Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Törvény az uzsoráról

2008.12.14. 17:34 | Proszektura | 4 komment

Címkék: cigány pista országgyűlés merdzsó törvénymódosítás uzsora cigánytelep

Holnap, ha minden igaz, törvényt fogadnak majd el az uzsora büntethetőségéről. Szigorú, kemény törvényt. Akit emiatt elkapnak majd, akár öt évre is rács mögé dughatják.

Igen, ez a megoldás. Törvényt kell alkotni. Ha valami nem jól működik, azonnal hozni kell egy új jogszabályt. S ha esetleg létezik már törvény? Akkor, meg tessék módosítani és szigorítani. Törvényt is törvénnyel. Hagymát is hagymával.

A rendőrség jó húsz éve tudja, hogy a cigányság 80 %-a uzsorásoktól szenved és jó húsz éve nem tett ellene szinte semmit, arra hivatkozva, hogy az a fránya jogszabályok kötötték őket gúzsba. Eddig sajnos nem tudtak mit csinálni, mert nem volt rá paragrafus.

Természetesen ez az állítás egy kamuduma.  A valóság ehelyett az, hogy kényelmesebb volt leszarni a cigánytelepek kiuzsorázott nyomorultjait. Kényelmesebb volt nem újat húzni a kamatos pénzekből élő, verőlegényekkel körülvett helyi kiskirályokkal. Kényelmesebb volt úton-útfélen, okkal, ok nélkül belekötni a szegény cigányokba, őket igazoltatni, őket molesztálni, náluk lopott fát, guberált vashulladékot keresni. Miközben szépen kialakult, megizmosodott egy, a legszegényebbeken élősködő merdzsós maffia. Ahogy régebben nem találták meg az olajszőkítésből milliárdossá váló olajbárókat, úgy erre sem figyeltek fel nagyon hosszú ideig az erre hívatott szerveink Holott a hitelezőket sok esetben el lehetett volna kapni önbíráskodásért, zsarolásért, sőt akár jogosulatlan pénzintézeti tevékenységért is.

Az amerikai hatóságoknak a húszas-harmincas években volt annyi eszük, és merszük, hogy Al Caponére, a hírhedt maffiavezérre ugyan soha egyetlen gyilkosságot sem tudtak rábizonyítani, de adócsalás miatt 11 évre börtönbe záratták.

Egyik tarnaleleszi ismerősöm mesélte, hogy segélyezési napokon a szomszédja portáján néhány óra leforgása alatt 127 személy tette tiszteletét. S ez nem csak ebben a faluban van így, hanem szinte mindegyikben. Miként lehet, hogy ez korábban nem tűnt fel a hatóságoknak?

Egyébként pedig tudomásul kellene venni, hogy az uzsorát nem lehet törvénnyel megszüntetni. Ezután is lesznek hitelképtelenek, akik számára nagy szorultságukban még a kamatos pénz is jótéteménynek számít. Ha valakinek nincs pénze élelemre, vérmérséklete szerint éhezik, lop, vagy kölcsönkér. S, ha egy uzsorást valahol mégis becsuknak majd, jön helyette másik kettő. Mert igenis igény van rá. Legfeljebb ezek után a kölcsönadók jobban vigyáznak a látszatra. Hivatalos papírt írnak a tartozásról, amelyikben baráti kölcsönről lesz szó, s a tőke összege eleve a kamattal megemelt lesz. Egyébként pedig most is előfordul, hogy aki nem tud fizetni, az ledolgozza. Rabszolgák ezrei robotolnak ma is így hazánkban. Akik csak papíron kapnak munkabért. Vagy még úgy sem.

A törvény elfogadása után természetesen lesz néhány kirakat-ügy, ahol a Kékfény és a bulvársajtó jóvoltából megismerkedhetünk majd néhány rettentően szívtelen, rettentően gonosz, több kiló arannyal felcicomázott uzsorással. Mutatják majd a suksükölő, bazmegoló figurákat, és a csicsás, gipszstukkós, oroszlánszobros, pirosra mázolt villáikat is, hadd szörnyülködjön, gyűlölködjön és háborogjon még jobban a magyar. Őrnagyok, ezredesek fognak diadalmasan és fontoskodva nyilatkozni arról, hogy miként térképezték fel a tettes környezetét, s lesznek majd rajtapások is rejtett kamerákkal, amint a szegény adós éppen átadja a pénzt a kegyetlen kölcsönadónak.

