Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Megvannak a nagycsécsi gyilkosok?

2008.11.22. 12:46 | Proszektura | 8 komment

Címkék: index népszabadság roma cigány bencze molotov koktél nagycsécs

Egyelőre még csak kérdőjellel írom le, de úgy tűnik, elég közel az idő a felkiáltójelhez is.

Az nem vitás, hogy a rendőrség már valamilyen nyomon van. Ezt éppen tőlük tudjuk.

Előbb az Indexen olvastam arról, hogy Bencze főkapitány úr a Napkeltében tett nyilatkozata szerint a romák elleni támadásokat vizsgálva a rendőrség néhány ügy között lát olyan összefüggéseket, amelyek arra engednek következtetni, hogy ugyanaz lehetett az elkövető. Kitért arra is, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda által koordinált mintegy ötven fős nyomozócsoport alakult, amelyhez hét megyei szerv ad műveleti tiszteket, elemzőket, profilalkotókat. A csoporthoz roma származású nyomozókat is vezényeltek.

Ma a Népszabadság online változatában jelent meg írás Embervadászat Nagycsécsen címmel, amelyből kiderül, hogy az újságírók a helyszínen jártak, s beszéltek ők is a nyomozás irányítóival.

A cikk kiemeli, hogy az Északkelet-Magyarországon végrehajtott valamennyi molotovos támadást egyelőre egyedi ügyként kezelik, ám "gőzerővel keresik" az egyes esetek közti összefüggéseket, azonosságokat. "Állítólag már találtak is. Úgy tudni, nem is keveset."

"A nyomozás irányítói optimisták. A belátható közelségben lévő siker reményében arról még nem beszélnek, hogy mit tudnak a támadókról. Nem hagynak kétséget afelől, hogy többet, mint gondolnánk, vagy amennyit nyilvánosságra hozhatnak." Ám azért nem beszélnek mégis mindezekről mert egyelőre azonban mégsem tudnak eleget.

 S most tessék jól figyelni, most jön egy másik árulkodó rendőrségi megállapítás!

"…tízmillió forint abban a körben, ahová a nagycsécsi gyilkosság nyomai vezetnek, akkora összegnek számít, amennyi (...) szembefordíthatja egymással a tettestársakat. Idő kérdése, ki dobja fel a másikat, ki súg a rendőrségnek a cimborákról, rokonokról."

Engedtessék meg nekem, hogy ha a zsaruk profilalkotókat is bevonhattak a bűnügyek nyomozásába, a feltételezett tettesek személyének "felépítése" végett, akkor én is megtehessem ugyanezt, és véleményt formálhassak arról, hogy mit is hisznek a nyomozás irányítói a molotovos, lövöldözős tettesek kilétéről? Vagyis, hogy én is megalkothassam a rendőrség profilját!

Az a főnyomozói állítás, hogy tízmillió forint abban a körben, ahová a nagycsécsi gyilkosság nyomai vezetnek, akkora összegnek számít, amennyi szembefordíthatja egymással a tettestársakat. Idő kérdése, ki dobja fel a másikat, ki súg a rendőrségnek a cimborákról, rokonokról, igen árulkodó. Nem vitatom, hogy akár a Magyar Gárda, akár a Magyarok Nyilai, akár a többi szélsőjobbos szervezet, beleértve a Kurucinfo nevű szennyportált is, időnként anyagi gondokkal küszködhet, hiszen folyamatosan köszöngetik a különféle adományokat. Azt azonban kizárhatjuk, hogy az idézett kijelentéssel eme egyébként jól konspirált szervezetekre céloztak. Mégis mi lehet akkor az a kör, amelyikben a tízmillió ekkora összegnek számít?

Szerintem, egyértelműen a romákra célozhattak. Nem csupán a szöveg sajátos megfogalmazása – "abban a körben", "cimborák", "rokonok" emlegetése – miatt, s nem csupán a roma rendőröknek a nyomozócsoportba bevonása miatt gondolok erre, hanem még ennél nyomósabb okom is van minderre.

Amint tudjuk, a tarnabodi gyújtogatás és lövöldözés gyanújával három tarnabodi roma fiatalember ül előzetes letartóztatásban immáron közel két hónapja. Ha pedig a "gőzerővel" keresés következtében az ügyek között összefüggéseket találtak, nem is keveset, akkor immár megvan a logikus válasz arra is, kik követhették el a többi hasonló támadást. Csakis a tarnabodiak!

Hiszen, ha az ügyek között tényleg összefüggés van, akkor csakis az lehet a logikus variáció, hogy a letartóztatottaknak, netán rokonságuknak, cimboráiknak van közük a többi esethez is. Ha ugyanis nem így lenne, őket már rég ki kellett volna engedni. Ehelyett nem, hogy szabadításuk megtörtént volna, hanem ellenkezőleg, Egerből Budapestre szállították föl valamennyit.

Nem lepődnék meg ezek után, ha a rendőreink "gőzerővel" a tarnabodi cigánysoron keresnék és találnák meg a többi ügy elkövetőit is. Mindenesetre Bencze úr már pénteken olyannyira biztos volt a dolgában, hogy a Napkeltében azt is kijelentette, számukra presztízskérdés megoldani ezeket az ügyeket, amiért ő személyesen garanciát is vállal.

