Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Hatvan elrablása

2009.01.23. 14:26 | Proszektura | 2 komment

Címkék: györgy borbély ensz kiss gergő rhodes eva zoltán gábor istván eltűnések ophelie ruttner verók alkotmánybírósaág sterhó

Az index „Emberrablás miatt nyomoznak Ophélie ügyében” című mai cikke szerint tegnap – azaz január 22.-én - a Legfőbb Ügyészség nyomozás-felügyeleti és vád-előkészítési főosztálya helyt adott a szülők jogi képviselője által benyújtott panasznak, és emberrablás miatt indított nyomozást.

Borbély Zoltán szóvivő hangsúlyozta: a mostani döntés nem azt jelenti, hogy az emberrablás megvalósult volna, hanem azt: teljes bizonyossággal nem állítható, hogy nem történt meg. Hozzátette: "ha bármely bűncselekmény megvalósulását teljes bizonyossággal kizárni nem lehet, akkor a feljelentés elutasításának nincs helye".

Ahhoz már sajnos hosszászokunk, hogy a média, sőt időnként egyes közszereplők és sztárügyvédek is olyan kijelentéseket tesznek, amelyek nagyfokú jogi dilettantizmusról árulkodnak. Ilyen volt például a napokban az, amikor Verók polgármester úr a nagy nyilvánosság előtt fejtette ki merőben újszerű büntető anyagi- és eljárásjogi véleményét, és az Alkotmánybíróságtól kért jogorvoslatot. Még jó, hogy nem egyből az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságához fordult, mint az egyik analfabéta cigányasszony ismerősöm. Ruttner ügyvéd úr pedig, aki már politikusként is bizonyított, féltucatnyi tévécsatornán napokig azon háborgott, hogy a sértett zsebében talált magnófelvételt nem bocsátották azonnal az ő rendelkezésére. ezt a védelmi jogok súlyos megsértésének tekintette,

De úgy látszik, azt a békát is le kell nyelnünk, hogy most már a Legfőbb Ügyészség képviselője is hülyeségeket beszél. Tudniillik, ha komolyan vennénk Borbély úr kijelentéseit, akkor arra kéne gondolnunk, hogy a nyomozóhatóságoknak igencsak lassú a felfogásuk. Mit is állított a szóvivő úr? „Ha bármely bűncselekmény megvalósulását teljes bizonyossággal kizárni nem lehet, akkor a feljelentés elutasításának nincs helye.”

Vagyis ezek szerint a december eleje óta tartó állítólagos igen alapos államigazgatási eljárás másfél hónap alatt úgy folyt, hogy teljese bizonyossággal ki lehetett zárni valamely bűncselekmény megvalósulását.

Ugyanis, ha nem így lett volna, már rég nyomoztak volna az ügyben. Sőt, ha komolyan lehetne venni Borbély úr szavait, akkor akár emberölés miatt is indíthattak volna azonnal nyomozást, mert hiszen teljes bizonyossággal az sem zárható ki.

Vagyis szerintem valójában nem arról van, szó, hogy hirtelen valami új adat merült fel az ügyben, ami az ügyészség elméjét megvilágosította, hanem inkább az vélelmezhető, hogy a nemzetközi botrány, a francia hatóságok, sőt tán egész Franciaország felháborodása váltotta ki azt, hogy hirtelen a magyar ügyészség is rádöbbenjen arra, hogy jelen esetben teljes bizonyossággal nem zárható ki valamely bűncselekmény, ezért bizony nyomozni kell.

Ráadásul ezt az elvet eddig a Legfőbb Ügyészség az Ophelie eltűnéséhez hasonló, igencsak gyanús esetekben sem alkalmazta, és nem tartotta fontosnak a nyomozati eljárást.

Hogy csak nagy hírtelenjében a másik külföldi állampolgárt, a tanyájáról nagyon furcsa körülmények között eltűnt Eva Rhodes példáját említsem.

Az asszony szeptember 10-én 17 óra 40 perc körül egy győri bevásárlóközpontban járt, ahol az alapítvány nevére mobiltelefont vásároltak. Azóta ismeretlen helyen tartózkodik és életjelet sem adott magáról. A felkutatására tett intézkedések eredményre nem vezettek.

A rendőrség – állítása szerint - nagy erőkkel keresi Eva Rhodes-t, de mivel szerintük nem merült fel bűncselekményre utaló körülmény, Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kijelentette, hogy a jogszabályok közigazgatási eljárásra kötelezik őket

Talán unalmas lehet, de idézzük mégegyszer Borbély úr nyilatkozatát. "Ha bármely bűncselekmény megvalósulását teljes bizonyossággal kizárni nem lehet, akkor a feljelentés elutasításának nincs helye".

Szerintem a lényeget a Győrben eltűnt amerikai Eva Rhodes testvére, a Bécsben élő Majlath Judit fogalmazta meg. „Európa minden országában egyforma közbiztonságra van szükség, ahhoz pedig az kell, hogy a magyar rendőrség is ugyanúgy végezze a munkáját, mint az osztrák vagy a francia hatóságok"

Azt már csak én tenném hozzá, hogy ennek akkor is így kéne lennie, ha az eltűnt személy nem külföldi, hanem csak egy szimpla magyar állampolgár. Akit mondjuk, úgy hívnak, hogy Strehó Gergő, Kiss Gábor, Rajnay Zoltán, stb,  A Szabad Föld 2009. január 16.-i száma a címlapján egyébként azt kérdezi: „Hová tűnt 25 ezer ember?”  Vagyis több mint Hatvan város lakosainak száma.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr41897744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2009.01.24. 04:28:33

A magyar rendőrség erre még nincs felkészülve. Majd, ha nem a politikusok megrendelésére dolgozik, majd azután.

MasterMason 2009.02.25. 16:36:55

www.youtube.com/watch?v=-XkJYxAY_uM

Meg vannak Strehó és Rajnay gyilkosai! Egy csapat III/III-as ügynök gyilkolászott a hajógyári szigeten!
süti beállítások módosítása