mint nulla, éppen a térfigyelő kamerák, mobiltelefon cellainfó és egyéb tényleges bizonyítékok miatt.

A fentiekre várok érdemi, tényleges választ.

Mao · http://exoticwitches.com 2008.11.19. 10:09:00

Most a nephangulat ellen megyek.
Az ugyet csak sajtobol ismere, illetve sok-sok embert (koztuk rendoroket, fiatal lanyokat) es nehany konkret megeroszakolasi ugyet ismerve.

Az en olvasatomban a tortenet inkabb olyasmi: Zsanett lebukott (iratok nelkul, esetleg alkohol vagy drogfogyasztas utan). Megegyeztek a rendorokkel, hogy "elintezhetik maskepp is". Elinteztek. Azutan otthon, rakerdezve a keslekedesre, holakocsi stb, kibukott az ugy, de nyilvan nem ismeri el az onkentesseget. Igy krealodott a megeroszakolos tortenet.

Hogy ez miert mas mint a sajtosztori? Mert ebben az esetben nem tortent buncselekmeny. O igen, visszaeles az igen es az szinten buntetendo, elbocsatassal, lefokozassal stb, meg aztan ott voltak a baratnok is akikkel szinten el kelett szamolni. Igy hat a mindenkinek kinos, de valljuk be nem egyedi esettol mindket fel eltavolodott - a rendoroknel a semmi nem tortent, a lanynal a durvan megeroszakoltak iranyba.

Ami persze nem lehetetlen, ismerek olyan lanyt akit 17 eves koraban eroszakolt meg rendor - ott nem fenyegetessel vette ra hanem siman fizikailag leteperte. A mai napig allomanyban van az illeto, a lany nem mert feljelentest tenni.

A postban felemlegetett keslekedeseket, hibakat ez nyilvan nem menti es tudjuk hogy manus manum lavat, itthon kulonosen. De hogy ugy fogalmazzunk, a felemlegetett gyanus elemek es a kovetkeztetes nincs egymassal osszefuggesben - a takargatas, idohuzas gyanuja eros, de korantsem igazolja hogy nemi eroszak tortent. A kozhangulatrol meg annyit, a sokak altal szentsegesnek titulalt '56-ban a nep felkialtasos alapon lincselt meg velt avosokat, a koruton lampavasra huzott emberek, a XIII-ban ablakon kihajitott feltetelezett ugynok a bizonyitekok arra, hogy a nep bizony itelkezik. Vajon van koztunk olyan aki iy veszitette el az edesapjat, aki valojaban artatlan volt csak egy rosszindulatu szomszed hergelte a tomeget? Ovatosan tehat a nepitelettel.

fehérfarkas 2008.11.19. 10:12:50

similarthingsnek:
valamennyit értek a pszichológiához, hiszen tanultam is vizsgáztam is a következő terelüteken:
általános pszi, gyermek pszi, szociál pszi, gazdaság pszi, olvasás psz
az evolúciós elmélettel külön soha nem foglalkoztam, de amennyit igen, az alapján nem áll ellentmondásban a tanulmányaimmal

hogy értsd a helyzetet: az evolúciós pszi és a többi psz között a viszony nem a közgazdasági irányzatokhoz hasonlít, ahol pl. a neoliberalizmus és a szociális piacgazdaság elvei teljesen kiütik egymást (azért ezt a 2 irányzatot hoztam, mert ezekről még az is hallott, aki nem tanult közgázt)
hanem inkább a matematika, vagy a fizika fejlődéséhez hasonlít
a példám pedig egy nagyon közérthető:
a kvantumfizika törvényei teljesen ellentétesek azzal, amit az ált iskolában vagy a gimiben fizikaórán tanítanak - de a valóságban még sincs ellentmondás köztük, és mindegyik igaz és helyes
miért?
mert teljesen másra vonatkoznak: az egyik a szubatomi (mikor) a másik pedig az atomi szintnél nagyobb (makró) világra
az evolúciós pszinél (amire hivatkoztál) is ugyanez a helyzet, teljesen másra vonatkozik, mint bagdy emőke által zsaneten készített vizsgálatok

vertikális pupákoló 2008.11.19. 10:32:54

Annyit még hozzátennék, hogy a blog írója rendkívűl tájékozatlan, amit még véletlenül sem pótol az elvakultsága, rendőrgyűlölete.

Az írása hemzseg a pontatlanságtól és a kitalációktól. Érdemi tényt még nyomokban sem tartalmaz.

baboca 2008.11.19. 11:10:29

DocBulywood, néhány kérdésedre talán tudok választ adni:
- amikor egy nagydarab faszi felfegyverezve azt mondja : Ha sikítasz megöllek, akkor hmmm inkább kussolok és tűröm a fájdalmat.
- mennyi nő van a világon, aki f*szleharapással bizonyíthatna egy-két dolgot, mégsem teszi...de ezennel ajánljuk ezt a cselekedetet azoknak a hölgyeknek, akiket sz**ásra kényszerítenek, nem baj, hogyha ott van mellette még pár nagydarab, fegyveres faszi, aki ugyancsak fenyeget téged, mert ha ezt megteszed, akkor a hullád szájából nyert mintákból majd azonosítják az elkövetőt
- miért nem karmolászott? A fegyverek meggyőzőek ilyen esetben, meg a jelen levő segítőtársak, akik lefognak...
- "ha Zsanettet szopatta valamelyik, nem nézte meg, hogy van-e valamilyen azonosításra alkalmas valami rajta? Mondjuk egy golyója van a csávónak - hirtelen nem lehet beoperáltatni még egyet..." - a következő tanács a megerőszakolt nők számára: ne csukjátok be a szemeteket, hogy még látnotok se kelljen azt a f*szt, aki élvezkedik rajtatok, nyissátok ki a szemeteket, figyeljétek meg a testének minden részletét, közben akár még élvezni is kezditek a műsort. Meg aztán tök buli, hogyha felismered a tettest, amire adott esetben ő is gondolhat még életben sem hagy.

Szerintem Zsanettet megerőszakolták.

fehérfarkas 2008.11.19. 11:13:56

pro és kontra sokan hivatkoznak zsenett beszámolójára, hogy hogyan is történet az események
csakhogy van egy bibi:
zsanettől nyilatkozatot alig lehet olvasni/hallani
zsanett vallomását egyik média sem közölte le
amit zsanett féle verzióról tudunk, annak 90%-át nem ő mondta, hanem vagy a média, vagy a rendőröket védő sztárügyvéd, illeve zsanett ügyvéde (ő mondta közülük a legkevesebbet)
vagyis arról megy a vita, hogy MÁSOK szerint mit mondott zsanett

igaz, abban a 10%-ban amit valóban zsanett mondott és van ellentmondás, de pont ezért nem életszerűtlen
az életszerűtlen az lenne, ha minden percre pontosan klappolt volna a nyilatkozataiban - mert az azt jelentette volna, hogy egy előre betanult szöveget mondott volna el mindenhol, vagyis az egész előre ki volt tervelve

ez nem jelenti azt, hogy zsanettet ténylegesen megerőszakolták - csak azt, hogy valami ott és akkor tényleg történt

a rendőrségnek és az ügyészségnek pedig pontasan az lett volna feladata, hogy ezt tisztázza, hogy tisztázza pontosan mi is történt ott és akkor

ha a rendőrség saját magát sem tudja szakszerűen tisztázni és megvédeni, akkor hogyan várhatjuk el, hogy másokat (álampolgárokat) tudjon?
és ez a fő probléma a társadalom számára, hogy a rendőrség ezzel az üggyel azt üzeni:
saját magunkkal kapcsolatban sem tudunk szabályos és szakszerű eljárást lefojtatni, ami igazolná ártatlanságunkat ezért ne is várjátok el, hogy veletek kapcsolatban erre képesek vagyunk/leszünk

tatuli 2008.11.19. 11:50:37

Sztem meg tök szimpla. Zsanett gyorsan hajtott, úgy gondolta, elintézi anyagi alapon az ügyet, nem lévén nála pénz, természetben gondolta az ellenszolgáltatást abszolválni, ami meg is történt, majd a kapzsi rendőrök ennek ellenére még kértek tőle pénzt, ezen bedühödött, és megvádolta őket erőszakkal.

Anyukám mondása volt, "aki kurva, ne sírjon, ha basszák..." Erről ennyit. Zsanett-ügy! Nevetséges!

vertikális pupákoló 2008.11.19. 12:02:02

fehérfarkas

Attó, hogy te tájékozatlan vagy, és nem ismered Zsanett vallomását, az nem jelent semmit.
Értelmezhetetlen amikor arról értekezel, hogy "abban a 10%-ban amit valóban zsanett mondott...". Minek a 10%-áról beszélsz? Egyébként akárhány százalék az a valami, akkor sem releváns.
Egyvalami számít a tények, az egyértelmű bizonyítékok. Márpedig azok -térfigyelő kamerák felvételei, mobiltelefon cellainfók...stb- egyértelműen és teljes mértékben kizárják, hogy megtörtént az erőszak.

Az összes többi csak hablaty amit ebben a blogban oly vehemenciával irogat a bloggazda és hívei.

fajtiszta agár 2008.11.19. 12:06:50

Nagy különbség milyen alapon mentik fel a rendőröket (miután a bizonyítékokat elsinkofálták) bűncselekmény hiányában, vagy bizonyítékok hiányában. Ha bizonyítékok hiányában, akkor az ügyészség nem fog Zsanett ellen semmilyen hamisvád ügyet lefolytatni, hiszen az ő saruk, hogy nincs bizonyíték. Hogy vajon a rendőrök magánalapon akarnak e majd valamit indítani, meglátjuk, de ugye akkor ott megint kinyitnak egy konzervdobozt ahogy az amerikai közmondás mondja (amely tele van férgekkel a halaknak), és nem hiszem, hogy ez érdekükben állna, mert egy ilyen tárgyaláson megintcsak extra dolgok is kiderülhetnek, a rendőröknek (akik ugye most se szólnak egy árva szót se, nehogy ellentmondásokba keveredjenek) az az érdekük, hogy az ügy minél előbb befejeződjön, lezáruljon. Minél előbb zárul le, annál kevesebb ellentmondás és további részlet kerül a felszínre. Nekik itt minden perc és részlet számít. És az a jó, ha a dolog minél előbb lezárul.

