Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Csepel szolgálatában

2009.01.08. 15:18 | Proszektura | 3 komment

Címkék: mszp sólyom gyilkosság csepel kettős biztonsági lászló őr priusz

Úgy tűnik, hacsak nem történik majd itt is még valami váratlan kurfli, mint a móri ügy nyomozása során, hogy a rendőrség bravúros gyorsasággal jutott máris az ügy végére. Jó most olyan kicsiségeken ne akadjunk fenn , hogy, na ja, könnyű dolguk volt, hiszen az egyik szerencsétlen sértett tulajdonképpen tálcán vitte nekik a megoldást, amikor magnóra rögzítette a brutális tett minden részletét.

Egy dolog miatt sajnálom csupán, hogy ilyen gyorsan elkapták a feltételezett elkövetőket. Tanulságos lett volna még néhány napig a hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb találgatásokat olvasgatni. Vajon meddig jutottak volna azok a korábbi sejtelmes utalgatások, amelyek nem győzték hangsúlyozni a sértettek MSZP kötődését, s e kettős gyilkosság mögött is valamiféle jobboldali  hátterű sötét machinációt szerettek volna felfedezni. Mint ahogy sokak gondolták úgy, hogy egy drogterjesztő banda leszámolási akciója történt meg, De biztosan akadt volna később olyan is, aki egyenesen Sólyom Lászlót tette volna felelőssé, mondván, hogy mindez azért történt, mert nem írta alá a távolságtartási törvényt.

A szélsőjobb betegesen fajgyűlölő sajtó pedig fennhangon acsarogni kezdett volna, és egy egész cigánymaffiát fantáziált volna az eset mögé. Hiszen már a kezdetben is ezen a vonalon indultak el, amikor azt pedzegették, hogy a gyilkosság színhelyéül szolgáló iskolában mily sok a magatartási problémás cigány tanuló

De a valóság azért így is elborzasztó.

Adva van egy főkönyvelő, aki állítólag néhány milliót sikkasztott el a biztonsági őrrel, vagy gondnokkal összejátszva. Aztán pedig, amikor lelepleződtek, kivégezték az őket lebuktató főnökeiket, majd a nyomokat megpróbálták eltüntetni..

Mit tudunk erről a két emberről eddig?

A gazdasági igazgató az index tudósítása szerint egy sikeres MSZP kötődésű diplomás egyén, aki nemzetközi kis- és középvállalkozási szakértő, főiskolán tanít és EU specialista, aki életcélját a saját honlapján úgy fogalmazta meg, hogy a jövőben szeretnék visszaadni abból Csepelnek, amit lehetőségként én megkaptam. Ezért fogok dolgozni és a Csepelieket szolgálni! Tegyünk együtt a fejlődő, sikeres Csepelért!

A történtek ismeretében most az olvasó eldöntheti, mindezeket jelen esetben mennyire sikerült neki megvalósítani.

Mindenestre a hazai kriminalisztikai hagyományoknak megfelelően ő sem akárki társaságában látható a honlapján található fényképgaléria egyik fotóján.

A biztonsági őr - aki a szörnyű tettet minden bizonnyal végrehajtotta - büntetett előéletű: többször elítélték csalásért, magán- és közokirat-hamisításért.

Ki is legyen mifelénk a biztonsági őr, ha nem egy ilyen priuszos egyén? Valószínűleg arra figyelemmel alkalmazták, hogy rablóból lesz a legjobb pandúr. De a tárgyilagosság kedvéért el kell azt is ismerni, hogy megbecsült munkaerő volt, az iskolában nagyon tudott rendet tartani, a diákok között, amíg ő ügyelt a rendre, nem voltak komolyabb balhék, verekedések. Így utólag az események ismeretében vannak elképzeléseim a fegyelmezési módszereiről.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr36865494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2009.01.08. 16:26:43

A honi szakmai karrierek kutatásának vannak még fehér foltjai. A politikusainké detto. Meg gondolom itt is volt aki súgott, "nekik adjátok a melót". A tv- n keresztül nézve őket nem a biztonság jut az eszembe róluk, és nem sugárzó értelem.

Akkor most azért bujkál bennem a kérdés, vajon az áldozat családja megkapja- e a nyomravezetői díjat? Mert még a vádirat megfogalmazásába is besegített.

Vidéki 2009.01.08. 21:28:54

Egy régi közmondás szerint rablóból lesz a jó pandúr.
Én ebben nem hiszek.
A szerzővel egyetértve én is képtelen helyzetnek tartom, hogy egy ilyen többszörösen elítélt bűnöző biztonsági őr lehessen.
Mi idézhette elő ezt a helyzetet?
Belejatszhat az, hogy tojásfejű jogalkotóink, akik mindenkin túl akarnak tenni a jogállamiság terén, túlhangsúlyozzák a bűnöző urak jogait és személyiségi jogokra hivatkozva nem lehet előéletüket lenyomozni ilyen bizalmi állás betöltésénel sem.

Fikázó · http://zsarufika.blog.hu/ 2009.01.09. 16:27:40

az a jó a csepeli ügyben, hogy piszok gyorsan megoldották bravúros nyomozással: végighallgattak egy diktafonnal rögzített beszélgetést. Bravó! Kitüntetést, prémiumot nekik!
süti beállítások módosítása