Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A kandalló mellől

2009.02.21. 19:42 | Proszektura | 7 komment

Címkék: a gondolatok cigányok polgármester kandalló hevesi cigányozás börtön wellness mellől

Elismerem, nagyon helytelenül a kényelmes városi lakásom kandallója mellől írom az alábbiakat, a helyett, hogy ott élnék Hevesen. és helyből próbálnék okos gondolatokat sugdosni a polgármester úr fülecskéjébe arról, hogy miként kéne újragondolni a kisebbségi kérdéseket.

Mindez a Heves Megyei Hírlapban megjelent írással összefüggésben jutott eszembe. (Elég volt a börtön-wellnessből! A polgármester úr kinőtte magát. Ha így folytatja, hamarosan bekerül a honi történelemkönyvekbe. Ő tudja a titkát annak, hogyan válhat manapság egy polgármester nemzeti hőssé hazánkban.Nagyon egyszerű: bátran és hősiesen cigányoznia kell. Bátran neki kell támadni az egész roma népcsoportnak, csecsemőtől aggastyánig, ami kiváltja a rövidlátó, cigányellenes nézeteket vallók mélységes rokonszenvét. Alattomosan össze kell kötni a cigányságot minden rosszal, s álszent módon arról kell sápítozni, hogy az igazságszolgáltatás nem elég kemény velük szemben. Bele kell a hevesi romaügybe keverni a veszprémi esetet is, hogy garantált legyen a minél nagyobb gyűlölködés.

Elég volt a börtön-wellnessből szakad ki belőle a nagy magyar hazafiakra jellemző nagylöttyös aggódás, majd alattomosan azt teszi szóvá, hogy a Dankó-telepi incidenst követően nyolc ember ellen indult eljárás, de közülük négy letartóztatására előterjesztést sem tett az ügyészség. A polgármester urat az nem érdekli, hogy először a híradások harminc támadóról szóltak, aztán húsz lett belőle. De ha húszan voltak, miért csak nyolc ember ellen indult eljárás?

Hiszen nem az ügyészség, hanem inkorrekt, törvénysértő módon maga a sértett rendőrség hallgatta ki először gyanúsítottként a szerinte rendőrökre támadó hevesi romákat. Az ügy sértettje tehát azokat fogta el és hallgatta ki, akiket csak akart, ebben sem az ügyészség, sem a bíróság nem befolyásolta őket.A polgármester úr azt üzente, minden szociológusnak és jogvédőnek felajánlja a lehetőséget, hogy éljen Hevesen, s innen, helyből próbáljanak okos megoldásokat mondani, ne a kandalló mellől a kényelmes városi lakásokból.

Rendkívül népszerű az ilyenfajta szöveg a szélsőjobb körében, minként bizonyos újságírók is szívesen teszik magukévá az ilyen – az újságjuk olvasottságát jelentősen növelni képes rövidlátó gondolatokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr74957069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.22. 09:46:56

Az, hogy mely gondolat rövidlátó, mindig utólag döl el. Jelenleg nekem úgy tűnik, nincs olyan megoldás, amely minden felet kielégít. Az eddig hosszútávúnak mondott megoldások sem voltak sikeresek évtizedek alatt. S már én sem akarok évtizedekig várni. Mindannyian azt reméljük, még a mi életünk alatt javul valami. Vagyis gyors megoldás kell.
De talán az sem javít ennek az esélyén, ha mindig egyes emberek egy kijelentésébe, egy szavába kapaszkodunk bele. Mert akkor rossz irányba terelődik a figyelmünk.

asmodean 2009.02.22. 11:47:14

Távolról lehet bátran okoskodni, meg nagyokat mondani, hogy miért is rohadt náczi aki nem késeli meg önmagát, meg nem osztja központi adatbázisból megtámadható idős nyugdíjasok lakcímét.
Az oda költözésről szóló rövidlátó gondolatáról meg annyit, hogy lehet, hogy propaganda szöveg, csak ugye ezt azzal elhárítani, hogy ez egy rohadt mocskos szélső jobbos duma, az ugyanolyan náczizós demagóg szöveg.

Az ezekhez hasonló liberális dumáról mindig a Shrek jut eszembe:
"Páran meghaltok tán, de erre az áldozatra hajlandó vagyok."

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.22. 12:52:45

@asmodean: Egyetértek veled. Gyakorlatilag két oldal lődözi egymás felé a nyilakat. S bár mi ezen kívül akarunk maradni, mégis sokszor ebbe a hibába esünk. És kényelmes minden nekünk nem tetsző megnyilvánulást arra fogni, hogy az azért rossz, mert a másik oldalról érkezik. Én nem tudom, a polgármester melyik oldalhoz tartozik. Nem is érdekel. Ha meglátása jó, akkor elfogadom. Ha rossz, akkor elutasítom. Jelen esetben azt tette szóvá, hogy nem működik megfelelően az igazságszolgátatási rendszer. Ebben gondolom egyetértünk vele.

2009.02.22. 13:21:01

Hogy miért a meleg kandalló mellöl irsz? Mert nincs a pucádba vér, hogy lemenj és szétnézz a helyszinen. Ne adj isten, megkérdeznéd a polgármestert -akit ugy látom nem csipsz. De kettötök között annyi a különbség-hogy ö ott él, látja, tapasztalja a ptoblémákat, felelös a faluért. Ellenben Te a kandalló mellöl osztod az észt, mint ahogy a" Butapesti"-ek szokták! Különben meg a szociólogusokkal, és a jogvédökkel ugy vagyok, mint a legtöbb ember--meghallgatja majd legyint és tovább megy, mert ezeknek is csak a szájuk jár! De minek!

Romacsávó · http://mentsukmegmagyarorszagot.blog.hu 2009.02.22. 19:34:48

Egyszerű a megoldás... Halálbüntetés, kézlevágás... nem csak a cigányoknak, mindenkinek...

molaris 2009.02.23. 09:55:21

Na idefigyuzz Te liberális szellemi és lelki parazita!

Az, hogy Te mit gondolsz senkit nem érdekel, legfeljebb azt. hogy néhány lépéssel lemaradva követed Gusztoskát. Ne akarj már előre intézkedni, mert akkor valószínűsítem, hogy Te vagy a köztörvényes bodzaszedő védője. Eme Kolompár Senki, aki a törvény kezét érzi a nyakán, most azzal áll elő, hogy....! Azért nehogy az eke húzza már az igát!- bár igaz, hogy húzza, de VISSZAFELÉ!

Kultúráltan csak annyit javaslok: folytasd a logikát, és megtudod, hogy hová küldtelek. És ott a kapuban liberálisan magyarázd el mit és miért akarsz. Aztán őszintén írd meg mit mondott Anyukád.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.23. 12:02:50

Minden normális megoldás lehetetlenné válik, mikor megszólalnak a véglények.
Először a másikat kell megérteni, hogy megértessem magam vele. Az ordítozók senkit sem akarnak meghallgatni. És nem veszik észre, hogy ezért őket sem hallgatja meg senki. Ilyenkor lép be a 'na, ugorjunk'.
süti beállítások módosítása