Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Gaskó, a gonosz

2008.12.21. 16:37 | Proszektura | 12 komment

Címkék: orbán karácsony miniszterelnök nyakó gábor horn gusztáv gaskó proletár sztrájk. megyesi

Tegyük a kezünket a szívünkre (mint Gyurcsány miniszterelnök úr szokta a himnusz alatt), ki gondolta volna, hogy ez történik majd Karácsony tájékán.

 A kurva vasutasok már megint sztrájkolnak!

Manapság, ha valahol rossz egy gyerek, azzal ijesztgetik, vigyázz, mert jön a zsákjával és elvisz a Gaskó!

Gaskó, a gonosz.  Sőt, Gaskó az elsőszámú közellenség. Aki most a Karácsonyunkat is teljesen tönkre akarja tenni. Aki egyébként – írja róla a baloldali sajtó - dúsgazdag, még liftje is van, s milliós a fizetése, és sokmilliós autóval furikázik. És mégis sztrájkol a piszok. Ahelyett, hogy elmenne ő is, mint a miniszterelnök úr, meg más rendes emberek mondjuk vagy két hétre Ausztriába egy házat bérelni, és a családjával síelgetni. 

De még, ha csak ő sztrájkolna! De másokat is sztrájkra buzdít. Zsarolja a szegény MÁV-ot. Horn Gábor egyébként már ez év februárjában, az akkori sztrájkkezdet kapcsán hazugnak nevezte Gaskót. Ugyanekkor Hornt megkérdezték arról is, hogy igaz-e, miszerint Kóka elnökké választása nem volt teljesen rendben. " Ezt egy igazi elképesztő nagy marhaságnak és hazugságnak tartom. Nem kívánunk ezzel foglalkozni" – mondta akkor a liberálisok politikusa.

Egy felmérés szerint mindössze a lakosság egyötöde szimpatizál a munkamegtagadó vasutasokkal.

A magát baloldalinak valló Megyesi publicista most éppen azon sopánkodik az ÉS-ben, hogy a karácsonyfa alatt Gaskó miatt lesz kevesebb az ajándék. A magát baloldalinak nevező Megyesi Gusztáv szerint egyébként a baloldaliság legfőbb ismérve, hogy az illető egyén nem tiltakozik, ha annak nevezik. Sőt még akkor sem, amikor kommunistának, vagy bolseviknak.

Szóval kellett már ez a Gaskó nagyon. Ezekben az ínséges időkben.

Hiszen hol van már az a szép világ, amikor álarcos kopasz fradisták tévészékházat foglaltak, kukákat gyújtogattak, rendőröket kövekkel, Molotov-koktéllal dobáltak. Amikor Satu Ferdinánd, Gonda úr és más forradalmárok pisálták le nap mint nap a Kossuth téri fákat. S amikor az éjjel-nappal Miskolc és Budapest között ingázó Nyakó István érces hangon szólongatta föl nap, mint nap Orbánt és társait az elhatárolódásra. Akik viszont ilyenkor már dafke sem akartak elhatárolódni.

Kellett már nagyon ez a Gaskó Pista, ez a Fidesz-bérenc defetista diverzáns szabotőr, hiszen a Zuschlag perben is egyre-másra derültek ki a kellemetlenebbnél kellemetlenebb dolgok az MSZP háztájáról, a vezetőik erkölcsi állapotáról. A napokban meg Pesten állapították meg az SZDSZ bizonyos köztisztviselőiről, hogy nem éppen úgy kezelték a rájuk bízott vagyont, ahogy illene. Baj van a négyes metróval, baj van Pécs Európa fővárosi elképzeléseivel, hogy csak nagyhírtelenjében néhány problémát említsek

De hát mostanában még a miniszter urak házát, sőt még Szilvásy miniszter úr hétvégi sufniját sem akarja felgyújtani vagy felrobbantani senki, de még egy szar házi készítésű kézigránátot sem helyeztek el egyetlen pártiroda előtt sem. Jó, a napokban megint volt valahol valami fehér porozás, de hát az még sem az igazi. A mérgezett sertéshús meg azért még sem olyan ütős hír és azt sajnos nem lehet Gaskónak a nyakába varrni..

A valamikori – felszabadulás előtti – baloldaliak gyakorta sztrájkokat szerveztek a tőkések ellen. A sztrájkjog fegyver volt a proletáriátus kezében a tőkésekkel szemben. De aztán jött az a bizonyos felszabadulás (oroszul okkupácija) és a sztrájk létjogosultsága megszűnt, mert a proletáriátus - illetőleg annak élcsapata - jutott hatalomra, s rá kellett döbbenniük, hogy önmaguk ellen már mégsem sztrájkolhatnak.

