Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Adományoznak, mentenek, vagy lövöldöznek?

2009.01.02. 14:30 | Proszektura | 170 komment

Címkék: magyar kurucinfo wass albert gárda lőgyakorlat

A Kurucinfo Ez már igen: éleslövészeten a Magyar Gárda (videóval) címmel ma közölt tudósítást arról, hogy „megtartotta első éleslövészetét a Gárda Wass Albert zászlóalja december 21-én, bebizonyítva, hogy méltó a nagy erdélyi írónk nevének viselésére, hiszen a gróf nemcsak tollával küzdött a magyar ébredésért és feltámadásért, hanem fegyverrel is, amikor úgy kívánta a haza érdeke. … tudni kell: a hazát csak fegyverrel lehet megvédeni, ha arra kerül a sor.”

A honlapon megtekinthető a lövészetről készített hangulatos videó is, amelyhez Müller Mihály Hannibal, a Wass Albert zászlóalj sajtó és informatikai tisztje mellékelt levelet a Kurucinfonak.

Idézet a levélből: „Nem hagyhatjuk, s egy igaz magyar ember sem hagyhatja, hogy, mint eddig évszázadokon keresztül, folyamatosan idegen hatalmak érdekeit kiszolgáló politikusaink, szövetkezve a cselédmédiával és a suttogó híresztelésekkel, álhírekkel, terelésekkel, a korrupt nemzetellenes kézivezérelt szakszolgálatokkal napról napra egyre mélyebben sárba tiporhassák fejünket, így megfojtva a nemzetet!

ÉBREDJ, MAGYAR!

Szebb Jövőt!”

A videón valahol valami lőtérféleségen egy dagadt kopasz gárdista és terepszínű társai korszerű távcsöves puskákkal céltáblákra, egyéb tárgyakra lövöldöznek, miközben a közelben vígan rotyog a készülő gulyás. Aztán a képernyőn feltűnik a szétluggatott lőlap, amin átúszik egy vers.

„Lehet, hogy elveszünk

a hosszú harc  alatt,

De vérünk lebontja a sátáni falat!

Lehet, hogy mind

egy szálig elveszünk.

De a sötét erőknek nem kegyelmezünk!

Nem adunk, s nem

kérünk kegyelmet!” …stb.

Megnéztem a Magyar Gárda hivatalos honlapját is, de ők nem számoltak be ilyen lelkendezve erről az eseményről. Sőt egyáltalán nem tudósítottak róla. A Gárda honlapján a „legfrissebb” címszó alatt csupa adakozásokkal kapcsolatos hírek találhatóak, a Wass Albert zászlóaljjal összefüggésben pedig egy szintén videóval spékelt tudósítás számol be a Gárda szamaritánus tevékenységéről, ahol is az látható, hogy SECURITY feliratú gyakorló ruhás urak bőszen ajándékoznak

Érdekes viszont, hogy a Wass Albert zászlóalj a Gárda honlapján található korábbi hírek szerint december 21-én valóban terepen ténykedett, de „Müller Mihály Hannibal Gárdista, Sajtó és Informatikai Tiszt Katasztrófavédelmi felelős” stb. szerint nem lőgyakorlaton vett részt, hanem megtartotta első Katasztrófavédelmi gyakorlatát.

Müller Mihály Hannibal szerint: „A Gyakorlat során, azt szimuláltuk, hogy kitelepülés során egy bajbajutott embert találunk az erdőben lezuhanva. A Helyszínen talált dolgokból kellett hordágyat készíteni, sérüléseit ellátni, shocktalanítani, GPS Navigáció segítségével helyzetünket meghatározni, és egy olyan helyre juttatni, ahol a mentők átvehetik. A gyakorlat sikeresen lezárult, és egy oktató film is készül belőle.+

A tudósításhoz csatolt fényképeken megtekinthetjük a lezuhant (?) embert és az ő ellátóit. Hasonló fizimiskájú egyének, mint akik a lövészeti videón is láthatók.

Kicsit azért zavaros számomra, hogy milyen célból kell a gárdistáknak az erdőbe kitelepülniük, s az is érdekes kérdés, hogy honnan és miért zuhant le ott valaki. Egy repülőgép utasa? Egy fán leskelődő fa tolvaj, vagy orvvadász?

Ezenkívül már csak még egy apró kérdés maradt számomra tisztázatlan. A Wass Albert zászlóalj egy napon belül két eseményen is resztvett, vagy a hivatalosan a hazai hatóságoknak katasztrófavédelmi gyakorlatként bejelentett akció valójában lőgyakorlat volt? 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr50853274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

glabla 2009.01.02. 16:58:30

sanyisanyi: ők ott nem kisebbség hülyegyerek.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.02. 17:03:23

calam: kérlek válaszolj nekem, mit takar az a nem vagyunk toleránsak, ha nincs gyűlöletbeszéd?

ghavin 2009.01.02. 17:03:59

calam: biztosan igazad van. :) Hiszen csak alacsony értelmi képességű emberek nem látják a Gárda jelentette terrort, vérengzést és cigány/zsidó/plusz valami grátisz etnikum lemészárolóját.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.02. 17:11:14

@Ghavin: idefigyelj apa. A gárdától nincs oka senkinek sem félnie, hiszen senki nem csinált semmit. A gárda azonabn megfélemlíti az embereket. Nincs érdemes és érdemtelen ember, ember van. Tudnál úgy élni, hogy szervezetten valakik ellened vonulnak fel? Vannak olyan gyerekek akik megérdemlik, hogy csak születési alapon félniük kelljen?
@Suum Cuique: társadalmi nyomás? Persze ez most nem működik, sajnos.

Konegafi (törölt) 2009.01.02. 17:15:17

Proszikám, hörögj még kettőt Gárda ügyben, aztán ne visíts majd nagyon, mikor a jobbik már nem csak az szdsz-t nyomja le %-ban, hanem a maszopot is. Akkor meg végképp ne visits, mikor Vona G. leteszi a belügyminisztériumi esküt.
Megdolgoztatok érte, mind, az összes libbant. :D :D

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.02. 17:16:39

@calam:
Konkrétabban? Hogyan? magyarázd már el nekem:)

Ugye nem azt érted, mint ami Németországban van, hogy maszkos feketeruhás anarchista huligánok rugdossák agyon, aki tiltakozik pl. a kölni mecset építése ellen?

