Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A pénzügyminiszter utánfutója

2009.02.05. 17:50 | Proszektura | 19 komment

Címkék: tv hír csomag jános klára bokros asszony veres utánfutó

Az állami húsosfazék környékén alapvetően mindenki szépen gyarapodott az elmúlt évben (is), ez a szokásos vagyonbevallások legfőbb konklúziója.

Az országunk elmúlt évi összesített vagyonnyilatkozata viszont – lássuk be - sajnos nem sikeredett olyan jóra, mint a politikus uraké és hölgyeké. Mintha a kettő nem korrelálna egymással.

Mindezek azonban már közismertek, úgymond lerágott gumicsontok.  Tudjuk, hogy például Gyurcsánynak sikerült az elmúlt esztendőben vagy százmilliónak a seggére vernie, úgy hogy valójában senki nem tudja pontosan – tán még Klára asszony sem -, hová lett a töméntelen lóvé. Egyesek arra gyanakodnak, ő is gonosz uzsorások áldozata lett szegény.

Még szerencse, hogy a pénzügyminiszterünk bevallása szerint viszont neki pénzintézettel szembeni követelése 56 millió forint, míg más szerződés alapján fennálló követelése 224 millió forint.

Vagyis ő azért jól sáfárkodik a magánvagyonával. ha a köz vagyonával netán ez nem is mindig sikerül.

Veres János Skif tipusu/szovjet/ keveset futott,sérülésmentes,jó műszaki-esztétikai állapotú,sátras utánfutója azonban mindemellett is igen érdekes gondolatokat generál.

Hogy lehet, hogy a miniszternek saját autója nincs, ám van egy 25 éves – becslésem szerint legalább ötvenezret érő - utánfutója? Milyen mély titok lappang eme száraz tény mögött?

Ugyan mi a jó francot csinálhat egy pénzügyminiszter egy éppen negyed évszázados – még az átkosból a nyakán maradt – utánfutóval autó nélkül?

Azt csak a rosszindulatú gonosz ellenzék gondolhatja, hogy az utánfutó netán esetleg arra kell a pénzügyminiszter úrnak, hogy éjszakánként a nemzeti bankból azzal csempészi ki a rengeget pénzt zsákokban, ponyvával letakarva hajléktalannak öltözve. Megteheti, gondolhatnánk, hiszen nála a kassza kulcsa.

Vagy tán színesfémgyűjtéshez kellett neki? Mondjuk az történt, hogy a Kabai nevű – pillanatnyilag téli kényszerszabadságon lévő - üzlettársának volt ugyan egy használt Ladája, de nem volt neki utánfutója, a miniszter úrnak meg volt egy használt utánfutója de nem volt Ladája. Ezért aztán gyümölcsözőnek ítélték a társulásukat.

Elképzelhető esetleg az is, hogy a VPOP megmakacsolta magát, mondván, csak egy tizenvalahány-milliós autót hajlandó a miniszter úrnak finanszírozni, de új utánfutót, azt már semmiképpen nem. Elvégre a nagyfőnök is megmondta, hogy komoly gazdasági válság van az országban, és takarékoskodni kell. Nem utánfutók kellenek, hanem csomagok. Ha nem is Bokros csomagok.

Így aztán nem volt mit tenni, elő kellett venni a régi öreg, még az ugrómókus fater téeszcséjéből rekvirált öreg kétkerekűt, amivel még anno az öregék, miközben Jani a KISZ-ben oszotta az észt, a háztáji rohadt almát szállították nagytételben a szovjet piacra. Persze kiválogatva belőle, amelyik még pálinkának jó.

De az is lehet, hogy nem is erre használták, hanem telerakták földdel, és muskátlit ültettek bele a nyírbátori Veres hacienda udvarán.

Talán egyszer azért a Hír tv megérdeklődhetné a fő pénzügyértől ezt az utánfutó ügyet.

Veres úr biztosan készségesen állna e csatorna rendelkezésére.

Persze az azért nem árt, ha a riporter kollegák az interjú előtt beiratkoznak valami karate tanfolyamra.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr75924814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2009.02.05. 18:31:10

A pofám szakad le,- Te növekedésnek nevezed, hogy szegény Pénzügyér, meg sem tudta közelíteni a mi polgármesterünk, aki egy Trabant 601- et is bevallott.
Szegény, szerencsétlen Prime Minister, meg nyom nélkül feléli az osztalékát! Napi 237 eFt.- t.
Jó neagy a család, vagy az is megbújhat a háttérben, hogy Piroska Mama tartja a markát: " Ferikém, most Te adj szegény Mamának!"

Starlark 2009.02.05. 23:18:09

A kedves család vajon fizetett-e illetéket a miniszterelnök "támogatásai" után?
Megint nem egyenlő a mérce...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.05. 23:22:02

sose' hittem vóna..., de...

south park:

Canadians: Follow the only road,
Follow the only road,
To go anywhere in Canada we
just follow the only road,
There's only one raod in Canada
we call it the road, the only road,
hip hip hooray lets here it for the road!
Builders: It's paved and nice and up to code

Stan: Dude lets get out of here
Kyle: word

Canadians: You're off to see the Prime Minister,
The Prime Minister of Canada
Doctor: Remember to watch out for Scott,
He's a dick...

