Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Falusi celebek

2008.12.08. 16:45 | Proszektura | 12 komment

Címkék: celeb modell lajos zoltán kossuth zsolt gábor mali taktaharkány drávapiski szepessy ivády monoki

Feltűnő, hogy az utóbbi időkben a vidéki polgármesterek egyre jobban aktivizálódnak. Egyre-másra tűnnek föl a médiában és mondják az okosságokat.

 Az első, a monoki polgármester Szepessy Zsolt, nyíregyházi vállalkozó nagy vihart kavart megnyilvánulása volt. A sajtó 2008 májusában adott hírt arról, hogy, Monokon bevezette az országba először a közmunkáért segély programot, az azóta már Monoki modellként elhíresült rendszert.

A polgármester talán arra gondolt, e cselekedetével ő is beírja magát a hazai történelembe, akár csak nagy elődje, az ott született Kossuth Lajos. (Bár ezt a dicsőséget Olaszliszka is magának követeli.) Azt nem tudom, az unokáink történelemkönyveiben tényleg szerepel-e majd, de az biztos, hogy sikerült médiasztárrá, sőt celebbé avanzsálnia anélkül, hogy pókokat evett volna, vagy valahol Afrikában bungee jumpingolt volna. Sőt ennek érdekében még kutyaházba sem kelett bujnia, mint a mezőkovácsházi polgármesternek.

Szepessyt követte, az ugyancsak az erkölcstelen segélyen élők ellen fellépő Ivády Gábor, Ivád első embere, akinek egyébként is különösen érzéke van a különféle magamutogató performanszokhoz.  Ha kellett, a Parlament előtt koldult szendvicsemberként egy kisbuszért, de korábban már utcaneveket is árusított a falujában.  Újabban pedig barátságos focimeccset rendezett magyar és szlovák polgármesterek között. Arról viszont kevesen tudnak, hogy amikor Ragályi Elemér filmet kívánt forgatni az ártatlanul elítélt roma Pusoma Dénesről, a falu szülöttjéről Ivádon, akkor a polgármester ehhez nem járult hozzá, mondván, a falu népe ezt nem nézné jó szemmel. Így aztán az Ivádra szánt jelenetek Egercsehiben készültek el.

Az elmúlt évben kezdte bontogatni a szárnyait egy másik nagy vidéki reformer gondolkodó, Drávapiski polgármestere, az SZDSZ táján is vihart (vagy szart?) kavaró Mali Zoltán, aki újabban az uzsora ellen hirdetett engesztelhetetlen, kérlelhetetlen harcot.

Az ő politikai karrierje is érdekesen kezdődött, hiszen a biliárdasztalok felújításából élő siklósi vállalkozó egyszer csak megjelent a hetvenegynéhány választójogosulttal rendelkező Drávapiskiben és 2006-ban 38 szavazattal – döntő fölénnyel - polgármesterré választották. Egyébként néhány hónap alatt több százzal növelte a környékbeli SZDSZ tagok számát, csupán Drávapiski 72 választópolgárából 56-ot szervezett be.

2007. februárjában a Népszabadságból értesültünk arról, hogy faluja képviselő-testületével megszavaztatta, hogy vegyenek neki egy szolgálati autót 4-6 millió forintért, amit korlátlanul használhatott volna. A körjegyzőség gátolta meg végül is a jármű megvásárlását

Ugyanezen időben a Magyar Nemzet pedig azt írta meg róla, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság lopásért pénzbüntetésre ítélte, amiért fiatalkorú társával együtt egy gyermelyi vendéglátóhelyen kávéfőzőt, fémtermoszt, s egyebek mellett csokoládét lopott, majd kifosztotta a játékgépet és az üzlet kasszáját. De úgy látszik Mali úr igazolta azt a mondásnak a helyességét, amely szerint a rablóból lesz a legjobb pandúr. Hiszen ő volt az egyike azoknak akik „leleplezték” az SZDSZ elnökválasztás körüli botrányokat.

