Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

reformgondolatok sörözgetés közben

2009.01.30. 18:05 | Proszektura | 1 komment

Címkék: tv orbán gyurcsány hír jani veres társaság baráti gróf csekonics

Az index Gyurcsány: „Reform vagy bukás” címmel írott cikkében idézte a miniszterelnök szavait: "Ostoba módon azt hitetjük el nagyon sok emberrel, hogy neki a mai rendszer jó. Tévedésben tartunk milliókat. A mai rendszer nekik rossz. A mai rendszer a felső egymilliónak jó."  

Nagy László újságíró e kijelentéshez fűzött kommentje: „Kérdéses persze, hogy milyen messze mer vagy tud a leendő miniszterelnök elmenni. A társadalom igazságosabb lenne például, ha az alanyi jogú kedvezményeket megszüntetnék, de a jelenlegi politikai helyzetben nagyon nagy bátorság kellene ahhoz, hogy ilyen népszerűtlen lépést meg merjenek tenni.”

Jól sejtik, mindez 2004. 08. 25. napján íródott, azért szerepel benne a „leendő” miniszterelnök titulus!

És, hogy azóta mi történt? Reform nem volt, bukás sem – legfeljebb volt közben egy laza őszödi beszéd -, az index írásában foglalt próféciák viszont maradéktalanul beigazolódtak. Reformok nem történtek, beköszöntött viszont a balhé csőstül.

Csakhogy a bukás is valahogy úgy valósult meg, mint Karinthy: „Magyarázom a bizonyítványomat” című humoreszkjének főhőse – Bauer - esetében. (Közben fedeztem fel, hogy egy bizonyos Bigfater a blogjában már elsütötte ezt a poént, igaz, ő Orbán Viktorral kapcsolatban. Nagy szellemek, ha találkoznak!)  

Hát kérem szépen, először is: ez még nem végleges költségvetés - ez csak afféle lenyomat, amit ideiglenesen kiosztottak nekem, hangoztatta a rossztanuló Gyurcsány, miután az IMF nemtetszését fejezte ki az itt történtekkel kapcsolatban.

Azok a hírek sem valósak, hogy azt a tényt, hogy a közszféra 13. havi bérének elvételét a kormány kompenzálja, rossz szemmel nézték volna az IMF szakértői. Egyáltalán nem nehezteltek emiatt, sőt kifejezetten dicsértek bennünket, csak ez tévedésből nem ez került bele az értékelésünkbe, de az igazgatótanács majd hamarosan megmondja a tutit, hogy mindent frankón csináltunk.

Mi mindeddig azt hirdettük, hogy az állam nem jó gazda. De azt, hogy a gazda nem jó állam, azt viszont soha sem állítottuk.

Micsoda, hogy Dominiqe Strauss-Khan úr kifogásolta volna a gazdasági ténykedésünket? Ez totális félreértés, véletlenül össze tetszettek bennünket téveszteni Mongóliával!

Strauss-Khan úr egyébként is kijelentette, hogy Apró…, akarom mondani Nagy Piroska a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banknál (EBRD)kiváló szakember.

A forint árfolyamáról pedig csak annyit, hogy egy maroknyi gonosz orosz kifejezetten pikkel ránk, s mindenáron ki akarja készíteni a nemzeti valutánkat. Egy előre elkészített forgatókönyv elemei léptek életbe. Egyszerre támadta egy szűk spekuláns kör Londonból a forintot, és az OTP árfolyamát.

Ezt állította a Figyelőnek Veres János. Az akciót szerinte hónapokig készítették elő, és abban magyarok is részt vettek.

Ja, és amíg el nem felejtem, a Veres Jani új autója is egy merő tévedés volt, azt valójában Csekonics gróf vásárolta meg, de véletlenül tévedésből a Jani nevére írták, így a boltot sajnos már nem lehetett visszacsinálni.

Szóval igy néz ki az, ha magyar reformerek egymás között vannak Karinthy módra!

Elképzeltem, amint Veres pénzügyminiszter úr éppen a Parlamentbe igyekszik régi lestrapált gépjárművével, és mondjuk, lerobban az Andrássy út közepén. Beleborzongtam. Úristen! Micsoda káosz lenne abból.

Mindenki látta előre, hogy rossz a költségvetés. Mindenki látta, mondja most például Horn Gábor. Ám egy rossz költségvetés is jobb a semminél. Nagyobb kárt okozunk az országnak, ha nincs.

Itt mindenki mindent lát előre - mondja most minden okostóni utólag. Egyébként is a Fidesz a legfőbb felelős, mert nem tiltakozott vehemensebben.

Szóval újra reformok hevében ég az ország.

Az ex-színesfémkereskedő Veres Jánosról azt a pletykát hallottam, hogy a minap Szücs Erikával és Helmeczy doktorral együtt titokban megalakították a Hír tv baráti társaságát. Sőt, úgy tudom, maga Gyurcsány Ferenc is fontolgatja a belépést.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr1912851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acmee 2009.01.30. 21:02:30

Ajánlok egy reformgondolatot a 2. Heineken-em mellől!!! Hajtsuk el az összeset a gecibe!! Jobbról-balról, középről, de még fentről és lentről is. Aztán jön kicsi káosz, előkerül az értelmiség, kiemeli a tömeg, tisztában lesz vele, h ugyanilyen könnyen vissza is hívhatja.. Tádámm kész a felelős kormány...
süti beállítások módosítása