Carnivora (törölt) 2009.02.05. 23:48:32

"Ha majd ön is annyit fog kapálni azért a vagyonért, amennyit én kapáltam gyerekkoromtól kezdve, akkor majd legyen büszke rá, hogy megőrizte azt, amit nagyapja, édesapja felhalmozott" (országgyűlési vita, 2005. október 17.)

index.hu/politika/belfold/penz/

okt. 17. 16:10Kapálásban erős
Veres János tavaszi vagyonbevallása szerint 15 különféle ingatlanban rendelkezik tulajdonnal, ebből kilencnek száz százalékban tulajdonosa. Van társtulajdonban egy debreceni lakása és egy garázsa, szintén résztulajdona van egy 915 négyzetméteres hajdúszoboszlói és egy 56 négyzetméteres vásárosnaményi üdülőben.

Bátorligeten egy csaknem négyezer négyzetméteres szántó-szőlő tulajdonosa, Piricsén 97 ezer négyzetméternyi erdeje van, de igazából Nyírbátoron gyűjtöget: két, összesen 320 négyzetméternyi családi ház tulajdonosa, további egyben résztulajdona van. Ugyancsak Nyírbátoron rendelkezik 62 ezer négyzetméternyi erdővel, 27 ezer négyzetméternyi szántóval és 21 ezer négyzetméternyi gyümölcsössel. Szeretnénk elkérni a kapáját, amivel egykoron, hátha most nekünk is használni fog.

okt. 17. 16:12A pénzügyminiszter nyolc éves korától kapál
„Harminc évet kapáltam” – mondta az Index mindenre kíváncsi tudósítójának Veres János, aki elmondása szerint nyolc éves korában kezdte és az általános iskolás, középiskolás és egyetemi éveit is végigkapálta. A pénzügyminiszter dühös volt azokra a fideszes közbeszólókra, akik szerinte „életükben nem dolgoztak”.

Minden hajnal övé marad, látja szállni a madarakat.

index.hu/politika/belfold/parlam1017/?p=2

Ennyi. :D

átlátó 2009.02.06. 00:19:45

Késő van, nem keresem a szavakat. Baszódjon meg.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2009.02.06. 01:08:18

Mi lenne, ha már úgyis ekkora gyakorlatot szerzett, visszaküldenénk kapálni. Egy kicsit törleszthetne...

Villanyoltogató 2009.02.06. 01:19:32

Na, nekunk is kapalnunk kell most mar, ugy latom...

kpityu2 2009.02.06. 06:32:23

Az arcátlanság netovábbja, hogy volt képe beleírni a nyilatkozatba. Magyarról-magyarra szabadon fordítva ezt jelenti: Ha ez kell nektek tessék, és tegyétek ahová gondolom. Úgyis azt csinálok amit akarok.

Carnivora (törölt) 2009.02.06. 06:55:48

Gyenesei elvtárs meg a családját írta be :D

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.02.06. 07:39:19

Az ugye evidens, hogy mindezzel csak azért van gond, mert ezek a politikusok (majdnem azt írtam, hogy emberek) a reflektorfényben állnak.
De ne legyenek illúzióink. A privát polgár, ha teheti ugyanígy lehazudja a csillagot is az égről, csak hogy ha jön a revizor, ne találhasson semmit. Hiszen mindenki csal.

Ki azzal, hogy minimálbérre van bejelentve, holott annak ötszörösét kapja kézhez.
Ki azzal, hogy céges autóval privát időben furikázza a szeretőjét.
Ki azzal, hogy az irodai telefonon bonyolítja a privát trécseléseit.
Ki azzal, hogy kamuból beiratkozik esti iskolákba hogy diákjogokat szerezzen.
Ki azzal, hogy 26 éves korát bőven meghaladva igényel nemzetközi ifjúsági igazolványt - ki azzal, hogy ezt meg is adja neki.
Ki azzal, hogy a lakásába bejelentett emberek után gázár támogatást kér, miközben a tényleges fogyasztók nem lennének rá jogosultak.
Ki azzal, hogy sosemvolt számlákat gyűjt a vállalkozása leköltségeléséhez.
Ki azzal, hogy lopja a HBO-t.
Ki azzal, hogy a 390 forintos fagyiért 400-ból már nem ad vissza a vevőjének.
Ki azzal hogy a 70-es tábla alatt is 90-nel rongyol.

Ki pedig azzal, hogy össz vagyonaként csupán egy 25 éves utánfutót képes csak vagyonbevallani.