A felsorolt sztárpolgármesterek azonban mindeddig ügyeltek arra, hogy cselekedeteiket és nézeteiket a romákkal egyértelműen direkt módon ne hozzák összefüggésbe.

A helyzet azonban most már ebben is megváltozott.
Pátkán a nyáron Molotov-koktélokat dobtak romák lakóházára. A támadással polgárőröket gyanúsítanak, egyik állítólag be is ismerte a tettét.  Füri Béla helyi polgármester viszont időközben „együttélési szabályzatot” fabrikált. A „helyi alkotmánynak” nevezett dokumentum olyasmiket ír elő, hogy az utcán köszönni illik mindenkinek, tilos szemetelni, magánportára csak a tulajdonos engedélyével szabad bemenni, be kell tartani a közlekedési szabályokat. Aki e normákat megsérti, Pátkán nemkívánatos személy. Az alig burkoltan a cigányoknak címzett helyi statútumban az viszont már nem szerepel, hogy más házát nem szabad felgyújtani sem Molotov-koktéllal, sem anélkül.

a Kiskulacházi polgármester a napokban viszont már nyíltan azt harsogta egy tüntetésen, hogy elég volt a roma erőszakból.

A ma reggeli TV2 mokkájában pedig a kamatos pénz egy újabb elszánt ellenfelét ismerhettük meg Taktaharkány polgármestere személyében. Aki az uzsora elleni küzdelemhez adott az ország vezetőinek újabb tippeket, miközben persze nem mulasztotta el reklámozni a kitűnő jégborukat is. De ő legalább nem cigányozott.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr61811356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arkhimédész 2008.12.08. 18:13:52

Proszektúra barátom, Te aztán ujjaiddal tapintod a vidéki élet ütőerét!

Azt mondd meg nekem, te proszektúra, hogy hogy a kib. életbe van az, hogy néhány hitvány öntelt városi seggfej újra és újra rádöbben, hogy ők szarták ki a vidéki Magyarországot????

Falusi celebek...

Már maga a cím is lekezelő és degradáló.
de a benne felsorolt közéleti személyiségek szándékos egy platformra állítása aljas képet tol a gyanútlan (kevésbé tájékozott) olvasó elé. Mégpedig azt, hogy ezek az emberek egytől egyig olcsó hírnévre hajtva próbálnak a hírekbe bekerülni. Épp csak ki nem mondod: falusi paraszt létükre, vagy azok segítségével.

Nagyon ügyes dolog Monok polgármesterét Mali Zoltánnal, a kiskunlacházi Répást a kutyaházba bújó szendvicsemberrel egysorba állítani. És kellőképpen aljas is persze.

Élnél az ő településükön. Kiskunlacházán, vagy Monokon, vagy a többin, akiket a kidolgozott arányok miatt nem említettél! Járnál haza Te, a feleséged, barátnőd, kislányod
éjszaka haza a vasútról, tanulna a Te gyereked csak 4 túlkoros antiszociális emberpalántával egy osztályba...
Élne jóanyád (büszke lehet a fiára - szerintem az is) Gadnán, ahol a szomszédban rabolták ki, erőszakolták meg, szúrták ki a szemét és vágták le a lábát a 88 éves Mariska néninek, s ígérnék meg neki, hogy te leszel a következő...

Persze ami Budapestről nem látszik, az nincs is. Veled nem történhet meg. Te soha nem fogsz Kiskunlacházán éjjel egyedül menni haza 5percre lévő házadig... (szándékosan mondok olyan példákat, amiről feltételezem, hogy mégis hallottál róluk, és kénytelen voltál elfogadni létezésüket)

De te inkább ne menj sehová, úgysem értenéd amit látsz. Maradj a boncasztalod mellett, és apránként úgyis behozzák eléd a magyar valóságot. Túrkálhatsz benne könyékig.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.12.08. 19:50:42

Talán jön ide néhány ember, akinek érdemes magyarázni.
Ők nézzék meg a következő videókat: kuruc.info/r/1/31769/

(igen kuruc, igen bayerzsóti! Zikkájl!)