Ugyanis itt 5 ember van és az ő részvételük különböző fokú és súlyú. Az lehet, hogy van köztük olyan, aki tényleg aludt a kocsiban, de ha ő elkezd ugrálni, megint kinyílik a konzervdoboz a férgekkel (tényekkel, részletekkel), és van az amelyikük félbeszakította az erőszakot...

Jelenleg a rendőröket ( a bizonyítékok elsinkofálásán túl) egyedül a kollektív hallgatásuk védi. Nekik ehhez most ugye életre halálra tartaniuk kell magukat. Ha akármelyikük idege felmondja a szolgálatot, és elkezd beszélni az az életébe kerülhet.

Ez egy olyan csúnya ügy, hogyha bármelyik rendőr bármit kezd Zsanett ellen a továbbiakban, akkor remélem az ügyvédje a legfelsőbb nemzetközi fórumokig viszi az ügyet. Annyi hibát követett el az ügyészség az első pillanattól kezdve, hogy semmilyen hamisvád és egyebek nem tudna megállni egy nemzetközi bíróság előtt.

Végül pedig: Tisztelem Zsanettet, hogy feláll és kiáll magáért, Ő ezzel minden erőszakot elszenvedett nőért is kiáll. És ha más nem történik remélhetőleg az úgynevezett rendőri eljárási protokoll erőszak ügyekben javulni fog Magyarországon. Mintahogy a tüntetőkkel szemben sem volt felkészülve a rendőrség korábban, de azok a bizonyos súlyos események teljes reformot kényszerített a rendőrségre és profi kiképzést.

Nagyon merem remélni, hogy ez a szégyenteljes Zsanett-ügy is alapvető változásokat fog hozni, a rendőrségen az eljárási protokollban, hogy más nőknek ne kelljen keresztülmenni ezen a meghurcoltatáson. Ez nem segít ugyan Zsanetten már, de segíthet más nőknek valóban.

(ps: a hajminta lett volna a döntő, mert Zsanett azt állítja, beültették a rendőrkocsiba. Azonban a kocsit csak több héttel az eset után vizsgálták meg és nem találtak hajszálat Zsanettől. Na most ez még az itt mocskolódó kistöltötollú ficsúroknak is világos kell hogy legyen, milyen egyszerű nem találni meg egy hajszálat se hetekkel az esemény után, egy használatban lévő kocsiból.

egyetértek lady in waitinggel, idemásolom a vonatkozó részeket:

Veled vagyunk Zsanett! Büszkék vagyunk rád, hogy nem hagyod magad, és a legjobbakat kívánjuk neked.

én már aláírtam, írjátok alá ti is:

szolidaritaszsanettel.blog.hu/2008/06/02/szolidaritasi_nyilatkozat_es_felhivas#comments

ne hagyjátok ki a Független szakértői jelentést:

tasz.hu/hu/politikai-szabadsagjogok/zsanett

ez is érdekes:
hangorienidiocc.blog.hu/2008/11/15/a_tasz_jelentese_a_zsanett_ugyrol

vertikális pupákoló 2008.11.19. 12:12:30

Fajtiszta

A sevége-sehossza fröcsögés helyett, megtennéd, hogy legalább egy bizonyítékot mondasz ami alátámasztja Zsanett vádját?
Ilyet még senkinek nem sikerült, még a jónevű professzorok és egyebek gyülekezetének sem akik TASZ néven osztják az észt.

A tényeket valahogy egy rendőrgyűlölő sem akarja látni, csak mantrázza a nagy semmit.

fehérfarkas 2008.11.19. 12:13:29

vertikális pupákolónak:
igazad van, mert én is azt írtam, hogy az egyértelmű bizonyítékok számítank
csakhogy ilyen nincs
teszem hozzá, egyik oldalról sem
zsanettől sincs egyértelműen nemi erőszakra bizonyíték (ezért fogalmaztam vele kapcsolatban mindig óvatosan)
de a rendőrség oldaláról sincsen (az nem bizonyíték, hogy ellenkező álláspontú szakértők mit mondanak, ez fontos, de nem egyenlő a bizonyíték szó jelentésével, ahogyan az sem, hogy lett használható volna videófelvétel, ha korábban kérjük ki a térkamerát működtető cégtől, de mivel ezt elmulasztottuk ezért nincs)


csakhogy, nem zsanett az adófizetők pénzéből finanszírozott igazságszolgáltatási intézmény, hanem a rendőrség, így az ő feladatuk a bizonyítékok összegyűjtése, a szakszerű vizsgálat lefolytatása

vertikális pupákoló 2008.11.19. 12:22:38

Ffarkas

Fogd már fel, hogy van kellő számú és súlyú egyértelmű bizonyíték, annak kétséget kizáró megállapítására, hogy az általa megvádolt személyek nem követték el a bűncselekményt.

Továbbá bármennyire is akarjátok sulykolni, hogy nincs térfigyelő felvétel (a sokból az egyik valóban nincs meg, de az nem releváns), sajnálattal közlöm, VAN. Mégcsak nem is egy, hanem több. Továbbá vannak mobiltelefon cellainfók, amik szintén cáfolják Zsanett vádjait.
Folytathatnám a sort, de már ez a két bizonyíték is, kétséget kizáróan bizonyítja, a hölgy hamisan vádolta a rendőröket.

szabóné 2008.11.19. 12:25:02

Arra lennék kíváncsi , ha ez, a fő fő ügyészurak valamelyikének lányával történik , akkor hol tartana ez az ügy ????????????????????????????????????????????
Nem lenne ilyen, mert elkérték a személyilyét gondolom.
Szomorú. Többek között sajnálatosan ezért is itélik meg úgy Magyarországot ahogyan..............

vertikális pupákoló 2008.11.19. 12:29:14

szabóné

Ha ez ilyenformán történt volna valamelyik főügyész lányával, akkor a főügyész azt mondja még rögtön az elején, na lyányom ezt a hülyeséget most itt azonnal fejezd be.

tatuli 2008.11.19. 12:41:46

...meg még esetleg annyit hozzátesz, hogy ha legközelebb meg akarsz vkit vesztegetni, inkább a bankkártyádat használd, mint a perselyedet :D

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2008.11.19. 12:45:45

vertikális pupákoló, fröcsögni itt legfeljebb csak ti fröcsögtök, akik gátlástalanul meghurcoljátok zsanettet. Az már önmagában bizonyíték a rendőrök ellen, hogy minden bizonyítékot gátlástalanul eltüntettek, első pillanattól kezdve, leszel szives elolvasni a független bizottság jelentését, mielőtt folytatod a gátlástalanul egy védtelen ember meghurcolását.

Gyalázatosak vagytok, remélem még alaposan visszakapjátok az élettől.

tasz.hu/hu/politikai-szabadsagjogok/zsanett

vertikális pupákoló 2008.11.19. 12:54:55

Oázis barátom!

Már rég túl vagyok mindegyik ilyen "független bizottság" féle hablatyok elolvasásán. Az egész nem más mint érzelmi kitörések gyüjteménye, könnyed eleganciával mellőzve a tényeket.
Csakhogy a jog szerencsére nem érzelmek, hanem tények, bizonyítékok alapján dolgozik.

A jókívánságaidat ezúton is köszönöm!

tatuli 2008.11.19. 12:55:05

hátmár elnézést, DE!!! idéznék:

"A Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet tegnapelőtt publikálta honlapján a Zsanett-ügyben folytatott vizsgálódásainak eredményét. Természetesen nem a bűncselekmény megtörténtét vizsgáltak, hanem a vizsgálat szabályosságára koncentráltak."

nos, itt csupán a vizsgálat szabályosságára, nem pedig a bűntény megtörténtéről esik szó. ami önmagában tehát nem implikálja, hogy zsanettet akaratán kívül részesítették szexuális örömökben/bánatokban, hanem csupán arról, h ha történt is ilyen, az arra irányuló nyomozás nem kellő szakszerűséggel történt

senki nem vitatja a rendőrség inkorrekt hozzáállását, természetesen nekik érdekük minél inkább ellaposítani az ügyet. megvesztegetések történtek, és sajnos történni is fognak. azonban itt a kisasszony történetben vállalt szerepe a kérdés, miszerint önszántából vette e szájába a rendőrfaszt, vagy fegyverrel a homlokán dugták azt bele - nos, ugye senki nem gondolja, hogy utóbbi lett volna...?

innentől kezdve, ha ez kiderülne, "okafogyottá" válna az egész cirkusz, hiszen nem erőszak, mint olyan nem történt. az ügy áttérne a megvesztegetés tárgykörébe. ami azonban, zsanettnak is eléggé kínos lenne onnantól kezdve, ugyanis kiderülne róla, nem csak az, hogy hazudott, hanem még az is, hogy a megvesztegetéshez pozitívan állt hozzá - tehát egycsapásra válna áldozatból bűnössé, amit azonban még szép fekete parókája sem takarna el.

nos, ennyit a fröcsögésről, kedves oázis. a védtelen ember meghurcolására, meg fentiek értelmében egyenesen nevetséges lenne bármit is reagálni.

hozzátenném, sem férfi, sem rendőr nem vagyok, csupán láttam már ezt-azt...

vertikális pupákoló 2008.11.19. 13:00:41

tatuli

Az általad vizionált beleegyezéses szex sem történhetett meg, valamint természetesen az erőszakos sem. A bizonyítékok sorozata mindkettőt kétségen kívül kizárja.

tatuli 2008.11.19. 13:04:18

pupákoló

nem vizionálom a beleegyezéses szexet, csupán feltételezem, ha egyáltalán történt bármilyen szex, akkor az csak és kizárólag ilyen lehetett... a legrosszabb eshetőségre gondolva...

vertikális pupákoló 2008.11.19. 13:08:01

Zsanett már ott bebukott a váddal, amikor elmondta miképpen erőszkolták meg. Azóta is Zsanettpóz-nak nevezik azt a "pózt", módszert.
Úgy kezdődik: végy egy minimum háromkezű férfit...