Épp őrá haragudnánk? Mért is tennénk?!

zsuzska60 2009.02.06. 07:46:26

szerintem bérbe adja az utánfutóját, abból szedte meg magát!

staropramen 2009.02.06. 08:01:14

Ha van érvényes műszaki akkor esetleg megvenném.Mindenki jól járna.
Nekem lenne egy lótifutim, VJ pedig megszabadulna a "kíváncsi rosszmájú "ujságíróktól.
Csak jelzem, hogy utána új névjegyet csináltatnék mint a pénzügyminiszter nevezetes utánfutójának új tulajdonosa.

magyar-magyar szótár 2009.02.06. 08:11:53

A egykor közismerten tehetséges szinesfémkereskedőt hősi korszakára emlékeztetheti az az utánfutó. Rezet, alaményiomot fuvarozott vele.
Demszky Gábornak, igaz, leadott rendszámmal, még 8 évvel ezelőtt megvolt a szamizdatcsempész VW Typ3 Variantja , a vagyonbevallásban tüntetett vele,(ebben az autóban elöl-hátul csomagtartó van s persze a fakabátok HÁTUL keresték a szamizdatot, amiről csak a titkosrendősrség, a III/III az APO, a fél Népszabadságakkoriszerkesztősége tudták, hogy ELSŐCSOM'tartójában lapulnak.

Valamint: kinemtudja, hogy a vagyonbevallások az egy mafla balfasz Kapolyin kívül jéghegycsúcsai. Minden vagyonelem, cég széjjelíratva, strómanok vagy családtagok nevén, etc.

wagabound 2009.02.06. 08:20:31

Ezek a nyilvánosságra hozott vagyonbevallások csak arra jók, hogy a pórnép elképedjen: ezek még annál is többet lopnak, mint amennyit hittünk. Továbbá arra, hogy tudomásul vegyük: a képünkbe röhögnek (Gyenesei, akinek gyökerestől kellene kirugdosni a szájából a fogait, hogy még szebb legyen a vigyora), és mi nem tehetünk semmit. Amerikában egy mezei adóellenőr is életfogytig sittre vágatná ezt az egész mocskos bandát.

Városjárónak: azért egy fél országnyi vagyont pofátlanul összerabolni nem ugyanaz, mint lopni a HBO-t, vagy 90-el menni 70 helyett.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.06. 08:49:57

Azért marha viccesek vagytok. Kiakadtok egy ezeréves utánfutón, hogy minek az neki, meg hogy a Gyurcsány az összes leadózott bevételét elköltötte. Mi ebben az erkölcstelen? Mi ebben a törvénytelen? Rendben, hogy utáljátok őket, a Verestől nekem is viszket tenyerem, és én is úgy gondolom, hogy lassan letehetnék a lantot, de ilyenekbe belekötni akkor is nevetséges szerintem. Ilyen alapon nincs ember, akit nem lehetne kikezdeni valamiért...

molaris 2009.02.06. 09:43:21

@Fedor:
Próbálnák meg ezt az USA- ban.

Carnivora (törölt) 2009.02.06. 15:32:56

@Fedor:

Tudod a nagy házba nem kötelező beülni, aki meg oda beül annak kellene példát mutatni a szeretett népének a demokráciásdiban, ezért is van nekik nyilvános vagyon nyilatkozatuk Bála Bának meg Mari Néninek pedig nincsen Mucsán ...

RonIQa 2009.02.07. 10:01:27

@városjáró:
"A privát polgár, ha teheti ugyanígy lehazudja a csillagot is az égről, csak hogy ha jön a revizor, ne találhasson semmit. Hiszen mindenki csal.

Ki azzal, hogy minimálbérre van bejelentve...."

Én sosem csalok, ebből a felsorolásból rám semmi nem vonatkozik, a BKV-n sem bliccelek, a munkahelyemről soha még egy radírt sem hoztam el, soha semmilyen támogatást nem vettem igénybe, azt sem, ami járt volna. Én nem vagyok mindenki, tehát senki vagyok. Sok-sok hozzám hasonló embert ismerek. Ők szintén nem csalnak. Soha!!!!

Szerintem rossz társaságba jársz...... Nagyon hülye, demagóg komcsi-duma ez a "mindenki csal".

Köztisztviselő vagyok, két diplomám van, egy örökölt lelakott lakásban lakom, autóm, nyaralóm nincs, megtakarításom sincs, de szerencsére kölcsöntartozásom sincs. Útlevelem sincs, mert minek, két gyerekemre költöm minden pénzemet, hogy jól fejhető adófizető polgárt neveljek a szarcsimbók csaló ballib elitnek, amelyik a pofámba vágja, hogy semmi nincs ingyen, ezért fizessek vizitdíjat és tandíjat IS!!!! amellé, hogy a jövedelmem felét lefeji rólam az állam. Ebből tartja a "segílyeseket", akiknek viszont igyé' van minden és még szeretni is kötelező lenne őket.


Viszont minden csaló és segélyes söpredék kinyalhatja, mert különb vagyok náluk!!!
süti beállítások módosítása