Arkhimédész 2008.12.08. 22:02:31

Beleolvastam a többi posztodba és az arra adott kommentekbe is...

Hát mit mondjak? Tisztellek.

Úgy látom tényleg hiszel abban amiket írsz.
Érdekes, ha a témáddal a fővárosban maradsz,
akkor semmi komoly baj nincs az írásaiddal.
Ha nem is értek velük mindenben egyet,
de legalább a bicskát sem nyitod ki az olvasó zsebében.
Viszont ha vidékre kirándulsz, akkor az már számodra idegen és értelmezhetetlen világ.

Üdvözöllek.

konegafi 2008.12.08. 23:31:33

Proszektúra valami nagyon ütős drogon lehet rajta. :DD Ekkora baromságokat még Fodor és Gyurcsány együtt se bírnak alkotni.

vakablak 2008.12.09. 00:28:08

Egyáltalán nem baromság. Proszektúra egy egyszerű dologra világított rá, mégpedig arra a jelenségre, hogy hirtelen a média-érdeklődés középpontjába kerültek/kerülnek vidéki (kis)települések polgármesterei. Ilyen korábban valóban nem volt, a média-érdeklődés jobbára és jellegzetesen a fővárosi témák-emberek körül mozgott. Semmi hibát nem bírok benne felfedezni, és semmi extrém, befogadhatatlan közlendőt sem. Amiről ír, az eléggé tényszerű. Téved valahol? Csúsztat? Hazudik? Rajta uraim, mutassanak rá a hibákra.

Proszektúra egyébként vidéki.

zolcsy05 2008.12.09. 06:02:31

én örülök hogy a vidéki polgármesterek végre rávilágítanak milyen gondokkal küszködünk mi itt vidéken és igen a legnagyobb probléma cigókkal van éljen Kiskunlacháza polgármestere!!

Arkhimédész 2008.12.09. 08:33:23

Vakablak!

A médiaérdeklődés mindig arrafelé fordul, ahol érdekes, extrém, vagy nagy jelentőségű dolgok történnek. Korábban, amíg a vidék szépen csendben tette, tehette a dolgát, (művelte a földet, és hordta a városi piacra a zöldséget) az ugyan miért lett volna érdekes a média számára?

Azóta aljas és tudatos hazugsággal "legitimálódott" kormányunk közvetlen elődjével egyetemben a bűnöző néprétegek támogatásával tönkretette a vidéki társadalmi morált. Közösségbomlasztó tevékenységével, tömörítette a bűnöző életmódot folytató cigányokat a tisztességes roma emberekkel azzal, hogy előbbieknek szabad teret engedve kiprovokálta a nemzeti radikaizmus felerősödését. Azt viszont a mérsékelt jobboldallal összemosva, s ellenük harcosan fellépve próbál nagyformátumú államférfiként feltűnni, s hatalmát minden áron megtartani.

Visszatérve proszektúrához: Az általa említett polgármesterek hitelét nagyon profin és rafináltan próbálja lerontani, őket komolytalanná tenni, és lejáratni. Proszektúra egyes említett szereplők esetében tényeket említ, más esetekben nem, csak negatív felhangú feltételezésekbe bocsátkozik.

Monok polgármesteréről azt sugallja, hogy a segély kérdést csupán arra használja föl, hogy celebbé avanzsálhasson, s tette ezt oly ügyesen, hogy még pókokat sem kellett ennie...

Szepessy mellé teszi látszólag ellenpontként, de mégis párhuzamként a kutyaházba bújó "társát"

Mert aki itt fel van sorolva (az egyik lop, a másik szendvicsember, a harmadik rasszista szólamokat harsog, a negyedik vizet prédikál és bort iszik stb) azok a cím által (falusi celebek) egy sorba vannak állítva, egy burkot húz egységesen köréjük: a pitiánerség képét vetíti a halmaz minden tagjára egyszerre.