Zoli 2008.11.19. 13:13:59

Az előbbi általam alkotott kategóriákból kihagytam a "gyenge nő esete az erőszakos férfiakkal" hozzállást.
Természetesen az e kategóriába tartozók véleménye is csak és kizárólagosan tényeken és nem évszázados előítéleteken alapszik.

lady in waiting 2008.11.19. 13:31:24

Kivánom az erőszakot elkövető rendőröknek és az őket védő haverjaiknak, ugyanazt az elbánást, amit ők nyújtottak Zsanettnek.

Zsanett! büszke vagyok rád, hogy kiállsz magadért, és hogy újra meg újra felállsz aljas támadóid ellen, és hogy kibirod ezt a sok meghurcoltatást. Értünk is teszed, minden nőért és minden tisztességes állampolgárért, mert mindannyiunknak szüksége van arra, hogy a rendőrség valóban a rend őre legyen tisztességes emberekkel. és hogy a rendőrségi protokoll javuljon a jelenlegi rendkívül visszás állapotokhoz képest.

Zoli 2008.11.19. 13:39:04

Most mit kívánjak, amikor ilyen szintre alacsonyodsz?
Azt, hogy éld át milyen az igazi erőszak és más hasonló ocsmányságokat. Nem teszem. Még neked sem kívánok ilyet.
Legyél harcos feminista, ha éppen ilyen affinitásod van, de kérlek ne kívánj olyat, amit magad sem szeretnél átélni csak azért, mert valakinek nem azonos a véleménye a tieddel.
Szép napot!

fehérfarkas 2008.11.19. 13:51:24

Tatulinak:
ezt írtad:
"...azonban itt a kisasszony történetben vállalt szerepe a kérdés...
...hiszen nem erőszak, mint olyan nem történt. az ügy áttérne a megvesztegetés tárgykörébe. ami azonban, zsanettnak is eléggé kínos lenne onnantól kezdve, ugyanis kiderülne róla, nem csak az, hogy hazudott, hanem még az is, hogy a megvesztegetéshez pozitívan állt hozzá - tehát egycsapásra válna áldozatból bűnössé..."

abban van igazad, hogy ebben az esetben zsanett bűnössé válna, de...
...de mindán másban tévedsz
miért?
mert ez az ügy NEM CSAK zsanettről szól, hanem a többi szereplőről is
nem zsanett tehet arról, hogy a rendőrök össze-vissze, egymásnak ellentmondóan nyilatkoztak
szintén nem ő tehet arról, hogy a rendőrség számos szakmai hibát vétett

és arról még nem is beszéltem, hogy teljesen mindegy, hogy zsanett a megvesztegetéshez pozitívan vagy negatívan áll hozzá, az is mindegy, hogy volt-e tényleges szexuális esemény, már maga a szándék méltatlanná teszi a rendőrt az egyenruhára
az, hogy magánéletben kire gerjed rá egy rendőr, az az ő és a csaj magánügye, de szolgálatban nem a szexuális rágerjedés és ajánlattétel a feladata, hanem a szabályok betartatása és a be nem tartók kivétel nélküli jogszabályok által szabályozott megbüntetése
az usában is sok rendőri hatalomal való visszaélés van - de ott ha kiderül, akkor az illetőt a belső ellenőrzés úgy elmeszeli mint a sicc, és nem pedig eltusolni próbálják, mint itt ebben az ügyben
és ez már nem zsanettről szól
mi az ami miatt a rendőrség nem tudta már aznap beazonosítani az adott időben is körzetben szolgálatban levő rendőreit?
már akkor az első napon megtörténhetett volna az ügy tisztázása (ha a rendőrök valóban ártatlanok)


de mi van akkor, ha a rendőrök a szexuális erőszak ügyében valóban ártatlanok, de egyéb szabálytalanságok (pl. megvesztegetés) terén viszont bűnösek és ezért próbálták eltusolni az ügyet? hát, ezt úgy hívják, hogy kínos, ráadásul most az el nem követett esemény is rájuk ragad (már amennyiben zsanett tényleg hazudott volna)

mert mennyire életszerű, ha tényleg teljesen ártatlanok, hogy ne jelezték volna azonnal, hogy tessék itt van a jelentésünk, a szolgálati nyílvántartásunk mikor hol járőröztünk, és mivel állítólag a feljelentő (=zsanett) szerint térfigyelő kamera is van a helyszínen, ezért még ma kikérjük a felvételeket, amivel egyértelműen tisztázni tudjuk magunkat

tatuli 2008.11.19. 14:10:08

fehérfarkas!

a tőlem idézett rész előtt pedig ezt írtam:
"senki nem vitatja a rendőrség inkorrekt hozzáállását, természetesen nekik érdekük minél inkább ellaposítani az ügyet. megvesztegetések történtek, és sajnos történni is fognak."

nem állítom, h a rendőrök ártatlanok az ügyben. nem azok! sőt!

viszont a "kettőn áll a vásár" tipikus esete forog fenni, miszerint zsanett megvesztegetésre irányuló magatartást vett fel, melyet a rendőrök elfogadtak - s lehetett az természetbeni, vagy pénzbeli juttatás is. a dolog súlyosságán változtat az, hogy zsanettet megerőszakolták-e, saját beleegyezéséből történt-e a szexuális aktus, vagy egyáltalán történt-e bármi ilyen...

- amennyiben erőszak lett volna, valószínűnek tartom az már bizonyítást nyert volna - rendőrségnek sem érdeke, h ezt eltussolja, hiszen elég súlyos vád!!! mégis, ha így történt volna, akkor, és csak akkor helytálló, hogy szegény zsanettnek igaza van, h kiáll magáért és minden nőtársáért ebben a csúnya hímsoviniszta világban (gondoljunk csak a Zaklatás c. filmre!!! ott is milyen csúnya volt a bácsi!). ebben az esetben a rendőrök nemi erőszakban bűnösök.
- amennyiben önszántából szexelt a rend őreivel, akkor ettől kezdődően zsanett ezzel vesztegette meg a rendőröket, tehát bűnössé vált. ebben az esetben a rendőrök a megvesztegetés elfogadásában bűnösök.
- amennyiben szó sem volt semmilyen szexről, csupán pénzzel akarta őket megvesztegetni, akkor ettől kezdődően hamisan vádolja a rendőröket olyan bűncselekménnyel, amelyet nem követtek el. ebben az esetben a rendőrök a megvesztegetés elfogadásában bűnösök.

nos, büntethetőségét tekintve, a nemi erőszak és a megvesztegetés elfogadása között van némi különbség. arról nem beszélve, hogy nemi erőszaknál a lány valóban elszenvedte volna az ellene irányuló erőszakot, azonban minden más esetben, ahol a megvesztegetés gyanúja áll fenn, ott ő is ugyan úgy bűnössé válik (az esetleges hamis vádról és a hatóság megtévesztéséről nem is beszélve!).

nos. a rendőrök hibáztak. megvesztegették őket. ezt elfogadták. bűn. mindenképpen rúgják ki őket, így nem tölthetik be tovább hivatásukat. lakoljanak a megvesztegetésért. DE NE az erőszakért!!!

f a k a l a p 2008.11.19. 14:43:33


OLVASTA VKI A NYOMOZATI_JEGYZŐKÖNY.PDF-et?

az összes többi, _merő_ találgatás.

***

...de jöjjön egy mese-mese-mátka:

volt egy mesebeli lány, aki egy rezesbanda
holdudvarába tartozott. rossznyelvek szerint,
volt már, nem egy megerőszakolós ügye.
dehát, pletykára nem illik adni.

sokan beszélték, sokféleképpen,
sőt sokan tudni vélik, a rezesbandák jánykái,
tudatmódosító szereket sem vetnek meg,
az emelkedetebb hangulatért...
ki tudhassa, ki mit vél, ki mit érez, lát,
és emlékez, módosult tudatállapotban? vagy után?
zsandárok pszihedellikus megközelítésben?!
ki tudhatja az igazságot?
ki jézuskrisztus földi helytartója, hogy kinyilatkoztasson
a tények masszív ismerete nélkül... közvetett,
vagy vélt összefüggések után?

[...]

az érdekes, mindenesetre,
hogy az rezesbanda frontembere(?) melléállt,
és felkarolta a jánykát -
majd kihátrált valamiért az ügyből...
az is érdekes, hogy az védőügyvéd,
ultimate bizonyítékokat várt, és nem érkeztek...
hogy négyféle ANYAGMINTÁT találtak...

tehát az mese -
nem olyan tiszta és átlátható,
mintsem a jóeszű pógár szeretné.

amíg nincs más,
kéretik a Té Bíróságot elfogadni;
v. előállni megkérdőjelezhetetlen

B I Z O N Y Í T É K K A L .

A többi, csupán spekuláció,
mely kiagyalójáról állítja ki világképét.

***

fakultatív videó,
utube, TC bombaper kontra bonebagyar.

uanaz,
de teljesen más interpretációban.

fehérfarkas 2008.11.19. 14:46:58

tatulinak:
a különbség köztünk abban van, hogy zsanett szerepét te fontosabbnak tartod, míg én nem
igaz, hogy ő indította el az ügyet, de azóta túlnőtt rajta - hála a rendőrség "szakszerű" intézkedéseinek

és inentől kezdve az ügy visszahullt a rendőrség fejére
én nem tudom pontosan mi történt ott és akkor, de ez az amit ki kellett volna derítenie a rendőrségnek - már csak azért is, mert ők a rendőrség, az a szervezet, akinek ez a feladata
de mivel ezt nem csinálták meg, így az ügy arról szól miért nem?
1. mert tényleg sárosak és el akarták tusolni?
2. nem sárosak, csak ez az eltusoljuk, szőnyegalá sörpörjük hozzállás az alap a rendőrségnél?

a tánczos ügyben (körmendi gyemrmekgyilkosság), vagy a móri ügyben ennél sokkal nagyobb hibákat vétett a rendőrség és azoknak sem lett személyi következménye
de ez az esemény a média kiemelt érdeklődése miatt alkalmas lett volna arra, hogy a rendőrség javítsa az imázsát:
mi képesek vagyunk gyorsan és szakszerűen kivizsgálni az ügyet és az állampolgárok számíthatnak arra, hogy az ő esetükben is gyorsan és szakszerűen járunk el - a tánczos, mór meg egyéb ügyek pedig csak a sajnálatos kivételek
(csak sajnos akit raboltak már ki, loptak meg és tett feljelentést, az tudja, hogy sajnos a rendőrség hozzállása defaultból a szőnyeg alá söprés - az én esetemben csak akkor keztek el intézkedni, amikor kapcsolati tőkémet kihasználva jeleztem a panaszomat egy magasrangú rendőri vezetőnek)

Zoli 2008.11.19. 15:01:07

Off! Pici bocs! A Tánczos-ügy szintén egy ezerféleképpen magyarázott büntetőeljárás, amiben a legnagyobb médiaszenzációat az jelentette, hogy vádlott (később elítélt) és ügyvédje végig azt hangoztatták, hogy nem Tánczos volt az elkövető és Strasbourg lesz meg satöbbi.
Tehát, ha valaki végig azt mondja, hogy ő ártatlan akkor az úgy is van és biztosan az igazságszolgáltatás egy újabb áldozatáról van szó.
Az állítólagos hibák vonatkozásában, meg ugyan azt lehet mondani, mint ezzel az üggyel kapcsolatban. Ameddig nincsenek pro vagy kontra tények, sőt inkább az összes tény a birtokomba, addig nem ítélkezem.