Egyébként kéretik a gondolataimat ismételten szándékosan nem félremagyarázni! Én csak logikusan próbáltam gondolkodni. Azt talán még szabad.

Megjegyzem, ha mégis az derülne ki, hogy a tettesek nyomai tényleg egyes tarnabodi cigányokhoz vezetnek, az semmit sem  vonna le abból, hogy a magyar cigányság túlnyomó része az érzéketlen többségi társadalom áldozata. És a helyzetük napról napra tovább romlik. Aki nem hiszi, látogasson el például a nagycsécsi, vagy a piricsei Molotov-koktélos, lövöldözős támadás színhelyére. Ja, és ne felejtse el azt sem megkérdezni, hogy a károsultak a hatóságoktól milyen anyagi támogatást kaptak. Elárulom, a válasz igen meglepő lesz. Mármint azok számára, akik még hisznek ennek az országnak és vezetőinek a tisztességében.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr76782616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.11.22. 13:55:57

"semmit sem vonna le abból, hogy a magyar cigányság túlnyomó része az érzéketlen többségi társadalom áldozata."

Máskor elég ha leírsz annyit, hogy: "Mindenki náczi!!!"
Sokkal könnyebb lenne áttekinteni a blogodat, ha minden második bejegyzés csak ennyit tartalmazna, és a lényeg ebben is benne van.

ez egyébként "semmit sem vonna le abból, hogy a magyarság túlnyomó része az érzéketlen kisebbségi szubkultúrák áldozata."

Elhatárolódok!

vakablak 2008.11.22. 14:34:26

A szélsőjobbos szubkultúra nagyrészt jellemzően deprivált rétegekből verbuválódik, ez köztudott. Valószínűleg elvétve találni csak köztük jól szituált, úgymond "polgári", anyagiakban bővelkedő egyéneket, leszámítva talán az ilyen eszmékbe bebutított 18 év alatti fiatalok egy részét, itt nyilván lehetnek olyanok, akik vagyonosabb családból származnak. Röviden és egyszerűen, a fasiszta eszmékhez tömegesen azokból a társadalmi csoportokból csatlakoznak általában, akiknek nincs igazán sok vesztenivalójuk. Szerintem többségük szociálisan alulfejlett, ezért kitaszított-kiközösített, túlnyomórészt részben vagy teljesen képzetlen, (akár ezért is) gazdaságilag sikertelen. A teljes lúzerségből való menekülés kézenfekvő módja az extrém nacionalizmus, és egy szolidáris közösséghez való csatlakozás, különösen egy olyan társadalmi szituációban mint a mai magyar, amelyben a szolidaritásnak a szélsőjobbos köröket leszámítva egyéb példáját nagyítóval kellene keresni, a siker csekély esélyével.

Az ebben a körben értelemszerűen meglevő szolidaritás egymás feladása ellen hat, azonban tízmillió forint Mo.-on ma akkora pénznek számít, hogy azért sokan az anyjukat is feladnák, mindegy hogy roma, fasiszta vagy valamelyik egyéb csoportba tartozóról is van szó. Ebben az összefüggésben nem értek veled teljesen egyet, hogy a célozgatás csakis és kizárólag egy roma elkövetői kört sejtetne, hogy ebből más már nem is jöhetne ki.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.11.22. 14:49:39

Vakablak! Egyetértenék, ha nem hangsúlyoznák, hogy bizonyossággal határos a valószínűsége annak, hogy összefüggés van azt ügyek között és ha nem ülne három roma srác az egyik elkövetésének vádjával. Ez a gondolatmenetem lényege!

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2008.11.22. 17:06:09

"Azzal jönnek, hogy másként viselkednének, ha több segélyt kapnának."

vakablak 2008.11.22. 21:35:59

Itt van egy másik cikk a nol.hu-ról, amiben sokkal óvatosabban fogalmaznak: nol.hu/belfold/osszefuggesek_lehetnek_a_romak_elleni_tamadasok_kozott

"Bencze József szerint jelenleg egy-két ügyben látható összefüggés, de egyelőre ezt sem tudják teljes bizonyossággal kijelenteni. [...] Az idei ügyeket számba véve azt mondta, hogy ötven Molotov-koktélos támadás történt. Ezek közül 14 esetben romák által lakott házakra lőttek vagy dobtak Molotov-koktélt. Két esetben kézigránátot dobtak ilyen házakra. Közölte, felderítettek olyan ügyet is, ahol nem etnikai indíttatás állt a támadás mögött, de leszögezte, hogy minden egyes esetben minden lehetséges motívumot vizsgálnak."

Ebben a cikkben említés sem történik a 10 millás nyomravezetői díjról, és különösen nem az általad kifogásolt, célózgatósnak is érthető összefüggésben. Egyébként még az is lehet, hogy szándékos porhintés a célzás a rendőrség részéről. Ne szaladjunk a dolgok elibe, még nem tudunk semmit sem.

Alfonso 2008.11.23. 10:16:11

proszek!
nem kell beszarni a mocskolódó kommentektől. írjad csak továbbra is amit gondolsz.

az csak személyes véleményem, hogy kicsit sok lett a cigányos téma a végére, de ezt is megértem persze, hogy most nagyon foglalkoztat. ha neked lennék, azért a jövőben másról is írnék
süti beállítások módosítása