Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Csáki Zsigmond levelét megírta

2009.02.09. 19:14 | Proszektura | 10 komment

Címkék: cigány jogállam kisebbség zsigmond békés zsoltárok csáki hevesiek

Az index idézi azt a polgármesteri levelet, amely úgy kezdődik: „Tisztelt Elnök Asszony! Mélységesen megdöbbentett a hétvégén történt események, ahol a város rendőreit érte támadás. Szeretném felhívni a figyelmét, hogy Magyarország jogállam, ahol mindenki köteles betartani a törvényeket! Okunk van feltételezni, hogy nem véletlen, hogy körözött bűnözőket bujtatnak, valamint az állam képviselőire támadnak. Úgy vélem, hogy Önnek személyes felelőssége van ebben az ügyben!"

Éppen Hevesen a kisebbségi önkormányzatnál jártam, amikor az egyébként 2475/2009. számon iktatott, és „Heves város békés lakossága nevében” megfogalmazott nyílt levelet a kisebbségi vezetőnek futárpostával kézbesítették. A levélben Csáki úr mindamellett, hogy egy általa elképzelt torz, primitív jogállamiság nevében tudálékos nagyképűséggel rója meg úgy általában a helyi cigány kisebbséget, csecsemőtől aggastyánig bezárólag olyasmiért, amihez bizonyíthatóan semmi közük, láthatóan nyelvi problémákkal is küszködik. Az események nem megdöbbentett, hanem megdöbbentettek.

Nem kedvelem, ha valaki azzal próbálja igazát bizonyítani, hogy a vitapartnere helyesírását kritizálja. Egy olyan nyílt levél esetében azonban, amelyik az úgynevezett békés többségi lakosság nevében a nem békés kisebbségi cigányokhoz íródik, bizony aggályos, ha annak megszövegezése olyasmi feltételezésre adhat okot, hogy az egyébként békés lakosság nem csupán ostoba, rosszindulatú általánosításokra hajlamos emberekből tevődik össze, de olyanokból is, akik mindemellett hadilábon állnak a magyar nyelvvel is.

A polgármesteri levél a folytatásában is rendkívül eredeti gondolatot tartalmaz, amikor azt fejtegeti: „Úgy véljük, hogy Önök a jogaikra hivatkoznak, miközben a kötelezettségeikről elfeledkeznek!”

Kik vélik így, kiknek a nevében nyilatkozik a polgármester úr, s kik azok az önző és feledékeny Önök?

Az ultimátumszerű levél egyébként kemény felelősségre vonó kérdéseket is megfogalmaz a cigány kisebbség elnökéhez a többség nevében.

„Hogyan fordulhat elő, hogy olyan személyt bujtatnak a roma kisebbség tagjai, akik ellen elfogatóparancs van érvényben?

Hogyan fordulhat elő, hogy támadásra alkalmas eszközökkel lépnek fel a rendőrséggel szemben?

Hogyan számítsunk az együttműködésre, ha a roma kisebbség tagjai a törvényeket nem tartják be?”

Az első kérdésre félig-meddig fogadatlan prókátorként azt tudnám válaszolni az igen tisztelt aranyos polgármester úrnak, egyem a szívét, hogy a hevesi mintegy háromezer fős roma kisebbség fizikailag képtelen valakit bujtatni. Ha minden nap más bújtatná, az is sok évig tartana. Vagyis erre legfeljebb csak a kisebbség egyes tagjai lehetnek képesek. Ráadásul, az illető körözött személyt az utcán kapták el, tehát még azt sem tudhatjuk biztosan, hogy a roma kisebbség tagjai bújtatták-e őt.

Ami a rendőrség elleni állítólagos fellépést, és a törvény be nem tartását illeti, visszakérdeznék. Hogy a rák egye meg a máját, drága polgármester úr, miként fordulhat elő, hogy a békés többség tagjai időnként törvényeket szegnek, sikkasztanak, csalnak, lopnak, hazudnak, házasságot törnek, kirúgnak a hámból, részegeskednek, asszonyt vernek? Avagy a békés hevesiek ilyesmiket soha nem tesznek? Naphosszat a templomban ülnek, s kánonban zsoltárokat énekelnek? A haláluk után pedig szentté avatják őket?