PXXP 2009.01.02. 17:19:53

@Suum Cuique: Nem, nyilván nem csak két szint van, ezt nem is állítottam. Azzal a kijelentéseddel vitatkozom, mely szerint a LEGTÖBB jobboldali ember agresszív, nagypofájú stb.. Ebből az egy , általad adott, szemszögből nézve igyekeztem elmondani, hogy a nagy többség nem ilyen. Az hogy mi langyos, viszonyítás kérdése. A magukat "igazi jobboldalinak" nevező kisebbséghez képest, a TÖBBSÉG langyos, ha úgy tetszik. Egy biztos, én valszeg jobban ismerem a jobboldalt, mint te és szeretném tudni, hogy a te erősen általánosító véleményed honnan ered? Ne mondd, hogy a tv-ből stb, mert kinevetlek.Nézz meg egy politikai palettát (ált. iskolai törikönyvben is találsz)a nácizmust, fasizmust stb.nem kéne összemosni a tradicionális jobboldalisággal. Mint ahogy a kommunizmust sem a szocializmussal, vagy minden szocialista kommunista?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.02. 17:20:45

@Suum Cuique: érdekes, hogy téged is csak a baloldai erőszak réme ijesztget, de én erőszakellenes vagyok.
Apa, úgy, hogy nem az olyan kommentelők vannak többségben, mint te, hanem mint én és ciki cigánybűnözésről, zsidóterrorról beszélni. kb. így. Meg a napilapokban nem jelenik meg olyan publi, ahol a szerző azt írja, hogy bármi igazolja az antiszemitizmus létét. Ha erre igazi felgördülés lenne mindenkiben, na az lenne a társadalmi nyomás.
De közelebbi példa. Csehországban, Prágában a nácikat több százezres békés tömeg várta a zsidónegyednél, az érsek és a főpolgármester társaságában.

Gecc 2009.01.02. 17:24:20

A gárda már a spejzban van...

ghavin 2009.01.02. 17:24:50

@calam: Az unokahúgom a bohócoktól fél. Nem tudom, hogy születési alapon, de tudom, hogyha egy pszichopata bohóc megtámadná, és én fellépnék ellene, megvédeném, nem ítélnének el bohócok elleni rasszista magatartásért és a bohóc is rács mögé kerülne, miután a rendőrség letartoztatta. Na de ha gyakoriakká válnának a bohóc-támadások az országban, akkor szükségszerű lenne egy bohóc ellenes civil-kommandó létrejötte, amennyiben a rendőrség nem lép bohóc-ügyben semmit. Egy szó, mint száz az ártatlan bohóc-kollégák, csak bűnöző életmódú társaiknak, illetve az impotens rendőrségnek köszönhetik, amiért félniük kell a bohóc-kommandótól.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.02. 17:25:51

@Ghavin: jól van Ghavin, látom magasan kvalifikált, ámde sikertelen ember vagy

PXXP 2009.01.02. 17:26:21

@Suum Cuique: Ja, és azt sem akarom megmondani, hogy ki a jó jobboldali és ki nem. Pusztán az általánosítással nem értek egyet.Olvasd el még egyszer.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.02. 17:26:24

@calam:
Nem kimondottan az erőszakról beszélek, az is egy mód. Csak egy példa volt, mert szeretném, ha konkrétan megválaszolnád nekem, hogy hogyan képzeled el "a szélsőségesek" elleni keresztes háborút, úgy, hogy a liberalizmus "szent" eszméin és a szabadságjogokon ne essen csorba.

"Csehországban, Prágában a nácikat több százezres békés tömeg várta a zsidónegyednél"

Aha, én olyan videót láttam, ahol punkok rugdossák a földön fekvő szkinhedeket, amire a hazai békés baloldal elégedetten bólogatott, hogy ez milyen kúl.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.02. 17:27:14

@Suum Cuique: akkor szelektíven olvasod a sztorikat. Lehet, hogy ez a gond.

ghavin 2009.01.02. 17:28:15

@calam: És ezt miből szűrted le, ha szabad tudnom? =)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.02. 17:29:57

@Ghavin: gondoltam kipróbálom milyen is lehet információk és tudás nélkül véleményt alkotni, fura is volt, mert engem ez nagyon zavart

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.02. 17:31:59

@calam: Pedig amit írtam, megtörtént...

Mellesleg attól, hogy a nemzetiszocializmust nem fogadjuk el (én sem fogadom el, de egészen más okok miatt, révén, hogy tradicionális konzervatív vagyok), még ne úgy közelítsük meg őket, hogy amit mondanak az nettó baromság, cigánybűnözés nem is létezik, és igazából az lenne a legszebb ha fél afrikát befogadnánk.
Valós társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet (ezt Tóta W. is elismerte), és adnak rá egy helytelen választ.
A mi dolgunk lenne egy helyes választ adni rá, ami bizonyosan nem az, hogy tömjük tele őket segéllyel és ne beszéljünk olaszliszkáról...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.02. 17:34:31

@Suum Cuique: igen én is láttam, ami történt, de előtte meg az esett meg, amit én írtam, láthatólag erről nem tudsz, vagy nem akarsz tudomást venni, én a békés felvonulást neveztem szükséges erőnek.
Cigánybűnözésről beszélni nettó baromság. Tóta w nem érdekel, mert butaságokat ír a témában. Társadalmi probléma van, ezt eddig is mindenki tudta. Azonban ez szociális, szegénységi és nem másnak a kérdése.

ghavin 2009.01.02. 17:35:16

@calam: Akkor rendkívül mazochista ember lehetsz, hiszen most is hasonlóképpen alkottál véleményt, fogalmad sincs, hogy milyen ismeretek és tudás birtokában kommentelek. Éppen úgy általánosítasz, ahogy a náczikok és a fasisztoid vadállatok :)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.02. 17:36:12

@Ghavin: ó, nem általánosítok, ez különbség. Én csak veled vitatkozom, nem úgy általában. Nem másodszorra nem tettem, kár is ezzel próbálkoznod.

ghavin 2009.01.02. 17:38:03

@calam: Ó nem drága barátom, amit mi most csinálunk az nem vitatkozás, hanem szánalmas és együgyű személyeskedés, de oda se neki, végül is te kezdted (én meg folytatom, de ez már mellékes) :)

F_Jikov 2009.01.02. 17:40:09

Szar a post. Ki nem szarja le ha célbalőbek. Ha tetszik nekik meg van idejük rá, csináljék.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.02. 17:41:19

@calam:
Cigánybűnözésről írni nem baromság. Csak te és a barátaid nem vagytok képesek felfogni, hogy ez nem a cigányságot mint népcsoportot egészében sujtó bélyeg, hanem konkrétan a cigányok körében (sajnos magasabb arányban jelenlévő) kriminalitást vizsgálja.