Például

tatuli 2008.11.19. 15:04:00

fehérfarkas!

lényegre tapintás esete forog fenn. az ügy tényleg túlnőtt zsanetten, és sajnos a rendőrök igen rossz hozzáállással kezelték az egészet. az akkori események összjátéka (rendőrségi túlkapások, hibák hibárahalmozása, kiss ernő ügye, stb.) lehetett, hogy ennyire felfújták ezt az ügyet, egyéb időben bizonyára egy rövid cikkecske lett volna az egészből.

mivelazonban az egész média ráugrott, és kezdték kaparászni az ügyet, meg az ügyvédek is nyilatkozgattak mindenféléket, ezért
1/ zsanettnek igenis ki kellett tartania a megerőszakolós vád mellett, különben hülyét csinált volna magából, és
2/ a rendőröknek is el kellett kezdeni irtó módon komolyan venni az ügyet - csak akkor már valszeg késő volt, ezért bármilyen módon sunnyogással vagy mellébeszéléssel próbálták elkendőzni az igazságot.

Utóbbi pont azért szomorú, mert feltételezi, hogy a rendőrség nem egyformán és nem megfelelően kezeli a különböző ügyeket. Erre pont egy ilyen szerencsétlen és eléggé kétes alapú ügy vetett fényt.

ettől eltekintve az alap hozzáállásom nem változik. a lány hazudik. a rendőrök meg próbálnak a lehető legjobban kijönni az egészből, s eközben nem veszik észre, hogy egyre mélyebbre süllyednek a dologban.

a legegyszerűbb az lett volna, ha az 5 rendőr a legelején kiáll, és elmondja a tutit, hogy valóban hogyan történt minden. akkor a csaj igen nagyot égett volna, és rögtön más hozzáállással kezelnék sokan az egész ügyet. viszont ez azzal a fájdalmas dologgal járt volna, hogy el kellett volna ismerniük saját bűnösségüket. azonban így az ide-oda kenegetéssel, téblábolással sokkal rosszabbat tettek maguknak.

továbbra is elítélem a rendőrség furcsa hozzáállását, mégsem gondolom azonban, hogy szervezett összefogással próbálja az 5 palit az egész bűnüldözés védeni. és továbbra is fennáll a véleményem, hogy a lány nem mond igazat, de most már nincs lehetősége kihátrálni az egészből, annyira túlnőtt rajta az ügy.

Kolibri 2008.11.19. 15:04:51

A sötét fantáziátok terméke, hogy Zsanett felajánlkozott. Erre a képre nektek van szükségetek. Vizsgáljátok meg a saját szalonképtelen szükségleteiteket.

Mert nem volt bekötve? Ezért felajánlkozik? A ti mocskos fantáziátokban ostoba vérmacsókáim!

Ti talán felajánlkozotok, ha a rendőr meg akar büntetni, mert nem vagy bekötve? Mit szólnátaok ahhoz, ha azt mondanám, leszoptatok egy rendőrt, hogy ne bírságoljon meg titeket, mert nem voltatok bekötve!

Ha a hülyeség fájna, ti már a pokol tüzén égnétek és nagyon fájna. Remélem különben, hogy ott végzitek.

És szopjatok rendőrt kedvetekre ostoba vérmacsók!

Zoli 2008.11.19. 15:21:14

Úgy látom átkozódásban és lassanként mocskolódásban is a hölgyek viszik a pálmát.
Előre a kultúrált véleménynyilvánításért !

tatuli 2008.11.19. 15:25:25

van egy ismerős. rendőrök elkapták gyorshajtásért. annak rendje-módja szerint elvették a jogsiját a helyszínen. a srác felajánlotta, hogy intézzék el egyéb módon az ügyet, és felajánlott egy összeget. a rendőrök ezt kevésnek tartották, ezért a jogsiját nem adták vissza. a srác viszont nem hajlandó többet fizetni. folyomány:

- a rendőröknél van a srác jogsija, várják a magasabb összegű hálapénzt, de feljelentést már nem tehetnek ellene, mert a gyorshajtás óta eltelt pár nap.
- a srác nem hajlandó fizetni, de a jogsiját nem kapja vissza, amíg nem fizet a rendőröknek, viszont fel sem jelentheti a rendőröket, mert akkor bűnös a megvesztegetésben.

no, hogyan lehet ebből kilábolni, hogy a kecske is jóllakjon, de a káposzta is megmaradjon? - esetleg a srác elmehet feljelentést tenni, hogy a rendőrök megerőszakolták. az ő esetében azonban ez necces, hiszen elég jó súlyban lévő férfiemberről van szó.

de hogy ez a sztori hogy jön ez ide? hát, a zsanett üggyel való hasonlóság alapján... a különbség csak annyi, hogy itt nem erőszakoltak meg senkit!

Zoli 2008.11.19. 15:29:43

Azonnal feljelentést tenni a nyomozó ügyészségen.
Jól megszervezve a magasabb összegű "büntetésbe" belemenni, találkozót szervezni.
Bűnösöket ennek során begyűjteni, eljárást lefolytatni.

tatuli 2008.11.19. 15:33:00

csakhogy ez esetben a káposzta elvész :(

Zoli 2008.11.19. 15:39:05

Btk. 255/A. §. (2) bekezdés
Nem büntethető.......meghatározott bűncselekmény elkövetője, ha a cselekményt az előtt mielőtt a hatóság tudomására jutott volna, a hatóságnak bejelenti és az elkövetés körülményeit feltárja.

Egyébként a haverod is megérdemelné. A vesztegetéshez ugyan is, mint a melléklet ábra mutatja két fél kell.
Ha inkább elfogadja a súlyosabb, de jogszerű büntetést akkor nincs ez a gond.

tatuli 2008.11.19. 15:45:54

persze, hogy megérdemelné. ezt nem vitatja senki. ő sem, ezért bujkál :)))

kis hazánkban sajnos, kevés a jogkövető állampolgár :(

Zoli 2008.11.19. 15:48:03

Felsorakozhatott volna a kevesek közé. De nem fogok papolni.

salvatore 2008.11.19. 15:51:56

Marha egyszerű az ügy. Menjen be az okmányirodába, hogy elvesztette a jogsiját, és csináltasson újat.

nyúlbéla 2008.11.19. 15:53:46

Úgy látom neked csak az használna, ha ugyanúgy nemerőszakolnának meg ahogy Zsanettet. Az nagy lecke volna neked erőszakból Tatuli. Két rendőr természetesen. Az egyik hátulról a másik meg előről. Nehogy azt hidd, hogy egy férfinak kellemesebb, ha a szájába eröszalkolnak egy himvesszőt, mintha egy nőnek. Vagy ha hátulról megerőszakolják.

A legjobbakat a tapasztalatszerzéshez.

Zoli 2008.11.19. 15:55:36

Ez a fasza hozzáállás. Már a korrupcióba is a könnyebb út keresése vitte bele. Nosza menjünk tovább ezen az ösvény.

salvatore 2008.11.19. 15:56:41

Itt már nem arról szól a sztori, hogy megtörtént-e a dolog, vagy nem, hanem arról, hogy sokan lehetségesnek vélik. Nagy szégyen ez rendőreinkre nézve, de nem mi tehetünk róla, ők dolgoztak rajta, hogy hihető legyen.

tatuli 2008.11.19. 15:57:09

nyúlbéla!

amint férfivá operáltatom magam, első dolgom lesz ezt kipróbálni!

salvatore 2008.11.19. 16:01:20

Zoli: egy normálisan működő világban maximálisan igazad lenne. De! Ha a polgár azt látja, hogy vele mindent megtehetnek következmények nélkül, akkor keresi a kiutat. Mégegyszer: nem az átlagparaszt (én magam is az vónék) tehet arról a helyzetről ami itt kialakult, hanem maguk a szegény védelemre szoruló "rendőrök". Tessék olyan image-t kialakítani, úgy dolgozni, cselekedni, hogy az ilyen eset ne történhessen meg, hogy senki ne kételkedhessen egy rendőr szavában. (ld. Ausztria, ahol nem kell fotó a trafipaxhoz, mindenki elismeri a kézi mérőt is, bizonyíték nélkül.) Na ehhez még qrva messze vagytok... :-((

salvatore 2008.11.19. 16:05:50

Egyébként a napokban hallottam, hogy Nógrád megyében felhívást intéztek az autósokhoz, hogy derítsék fel a kintmaradt, illetve felesleges táblákat. (A rendőrök, akik nem kiálltak vadászni a 30-as táblához, hanem.... Na, talán nem így kéne, kis köcsögök???)

nagyanyád 2008.11.19. 16:14:28

Vertikális:
"Fogd már fel, hogy van kellő számú és súlyú egyértelmű bizonyíték, annak kétséget kizáró megállapítására, hogy az általa megvádolt személyek nem követték el a bűncselekményt."
Természetesen ilyenek nincsenek! Képzelődsz.