Hogyan számítsunk bármilyen együttműködésre Önökkel drága polgármester úr, ha a rendőrök éjszaka minden ok nélkül törnek be békés cigánylakásokba, s ott embereket, fiatal lányokat, gyerekeket válogatás nélkül bántalmaznak, ütlegelnek, rugdosnak, fegyverrel fenyegetnek, molesztálnak? Hogyan működjünk együtt egy olyan városvezetéssel, és rendőrséggel, ahol főszabályként érvényesül az, hogy a cigány gyanúsítottakat rendszeresen megalázzák, megverik?

És végezetül a legfontosabb kérdés. Mit tett ön eddig polgármester úr a hevesi cigányok életkörülményeinek javításáért? Akik közül mintegy húsz százaléknak van állandó munkahelye, a többiek jobb esetben a békés hevesi lakosoknál nyári szezonmunkákon robotolnak rabszolgaként. Hogy rohadjon meg a világ.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr59933023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arkhimédész 2009.02.09. 21:13:55

proszektúra, te egyfolytában uszítasz. Erősebben, mint maga Artúr. Kívánom, neked hogy ez az első legyen egyben az utolsó kommented is...

És hidd el: ez egy igazi szívből jövő jókívánság volt.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2009.02.09. 21:41:32

Kedves Arkhimédész. Köszönöm a jókívánságokat. Kár, hogy nem értem. De biztosan bennem van a hiba.

SzZsoel 2009.02.10. 00:59:46

Ezért az utálatos, aljas, hazug, ferdítő ocsmányságért, amelyet ideokádtál, cserébe szívből kívánom neked a hirtelen halált! Dögölj meg záros határidőn belül, te pöcsöm öccse! Neked is a hulladékégetőben volna a helyed, mint a cigányság 90 %-ának!

1953 2009.02.10. 07:38:46

Proszektúra,alias Magyar Elemér!
Bizom benne,hogy az ilyen alakok mint te-magázni csak a tisztasséges embereket szoktam-hamarosan lapáttal és talicskával fogják az autópályákat épiteni .

Vidéki 2009.02.10. 16:00:37

A szerző a tények java részét homályban tartja (ködösít).

A hevesi cigány önkormányzat vezetője kijelentette, hogy a cigányság egyik ősi törvénye, hogy „nem dobnak fel senkit” az árulót pedig kiveti a közösség.
Itt tehát nem érvényesülnek a Magyar Köztársaság törvényei?
Vélekedhet így egy választott vezető?
Az olasz maffiánál is él a hallgatás törvénye, de ott a hatóságok nem akceptálják.
Micsoda elvarázsolt gondolkodású emberek ülnek nálunk felelős pozíciókban, hogy ezt az arcátlanságot eltűrik?

Feketedisznóvágás1 2009.02.10. 16:57:56

Azt a búvalbaszott jó kurva anyádat!
Rohadék cigányfajvédő!

Elhatárolódom magamtól, de ez most jól esett.

trey82 2009.02.10. 18:21:25

tehát cigányok megöltnek egy embert, megtámadják a rendőröket - mindezt egy héten belül.


és erre neked ez a reakciód.


hát "érdekes", na... :)

nylonbrando 2009.02.10. 19:17:57

Proszektúra!

Voltak jó posztjaid régebben, de ezzel elástad magad.
Majd ha az egyik tezstvíred a nickedre juttat akkor majd mi fogunk "csodálkozni" helyetted.

apamaci 2009.02.10. 20:52:01

Az biztos, hogy engem nem te fogsz boncolni! Akinek ennyire mellé megy a keze, az vagy részeg, vagy alkohol hiánytól küszködik. Ha lehet hasonló írásaid helyett igyál inkább, talán maradnak haverjaid. Így is lesznek, csak más körökből. Akik majd egyszer lerabolnak, megdugják a barátnőd, élősködnek rajtad, levegőt nem kapsz tőlük. Válassz.

lanyi 2009.02.11. 20:56:06

@Proszektura:

Öcsém te hülye vagy...
süti beállítások módosítása