És ez kurvára nem szegénységi probléma, mert ennyi erővel minden szegénynek bűnöznie kéne. Nem tudok, hogy Romániában beszélnének csángóbűnözéstől, holott ők is elég nagy szegénységben élnek, mégsem a nemzetgazdaságot megkárosító és a társadalmi együttélést romboló módon.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.02. 17:43:14

@Suum Cuique: igen, ez ennél jóval bonyolultabb kérdés. Nagyon sok dolgot kellene itt összegyűjteni, amit majd egyszer a Sárdobálón meg is fogok tenni, de most itt nem, mert nincs rá időm. Bocsánat. A lényeg, hogy cigánybűnözés nem létezik.
Már csak azért is, mert te akarod eldönteni, hogy ki a cigány.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.02. 17:46:25

@calam:
"A lényeg, hogy cigánybűnözés nem létezik."
Attól függ mit értesz alatta, a tartalmat remélem nem tagadod, max a terminológiát érzed úgy, hogy érzékenységi stb. okokból nem kéne használni.

Nem én döntöm el, hogy ki a cigány, hanem a természet. Én csak konstatálom.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.02. 17:47:19

(mellesleg nem is én konstatálom, hanem az istenadta nép)

AzHofi 2009.01.02. 17:48:07

Bergeroth: olyatm, hogy igazi francia hallottam, többet is mint kéne. Meg olyat is, hogy igazi zsidó.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.02. 17:52:10

@Suum Cuique: aha, szóval ez nem önmeghatározás kérdése. Pedig ez is önmeghatározás kérdése. Te érezheted magyarnak magad, de akár angolnak is. Ezt a jogot nem vitathatod el a cigányoktól sem (kik is azok), ráadásul az egy mítosz, hogy minden cigánynak sötétebb lenne a bőre.

Najó, itt van két cikk, a szegénység a bűnözés a és a társadalmi struktúra kapcsolatáról:
Merton, Robert Társadalmi struktúra és anómia
Herbert J. Gans: Mire szolgálnak az érdemtelen szegények? – avagy a legalsó osztály szerepe Amerikában.

Bergeroth 2009.01.02. 18:01:45

@PXXP: Ezért írtam, hogy "Az esetek túlnyomó részében..."
Ez egy olyan dolog, mint a cigaretta. Mindenki mondja, hogy nem dobja el az utcán, mégis tiszta cigicsikk az egész város szinte mindenhol, akárhová megy az ember.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.02. 18:02:57

@calam:
Akkor ennyi erővel, ha én négernek tartom magam, akkor néger vagyok?
A nemzeti-, faji-, népi-, nemi hovatartozás nem értékválasztás kérdése, nem olyan, mint hogy az a punk, aki punknak tartja magát. Habár ez az elkorcsosult tásadalom lassan odáig is eljut, hogy a nem is szabad választás kérdése (ld. nemváltoztató műtétek - fujj), úgy gondolom, hogy ez egy világfaszság. Én fehér, magyar embernek születtem, és ha a fejemre állok, akkor is így fogok már meghalni. Megtanulhatok profin észtül, odaköltözhetek, beilleszkedhetek, de azt a tényt, hogy magyar nemzetiségű vagyok, nem törölhetem ki, még ha letagadom, akkor is az maradok. Még szerencse, hogy én ilyenek marhaságokban nem gondolkodom, hanem igyekszem abban a szerepben "jónak" lenni, amibe beleszülettem...

Na, az általad hivatkozott szerzőkről pontosan tudom, hogy na ők azok, akik kimagyarázzák a legnagyobb szart is ballibnek, hogy miért kell ezt meg ezt gondolni erről meg arról.

PXXP 2009.01.02. 18:05:06

@Suum Cuique: Bocs, volt itt egy kis kavarodás.
1. Bergeroth: "Mellesleg én még sehol nem találkoztam olyan balos érzelmű egyénnel, aki úgy viselkedne, mint manapság a magukat igazi magyarnak valló jobboldaliak. Az esetek túlnyomó részében a jobboldali érzelmű ember= az agresszív, ideges, nagypofájú, magát felsőbbrendűnek érző emberrel. Elnézést attól, aki nem ilyen, de az összkép sajnos egyre inkább ez."
Erre írtam azt, hogy ne általánosítson. Nem figyeltem és azt hittem ő válaszolt, ezért írtam aztán azt amit.
Most elolvastam a kommentjeidet, nyilván ez rád nem vonatkozik.
2. Kösz a cikket, ha több időm lesz alaposan elolvasom, most csak átfutottam. Mi a forrás?
3. Ma Magyarországon egy olyan párt sincs, ami a hagyományos értelemben vett jobb, bal, liberális, stb-t képviselné.Nem számít, hogy pár száz éve mi mit jelentett, ma már mind mást jelent. Ha azt mondod, hogy baloldali vagy, nem demokratának gondolnak, hanem komcsinak. Ha azt mondod liberális vagy,akkor a liberalizmussal köszönőviszonyban sem lévő szadesszel azonosítanak.Ha jobboldali vagy, azt hiszik a nácizmussal szimpatizálsz. stb.
A 20. század átírta a fogalmakat.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.01.02. 18:06:14

@Before:

A viagra és a fasznövesztő mindenkinek sokkal hasznosabb, mint a rákkeltő anyagok. (még akkor is amikor nem használnak)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.02. 18:06:19

@Suum Cuique: ja, ha pontosan tudod a szerzőkről, akkor minden rendben van, akkor már foglalkozni sem kell vele. A blogodon most olvastam, hogy objektívek akartok lenni, hát most nem sikerült. Az érvelésbeli különbséget remélem figyeled. Számodra az számít, hogy ki írja, számomra, hogy mit. Gondolom se Merton-t, se Gans-t nem olvastál, ha tévedek javíts ki. Az külön bájos, hogy azt hiszed, hogy külföldi szerzők is igazolni akarják a magyar ballib véleményét.
Igen, felőlem tarthatod magad feketének, vagy észtnek. Sőt ha férfi vagy lehetsz nő is, vagy fordítva, a lényeg, hogy boldog legyél, hiszen akkor az összboldogság is nőni fog.

torkosmaci 2009.01.02. 18:08:27

Nagyon kezdő vagyok még errefelé, lenne egy kérdésem:
a blogokat kik indítják? Bákri? Vagy ismert ember?
Köszi, ha válaszoltok a naív kérdésemre.

