Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Aki mindig tudja mi a teendő

2009.02.08. 21:25 | Proszektura | 4 komment

Címkék: gyilkosság tibor draskovics istván veszprémi józsef bencze gyenesei

Gyenesei István sportot felügyelő önkormányzati miniszter úr nem csupán egyes női öttusázók sportolási feltételeinek javításáért szállt síkra, de egy bizonyos színdarab sikeréért is kilincselt. Saját megfogalmazása szerint "kultúrmissziót" teljesített, amikor hivatalos levélben hívta fel a színházat fenntartó városok polgármestereinek figyelemét "földije", Siposhegyi Péter "remekbe szabott", Kikötő című vígjátékára és Hantjával sem takar című drámájára. A miniszter arra kérte a polgármestereket, hogy ajánlják a darabokat a színház figyelmébe, azok vezetői pedig lépjenek kapcsolatba az előadások producerével.

A miniszter úr most sem késlekedett, amikor tudomást szerzett az egyébként rendkívül megdöbbentő és tragikus esetről, a kézilabdázók elleni egyikük halálával végződő aljas, durva támadásról.

Ő azonnal tudta, mi a dolga.  Végre egy ember a kormányban, aki tényleg teszi a dolgát.

A hírek szerint előbb a vasárnapi rendkívüli kormányülésen kérte Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy azonnali és hatékony intézkedéssel állítsák elő az elkövetőket, mielőbb tisztázzák a történteket, és pontosan tájékoztassák a lakosságot, ezzel is enyhítve az ügy körül kialakult feszültséget. Aztán pedig a kormányülésről azonnal a helyszínre utazott, hogy meglátogassa a sérülteket és tájékozódjon a körülményekről.

Elképzelem mindez, hogyan történhetett.

Folyik, folydogál a kormányülés, a miniszterek két reformcsomag között arról beszélgetnek éppen, hogy mi lesz az ebéd, hol mit fog főzni az asszony. Egyszer csak váratlanul megszólal Gyenesei úr. Figyelj már Tibi! Lenne hozzád egy nagyon nagy kérésem.

A megszólított nyelve hegyén már ott a válasz, hogy sajnos most a válság közepén nem tud kölcsönadni, sőt átfut az agyán az is, hogy nem akar senkitől színházi darabot sem venni, de még tán az is eszébe jut, hogy Pista valami haverjának valami disznóságát akarja vele eltussoltatni.

Ám amikor meghallja a kérést, megnyugszik. Tulajdonképpen már én is gondoltam erre, mondja megkönnyebbülten. Rendben van Pistám, a te kedvedért természetesen megteszem. S máris telefonál, hívja az országos főkapitányt. Halló, Bencze Jóska? Figyelj Józsikám, azt kéri a Pista, tudod, a Gyenesei, hogy azonnali és hatékony intézkedéssel állítsátok elő az elkövetőket, mielőbb tisztázzátok a történteket, és pontosan tájékoztassátok a lakosságot, ezzel is enyhítve az ügy körül kialakult feszültséget.

Értettem, válaszolja Bencze főkapitány úr, s boldog, mert végre főnöke szavaiból ő is tudja, mi a teendője. Eddig csak ott őrölte magát, hogy vajon mi ilyen esetben a dolga egy országos főkapitánynak. Máris hívja a Veszprémi főkapitányt. Halló, főkapitány úr? Tudom, hogy vasárnap van, de nagyon fontos lenne a dolog. Azt kéri a Draskovics Tibi, hogy Gyenesei Pista kérésnek tegyetek már eleget és azonnali, és hatékony intézkedéssel állítsátok elő az elkövetőket, mielőbb tisztázzátok a történteket, és pontosan tájékoztassátok a lakosságot, ezzel is enyhítve az ügy körül kialakult feszültséget.

Ezt tekintsétek egyébként parancsnak.

A megyei főkapitány is megnyugszik. Ott ült beosztottjai körében és fogalma sem volt eddig mi is a teendő ilyen helyzetben. Megkönnyebbülten felsóhajt ő is, na végre, elmondták, mit kell tenni neki.

Azért nagyon remélem, nem így működik ez a dolog a bűnüldözés kapcsán sem. Inkább arra gondolok, Gyenesei úr részéről ez egy a sajtónak szóló önfényező piár fogás. Méghozzá egy nagyon ízléstelen fogás.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr20931050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.02.08. 22:11:47

Még szerencse, hogy a rendőrség Mo-n nem kézi vezérlés alatt áll.

molaris 2009.02.09. 07:25:32

Mennyivel szebb lett volna, ha így szól:
- Te Tibikém, nem kéne Neked elhúzni a fenébe?
Persze félt, hogy az lesz a válasz:
- Ha gondoljátok, de akkor jöttök Ti is.
Közben Magyarország a szakadék szélén, minden szempontból. Lassan beindulnak a frontokra tartó kocsisorok, mert van már nekünk belháborúnk is. Még kicsi, de gyorsabban fog nőni, mint a pénzügyi deficit csökkenni.

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2009.02.09. 12:57:54

Még szerencse, hogy a magyar rendőrség tényleg mindig pontosan tudja, mi a dolga. A minap is, mikor többszáz felfegyverzett cigány jelent meg a Gárda toborzóján, milyen gyönyörűen, precízen betartották a parancsot, hogy cigánynak itt a haja szála sem görbülhet.

Örömmel tölt el az ilyen szintű fegyelem, szervezettség és kötelességtudat.

Tapmancs 2009.02.09. 16:32:31

Úgy látszik ezeken a cigányokon még Elemér sem talál védeni valót.
süti beállítások módosítása