Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Lángocska szívem melegéből

2008.12.25. 14:47 | Proszektura | 1 komment

Címkék: sms karácsony roma újév angyalok happy humoros csasztuska huncut

Így karácsony tájt az érzelgős, szirupos álszeretet szemetes folyama ott hömpölyög mindenütt, és mindent elönt. Ilyenkor minden happy, még a szöveges mobiltelefon-üzenetek is. Nekem is kijutott belőlük.

Egy részük ezúttal is a hagyományos képeslap-pótló sms, amelyik nem akar semmi mást csak egyszerűen boldog karácsonyi ünnepeket kívánni. Legföljebb még megtoldják néhány olyan jelzővel mint: „Szeretetben gazdag”, „nagyon boldog”

Akadnak aztán olyanok is, akik szeretnék a jókívánságaikat egy kicsit eredetibbé, s egyúttal emelkedettebbé tenni, és ezért az egészet jobban megcifrázzák:

„Sok-sok szeretettel kívánunk boldog Karácsonyt, testet, lelket pihentető békés ünnepeket, sikeres, örömöket hozó új esztendőt az egész családnak!”

„Karácsony alkalmából kívánok nagyon meghitt és szeretetteljes, békés és Isten áldásával boldog ünnepeket az egész családnak.”

Az emberek egy részéből viszont ilyenkor ünnepek táján törnek elő a rejtett poétikus hajlamok. Bár azt hiszem ezeket a kínrímeket valahol valakik kitalálják, s aztán ezek, mint valami modern népköltészeti termékek vándorolnak az éterben ide-oda. (Olyan halvány gyanúm is támadt ez ügyben, hogy talán maguk a telefontársaságok sütik ki őket - ezzel is fokozandó az esemesezési kedvet, vagyis a forgalmat.)

A rigmusok között akad kifejezetten érzelmes lírai húrokat pengető.

„Küldök egy lángocskát szívem melegéből, elviszi egy angyal, ki eljön az égből. A füledbe súgja, mit szívből kívánok, de leírom én is: Boldog Karácsonyt!”

Kaptam humorosnak szánt csasztuskát is.

„Távolság már nincsen, új idők járnak, huncut angyalok sms-ben szállnak. Szeretetet visznek, sok szép üzenetet. Békés, Boldog Karácsonyt így kívánok nektek!”

Sőt olyan versikével is megleptek, amelyik nem csupán humoros akar lenni, de kissé pajzán is.

„Főjön a halászlé, süljön a pulyka (meg miegymás). Azt kívánjuk néktek, szeressétek egymást.(meg mást!)”

Nem tagadom, az én kedvencem mégis azt volt, amelyiket egy roma önkormányzati tisztségviselő küldött.

„Kívánd, hogy amit ma éjjel gondoltál, igaz legyen holnap, s holnap után. Kívánj igazi ünnepet, kívánj igazabb életet. Én békés Karácsonyt kívánok nektek.”

Majdnem elfelejtettem, természetesen a telefonszolgáltatóm is megtisztelt egy jókívánsággal.

„Tisztelt ügyfelünk, köszönjük megtisztelő bizalmát, a jövőben is megbízható partnerként ezúton kívánunk békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet.”

Ők nem foglalták gondolataikat versikébe, és nem viccelődtek, hanem „ezúton kívántak.”

Amikor viszont véletlenül egy ízben elfelejtettem befizetni a havi számla összegét, akkor egyáltalán nem vicceltek. Békés, boldog ünnepek helyett pedig azt kívánták, hogy rendezzem a számlát. Még azt követően is kaptam tőlük fizetésre felszólító fenyegető üzenetet, miután már a hatalmas összegű – kereken tízezer forintos - tartozásomat rendeztem.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr81841254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pólópokol - David · http://polopokol.hu 2008.12.31. 16:52:53

Amúgy karácsonykor 50.000.000, azaz ötvenmillió sms-t küldtünk széjjel kishazánkban.

A jókívánság is olyan, mint a búcsúcédula.

Jó üzlet.
süti beállítások módosítása