A közelmúltbeli hírek szerint a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő kiskunhalasi Cigány Pista hivatalosan mindössze havi 80 ezer forintból élt, a gyanú szerint mégis tetemes, sok százmilliós vagyont halmozott fel az elmúlt évek során.

Ami nem teljesen érthető, a kiskunhalasi rendőrség (is) hol volt az elmúlt évek során? Eddig nem volt érdekes mit csinál ez a Pista? Csak mostanában lett az? Talán most épp azért kell ilyesfajta ügyeket produkálni, hogy a szavazógombjaikat egyébként össze-vissza nyomkodó honatyák is felfogják, mily nagy a baj?

Reszkess, te sötétben bujkáló uzsorás! Jön a törvénymódosítás. S a haza fényre derül.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr6822656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Konegafi (törölt) 2008.12.14. 18:16:13

18 év telt el a "demokráciából". Ebből 18 évet az SZDSZ (majd az elmúlt években az eleszdéeszesedett MSZP, MDF) határozott meg. Mi is akkor a kérdés? Még Kádár is jobban védte a magyart, mint a neoliberálisok. Kádár alatt a cigánybűnözés ténye is kimondható volt, ma, az MSZPSZDSZMDF uralom idején már ez sem. Pedig Kádár idején nem érte el a napi terror szintjét a cigánybűnözés!

Igaz, Kádár felköttetné a burzsuj Gyurcsányt és néhány ezer társát. S milyen igaza is lenne ...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.12.14. 19:25:20

Na végre egy értelmes cikk. Egyetértek.
A megoldási javaslattal még tartozol (kamatostul!).

Tehát a rendőrség fél, ezután is félni fog. A helyi magyarok félnek, ha nem akkor fasiszták és fajgyűlölők. Az még rosszabb akkor inkább féljenek. A cigányoknál meg a tekintélytisztelet nagyon erős. Ne húznak ujjat az erősebbel, úgyhogy nem fogják meglincselni az uzsorásokat.

Mi a megoldás? (Szerintem a logikus az lenne, ha egyszer a magyarok mutatnának erőt, mint most az uzsorások, és akkor a cigányok minket tisztelnének. Aztán már erőt fitogtatni sem kell. De ez túl logikus, tehát náci elgondolás...) Hogy lehet eukonmorm rendezni az ügyet?

Konegafi (törölt) 2008.12.14. 21:40:19

Létre kell hozni a Roma kulturális Rezervátumot Szabolcsban, Borsodban, itt kiélhetik sajátos premodern kultúrájuk egymás között (a magyar kisebbséget ki kell menteni). Saját adóikból csináljanak szép lassan saját államot, mondjuk 15 év alatt, ehhez adjon Szlovákia (már ahogy az Szlovákia ... - Felvidék) és Ukrajna is területet (már ahogy az Ukrajna - valójában Kárpátalja).

Szlovákok is ennyi idő alatt csináltak önálló államot magából, megy akkor nekik is majd. Ha pedig képesek szigorúan az EU normák szerint már élni, kérhetik a csatlakozásukat. Ha nem, akkor kivárja Európa, hogy barbár hordából civilizált lényekké váljanak.

szubotaj 2008.12.15. 19:25:11

Jaj szegénykék. Az uzsora rabságában sínylődnek.

Nekem miért nincs tartozásom egyetlen uzsorás felé sem?

Azért, mert én tudom, hogy a kölcsön üzlet, tehát aki ezzel üzletszerűen foglalkozik, olyantól nem kérek. Ha megszorulok, bizony ez velem is megesik, akkor a testvéremtől, a kedvesemtől, a barátaimtól kérek. nem nem, nem mentség a szegénység a hülyeségre. Miért pont velük esik meg? Mert önálló életvitelre alkalmatlanok.

Jaj konegafi, en nem adnék nekik egy talpalatnyi földet sem. Menjenek le Szerbiába és keressék ott a jogaikat. Majd a szerbek a tenyerükön fogják őket hordozni. Ahogy a bosnyákokat.

Jog- igenigenigen
Kötelesség- miaz?
süti beállítások módosítása