PXXP 2009.01.02. 18:09:27

@Bergeroth: Nem, ez nem olyan, mint a cigaretta. És ha így állsz hozzá, akkor számomra ez azt jelenti, hogy van egy sztereotípiád, és ezen nem is vagy hajlandó változtatni. Ez a legrosszabb. Vagy tévedek,

PXXP 2009.01.02. 18:12:45

@Bergeroth: És aztán hozzátetted, hogy " az összkép sajnos egyre inkább ez."
Én pedig erre reagáltam. Valamint a "túlnyomó többségre" is, hiszen ez sem igaz.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.02. 18:13:21

@calam:
Nem olvastam őket, de szociológiát tanultam, és tisztában vagyok az anómia és egyéb deviancia elméletekkel. Nyilván nem a magyar ballibet akarják igazolni, hanem az univerzális felfogást, amely igyekszik kimagyarázni a bűnözők bűnözői életvitelit, mást okolni, sőt felelősségre vonni, és a végén már ott tartunk, hogy nem a bűnöző a hibás, hanem a dolgozó többségi társadalom. Kösz, de az ilyesmiből nem kérek, nem érdekelnek a kifogások. Law and order.

Igen, tarthatom magam feketének (már négert se szabad mondani, OMG), meg észtnek meg nőnek is tarhatom magam férfiként, de attól még nem leszek azt, és aki tudja a valóságot, az joggal mondaná rám ezért, hogy meghülyültem. Mellesleg meg nem tetszik ez a hedonista megközelítést, hogy legyél boldog, mindegy hogyan...

Nem rinyálok, hogy jaj a busmanok nem fogadnak el busmannak. Persze, hogy nem, mert nem vagyok busman, és ha a fejemre állok, akkor se lehetnék az.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.02. 18:14:37

@Bergeroth:
Abba ne menjünk bele, hogy az MSPZ-törzsszavazók, vagy akár a cigányság "túlnyomó többsége" milyen...

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.01.02. 18:15:27

@torkosmaci:

Te ugyanúgy megteheted. Valami egyszerű regisztráció féle kérdése itt

blog.hu/admin/

és akkor teszel ki bármit amikor kedved van.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.02. 18:18:28

@Suum Cuique: hát, nagyon nem tanulhattál szociológiát, ha egyiket sem olvastad:) ez mondjuk 1. félév első fele, mindkettő.
Hát, ha téged nem érdekelnek az okok, értem. Ez te bajod, így is lehet élni.
Miért nem a boldogság növelés a cél? Ha igen, akkor nálam jobban ki tudná, hogy ezt hogyan érhetem el. Hát, az, hogy nem fogadnak el és te minek tartod magad két külön dolog. De az elkerülte a figyelmedet, hogy nem minden cigány sötét bőrű... jujj vigyázz, mert még átbasznak

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.02. 18:25:17

@calam:
Hallottál már tankönyvekről?:)
Nem az okok nem érdekelnek pontosabban, hanem a felelősséget elkenő magyarázatok, pláne az újbalos szarok. Aki bűnöző, az elsősorban bűnöző, nem szegény elnyomott kisebbségi.

Mellesleg végső soron a boldogság is cél csak nem úgy. Nekem például meggyőzödésem, hogy az ember ilyen marhaságai legfeljebb pillanatnyi boldosághoz vezethetnek, alapvető tartóshoz semmiképp. Épp ezért a tartós, valódi boldog elérésére érdekében nem a pillanatnyi hóbortok, deviáns identitások elismerése, sőt támogatása az eszköz, hanem épp ellenkezőleg.

Bergeroth 2009.01.02. 18:26:52

Ezt látom, ezt tapasztalom. Mondjak példát? Jó, mondok.

Melóhelyen egy nő, 45-50 év körüli, aranyos, kedves, normális, mindig mosolyog. Amint politikára terelődik a szó, azonnal kiszabadul belőle a szélsőjobb, pedig nem néznéd ki belőle. Aggresszívan védi az álláspontját, akiket ellenfeleinek gondol, azokra csak annyit mond "azok". Akiket barátnak gondol, azokat nevén nevezi. Érvekkel nem lehet meggyőzni, mert csak és kizárólag a saját véleményét sujkolja folyamatosan.Hangosan fújja a sajátját, hogy ezzel is igazolja, itt csak ő lehet erőfölényben. Akármit mondasz neki, századszor is elismétli amit ő igaznak vél, és szerinte csakis az lehet az igaz, semmi más. Képtelenség vele bármilyen ilyesfajta politikával kapcsolatos dologban szót érteni.
Volt évfolyamtársam 3 évvel ezelőtt, detto ugyanez.
Egyik gyerekkori haverom, detto ugyanez.
Anyám testvérének a férje (nem a keresztapám, nem ő volt ott a keresztelőn), detto ugyanez, ő ráadásul még vallásosan fanatikus is, a legrosszabb párosítás.
Melóhelyen még tudok legalább 15 másik ilyen emberről, (kb. 25 ember van a cégnél, csak a viszonyítás végett írom), detto ugyanezek mind.
És akkor az utca emberéről még egy szót nem mondtam.
Persze lehet, hogy csak én vagyok olyan helyzetben, hogy pont ilyen emberek vesznek körül, meglehet.
Viszont baloldali emberek közül senkit nem láttam még úgy vitázni, ahogy egy jobbos vitázik a fent leírt módokon.
Baloldali emberekkel szót tudok érteni.
Jobboldaliakkal nem igazán, vagy nem mindig.
Erre mondtam, hogy olyan ez mint a cigaretta. Mindenki mondja, hogy hát ő nem dobja el a csikket, ő dehogyis dobja el. Mégis csikktengerben úszik a város, pedig állítólag senki nem dobja el.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.02. 18:29:44

@Suum Cuique: aha, jó. hát te ezt gondolod.
Hallottam már tankönyvekről és azt is tudom, hogy sosem ugyanaz, mint az eredeti szöveg. Érted, hogy valaki nem bűnözőnek születik, hanem bünöző lesz. Valami miatt. Ezt fel kell deríteni és meg kell szüntetni az okokat. Ettől még a bűnözőt meg kell büntetni, senki nem mondja, hogy ne kellene.
Hát, neked van egy identitásod, ki akarod élni, ezt az államnak lehetővé kell tennie. Gondold el, mi lenne, ha megtiltanák neked, hogy tradicionális konzervatívként éljél és folyamatosan meleg bárokba kellene járnod?
Akkor most fordítsd meg.
És szalad a Merton-t, Gans-t elolvasni, mert két nézőpontot is megismerhetsz, jót tenne neked.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.02. 18:29:54

@Bergeroth:
Tudod mit kapnál te a népszabitól, ha a cigányokról írnál hasonló jellemzést (pl. trógerek, kiabálnak, erőszakosak). De ugye az ún. "szélsőjobbról" lehet kvázifajelmélet jellegű elméleteket gyártani, hogy meg legyen magyarázva, hogy a kozmopolita szellemű balliberalizmus a tuti.