A sztrájkok mostanában megint nem tetszenek a magát baloldalinak nevezőknek, vagyis az ismét hatalomra került proletáriátusnak, illetőleg élcsapatának. Hiszen ők már nem csupán a láncaikat veszíthetik. Hanem inkább az aranyláncaikat.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr46835233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2008.12.21. 18:03:22

Emlékszem anno, amikor a Viktor volt hatalmon, és akkor is a vasutasok vittek változatosságot a szürke mindennapokba, hogy a képernyőn (bárhová kaocsoltam) Lendvai(Sopánka) Ildikó verte a tam- tamot. Hiányolva a kormányzat empátiáját a jussukat követelő vasutasok iránt.

Most hol van Sopánka harcos fellépése a kormánnyal szemben? Gondolom csípi a szemük, hogy akadt olyan szakszervezeti vezető, aki 700000 Ft fizetéssel nem lehetett megvenni. A többi jaszkariskodott egy kicsit, aztán szépen nyalt egyet a csontkeretesen. A többi ágazatban is szépen elváltak egymástól a komcsik kreatúrái az igaziaktól.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.12.21. 18:32:17

Egyetértek. Az a baj, hogy az éppen hatalmon lévő mindig amnéziás.-

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.12.21. 18:39:40

Tetszik ez a poszt, gratulálok.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.12.21. 18:47:52

Köszönöm sasika61 - Más a szemléletünk sok mindenben, de szerintem mindketten egyformák vagyunk abban, hogy van önálló véleményünk. S nem tartozunk egyik táborhoz sem.

jama999 2008.12.21. 19:09:39

Régebben szeretettem ezt a blogot, de ha nem haragszol meg egyre nagyobb faszságokat írsz mostanába, például ez is nagyon szánalmas lett. Igazságos, hogy a MÁV Cargoból kapjanak, pénzt? Ennyi erővel én is kaphatnék belőle. Ezek a sztrájkolók irreális követeléseket támasztanak, még azt a pár szerensétlent embert is eliesztik aki még véletlenül mer vonattal járni.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.12.21. 19:33:12

Kedves jama999 Az a baj, hogy nem értetted meg az igazi mondanivalómat. Én nem Gaskót védem, hanem azt a szánalmas közeget bírálom, amiben élünk.

hajnilla71 2008.12.21. 19:50:50

holnap át fognak utalni a CARGO-soknak 808 ezer Ft-ot,ez nem duma ez a valóság.annak is aki 40 éve és annak is aki 1 éve vasutas vagyis már Cargo-s.nekik a 55 béremelés meg van és a 350 ezer bérenkívüli juttatás, a Startosok nem kaptak az idén 2 % béremelést, tulképpen nincs még 12 havi bér sem ott abban a szférában.tudnék még sorolni...

Hattory Hanzo 2008.12.21. 20:40:29

Kedves Proszektúra!

Az nem jutott eszedbe, hogy azért nem derül ki, mi is tulajdonképpen a mondanivalód, mert összehordtál hetet-havat? Lehet, hogy szerinted van értelme a postodnak, ahogy Gaskó szerint is van értelme a sztrájknak, de hát azzal is csak az emberek 1/5 része szimpatizál....

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.12.21. 20:55:15

Jama999, Hattory Hanzo:
szerintem van értelme a posztnak, egyáltalán nem Gaskót védi, én legalábbis értem, miről beszél.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2008.12.21. 21:29:55

Jaja.
Beszélj Proszektúra a Gyurcsány rendelte a balhét és a Fidesz lépre menve színt vallott, hogy örül, vagy a Fidesz rendelte a balhét és a komcsik lelepleződtek,hogy nem komcsik.

Molaris.
Én úgy emlékszem, a Fidesz éra alatt, még mutatóban sem láttam ellenzéket. A választási hajrában stopperórával mérve a másodperceket - engedték üket a képernyőre.

molaris 2008.12.21. 21:46:12

"simonmondja"- Te, hogy kerülted el a lélegeztetőgép mérgezést? Csak úgy emlékeztetőnek. Még a csapból is Sipánka meg Gáljé folyt. A Fidesz sajnos a médiát nem tudta, és nem tudja, használni.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2008.12.22. 07:29:05

Hú, Molaris, ha jobban belegondolok, csak hiradót néztem akkoriban, mert a többi műsor tele volt varázsgömbbel meg kézrátéttel gyógyító hókuszpókusszal.
A hiradó meg úgy nézett ki, hogy Orbán kolbászt tölt, Orbánnak gyereke születik, Orbán kihelyezett kormányülést tart Mucsán, Orbán áll a gáton gumicsizmában, meccset játszik, edzése van, díjakat vesz át, országot értékel, olimpiát látogat, leállítja a beruházásokat,harcol a zsebszerződések ellen, pápához járul kézcsókra...etc,etc.
Minden hiradó három-négy kis szines Orbán-hírt adott.
A maszopról meg az volt a hír, hogy nincs első embere, de keresi. Bemutattak vagy három-négy jelöltet.
süti beállítások módosítása