"Továbbá bármennyire is akarjátok sulykolni, hogy nincs térfigyelő felvétel (a sokból az egyik valóban nincs meg, de az nem releváns), sajnálattal közlöm, VAN. Mégcsak nem is egy, hanem több. Továbbá vannak mobiltelefon cellainfók, amik szintén cáfolják Zsanett vádjait."
Ilyen sincs. Tévedsz. Félrevezetsz.

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2008.11.19. 17:00:05

Kedves nagyanyád!

Csókoltatom a diplomatikus hozzáállásodat.

Vertikális nem félrevezet, hanem gátlástalanul HAZUDIK, manipulál, agymos, súlykol.

Lehet, hogy egy egész fizetett hadsereget küldtek rá a netre, hogy terjesszék a hazugságot, hogy a sértettet rágalmazzák és hiteltelenítsék.

(Tudom, ez paranojának tűnik, de még a paranojásokat is üldözik, sőt, őket csak igazán).

De félre a viccel, egyszerűen nehezen tudok belegondolni abba, hogy ennyi embernek ne legyen helyén az igazságérzete. Ez rémes. Nade nagyrésze szimpla hétköznapi szexizmusból fakad, mrely átitatja az életünket. Az a sok ócskaság, amit megengedtek maguknak itt a neten Zsanettel szemben, több mint tragikus.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire működik az áldozat bünbakosítása (blaming the victim) mechnizmus Magyarországon. De sajnos ez van. Meg fog javulni valaha az emberiség? Nem úgy néz ki. Elkeserítő mit kell itt kibírnia az áldozatnak.

Zoli 2008.11.19. 17:03:49

Salvatore!

Nem magyar sajátosság a korrupció. Mindenütt a világon működik a "könnyebb út" keresése. Hol jobban, hol kevésbé. Természetesen a rendőrnek sokkal állhatatosabbnak kellene lennie és elvből visszautasítani a korrupciót, nemhogy még felkínálni a lehetőséget.
Mondok szebbet ez nem csak a rendőrre igaz, hiszen általános vélekedés az ,hogy ebben az országban, aki bármilyen döntési helyzetben van, az korrumpálható.
A korrupció azonban társadalmi probléma és annak az egyénnek/állampolgármak a felelőssége sem kisebb abban, hogy a felelősség alóli kíbúvás ennyire elterjedt és elfogadott.

Szerinted hányan vannak olyanok akik tele szájjal szidják a korrupciót, de ha "helyzetbe" kerülnek ugyan úgy élnek vele.
Szerintem sokan. A szokásos hozzáállás: Ameddig nem velem történik addig elítélem, amikor azonban rám kerül a sor, akkor miért pont én ne éljek vele. Na ez az igazán szánalmas.
Bocsánat, hogy eltértem a Zsanett ügytől.

vertikális pupákoló 2008.11.19. 17:38:04

Azoknak akik ájultan tagadják a tényeket:

" A hívások és sms-ek időpontjait rögzítő adatsorból korábban a Budapesti Nyomozó Ügyészség arra a következtetésre jutott, hogy nem történt meg a bűncselekmény. Az időpontok alapján ugyanis nem volt olyan, öt percet meghaladó időtartam, amely alatt a lányt a Múzeum körútról elvihették, egy szűk utcában megerőszakolhatták és az autójához visszavihették volna. Szintén ezt erősíti egy Kálvin téri és egy Váci úti kamerafelvétel is. "

hirado.hu

nagyanyád 2008.11.19. 17:57:08

Hahahaha,a Hirado, mint hírforrás...

Persze a rendőrök verziója nagyon életszerű: nyilván a kocsiban az egyik segítőkész rendőr ölében pucsító lányka sms-ezéssel múlatta az idejét.

Muhaha.

vertikális pupákoló 2008.11.19. 17:58:22

Nagymami, ennyi ésszel te itt?

vertikális pupákoló 2008.11.19. 18:00:19

4:54:20 Kálvin Towernél video a lány autójáról
4:54:45 és 25 mp-el utána a rendőrautóról
5:02:31 SMS a gitárosnak a Bródy cellából,tartalmából a gitáros szerint világos volt, hogy baj van
5:08:xx Rendőrautó indul az autós üldözésre, video a Kálvin Tower kameráján
5:09:xx Felvétel a Toi-Toi autóról (a sofőr látja a távozó rendőrautót és a maradó rendőröket)
5:12:xx Rendőrautó visszatérése, video a Kálvin Tower kameráján
5:18:xx Rx (nem R1) telefonja kapcsolatban a Bródy cellával
5:21:02 SMS a gitáros lakótársának a Bródy cellából
5:27:13 Gitáros telefonál (Lehel téri cellában, Váci u. 36-38)
5:27:40 SMS a gitárostól (Váci út 48. cellában)
5:32:xx Konvojfotó Váci u.35 (időpont valószínűleg pontatlan kb 3 perccel siet)
5:34:xx R5 mobilja kapcsolatban a lány lakása közelében levő cellával.
5:36:xx Távozás a lány házától
5:37:xx Rx mobilkapcsolat a Vizafogó utcai cellában
5:41:xx Telefonálás a gitárosnak, otthonról vezetékesről, 24 perces beszélgetés kezdete
6:05:xx Beszélgetés vége
6:14:xx Mobil telefon a gitárosnak, 26 mp
6:23:47 Mobil(?) telefon a gitárosnak 25 mp. (Ekkor indul otthonról)
6:33:54 Mobil telefon a gitárosnak 6 mp (Madách tér 07+Károly krt 73 menet közben átcsatlakozott a másik antennára)

Nagymami, jelöld be azt az időpontot, amikor elvitték Zsani megdugni.

nagyanyád 2008.11.19. 18:10:57

Áhá, látom megetted indexes fórumtársad hoax-át!!
www.torzsasztal.hu/Article/showArticle?t=9162995
Nyilvánvalóan ő találta ki ezt az igazinak látszó listát.

Szerinted egyébként melyik két időpont között kísérték haza?

vertikális pupákoló 2008.11.19. 18:18:21

Nagymuter!

Igen kitaláció az a lista, direkt a te kedvedért.
Na kötögesd tovább a sáladat.

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2008.11.19. 20:16:53

találos kérdés: hány kilométer a múzeum krt-tól a lehel térig?
tudsz erre válaszolni vertikális?

vagy inkább add meg méterben...

vertikális pupákoló 2008.11.19. 20:40:20

A térfigyelő kamerák és a cellainfók alapján 6 perc volt arra, hogy megdugják valahol Zsanit de úgy, hogy elmenni megdugni és vissza az Astoriához, majd odaérni a Lehel térre. Az Astoriától a Lehel térig olyan 5-6km.


Komolyan nem értem miért ilyen hülye ez a csaj, hogy nem száll ki ebből az ordas marhaságból, hanem tovább hazudozik.

prolee 2008.11.19. 20:47:35

Tatuli! Szerinted Zsanett miért tett feljelentést? Mert ezt nem írtad le, én meg nem látom tisztán a te verziód alapján.

Raz 2008.11.19. 20:50:54

Múzeum krt. Lehel tér= 3400 méter, 5 perc autóval, ha betartod a sebességhatárt.
Mióta megy a pótmagánvádas, én újságíróként mindig benn ültem, és a rendőrök mellett nem egy, de nem is két EGYÉRTELMŰ bizonyíték szól. Zsanett meg folyamatosan változtatgatja a vallomását, csiszolgatja szépen lassan, de sehogy sem akar kikerekedni.

vertikális pupákoló 2008.11.19. 21:38:22

Raz, az már az életben nem lesz kerek.

Kolibri 2008.11.19. 22:00:30

Nem kell messze menni az Astóriától, a közelben van egy rakás sötét kis utca 97-ben rengeteg felállványozott ház is volt arrafele.

A rendőrök nyilván nem kerestek egy helyet, hanem pontosan tudták hova kell vinni a közelbe... hisz arrafele vadásztak.

félperc kiszállás alkudozás, félperc erőszak máris jönnek a többiek és félbeszakítják őket.

A Lehel tér max 3-4 percre van..

és még valami, ezek az időjelző készülékek nem mindig pontosak, nem lehet rájuk mérget venni, egyik ezt mutatja másik azt mutatja pár perc különbség bőven belefér, de még igy is el lehet jutni a kálvin tértől a lehel térig 4 perc alatt, főleg hajnalban amikor nincs még komoly közlekedés, plusz egy rendőrkocsiban vagyunk... azzal még gyorsabban lehet menni... szabad a pálya ugyebár...

vertikális pupákoló 2008.11.19. 22:09:41

Na akkor mondj egy utcát ami nappal is sötét, olyan keskeny, hogy nincs parkoló autó, ja és akkor mostmár legyen felálványozva is.
:))

Zsanika talán észre vette volna, hogy állványok közt dugják. De ilyen nem szerepel a vallomásában. Persze ha szerepelne, akkor könnyen ellenőrizhető lenne, volt e egyáltalán a környéken felálványozott ház, no és ez még újabb ellentmondásokba kergetné.

Ja fél perc erőszak. Talán hallgasd meg Zsanika vallomását, ha el is tekintünk attól, hogy te megoldasz hat perc alatt kocsiba ülést, elmenést, kiszállást, őrszemek a két sarokra mennek, utána dugás (fél percig hahaha), aztán vissza a kocsiba, túz az Astoriához vissza, Zsani átül a kocsijába és még belefér a 6 percbe elmenni a Lehel térre, illetve azon túl Zsani lakásához.

Bizonyára így volt!

:)))

Kolibri 2008.11.19. 22:30:27

A vallomásában az szerepel, hogy a kocsi orránál történt az eset, tehát nem állványok között, de ha egy felállványozott, esetleg tök üres ház elé álltak be a rendőrautóval a rendőrök,akkor ott nem volt tanú. Ők nyilván előre gondoltak erre a helyre.

de a másik két rendőr ideges volt, ezért is szakították őket félbe.