Persze, hogy szót tudsz érteni a baloldaliakkal. Egy vagy közülük. :)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.02. 18:31:44

@Bergeroth: óvatosan az ilyen jellemzésekkel. Kis keresgélés után tudnék neked fasz balost is mutatni.
@Suum Cuique: már megint megpróbálod megmondani, hogy más kicsoda is.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.02. 18:34:46

@calam:
Ezek az elméletek azért veszélyesek, mert gyakorlatilag arra irányul, hogy a bűnöző terhéről levegye a felelősséget, szinte a felróhatóságot kilőve, más tényezőkre helyezi a hangsúlyt. A szegénység nem determinálja a kriminális életmódot, nem mentesít semmiféle felelősség alól. Szegényként is lehet valaki teljesen becsületes ember. Az, hogy bűnözővé vált azt egyedül magának köszönheti. Nyilván voltak befolyásoló tényezők (rossz baráti társaság stb.), de a végső döntést, hogy bűnöző életre vált, maga hozta meg, ezért ő felelősséggel tartozik. Nem érdekelnek a kifogások. Az a valami, ami miatt ő bűnöző lett elsősorban az ő tudata, ha ezt tagadjuk a determinizmus eszméje felé hajlunk, ami szerintem tudhatnád, hogy nem épp liberális gondolat.

"Hát, neked van egy identitásod, ki akarod élni, ezt az államnak lehetővé kell tennie. Gondold el, mi lenne, ha megtiltanák neked, hogy tradicionális konzervatívként éljél és folyamatosan meleg bárokba kellene járnod?
Akkor most fordítsd meg."

Na itt értünk el a következő ponthoz. Én nem hiszek az értékek, értékrendek egyenlőségében. Az értékek között hierarchia van. Az tradicionális, konzervatív életvitel az Isten teremtett, hagyományos, természetes rendjével áll összhangban, míg a melegbárok látogatása egy elfajzott, bűnös, életvitel. Mivel én az értékek alapvető hierarchiáját vallom, ezért nem tudom értelmezni a példádat.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.02. 18:36:10

@calam: Ha egyértelmű jelek arra mutatnak, miért ne konstatálhatnám?
Miért ne lehetne véleményem róla?

Ő is egyoldalúan eldöntötte ki a náci, szélsőjobboldali...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.02. 18:37:12

@Suum Cuique: na, akkor nézegesd meg a hivatkozott dolgokat, addig ezt fejezzük be. Mert, hogy ebben a kérdésben több van, mint amit ennek a blognak a keretei lehetővé tesznek, de majd egyszer leírom, és majd belinkelem a blogodra.
Kérlek, gondolhatod magad felsőbbrendűnek egy melegnél csak akkor kinevetlek.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.02. 18:39:57

Mellesleg te is olvashatnál Julius Evolát, Joseph de Maistre-t, Wass Albertet, Pezenhoffer Antalt, Padányi Viktort, Louis de Bonaldot, Dessewfy Aurélt...

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.02. 18:46:54

Erik von Kuehnelt-Leddihn writes that the perfect Roman Catholic "programme" is the Spanish saying:
Tener un hijo
Plantar un árbol
Escribir un libro
("To have a son, to plant a tree, to write a book")

PXXP 2009.01.02. 18:56:11

@Bergeroth: Komolyan mondod, hogy 10-20 ember alapján alkotsz véleményt több millió olyanról, akit nem is ismersz??!!
Ez most tényleg komoly?
Akkor én is mondok neked 2 dolgot:
1. Munkahely: aranyos, kedves munkatárs, segítőkész stb. Amikor politikára terelődik a szó kibújik belőle az állat,foggal-körömmel védi az álláspontját, egyébként fideszes. Nem lehet meggyőzni semmiről, még én sem tudom meggyőzni,hogy Orbán V. nem egy szent, pedig én jobboldali vagyok. Nem ismétlem el milyen jelzőkkel illeti a kormányt és a rá szavazó embereket.
2. Munkahely: lásd. 1.-es pont, ugyanaz, csak pepitában.Balolali, rettenetesen agresszív, nagypofájú stb.
Tudod milyen következtetést vonok én le ebből? Tökmindegy, hogy az ilyen emberekben melyik oldalon állnak.Nem a politikai felfogásuk miatt olyanok, amilyenek.Ha a másik oldalon állnának, akkor is ugyanúgy viselkednének, ugyanis ez jellemhiba, ami részben öröklődik, részben a környezet alakítja(jóval hamarabb, mint ahogy az ember politika meggyőződése kialakul).
Egyébként ahol én dolgozom, többségben vannak a baloldaliak. Vannak köztük normálisak és olyanok is, amit fentebb leírtam. (ez a jobboldaliakra is igaz, vannak ilyenek is és olyanok is, meg amolyanok is stb).
Mivel már én is találkoztam agressziv baloldalival kezdjek el én is általánosítani?Fogjam az összes jellemhibáját a politikai meggyőződésére?Tovább megyek mondjam azt, hogy a baloldaliak nagy többsége ilyen?
Vagy mert láttam a tv-ben a választások idején bemutatott sok öreg nénikét(személyesen is találkoztam ilyenekkel), aki azt mondta, hogy azért szavaz az MSZP-re, mert: 1. 3 forint lesz a kenyér 2. az ő férjét annak idején elvitette a mocskos fidesz a munkatáborba, 3. Orbán cigány stb., mondjam azt, hogy minden MSZP-szavazónak 70 alatt van az IQ-ja és még szenilis is? Szerinted hová vezet az általánosítás?

