Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Tamás bá'

2009.01.10. 13:15 | Proszektura | 2 komment

Címkék: mszp gyilkosság kettős biztonsági tamás őr gondnok segédtanár

A segédtanári státuszban alkalmazott joviális Tamás bá'-t szerették a gyerekek, mert a nagydarab ember tudott rendet tartani közöttük. „Tamás bá', az odalépett, amint valahol balhé volt.” Mióta nincs ott, állítólag már több verekedés is kitört az iskolában, írták a jól értesült újságírók.

Szóval Tamás bá' jó segédtanár volt. Sőt tübb is annál. Gondnok is, biztonsági őr is egyszemélyben.

Érdekes, az eddig különösebben senkit sem érdekelt ez ügyben, hogy egy büntetett előéletű személy hogyan lehetett „segéd” tanár bármely iskolában, s miként lehetséges, hogy soha senkinek nem tűnt föl az sem, hogy engedély nélkül lőfegyvert, lőszert tart magánál.

Nálunk a nyomozások egyébként újabban a nyílt színen zajlanak, mint ha a piaci kofák folytatnák le azokat. A rendőrök előszeretettel, egymással versengve szivárogtatnak ki mindent, miközben a nagy hírversenyben a különféle médiumok pedig egymást tapossák a rendőrök kegyeiért. (Csak remélhetjük, hogy nincs  közöttük korrupciós kapcsolat.)

A csepeli ügyben is még jóformán be sem fejezték a helyszíni szemlét, de már fent voltak az interneten azok a felvételek, amelyek a véres lábnyomokról, az eldobott fegyverről, a feltört szerverszobáról készültek, s a feltételezett elkövetőkről és az elkövetés körülményeiről is máris szinte mindent tudunk. Már arról is értesülhettünk, hogy az egyikük megtagadta a vallomás tételt, a másik viszont készségesen többször is nyilatkozott. Sőt azt is meg akarta mutatni, hová rejtette el a képanyagot tartalmazó eszközt. Hogy ez miért nem sikerült, bizonyára hamarosan megtudhatjuk azt is.

Bár az egyik sértett zsebében működő magnó felvételét kegyeleti okokra hivatkozással még nem hozták nyilvánosságra, de ne legyenek illúzióink, erre is hamarosan sor fog kerülni. Máris idézgetnek a tartalmából.

A közvélemény egy része élvezettel csámcsogott azon, hogy gyorsan kitudódott, az egyik elkövető és a sértettek MSZP kötődésűek voltak, ennél már csak akkor örültek volna jobban, ha kiderült volna, hogy ráadásul még romák is.

Csodálom, hogy a reggeli mokkában még nem hangzott el olyan telefonos kérdés az esemesezőknek, hogy ön, ha lenne halálbüntetés, halálra ítélné e Tamás bá'-t? Biztos vagyok benne, hogy égnének a vonalak.

A rendőrség és a média rá vannak egymásra utalva, hiszen a nézettséget az ilyen szaftos bűnesetek mindig megemelik, a hiú főrendőrök népszerűsége pedig az egekbe szökik. Persze, pünkösdi királyság ez, hiszen csak meg kell nézni néhány korábbi sztárrendőrünk sorsát.

Mindenesetre elég furcsa, hogy bizonyos újságírók hamarabb értesülnek a bűnügyek részleteiről, mint az érintettek, beleértve a felettes – elvileg nyomozás-felügyeleti joggal rendelkező - ügyészséget is.

Arról már nem is beszélve, hogy a gyanúsított és védője is ennek folytán idő előtt olyan információkhoz juthatnak hozzá, ami alapvetően meghatározhatja a védekezési taktikájukat is. Lassan már ott tartunk, hogy a jó bűnügyi védőnek nem a nyomozati iratokat kell megismernie, hanem sokat kell újságot olvasnia.

Kíváncsi vagyok arra, hogy mit terveznek a rendőri vezetők az ilyen idő előtti kiszivárogtatások megelőzésére. Vagy ez nekik is kedvükre való?

U.i.: Majdnem elfelejtettem. Northoff Ingridnek üzenem. Rá kéne venni Tamás bá'-t a naplóírásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr32869059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.10. 20:19:35

drifter: king corruption

Read it in the paper, watch it on TV
War, crises, radiation, revolutions, disasters
The world seems to go round the bend
And everywhere there is corruption

Bribed politicians - see!
Corrupt cops see!
Power hungry presidents see!

We let ourselves be blinded, nobody sees the truth
Opposition eliminated and the media says
Just an accident
Anyway a lot of palms are greased

Is this right? no !
What can we do? fight !
Against King Corruption ! -yeah!

Before our blind eyes
King Corruption reigns supreme
How to tell the children the difference,
between good and bad?
Even if we don't know where the border lies

Break, break, break, the power of corruption
King Corruption reigns
Who can really see
King Corruption reigns?

Moguls wallow in intrinsic power
They control us because they constitute law
They plunder our world and sell it back gift wrapped

Everywhere see!
2ing of starvation - see!
Charity arriving too late!

We shouldn't fight them with weapons, but with reason and resolution
Otherwise the day will come, when we get blown away
Let's declare war on King Corruption
Remember it's them or us
Everyone yeah!
Has the right to live - yeah!
And to fight for right - yeah!

tréfagyár 2009.01.21. 21:25:29

Ahogy a viszkis, úgy Tamás bá is lehetne még sztár is ebben az országban... miért pont ő nem? :S
süti beállítások módosítása