Pupákoló, már mások is írták neked, hogy húnyd be a szemed és számolj el lassan harmincig, ennyibe belefér az, amit Zsanett mondott. Ott álltak az autó orránál a két erőszakolóval, a másik két rendőr pedig hátrament, nyilván figyelni, és egy maradt a kocsiban, az lehet hogy aludt. Az egyik rendőr a Zs fejét előre szorította a másik lerántotta a nadrágját, pár másodperc múlva már jött is vissza a másik kettő és mondták hogy:

"Nincs több időnk! Hagyjátok abba! Nem éri meg!" - felkiáltásokkal harmadik társuk félbeszakította az erőszakot, ezután visszavitték a Múzeum körútra a lányt, és autójában hazakísérték. – áll a pótmagánvádban.

index.hu/politika/bulvar/zsanmv1117/

majd elindultak zsanett lakása felé

ennyi.

Nem érdekes hány másodpercig tartott az erőszak, az erőszak az erőszak.

Ami meg zsanett időérzékéz illeti. Biztos te is voltál már úgy, hogy egy óra elment seperc alatt, máskor meg ugyanaz az óra nagyon lassan totyogott. teljesen attól függ épp mivel foglalkozol mit csinálsz. Az ami zsanettel történt nagyon kellemetlen volt, számára az idő lelassult.

Raz, a te szubjektív megfigyelésed nem egyezik mások megfigyelésével, akik éppehogy nagyon hitelesnejk látják Zsanettet. És a rendőrök közül pedig az erőszaktevőket nagyon sunyinak.

itt van mindjárt az egyik, meglehetős vörös füllel:

galeria.index.hu/bulvar/2008/11/19/zsanett_ugyvedje_a_pszichologu/?current_image_num=7&image_size=m

ami az időt illeti, az idő van amikor száguld, van amikor tetű lassan vénszorog, amikor épp kellemetlen dolgot művelnek velünk, akkor nagyon lassúnak tűnik, ennek tudható be az hogy Zsanett hosszabbnak érzékelte a rendőrökkel töltött időt.

vertikális pupákoló 2008.11.19. 22:51:25

Ne habaltyolj már mindent össze, mond meg melyik az az utca, amelyik nappal is sötét, oly keskeny hogy nem parkol benne auto, fel van állványozva, ja és mostmár nem is laknak a házakban, továbbá nincs messzebb az Astoriátol mint fél perc.

Egyáltalán nem releváns Zsanett időérzéke, az legyen az egyéni szocpol problémája. Viszont a térfigyelő kamerák valamint a mobiltelefon cellaadattárolói nem szenvednek időérzék hiányban, főleg ne egyszerre. Azok olyan hülyék, hogy másodperc pontossággal rögzítik a történteket, teljesen függetlenül Zsanett felborult időérzékétől. Szóval időérzék ide, időérzék oda, Zsani egyre jobban belesül a saját hazugságába.
Nincs egy jóindulatú ember a környezetében aki azt mondaná neki, Zsani eddig és ne tovább?

Egyébként mi bajod a vörös füllel? A tied az zöld?

Kolibri 2008.11.19. 23:20:23

Te mondd meg! de két d-vel mondd meg!

Vagy tudod mit? Miért nem mondják meg a haverjaid, akik odavitték zsanettet? Kérdezd már meg tőlük.

Még az általad megadott listában is oda van irva az egyik időhöz, hogy három percet téved, és előbbre mutatja az időt mint volt (?) nézd meg, te másoltad ide nem?

5:32 konvojfotó, időpont valószínűleg pontatlan kb 3 percet siet... El tudod olvasni, amit Te irtál oda? Vagy el sem olvastad csak copíy paste a haverjaidtól?

szóval ha az egyik általad feltalált óra tud tévedni, sőt sietni 3 percet akkor többi is.

hablatyolni meg éppen te hablatyolsz, fárasztó is eléggé. Mostmár megtörölhetnéd a szádat végre, egészen tajtékos.

Aki belesül a hazugságba azok az erőszaktevő rendőrök és te aki tüzön-vizen át kitartasz az erőszakolók meséje mellett. Remélem a két erőszaktevő farkát megpörkölik a pokolban hamarost.

Zoli 2008.11.20. 05:02:16

Kolibri!

Nem foglalok állást az ügyben, eddig sem tettem. De süt belőled az elfogultság, sokkal jobban mint Vertikálisból, akinek ugye a "haverjai" vitték oda Zsanettet a te elmondásod szerint.
Azzal vádolod őt, hogy tűzön-vizen át kitart az erőszakolók meséje mellett. Sokkal inkább úgy tűnik, hogy te vagy az aki tűzön-vízen át kitartasz Zsanett mellett, aki úgy tűnik hazudik.

Nem tudom az időpontok honnan valók (mármint, hogy a média értesülései pontosak-e és azok egyébként is csak cseppek a bizonyítékok tengerében) de itt többen érveket követeltek. Ha úgy tetszik ezt lehet annak tekinteni.
Lehet, hogy más bizonyítékok az ügyben esetleg pont ellentmondanak ezeknek (mondom, ha tényszerűek egyáltalán), de a te hozzáállásoddal pont nem lehet ezeket cáfolni.

Mellesleg sokadik vagy, aki rosszat kíván az "erőszakolóknak" és minden "haverjuknak", aki védi őket.
Milyen érdekes, hogy pont azok nem részesültek hasonló jókívánságokba, akik Zsanett mellett kardoskodnak és nem korrekt hangnemben, hanem mondhatni habzó szájjal.
Ez is egyfajta fokmérő.
Mondta neked itt valaki, hogy fogd Zsanett barátnődet és menjetek máshova az utcán pénzt keresni vagy valami más hasonló elmés dolgot? Ugye, hogy nem. Akkor meg miért személyeskedsz?
Miért ítélsz meg valakit a hozzászólása alapján anélkül, hogy bármit is tudnál valamit róla a véleményén kívül?

vertikális pupákoló 2008.11.20. 08:21:10

Kolibri madárkám!

Teljesen egyetértek, a mond az két D, ha felszólító mód.

Akkor nézzük amit nem értesz. Azzal a három percel azért ne legyenek nagy terveid, mert az már természetesen le lett vonva a részidőből, tehát a pole position kiszámításánál már nem játszik. Ennyire azért az ügyészségi nyomozók sem hülyék, mint te gondolod.

Azért ne feledkezzünk meg arról az apróságról,
hogy a kocsi nem hagyta el a helyszint a jelzett időpontban. Lássuk be, ez viszont kissé bonyolítja a dolgot, mert hogyan száguldottak el dugni a rendőrautóval úgy, hogy nem mozdultak el?

Várom megtisztelő válaszodat.

Kolibri 2008.11.20. 08:29:41

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9162995

Zoli, ezen a fenti linken van egy fórum, ahonnan a pupákoló rendszeresen hozzászól és ahonnan szerzi az "infóit" és valszeg az "időlistát is". Ezen a fórumon van egy pár magát rendőrként prezentáló hozzászóló. Ezért irtam, hogy a haverjai. De az is belefér, hogy ő maga is rendőr legyen és itt járőrőzik. Mindenesetre nézd meg. Hátha utána egyet fogsz érteni velem, hogy a haverjait védi.

Kolibri 2008.11.20. 08:43:41

Nem értem, mi honnan van levonva és miért is? Én azt mondtam, ha az egyik óra siethet 3 percet, akkor a másik óra illetve órák is tévedhetnek, pontosan ugyanúgy.

Mivel a térfigyelő kamerák képeit elsinkofálták az urak, csak ők tudják miért, innentől kezdve nem fogjuk tudni hogyan mozogtak az autók. Azt aztán pláne nem, mi mozgott és mi állt.

Az egyetlen hiteles személy, aki konzisztens ebben a történetben az Zsanett. A rendőrök verzióival füllentéseivel csúsztatásaival szemben egyedül ő írja le a helyzetet teljesen reálisan.

Olyan emberként írom ezt, aki maga is részesült egykét rendőri pofonban, rugdosásban, amelyet a rendőrök magától értetődően osztottak ki neki.(utána kórházban kezeltek agyrázkódással, a nyelvem pedig összevissza volt harapva a pofozástól). Pedig csak egy bűnöm volt: nem akartam velük szóba állni, semmi más. Ők úgy gondolták, nekem kötelességem lett volna szólnom hozzájuk, és a beszédhez akartak hozzásegíteni a pofonokkal. Nagyon rég történt mindez, több évtizede, de az acélajtó élét még mindig érzem a koponyámon, mert nekivágták a rendőrörsön, később megrudgdostak és pofoztak, mindezt MAGÁTÓL ÉRTETŐDŐEN értetődően, mint akiknek ehhez a fizikai aggresszióhoz teljesen természetesen joguk van.

Zsanett történetében is ez a lényeg: magától értetődően élnek vissza egy fiatal lánnyal a nagy magyar éjszakában a rendőrök. Úgy döntöttek, hogy ezzel a lánnyal ezt meg lehet tenni. Vadásztak a rebiszesek, és kinézték maguknak ezt a lányt, akartak egy ingyen menetet. Remélem, azokban a rendőrtársaikban, akik félbeszakították a az erőszakot, felülkerekedik az igazság iránti szomj, és nem bírják majd cérnával és kitálalnak.

Persze az életükbe kerülhet. Ez igaz. Nem az első eset volna mikor rendőrök kinyírják egymást. Mégis fontos lenne, hogy a rendőrségen megtanulják a határokat, és a jövőben az ilyenfajta erőszakügyből kevesebb történjen.

vertikális pupákoló 2008.11.20. 08:49:00

Drága pici Kolibri!

Soha nem titkoltam, hogy előfordulok máshol is. Olyannyira nem, hogy a többiekkel ellentétben akik szintén ott vannak csak ellenoldalon itt meg más nicken, én ugyanozon a névvel írok itt mint ott.
Inkább az a furcsa, hogy egy ilyen gagyi blognak emelem a szinvonalát. Ezt akár meg is köszönheti a bloggazda. Nékülem már rég a legmélyebb süllyesztőben lenne (ahova való is) ez a szinvonalatlan blog.

De a fentiek egy hangyafasznyit sem relevánsak Zsanett hamis vádját illetően.

Az időlista eredetije természetesen nem a fórumban lett publikálva, hanem a sajtóban (pl hírtv...stb) még az év elején.