Invictus 2009.01.02. 18:59:31

calam · sardobalo.blog.hu 2009.01.02. 16:15:22

LOL. Nincs nekem arra pénzem. Angolul amúgy tudok, ha szerinted az olyan nagy dolog. Meg valahogy nem is vonz, hogy az izraeliekből és volt SZDSZ-es politikusokból (Kis János pl.) álló oktatói kartól szívjam magamba a tudást:)
Bár az MBA képzésük állítólag tényleg színvonalas, de nem vonz ez a pálya. :) Meg a bölcsészet meg a jog sem :)

PXXP 2009.01.02. 19:02:30

@Bergeroth: Ja, még egy szemléletes példa. Az egyetemen, az évfolyamon az jól teljesítő, "értelmesebb" hallgatók" többsége fideszes volt. A rosszabul teljesítő, "butább" emberek többsége MSZP-s volt. Levonhatok-e ebből bármilyen következtetést, az egész országra nézve? Szerintem NEM.Pedig milyen könnyű lenne...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.02. 19:02:34

@Invictus: hát, van ösztöndíjas placc is. látom félsz a zsidóktól, rossz lehet neked

Bergeroth 2009.01.02. 19:06:23

@Suum Cuique: Tévedsz, mert mint írtam feljebb, én nem állok egyik oldalra sem. A cigányokról is nyugodtam le merem írni, hogy nagypofájúak, trógerek, kiabálnak, erőszakosak. Mert kb. a 95%-uk ilyen is, akár tetszik akár nem.
Ha pedig a baloldali emberek közül tapasztalnám ugyanezeket, akkor róluk írnám ugyanezt.
De egyenlőre az elmúlt 8-10 évben én egyetlenegy olyanról sem hallottam, aki mondjuk kiabálta volna, hogy "Mocskos Orbán takarodj! Mondjon le! Lógni fogsz!" stb. Javíts ki ha tévedek.

Bergeroth 2009.01.02. 19:07:06

@PXXP: Neked is csak ezt írhatom:
'De egyenlőre az elmúlt 8-10 évben én egyetlenegy olyanról sem hallottam, aki mondjuk kiabálta volna, hogy "Mocskos Orbán takarodj! Mondjon le! Lógni fogsz!" stb. '

Bergeroth 2009.01.02. 19:10:18

Ezek az én tapasztalataim, szubjektív dolog. De ha egyszer mindenhol ezt látom, akkor valószínű mindenhol ez van. Ami persze nem igaz, de én azt honnan tudhatnám ha egyszer nem lehetek ott mindenhol. Amit körbevesz, ott ez van, és elég gyakori sajnos.
Ez olyan, mint amikor a kisgyerek nem hiszi el, hogy Amerika létezik. Hogy miért? Mert még sosem járt ott.

torkosmaci 2009.01.02. 19:11:31

@A Nép - Te vagy!:

Köszi, hogy válaszoltál! Á, nem akarok semmit, csak egyszerűen érdekelt. Azt hittem, hogy ismert emberek indítják.
Csak olvasgatok :)

Invictus 2009.01.02. 19:14:39

Amúgy mondok valamit, amit tapasztaltam, emberekkel beszélgetve.
1. A cigányokat a baloldali szavazók sem kedvelik, sőt. Persze olyannal is találkoztam, aki nyomta a kincstári cigányvédő dumát (nem tehetnek róla, más a kultúrájuk, a fehérek is lopnak stb.), de olyannal is nem eggyel, aki gázkamrát emlegetett a cigányokkal kapcsolatban... Persze egy részük Orbánt is cigánynak tekinti, de ezzel sem mondtam újdonságot gondolom.
2. Antiszemita is van a balos szavazók között, még ha nem is zsidóznak olyan hangosan, mint a nemzeti radikálisok, finoman szólva nem filoszemiták azért. Szerintem nincs számottevő eltérés az MSZP és a Fidesz tábora között sem a cigány- sem a zsidóellenesség arányában. Jellemzőbb a határon kívüli magyarokhoz való viszonyulásban való eltérés. A balosok túlnyomó többsége szerint ők idegenek (románozzák, szlovákozzák, ukránozzák stb. őket) és kenyérpusztítók, elveszik a munkát előlük "magyarok" elől, túl sok támogatást kapnak az államtól (!) stb. A jobbosok többsége viszont testvérnek tekinti őket, és egy részükben kétségtelenül van egy romantikus kép, hogy ők az igazi romlatlan magyarok (a sok hazai bunkó panellakó szoci szavazóval ellentétben, akik nem érdemlik meg a magyar nevet).
3. A politikailag elkötelezettek között is kevesebb a valódi nézeteltérés, mint gondolnánk. Csak mindkét oldal fújja a fentről, a saját médiából, suttogó propagandából kapott paneleket. A cigányokkal kapcsolatban pl. simán lehet hogy egy véleményen vannak lásd fent. Amúgy az átlag szavazópolgár buta, legalábbis ha politikáról van szó. Érzelemből támogatja azt az oldalt amelyiken áll, nem szeret gondolkodni.
4. A Jobbiknak van esélye megszerezni jó pár kiábrándult baloldali szavazót. Valszeg több szavazót tud elcsábítani az MSZP-től, mint a Fidesztől. Vannak emberek, akik Orbánra soha az életben nem lennének hajlandók szavazni, de a Jobbik üzenetei tetszenek nekik. Főleg a cigányokkal kapcsolatosak.

PXXP 2009.01.02. 19:21:54

@Bergeroth: Nem? Látom már, hogy csak bizonyos helyekről tájékozódsz.Ez nagy kár, mert állítólag te független vagy....bár ezt én már nem nagyon hiszem, de ez nem lényeges. Tudod amikor én független voltam, mindent néztem, ami nézhető volt és mindent olvastam, amit lehetett, nem húztam egyik oldalhoz sem és nem voltam egyik ellen sem.Az álláspontomat magam alakítottam ki, nem fordultam el semmitől náhány deviáns miatt, mert ilyenek mindig, mindenütt vannak. Ha ebből ítélsz, akkor csak sajnálni tudlak.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.02. 19:23:38

@Invictus: ebben igazad van. a cigányok gyűlölete nem osztja meg a társadalom jelentős részét. Erről még kutatások is készültek.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.01.02. 19:26:33

@Invictus:

'túl sok támogatást kapnak az államtól (!) '

Aki jókor dobbantott és költözött Magyarországra az jó kis nyugdíjat kap úgy ,hogy egy percet nem dolgozott "itt".Ez tény.Ezzel is csak a feszültséget sikerült szítani.