Nem mondtam, hogy baromság, amit proszektúra ír. Én "csupán" azt állítom, hogy szerzőnk vagy rafináltan rosszindulatú, vagy teljesen tompa és érzéketlen a külső információk objektív feldolgozásához.

A pontot az tette föl az i-re viszont ez tette fel:
"a Kiskulacházi polgármester a napokban viszont már nyíltan azt harsogta egy tüntetésen, hogy elég volt a roma erőszakból."

- harsogta és nyíltan cigányozott! Ennyi csupán, ami a kiskunlacházi történetből említésre érdemes! Gratulálok!

És fogalma nincs, nem érti szegény, miért szabadult rá a előző írása után a radikális "csőcselék". Ami persze csak még jobban megerősíti hitében.

Szóval kedves vakablak gyakran a lényeg a sorok között van elrejtve, mint a fönti cikkben is Ezt csak az nem tudja kiolvasni, aki nem akarja, vagy egyáltalán nem képes rá.

Üdvözlettel.

Meghívó 2008.12.09. 09:02:59

Kedves Blogíró!

Meghívunk szeretettel a www.erepublik.com címen található játékba, ahol
A játékban Románia már szinte a teljes országot elfoglalta! eMagyarországnak szüksége van a Hozzád és kommentelőidhez hasonló emberekre.
Politika, gazdaság, nemzetek, országok, hatalmi szövetségek egy a földről mintázott világban!
Lehetsz képviselő, kormányfő, cégvezető, újságíró.
Üdv és várunk! Katt a linkre!

www.erepublik.com/en/visit/acea269a1e3aad041dda2a4571a3c30a

vakablak 2008.12.09. 12:25:11

Arkhimédész! A jelenlegi társadalmi szituációról adott rövid összefoglalásod, mely a következő mondattal kezdődik: "azóta aljas és tudatos hazugsággal "legitimálódott" kormányunk közvetlen elődjével egyetemben a bűnöző néprétegek támogatásával tönkretette a vidéki társadalmi morált" azt mutatja, hogy az általad is említett objektivitásról egészen eltérő fogalmaink vannak. Én ezt elfogadom természetesnek. Szerinted Proszektúra elfogult (meg nyilván én is, aki, mint írtad, nem tudok a sorok között olvasni, mert nem akarok vagy mert nem vagyok képes rá - köszi), szerintem viszont a te nézeted köszönő viszonyban sincs a valósággal, szélsőségesen torz és elfogult. De ismétlem, ezek a nézetbeli különbségek természetesek, ez a világ rendje. Te meg én sosem fogjuk megérteni egymást, ezért különösebben érvelni sem célszerű, mivel a meggyőzésnek szikrányi esélye sincs egyik irányban sem.

A monoki és a kiskunlacházi polgármesterrel kapcsolatban a véleményem még sokkal lesújtóbb, mint Proszektúrának. Mindezt "just for the record" írom mindezt, s nem azért, mert vitatkozni szeretnék róla. A segélyezésről ill. a "monoki modell" néven elhíresült "munkáért segélyt" ötletről (ill. most már elfogadás előtt álló törvényjavaslatról) a saját blogomban fogok írni hamarosan. Még véletlenül se nézz be hozzám, Arkhimédész, a vita ugyanis közted és köztem céltalan, ezért ilyen nem is lesz.

Arkhimédész 2008.12.09. 13:53:18

Vakablak!

Nem tudom, hogy elfogultak vagytok-e.
Nem tudom hogy pusztán nem akartok meglátni jelenségeket, vagy csak nem vagytok képesek rá.

Olyan, mintha egy másik világban élnétek.
Nem is volna ezzel semmi baj, ha nem "odaátról" (tudod, ahol az igazság van) oktatnátok az itt élőket.

Avéleményedre kíváncsi leszek a monoki polgármesterrel kapcsolatban. Lehet nekem is lesz véleményem a véleményedről. Talán kommentként megírom majd én is.