Azzal sem lenne semmi baj, ha rendőr lennék, vagy az összes hamisan megvádolt rendőr a haverom lenne.Kb annyira haverom, mint a rendőrgyűlölő klubtagoknak Zsanett.
A tényeken ez mit sem változtat.
Tessenek hozni olyan súlyú tényeket Zsanett állítása mellett, mint amilyet én az ártatlanul megvádoltakról, én készen állok meghajolni a tények elött.

Ha az a kérdés, hogy kivel szimpatizálok általában, a rendőrséggel, vagy egy csinos fiatal lánnyal, akkor a válaszom az, hogy mindeképpen a lánnyal, mert a rendőröket nem igazán szeretem.
Csakhogy a két dolog nem keverendő egymással,egy dolog az általános érzelem, és megint más egy konkrét ügy igazságtartalma.

Üdvözöllek Kedves Kolibri

Laci · http://docs.google.com/View?docid=d9mtbgt_15cdthgwcz 2008.11.20. 09:00:16

"Az en olvasatomban a tortenet inkabb olyasmi: Zsanett lebukott (iratok nelkul, esetleg alkohol vagy drogfogyasztas utan). Megegyeztek a rendorokkel, hogy "elintezhetik maskepp is". Elinteztek. Azutan otthon, rakerdezve a keslekedesre, holakocsi stb, kibukott az ugy, de nyilvan nem ismeri el az onkentesseget. Igy krealodott a megeroszakolos tortenet.

Hogy ez miert mas mint a sajtosztori? Mert ebben az esetben nem tortent buncselekmeny."

Na ez a marhaság!

A vesztegetés és a hivatali visszaélés bűncselekmény. Akkor is, ha a lány benne volt.

A rendőröknek volt takargatnivalójuk, takargatták is. Ehhez képest smafu az, hogy Zsani hazudott-e vagy nem. Engem kizárólag a rendőrök hazudozása érdekel, nem Zsanetté.

vertikális pupákoló 2008.11.20. 09:01:49

Kolibirike(ka)

Meghaladja a képességeidet azt felfogni, hogy van térfigyelő felvétel a bizonyítékok közt? A celleinfóról nem is beszélve.

Úgy látom, maradandó sérülést okozott amik fejbevertek. Bizonyára teljesen ártatlan voltál,mint tudjuk. Igaz ennek a Zsanett ügyhöz semmi köze, de te úgyvéled kiváló hangulatkeltésre.Én pl már többször el is sírtam magam a szép történeteken. Úgyhogy ugorjunk a lényegre, mert annak van értelme.

Írj le lécci egy legalább egy bizonyítékot ami Zsanett állítását támasztja alá.

Ui: Ha szabad kérnem, bizonyíték helyett most ne egy újabb szívszorító történelmi mesével gyere.

Forró üdvözletem!

vertikális pupákoló 2008.11.20. 09:06:02

Laci

Ez is egy vélemény, csak elég harmatos. Olyan ember aki még soha nem hazudott csak egy van a földön, a Viktor, de neki semmi köze ninncs a Zsanett ügyhöz.

Az pedig, hogy téged Zs hazudozása nem érdekel csak a rendőröké, nem változtat semmit.
Azért néha húzd ki a fejed a homokból.

Laci · http://docs.google.com/View?docid=d9mtbgt_15cdthgwcz 2008.11.20. 09:08:23

No, akik úgy gondolják, hogy Zanettnek tök jól kéne emlékeznie minden részletre, meg harapnia és karmolnia kellett volna, azokat csupán kísérletileg meg kéne szopatni ilyesmiben járatos gengszterekkel, hogy ezeket személyes élmény alapján is megerősíthessék.

De az is lehet, hogy qrva gyorsan leszoknának a harapásról és karmolásról.

vertikális pupákoló 2008.11.20. 09:21:01

Az emberek 99%-a jól emlékezne minden részletre ha ilyen trauma érné. Ez az emberi tuljadonság független attól, hogy valaki Zsanettpárti vagy sem.
Arról nem beszélve, hogy a történtek előadása is indulattól fűtött lenne, nem pedig betanult szöveg szerű előadásmóddal, ahogy Zsanett tette.

Kolibri 2008.11.20. 09:36:47

Pupákoló, neked tényleg felesleges mondani bármit. 1973-ban bevittek a rendőrök az utcáról igazoltatásról, mert nem voltam hajlandó beszélgetni velük. Aznap ugyanis már negyedszerre igazoltattak, mint egyszerű gyalogost az utcán. Igazoltattak, elkérték a személyimet, és én nem álltam velük szóba, mert mindennapra jutott legalább egy igazoltatás, de aznapra már három is, és nekem tele volt már velük a hócipőm, passziv rezisztenciába mentem át. Érted?
Minden alkalommal mindenféle idióta kérdést tettek fel, ami nekem ZAKLATÁSKÉNT jött le. Fel tudod te ezt fogni? És mi volt az egyetlen oka a gyakori igazoltatásnak? Egyszerű: egy feltünő, szép lány voltam, és ők meg piszkosul unatkoztak.

A történetem lényege az volt, hogy magától értetődően pofoztak és rugdostak. Fel sem merült, hogy nekik ehhez ne lenne joguk. Érted már?

Nem hiszem.

Bennem akkor fel sem merült, hogy feljelentést tehetnék, mert akkor olyan idők jártak, hogyha egy rendőr megpofozott valakit, akkkor automatikusan neki volt igaza és jónapot. Nem is tudtam, hogy lehetne e feljelentést tenni, bár volt rendes orvosi látleletem a sérüléseimről, hisz agyrázkódással kórházban feküdtem utána.

Örülök, hogy Zsanett feljelentést tett, de ehhez egy nagyfokú naivitás is kellett, azt hitte, hogy már egy szabad országban és szabad világban élünk, ahol van esélye az igazságnak. mely nagy tévedés! Öt az egy ellen. Ez nagyon durva. Nevetséges. de azért reménykedem, hogy esetleg az egyik jobb fej rendőrben valami megmozdul és kitálal az igazsággal.

A rendőrök története egyáltalán nem állja meg a helyét. Hazavitték a síró lányt? na ne vicceljünk.

Jól megerőszakolták és utána agymosásban részesítették, nehogy pofázzon, ezért vitték haza. További fenyítésben részesíteni. Ez a történet lényege.

vertikális pupákoló 2008.11.20. 09:38:01

Summa summárum, érdekes egy erőszak lehetett annyi szent!

Öt szempár kíváncsi tekintete szegeződik a rendőrszerszámra amit azonnal fel kell állítani (ugye csak 30mp van az erőszakra), nem beszélve az ablakokból érdeklődő lakókról, akik szintén szurkolói e lelkes kis csapatnak.

Van fantáziája Zsanettnek, az már biztos.
Csak kissé zagyva, de nagyon.

Zoli 2008.11.20. 09:43:15

Kolibri!

Kapaszkodj meg zsaru vagyok.
Ettől függetlenül az ebben ügyen szereplő rendőrök nem a haverjaim és egyik kollégámat sem tekintem annak, aki törvénybe ütköző cselekedet tesz legyen az erőszakos közösülés, hivatali visszaélés, vesztegetés. vagy bármely bűncselekmény.

Még mielőtt rosszmájú hozzászólás születne, elmondhatom rengeteg becsületes kollégám van, aki nem ilyen és ennek okán nem maradtam "haverok" nélkül :))

Ha jelen esetben elkövették ezt a dolgot, akkor jobban megvetem őket, mint egy "átlagos állampolgárt".
Bármely bűncselekményt elkövető rendőrről ez a véleményem, mert alapot adnak arra, hogy az ő cselekedetük alapján ítéljék meg azokat, akik tényleg próbálják a dolgukat tenni.

Azt azonban még mindig nem értem, hogy hogyan kiáltod ki Zsanettet az egyetlen hiteles személynek ebben az ügyben. Milyen alapon? Milyen TÉNYEKNEK vagy birtokában?
Én sem mondom az öt rendőrre, hogy ártatlan csak azért, mert rendőrök és továbbra sem fogom Zsanettet sem mocskolni, mert "ellenérdekű" fél.


Ja és Vertikális pupákolót nem ismerem, nem a haverom.

vertikális pupákoló 2008.11.20. 09:44:00

Kolibri

Nem mondom, hogy örülök az újabb kis történelmi visszaemlékezésednek, mert őszintén szólva egyfelől nem tud érdekelni ezen ügy kapcsán, másfelől semmi köze Zsanetthez, harmadrészt nem pótolja a tényeket amit kértem tőled (is).
Nem érdekel miért gyűlölöd úgy amblock az egész rendőrséget, ez legyen a te egyéni szocpol problémád.
Sőt, igazából szerintem senkit nem érdekel, mi volt 35 éve veled. Menj ezzel a témával olyan blogba ami erről szól.

Akkor írj lécci, ha hozol végre valami érdemleges bizonyítékot ami alátámasztja Zsanett vádját.

Kolibri 2008.11.20. 09:45:09

Fél percről beszélünk. Untig elég ahhoz, amit Zsanett leír. Lakók meg nyilván nem voltak ott, pontosan tudták a rebiszesek, hogy hova kell vinni a lányt.

Gyalázatnak tartom, hogy mit művelnek ebben az országban az erőszak áldozataival.

vertikális pupákoló 2008.11.20. 09:47:11

Zoli

Nem vesztettél semmit azzal, hogy nem vagy a haverom.

:))

Laci · http://docs.google.com/View?docid=d9mtbgt_15cdthgwcz 2008.11.20. 09:51:02

Jó volna végre tisztázni, hogy a téma elsősorban nem Zsanett makulátlan ártatlansága, hanem a rendőrök hazudozása és bűnössége.

Az elképzelhető vesztegetéses verzió (+hivatali visszaélés) számomra semmivel sem kevésbé dühítő, mint a megerőszakolás.

Azt ugye senki sem merészeli állítani, hogy a rendőrök tök' szabályosan végezték a munkájukat?

Ha csupán azt hazudják a rendőrök, hogy egy be nem kapcsolt biztonsági öv miatt "hazakísérték" a hölgyet (hú de qrva udvariasak, hogy oda ne rohanjak), már azért megérdemelnének egy-két évet.

vertikális pupákoló 2008.11.20. 09:58:03

Ha a te mércéd alapján mérnénk minden embert, te hány évet ülnél börtönben? Te talán makulátlan vagy?

