Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Drazsé a magyar Jekyll és Hyde

2009.02.04. 16:05 | Proszektura | 1 komment

Címkék: gyurcsány vajda rablás liberális utcai borsodi bencze drazsé cigánybúnözés

Még mindig nem hagy nyugodni a miskolci kapitány ügye. Ezért, ha valaki unja már ezt a témát, ne is olvassa tovább.

Igen sajátos skizofrén helyet, hogy Draskovics úr igazságügyi miniszteri fele egyik nap még határozottan úgy látta, hogy a miskolci rendőrkapitány megengedhetetlenül túllépett egy határt. Alig néhány órával később Draskovics úr rendészeti miniszteri fele viszont már úgy ítélte meg, hogy szó sincs tiltott határátlépésről, semmilyen határ nem lett átlépve. Picike kis hiba történt csupán, egy kiemelkedően érdemdús ember részéről, amiért legfeljebb egy apró ejnye-bejnye jár.

Az állítólagos határátlépő, illetve át nem lépő kapitányi szöveg egyébként ez volt: "Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások elkövetői cigány emberek. Igazából Miskolcon legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük"

Aztán jött Bencze úr, akit szinte megsajnáltam, amikor magyarázva a bizonyítványt arról panaszkodott, hogy valahogy muszáj ám a bűnözőket megkülönböztetni, s ha valaki az átlagosnál barnább, arra ugye sajnos muszáj azt mondani, hogy cigánynak látszó. Sajnos nincs erre jobb szó a magyar nyelvben.

De hát azért kikérik maguknak, ez nem rasszistázás. Még, hogy egy szociálisan érzékeny baloldali kormány regnálása alatt egy állami hivatalnok ilyesmit tenne? Kikérik maguknak!

„Senki ne sajnáljon, és senki ne próbáljon rasszistának beállítani, mert azt nem tűröm” – nyilatkozta Pásztor úr azon nyomban keményen. (Nem árulta el, az ő szótárában mi az, hogy nem tűri az ilyesmit, netán benyom egy gyomrost a tonfájával?)

Természetesen szinte mindenki aki számít azonnal megszólalt az ügyben (kivéve a más ügyekben egyébként oly szószátyár Gyurcsányt) és szinte mindenki – leszámítva néhány fővárosi bibsi liberálist (élnének csak itt az Avason, nem a második kerületben!) – Pásztor úr mögé sorakozott fel.

Az időközben médiasztárrá avanzsált, már-már Száva Vincei magaslatokba emelkedett borsodi cigányvajda – aki azért jó lenne, ha egyszer már végre azt is tudtunkra adná, mikor, hol, kik mennyi időre, milyen mandátummal választották meg eme jól hangzó magas tisztségbe őt – a Magyar Gárdát túlharsogva közölte, hogy ha egyszer cigánybűnözés van, akkor azt cigánybűnözésnek is kell nevezni, hogy a Devla rúgja meg!

(Igazi média-kedvenc ő, ha kell cigányozik, ha kell polgárháborút vizionál, mikor mire van igény.) Egyébként pedig éljen a kapitány!

Csak egyelőre azt nem értem, hogy a miskolci kapitány – aki egyébként kiművelt, tanult kolléga, hiszen doktor is – ha nem cigányozott és nem is tűri, hogy róla ilyesmiket állítsanak, mégis miért azt jelentette ki a kamerák kereszttüzében, hogy Miskolcon valamennyi utcai rablást cigányok követék el, s miért nem azt bizonygatta, hogy a tettesek az átlagosnál barnább bőrű, cigánynak látszó személyek.

Egyébként azt az állítólag teljesen nyilvánvaló tényt, hogy kizárólag cigányok, akarom mondani cigánynak látszó személyek rabolnak a miskolci utcákon természetesen onnan tudta a kapitány, hogy a cigány rablók kihallgatásuk során dicsekedni szoktak cigány származásukkal. Nem kérdezik tőlük, de ők csak azért is elmondják.

Azt persze továbbra sem értem, hogy amikor a kapitány úr arról értekezett, hogy legfeljebb benzinkutat, vagy pénzintézetet rabol ki magyar, miért nem azt mondta itt is, hogy világosabb bőrű, vagyis magyarnak látszó személyek voltak a bankrablók.

Szóval ebből az utólagos magyarázkodás katyvaszból bizony kilóg a lólábnak látszó lóláb.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr71922562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2009.02.04. 16:48:06

Annak idején, ifjú koromban az a mondás járta Szegeden: fogász- jogász nem doktor. Kirekesztőnek éreztem, de mára megvilágosult előttem; igaz.
süti beállítások módosítása