Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A hazug fakutya

2009.01.13. 13:16 | Proszektura | 4 komment

Címkék: blog gyurcsány fletó péter elszólás őszöd meh fagyhalál ágh vonatbaleset monori fakutya freudi

"Nagyon riasztó, hogy ilyen helyzetben, amikor mélyül a szociális válság, az emberek saját lakásaikban megfagynak, a Miniszterelnöki Hivatal azzal foglalkozik, hogy olcsón korcsolyázhassanak a Gyurcsány kormány tagjai"

Ágh. Péter, a Fidesz egyik megmondó embere (v.ö.:Gyurcsány a hibás!), mindezt azzal a sajtóhírrel kapcsolatban közölte az ilyen hírekre oly fogékony közvéleménnyel, amely szerint a MeH egyik főosztálya e-mailben tájékoztatta az állami vezetőket, a kormány tagjait, hogy a balatonőszödi kormányüdülőben kedvezményes áron - 6800, illetve 3400 forintért - várja őket.

Erre reagált „Mi is korcsolyáztunk” címmel példás gyorsasággal tegnapi blogbejegyzésében Gy. Ferenc.

Bár a gazdasági világválságra reagált volna ilyen gyorsan!

 

 A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy „A korcsolya éle megengedhetetlen nyomást gyakorol a jégre, a jég ennek nem tudván ellenállni, vízzé olvad, úgy is mondhatnánk, hogy a korcsolya megtöri a jég gerincét, amely az egyenes tartásra, a büszkeségre oly áhítozó világban, megengedhetetlen.”

Aztán kifejtette azt is, hogy „Amikor gázválság van, amikor hegyek vajúdnak, hogy megoldják ezt a problémát, akkor forró teát készíteni nem egyszerűen pazarlás, az legfeljebb csak bocsánatos emberi botlás, hanem az kérem szépen visszaélés a nemzet bizalmával.”

Még az egyébként egyre csökkenő számú miniszterelnöki hívek közül is sokan az első meghökkenésüket követően, egy idő után alighanem képesek voltak felismerni, hogy Gyurcsány ezúttal nem valami váratlan megvilágosodási folyamaton ment keresztül, és nem komolyan gondolta a nemzet bizalmával való visszaélés beismerését, hanem humorizált. Vagyis, hogy épp az ellenkezőjét kell érteni annak, mint amit a blogjában ironikusan állít.

(Persze politikusoknál az, hogy az ellenkezőjét mondják annak, amit gondolnak, elég gyakori. Ilyesmi akkor is előfordul náluk, ha éppen nem viccelődnek.)

Az egyik kommentelő, Pumariska, a bloghoz fűzött észrevételében egyetértett Gy. Ferenc ilyetén laza megközelítési stílusával, mondván, hogy ez „az egész  - mármint Ágh Péter nyilatkozata - annyira kicsinyes, stupid, siralmasan primitív, hogy ellene az egyetlen válasz a szarkazmus.”

Pumariska szerintem is jól fogalmazott, bár úgy vélem, a szarkazmus szóval kissé nem kívánt irányba terelte Fletó mondandójával kapcsolatos gondolatainkat. A szarkazmus szóból akár az első négy betűt, akár az első hat betűt olvassuk el, ismerős asszociációink támadhatnak a kormányfő megítélésére nézve.

Ezért jobban tesszük, ha - kevésbé félreérthetően – egyszerűen csak tréfásnak tituláljuk az inkriminált blogbejegyzést, amely a leghumorosabb csúcsát egyébként kétségtelenül ott éri el, amikor Gyurcsány az őszödi kormányüdülő előtti csúszós jégen történt összesen 23 percnyi billegése után kijelenti: „Tudhatnám egyébként is, hogy a hazug fakutyát előbb utolérik, mint a sánta tehenet. Bár belátom, ez most, nem tudom, hogy hogyan jött ide, de semmiképpen nem szeretném Önt (mármint Ágh Pétert) félrevezetni.”

Hát igen, mi sem tudjuk, ez a hazudós fakutya hogyan keveredett ide, de alighanem ezt nevezik freudi elszólásnak. A sánta tehenet meg végképp nem értjük, hogy miként bicegett be szegény a miniszterelnök úr blogjába.

 

Hacsak úgy nem, hogy amint a szólás is tartja: sötétben minden tehén vaktyúk.

 

Ja, és egyébként a miniszterelnök úr vicces kedvét a világért sem rontanám el. Ám azért csak megkérdezném tőle, hogy észrevette-e, a kekeckedő képviselő nem azt kifogásolta, hogy ő és a társai korcsolyáztak, meg fakutyáztak, meg forró teát ittak, hanem azt, hogy miért tették ezt ennyire kedvezményes áron az ország jelenlegi helyzetében.

S amikor emberek fagynak meg a hidegben, akkor ez a kérdésfeltevés talán tényleg mégis valamivel komolyabb válaszokat igényelne.

A monori súlyos vonatbaleset után a miniszterelnök elsírta magát. Pedig ezekszerint akkor annak ürügyén is inkább szervezhetett volna egy welness vonatkirándulást kedvezményes jegyárakkal a kormány tagjai számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr86874742

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2009.01.13. 18:52:12

Monor esetében 4 halott volt, itt meg 50 körül tartunk. A szociális miniszternek nem akarózik lemondani. Mondjuk nem egy olyan tárca, ami után jelen esetben kapkodnának.

1116001 2009.01.13. 19:03:31

Mi olyan felháborító, hogy egy "vállalati" üdülőben kedvezményes áron lehet most éppen telelni? És az miért olyan nagy baj ha korcsolyáznak?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.13. 21:11:19

@molaris: "Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter hétfőn azt közölte, hogy januárban az országban eddig 40-en fagytak meg; többségüknek volt fedél a feje fölött, csak egynegyedük volt hajléktalan. "

ismétlem, kedves molaris, januárban - ma 13.-a van- 40-en...

jó lesz az az teáltalad mondott 50 olyan 100-ra is...

és hol a vége...?
süti beállítások módosítása