Amúgy mi volt a célod ezzel az írással? Mert te sem hoztál semmit ami azt bizonyítaná, hogy Zsanett nem hazudik.

vertikális pupákoló 2008.11.20. 10:05:38

Kolibrika

Fél perc alatt épphogy alőveszi, és még fel is kell állítani. Nem tudom nő vagy e, vagy férfi, de tök mindegy mert ilyen marhaságot nemtől függetlenül nem szabadna leírni. Már ha adsz magadra valamennyit.

Bizonyítékot most sem hoztál.

Zoli 2008.11.20. 10:08:42

Nem tudhatod :))

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2008.11.20. 11:20:46

Kedves pupák!

Még fel kell állítani?

Ne viccelj! Már a kocsiban biztos állt nekik mielőtt kiszálltak. Innen jött az ötlet, hogy visszaéljenek a lánnyal. Vagy ott voltál és tudod hogy mi volt a helyzet? vagy neked folyton daruval kell állítgatnod?

Nekem még nem volt olyan férfival dolgom, akivel állítgatni kellett volna. Nem is értem miért kellene állítgatni.Ha nem áll akkor nem áll, akkor mit kell erölködni?

Amit Zsanett leír az fél perces kis akció, amit a másik két kollega félbeszakított, mert érezték, hogy ez az egész gáz, és nyilván féltek is a lebukástól, plusz egész éjszakai szolgálat után haza akartak jutni. Nagy kár, hogy nem mertek annyira szembeszállni a kollegákkal, hogy vallomást tegyenek.

De még tehetnek.

Raz 2008.11.20. 11:57:28

Hát igen, Zsanettet alátámasztó tényeket még egyet sem hallottam itt, csak szívszorító drámákat a rendőri ilyen-olyan visszaélésekről. Talán ha nem lennének egyesek olyan csőlátásúak, hogy mindkét oldal tényeit figyelembe vegyék, mérlegeljék, stb. akkor nem itt tartana ez az ország ahol most.
A korrupt rendőröket ki kell szűrni, de ne ártatlanokon statuáljunk példát kérem szépen!

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2008.11.20. 12:31:57

raz olvasd el milyen hozzászólások voltak itt korábban, azokban ki lett fejtve, hogy kezdetteől mindenben hazudtak a rendőrök és mindig az bizonyult igaznak végül, amit zsanett állított. elnézést, hogy nem fogom újra meg újra elismételni az egész történetet... a net tele van infóval a kezdetektől... bármit is mondtak az első napokban a rendőrök, rendre kiderült, hogy zsanett állaításai felelnek meg a tényeknek...
aztán a új taktikához folyamodtak a nyomozószervek karöltve a rendörséggeé: szisztematikusan eltüntették a bizonyítékokat, vagy eleve olyan későn kezdtek hozzá az összegűjtésükhöz, hogy véletlenül se maradjon a bírósághoz beadható bizonyíték.

vertikális pupákoló 2008.11.20. 14:01:32

Kedves Oázis nevű női hölgy!

Szerencsés vagy, hogy oly megnyerő külsővel rendelkezel, hogy ránézésre merevednek a férfiui ékességek!

Azt is aláírom a te kedvedért, hogy már a kocsiban felállt az ingerlékenységi lengedezményük, nincs ebben semmi hiba.

Pusztán egy apróság kellene mindehhez, mégpedig az, hogy el is menjenek hatan ezzel a kocsival. Csakhogy ez fájdalom, de nem következett be, amit ugyebár kétséget kizáró módon bizonyít tööbbek közt a térfigyelő kamerák felvétele, valamint a cellainfók.

A helyszint együtt hagyta el a két kocsi, Zsanett pedig nem tud egyszerre a rendőrök ölében ülni egy rendőrautóban, és egyidejűleg a sajátját vezetni. Dacára annak milyen kívánatos vagy nem a női varázsa.

Üdvözöllek

vertikális pupákoló 2008.11.20. 14:05:07

Oáziska!

Írod, hogy a rendőrök eltüntették a bizonyítékokat.

Mesélj, mikor, melyiket?

És ha már így tudod, akkor írd ide az eltünt bizonyítékot, és én fejet hajtok nagyságod (vagy Őnagysága) elött.

Puszi néked te szép női hölgy!

fehérfarkas 2008.11.20. 15:46:23

vertikálisnak:
inkább ne védd a rendőröket, mert csak bajt hozol rájuk:
3 perc el buninak 3 menetre is elég :)))
egyébként pedig az időpontokkal azt éred el, hogy a tényleges erőszak megtörténtét tudod csak cáfolni, de ahhoz elég időt hagyj zsanett vallomásának alátámasztására, hogy már nekikezdtek, csak az idő hiánya miatt társuk szólt:
>>"Nincs több időnk! Hagyjátok abba! Nem éri meg!" - felkiáltásokkal harmadik társuk félbeszakította az erőszakot">"Nincs több időnk! Hagyjátok abba! Nem éri meg!"

fehérfarkas 2008.11.20. 15:55:43

vertikálisnak:
a rendőrök a cellába zárva hogyan tudták egymással megbeszélni, hogy egyszerre fognak házasodni? mindnek egyszerre jutott az eszébe, hogy hű ez milyen jó ötlet?
meg mire volt jó ez a cellás ügy, ha közben az ember életében ilyen fontos dolgogban tudtak EGYMÁSSAL MEGEGYEZNI (a házasság az ember életének egyik legfontosabb dolga), hiszen nem az lett volna a külön cellának az értelme, hogy vallomásukat ne tudják egymással egyeztetni, ne tudjanak összejátszani egymással, hogy ki mit valljon?
+ ez mi volt, ha nem a média számára eljátszott cirkusz? ezek után bárki másra ráfogni, hogy a média hírnév miatt robbantotta ki a balhét? nem képmutatás ez? nem kettős mérce ez?
és mindezek teljesen függetlenek attól, hogy zsanett igazat mondott-e vagy sem!
ezzel az egyszerre házasodunk meg és a cellák mögül a média kamerái előtt jelentjük be síró szemmel pont ők csináltak médiacírkuszt az ügyből

vertikális pupákoló 2008.11.20. 16:26:08

fehérfarkas
1: ugyanmár, ne gyerekeskedj.

2.-ra: Ennek semmi köze a lényeghez, azontúl ilyenfomán nem is igaz.

Abby 2008.11.21. 07:31:14

Őőő.. Raznak igaza van, istenkém.. ott voltatok a tárgyalásokon? Ha nem akkor meg miről beszélte? Az hogy kinek mi a véleménye hogy ki ártatlan...???? Zsanett storyja olyannyira kamu, hogy épp most tartják az utolsó tárgyalásokat, az utolsó esélyt neki hogy valami igazat is produkáljon és eddig tényleg a rendőröknek van igazuk.. könyörgöm..családjaik vannak, az hogy a csaj milyen elmebeteg hogy azért mert merték igazoltatni mikor nem voltak papírjaik mit talált ki... az ő IQ szintjére vall. Ki az a hülye rendőr aki végignézi hogy 2 társa állítólag megerőszakol egy lányt? És mind ezt pár perc alatt? Mi hasznuk nekik abból? SEMMI... Annyira lehet a népeket befolyásolni a hülye médiával annyira buták... Birka népség... ahelyett hogy utánanéznétek..

kiláto 2008.11.21. 10:22:05

Zsanett abszolut hiteles. Az egész történet konzisztens, szemben a rendőrökével. Ezt olyan emberként írom, aki maga is átesett erőszakon, ha nem is rendőrök követték el, de a körülmények nagyon hasonlók voltak. Én nem tettem feljelentést, mert már tinédzserként is tudtam, hogy egy ilyen borzalmas meghucoltatáson esnék át, mint amin most Zsanett megy keresztül, és nem volt erőm hozzá. Zsanett egyetlen bűne, hogy volt olyan naiv, és azt van esélye arra, hogy igazságot szolgáltassanak neki.

Az hagyján hogy megerőszakolták Zsanettet, de akkor most ez az aljas meghurcoltatás, amitn át kell mennie vérlázító.

Egy aljas vérmacsó szexista országban élünk, ahol a nők magától értetődően prédák, amelyekkel bármit meg lehet csinálni. renmélem a rendőrségen bevezetnek egy szigorú protkollt hogy hogyan kezeljék a jövőben az erőszak ügyeket, hogy ilyen ne fordulhasson elő, amennyiben egy nő összeszedi minden bátorságát és bemegy feljelentést tenni.

Mert ehhez nagy bátorság kell, hisz itt a végeredmény, egy ország tapossa meg az áldozatot. Szégyellje magát mindenki, aki csatlakozik a mocskolódo kórushoz!

én már csatlakoztam ehhez a nyilatkozathoz, minden jobb érzésű ember csatlakozzon ide:

szolidaritaszsanettel.blog.hu/2008/06/02/szolidaritasi_nyilatkozat_es_felhivas

vertikális pupákoló 2008.11.21. 15:52:20

"...én már csatlakoztam ehhez a nyilatkozathoz, minden jobb érzésű értelmes ember csatlakozzon. Ugyanitt aláírásokat gyűjtünk Izaura kiszabadítására Leoncio fogságából!!!

Le a Brazil rabszolgatartókkal!

Beau D.N. · http://beau.hu 2008.11.21. 19:33:47

vertikális pupákoló: helyetetd szakad le a pofám, hogy senki nem veri ki a kezedből a billentyűzetet.

fehérfarkas 2008.11.23. 20:18:57

abbynak:
ezt írtad:
"...és eddig tényleg a rendőröknek van igazuk.. könyörgöm..családjaik vannak"

ez milyen érv? tudod hány bűnözőnek van/volt családja? még pedifílok és sorozatgyilkosok közül is soknak
ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezek a rendőrök pediok vagy sorozatgyilkosok, hanem azt, hogy az érvrendszered hibás

meg ezt is írtad:
"Ki az a hülye rendőr aki végignézi hogy 2 társa állítólag megerőszakol egy lányt? És mind ezt pár perc alatt?"

pár perc egy erőszakhoz több mint elég, a nemi erőszakot nem maratoni hosszúságú légyottnak csinálják

süti beállítások módosítása