De egy percig se hidd, hogy a Veled való vita kedvéért.
Az eddigi válaszaidat pedig köszönöm

Szia.

vakablak 2008.12.09. 14:27:27

Azt kéne megértened, hogy halálosan irritáló az arroganciád, amikor ilyeneket írsz:

"Nem tudom hogy pusztán nem akartok meglátni jelenségeket, vagy csak nem vagytok képesek rá. Olyan, mintha egy másik világban élnétek. Nem is volna ezzel semmi baj, ha nem "odaátról" (tudod, ahol az igazság van) oktatnátok az itt élőket."

Értsd már meg végre: pontosan ugyanilyen joggal én is írhatnám neked ugyanezt. Ez a dolog lényege, mások vagyunk, mások a tapasztalataink, mások a következtetéseink. Szó szerint értsd, vedd magadra, hogy a véleményem szóról szóra ugyanaz rólad, mint neked rólam. Csak én nem baszkurállak azzal, hogy te miért osztod az észt, meg hogy miért élsz te egy más világban, meg hogy mennyire vagy alkalmatlan a valóság meglátására. Elég, ha én ezt gondolom rólad, de nem írom le, mert nem akarok kötekedni.

Kérlek, hogy ne írj majd a blogomba megjegyzést, se udvariasat, se udvariatlant. Mint már szemlátomást mindketten látjuk és elismertük, vita köztünk nem lehet. A blogomon szívesen vitázok, de csak olyanokkal, akikkel van tétje a vitának. Ha olyan megjegyzésed van, ami összeegyeztethetetlen az énáltalam leírtakkal, vitára eleve és bevallottan alkalmatlan, akkor azt írd meg nyugodtan a saját blogodon vagy ahol csak jól esik, de ne pont nálam. Az ilyet ugyanis fájó szívvel bár, de kíméletlenül törlöm. A blogom egyetlen ember gondolatainak a közzétételére szolgál, az pedig én magam vagyok. Ez egy ilyen műfaj.

Arkhimédész 2008.12.09. 15:34:03

Vakablak,

ok. értékelem, hogy nem akarsz kötekedni. Személyesen legalábbis semmiképpen. Beleolvasgatva pár korábbi írásodba még inkább látom ezt. Ide tett első bejegyzésed nagyon mértéktartó és semleges volt. Elismerem. A saját nézeteidhez képest is de az én bejegyzésem indulatával összehasonlítva pedig különösen.
Azt is értem, hogy rendkívül nagy számú és minősíthetetlen hangnemű támadást vagytok kénytelenek elviselni írásaitok miatt. Ahogy elolvastamElemér barátod civil kurázsi blogbejegyzésére kapott kommentjeit, hát megsajnáltam szegényt. Nyilván Te is megkapod ugyanezeket, ami edzetté tesz, és megerősít hitedben: Hogy odaát a mérsékelt jobboldal és a szélsőjobb között csupán a molotov koktél elismertségében van különbség...

Hát nem egészen.

Te azonban nem szeretsz kötekedni. Személyesen semmiképpen sem. Blogírás nyilvános műfaj, cikkek azért születnek, hogy mások is elolvassák, sőt hozzá is szólhassanak. A veled ellentetétes véleményű kulturáltan kifejtett és semmilyen fenyegetést nem tartalmazó nézetek kimoderálása mi célt szolgál vajon? A látókör tágítását, vagy az objektivitást netán? Vagy ahogy írod téged és senki mást.
Ahhoz mi szükség van a többi emberre? Csinálhatnál egy zártkörű blogot is, ahol a barátaiddal bátorítjátok és dicsérgetitek egymást, az lenne az igazi. És biztos nem kötnél bele senkibe írásaiddal általánosságban sem. Sem falusi celebekbe, sem más emberfiába.

ui: A Pavlikos cikked viszont kifejezetten érdekes volt. Jópofa volt az a hozzászóló, aki megkérdezte, hogy és ezzel mit akartál mondani... Mintha a valaki(k) ellen történő állásfoglalás nélkül egy egy érdekes írás már nem is lenne értelmezhető...

Szia
süti beállítások módosítása