PXXP 2009.01.02. 19:28:46

@Bergeroth: Rettentően rossz hasonlataid vannak, először a cigi, most meg ez az Amerika.én még csak 1x voltam az USA-ban, tavaly, de azelőtt is tudtam, hogy van, mert kicsikoromban volt földrajzóra, meg történelem. Nagyon korlátolt gondolkódásmódra vallanak a szavaid(bocsáss meg, ha tévedek és ezzel megsértelek). Amit nem látsz az nincs? Szerencsére ez ma már könnyen megoldható. ílegyél nyitottabb, ne fordulj el semmitől,amit nem is ismersz és tájékozódj széleskörüen.

ukunoka 2009.01.02. 19:29:30

A jobbik nagyon teker, de hálistennek semmi újat nem tud felmutatni ... el fognak tűnni. :)

ukunoka 2009.01.02. 19:30:34

Egyébiránt a gárda a tiszaeszlári akcióval baszta el ... innentől kezdve nyíltan képviseli az antiszemitizmust.

Pelso.. 2009.01.02. 19:31:34

Olvasva a kurucon a fentiekkel kapcsolatos cikket: elmebeteg szarházi társaság.

Nem kivánom, de: ha valakik holnap létrehoznának egy egyesületet, amely küllemében s célkitüzéseiben ugyancsak hasonlit az egykori munkásőrségre, lőgyakorlatot tart......., -mekkora lenne az örjöngés az úgynevezett jobboldalon..

Bergeroth 2009.01.02. 19:38:11

@PXXP: Nem mondtam, hogy ebből ítélek, csak ez vesz körül, ezt látom, ez van nap mint nap. Leírtam, mint tény. De ez nem jelenti azt, hogy én is így gondolkodom, ahogy ezek az emberek teszik nap mint nap. Nem ebből ítélek, viszont mivel egyenlőre csak ezt látom/hallom, ezért csak erről tudok véleményt mondani.
Ha máshol nem így van, annak én csak örülök. Semmi sem igaz, és mégis minden igaz. :)

Bergeroth 2009.01.02. 19:41:22

@PXXP: Persze hogy volt földrajzóra. Arra is megtanítottak hogy lopni rossz dolog, mert börtönbe kerülsz. Aztán mégis megy a lopás, és nem kerül börtönbe az aki lopott.
Persze én sem hiszem, hogy Amerika nem létezik :), de abban sem hiszek, hogy azért mert valaki mond valamit, akkor az úgy is van.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.01.02. 19:42:01

@torkosmaci:

Esetleg fordítva: ettől lesznek ismertek. De az sem, mert általában álnéven csinálják.

PXXP 2009.01.02. 19:43:50

@Bergeroth: De itéltél belőle, hiszen ezt mondtad: "Az esetek túlnyomó részében a jobboldali érzelmű ember= az agresszív, ideges, nagypofájú, magát felsőbbrendűnek érző emberrel. Elnézést attól, aki nem ilyen, de az összkép sajnos egyre inkább ez."
Ha úgy indítottál volna, hogy a te környezetedben ez a jellemző, egy szót sem szóltam volna. Maximum annyit, hogy ez azért nem általános:-)

Bergeroth 2009.01.02. 19:45:23

Az hogy az én környezetemben, az tényleg lemaradt. Akkor viszont képzeld oda így utólag.

2009.01.02. 19:46:22

OFF: ha sorkizártra tennéd a szöveget és nem félkövérrel lenne írva sokkal olvashatóbb lenne

PXXP 2009.01.02. 19:47:16

@Bergeroth: de ítéltél, hiszen azt mondtad:"Az esetek túlnyomó részében a jobboldali érzelmű ember= az agresszív, ideges, nagypofájú, magát felsőbbrendűnek érző emberrel. Elnézést attól, aki nem ilyen, de az összkép sajnos egyre inkább ez."
Ha azt írtad volna, hogy a te környezetedben ez a jellemő, akkor egy szót sem szólok. Maximum annyit, hogy kár, de azért ez nem általános.:-)

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.02. 19:53:28

"A Jobbiknak van esélye megszerezni jó pár kiábrándult baloldali szavazót. Valszeg több szavazót tud elcsábítani az MSZP-től, mint a Fidesztől. Vannak emberek, akik Orbánra soha az életben nem lennének hajlandók szavazni, de a Jobbik üzenetei tetszenek nekik. Főleg a cigányokkal kapcsolatosak."

Én szurkolok nekik. Nem tökéletesek a nézeteik, egyáltalán, de tényleg mérföldekkel jobb, mint bármelyik másik párt. És tényleg egy egészen új irányt mutat az ország életében...

1953 2009.01.02. 19:54:03

Proszektúra!
Nem kell ennyire betojni,valamikor a munkásőrök hetente lőgyakorlatoztak.

Joe84 2009.01.02. 20:12:36

Már miért kéne egy lövészetet bárkinek is bejelenteni? Akárki elmehet lőtérre és hiába ugatsz, hogy a csúnya Gárda így meg úgy, akkor is mehetnek lőni és ha ez benned félelmet kelt az csak külön öröm nekem...

Uracska 2009.01.02. 20:19:07

Kár,hogy nem M16osokkal meg mesterlövészpuskákkal gyakoroltak.

feriboy 2009.01.02. 21:17:25

Nem azért de a Gárdát feloszlatták nem? Ergo nem lehet őket megb*szni azért mert lőgyakorlatoznak:D Öngól :D:D

Bergeroth 2009.01.02. 21:18:33

Viszont ha feloszlatták őket, akkor miért nincsenek feloszlatva?

F_Jikov 2009.01.02. 21:19:13

@Pelso..: Ez a lőterekre vontakozó szabályozás, a lőtér tulajdomosa, üzemeltetője felel a betartásukért. Lőni pedig az megy, akinek kedve van hozzá, legyen az gárdista, vagy akárki más. Úgy van itt a posztban ez a lövészet előadva, minmtha ez valami különleges dolgo lenne. Szerintem a poszt írójának fingja nincs, hogy Magyaorrszágon hányan foglalkoznak lövészettel.

Bergeroth 2009.01.02. 21:19:26

Ja hogy nálunk már a törvényesen kimondott ítélet sem számít?

feriboy 2009.01.02. 21:20:46

Most néhány jó barát magánemberként elment egy lőtérre, ennyi. :)

I-brahi 2009.01.02. 21:22:06

Én azért kimondom, hogy mit érzek nagyon nagy problémának, amit fentebb is többen megpróbáltak megfogalmazni. (Természetesen csak a saját - ámde igen tág - környezetemből tudok kiindulni.) Amit én tapasztalok, az az elmúlt 10 év folyamán egyre erősebbnek tűnik. Ez pedig a következő:

Nagyon sok baloldali/liberális és jobboldali ismerősöm van, és bizony én is azt veszem észre, hogy míg a baloldali érzelmű ismerőseim nagyobb része (kb. 80%) kritikus az MSZP-vel szemben, illetve a liberális ismerőseim közül csaknem kivétel nélkül mindenki régóta nagyon keményen kritizálja az SZDSZ-t, addig bizony a jobboldali gondolkodású ismerőseim többsége (kb. a kétharmaduk) gyakorlatilag dogmatikusan vallja magáénak a Fidesz összes cselekedetét. A sajtóban egyébként ugyanez a helyzet. A Népszabadságot nem tudtam soha úgy kinyitni, hogy a cikkek legalább 20-30%-a ne arról szólt volna, hogy milyen gyökerek az MSZP-s illetve SZDSZ-es politikusok, és a régi (liberális) Magyar Hírlappal ugyanez volt a helyzet, a Magyar Narancsról nem is beszélve. Persze itt is van elszállt sajtó (a Népszava vagy a 168 óra keményen nyal a baloldalnak), de a másik oldalon (Magyar Nemzet, Heti Válasz, Demokrata) tényleg teljesen oda van a "saját" politikusaiért.

sanyisanyi 2009.01.02. 21:22:21

Holnap ugye az In-Kal ról is meg fog jelenni egy bejegyzés, hogy milyen félelmet keltenek azzal, hogy éles fegyverekkel lövöldöznk, és magukat a rend törvények felett álló őrének hiszik.

Mert az ugyan norális embernek nem fogod bemesélni, hogy egy fegyvertelen Gárdistától jobban kell félni, mint egy állig felfegyverzett agyatlan biztonságistól!!

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2009.01.02. 21:28:54

I-brahi! Egy értelmes hang a sok fröcsögésben.

Pelso.. 2009.01.02. 21:33:08

Jerker,

Elsősorban magánszemélyként sokan, de nem egy politikai jellegü szervezet tevékenységén belül. Meg utána nem uszitó tudósitásokat közölve, ugye. Némi különbség.

sanyisanyi 2009.01.02. 21:34:41

A fröcsögés alatt a saját bejegyzésedet értetted? Mert akkor igazad van...

molaris 2009.01.02. 23:24:15

Mennyi hülyeséget tudtok összeírkálni. A Magyar Gárda Egyesületet nem jogerősen feloszlatták, a Magyar Gárda Egyletet mint mozgalmat meg szagolgathatják. Az, hogy emberek csoportja mozgalomszerűen egyforma ruhát hord, együtt énekel, sétál; ne adj Isten törvényes keretek között egy lőtéren gyakorol, miért is fáj? És kinek?

A Kolompár- féle szervezet pedig egyre több papírt tart magánál bírósági eredettel, amelyek elítélő határozatot tartalmaznak a vezetőikkel szemben.

A Kurucinfo meg egy agyament társaság volt és maradt. Volt itt már néhány őrült Hungarista, de polgári kormány regnálása idején eltűnik. Addig meg megértést.

Mouth Hero 2009.01.03. 00:30:11

"Nincs érdemes és érdemtelen ember, ember van."

Lóf@szt!

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.03. 07:52:27

Egy olyan ideológiát, eszmét, felfogást csak elutasítani tudok, amely egy tisztes családanyát egyenlővé tesz egy prostitutáltal, egy dolgos polgárt egy segélyből tengődő trehány mihasznával.

Suum cuique tribuere...

Tilcsák Bea (törölt) 2009.01.04. 10:16:18

@Invictus: jobboldali érzelmű balra (anti)szavazó vagyok, cigányokkal sűrűn lakott városrészben élek.
rosszabb napokon támogatom a fegyverviselést....

(de a jobbikra SOHA nem szavaznék)

Mouth Hero 2009.01.05. 19:46:11

@Suum Cuique: "Egy olyan ideológiát, eszmét, felfogást csak elutasítani tudok, amely egy tisztes családanyát egyenlővé tesz egy prostitutáltal, egy dolgos polgárt egy segélyből tengődő trehány mihasznával."

Így van. A mai "szociális háló" pontosan ezt teszi.

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.01.07. 13:39:13

Dr. Padányi Viktor, az 1945 után ausztráliai emigrációba kényszerült nagy magyar történész pedig így ír A nagy tragédia című munkájában: "Jogrendszereink csúcspontja az ember fensége és az emberi élet szentsége, hangyavilágunk modern bölcseletében az ember az egykor csak a királyoknak kijáró személyi fenség és sérthetetlenség tulajdonosává tolta fel magát, s hovatovább oda jutottunk, hogy egy ember nem lehet eléggé ostoba, haszontalan és értéktelen ahhoz, hogy határtalan emberi öntudatra, egyenrangúságra és szinte már ijesztően nevetséges önértéktudatra ne érezné feljogosítva önmagát. Ma már nincs szerénység, meghajlás, alázat és jelentéktelenség-tudat (s ha van, azt Freud óta betegségnek tekintik), emberi lények, akiknek szellemi világuk egy-két ezer szó használatán alig terjed túl, akikben a vegetatív léten túlterjedő 'szellemi' színvonalat csupán olcsó divatcikkek viselése és primitív szórakozások hajszolása jelenti, akik a világnak alig érnek többet azoknak a fizikai munkaóráknak effektív összértékénél, ami vegetatív szükségleteik kielégítésén felül az emberiség számára pluszként fennmarad, feljogosítva érzik magukat primitív jelentéktelenségük és a semminél alig több fontosságuk számára ugyanazt követelni, ami egykor csak a legnagyobb, legértékesebb és legfontosabb erőfeszítéseknek járt ki. Az utcalány demokratikusan egyenlőnek, emberi méltóságában azonosnak tekinti magát a tisztes és életét másokért elégető családanyával, a tolvaj és szélhámos szemtelenül emberi jogaira hivatkozik az életének mocskát likvidáló hatósági közegekkel szemben, s az izmait áruba bocsátani nem képes fölösleg nem emberséget és szívet kér és köszön meg, ha kap, hanem követel, mintha Istenen kívül bárki is jogszerűen felelős volna életéért és haláláért. Az emberi irgalom, belátás és együttérzés intézményeiből "panem et circenses" lett, amit mint kijáró jogot követelnek egyre többen, s mindezt annak a tulajdonképpen semmitmondó ténynek az alapján, hogy ők 'emberek'."
süti beállítások módosítása