Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Gurcsány küzdelme a brit titkosszolgálattal

2009.03.07. 11:25 | Proszektura | 20 komment

Címkék: orbán brit gyurcsány imre karácsony kiss évértékelő péter titkosszolgálat szekeres szűcs erika imréné

A miniszterelnök úr a minapi „Vonattal Londonban” című blogjában a tőle megszokott frappáns szerénységgel arról számolt be, hogy „időnként meg kell küzdeni a biztonsági szolgálatokkal, hogy az embernek normális maradjon az élete.”

Ezt a magvas gondolatot annak kapcsán „vetette papírra”, hogy a londoni Victoria pályaudvarról, az onnan mintegy 45 kilométerre lévő Gatwickre nem gépkocsival, hanem vonattal ment ki, ő és kísérete, még annak az árán is, hogy „emiatt hosszas küzdelmet kellett folytatnia a brit titkosszolgálatiakkal.”

 „De nem hagytam magam, jeleztem a brit illetékeseknek: azért jöttem Londonba, hogy dolgozzak”, jelentette ki blogjában büszkén a sikerélményekre oly éhes prime minister.

Ám aki bevallottan oly sokat dolgozik, mint ő, de legalább is úgy tesz, az talán nem árt, ha tisztában van azzal is, hogy a dolgozik ikes ige, akárcsak például, a hugyozik, szarik, ezért a helyes ragozási alak: „dolgozzam.”

Tudom, jómagam is vétek időnként hasonló grammatikai hibákat, ám én nem is vagyok Magyarország első embere, akinek bizony a helyesírásban is példát kéne mutatnia. Főleg, ha másban – például igazmondásban, tisztességben – nem tud. Vagy nem is akar.

Mindenesetre Gyurcsány a blogbeírása szerint láthatóan nagyon büszke erre a mintegy félórás londoni vonatozásra. És némi emlékezethiánnyal kijelenti, hogy „általában is rossz szemmel nézem azt, amikor állami vezetők vagy miniszterek ilyen ügyekben nagy felhajtást igényelnek.” Sőt még rá is tesz egy lapáttal, amikor hozzáteszi, hogy „Mi Klárával e téren elég határozottak voltunk az első perctől kezdve. Próbáltunk ellenállni minden olyan kísérletnek, ami túlzottan korlátozza szabadságunkat, magánéletünket azzal együtt is, hogy tudomásul kellett venni bizonyos szabályokat.”

Bizony, sokan emlékszünk még azokra az ünneplésekre, amikor a múzeumok timpanonjain is fürtökben lógtak a géppisztolyos, maszkos kommandósok, így vigyázva a mi Ferink testi épségére.

„Persze, mindennél sokkal fontosabb az – jegyzi meg végezetül a blog írója - , hogy hasznos és izgalmas tárgyalásokat folytattunk Londonban, de ma nem akartam belebonyolódni szakmai vagy politikai ügyekbe, inkább ezt az epizódot meséltem el.”

Igen, körülbelül ennyire becsül bennünket. Egy ilyen önfényező epizód erejéig.

Gyurcsány ezt az írását is azzal a megszokott fordulattal fejezi be egyébként, hogy „Tegyük a dolgunkat, drága Barátaim!”

Valamikor ezt úgy mondták azokban a körökben, ahonnan ez a pápai gyerek is szocializálódott, hogy „daragije druzja.” Igaz, akkor mást értettek alatta, mint most. Akkoriban a drága az főleg nyálas puszikat és vodkát jelentett, mostanában viszont már inkább pénzben meghatározható. Például a Szücs Erika nevű drága barátja a miniszterelnök úrnak tényleg igen drága, majdnem négymilliós jutalmat ér. A legdrágább Karácsony Imréné, a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára volt, aki 6,21 millió forintos jutalomban részesült. Kiss Péter kancelláriaminiszternek viszont meg kellett elégednie 2,59 millióval, míg Szekeres Imre honvédelmi miniszternek 1,15 millió forinttal. Ők már nem annyira drágák és nem annyira barátok.

Persze nem akarok abba a helyzetbe kerülni én is, mint a történetbeli lelkész, akinek a hosszúra nyúlt beszéde alatt a kisfiú megkérdezi, hogy mikor fejezi már be a bácsi, mire az apja azt feleli, hogy már befejezte, de nem bírja abbahagyni" Ezért most abbahagyom.

Pedig még szívesen beszámoltam volna arról is, mi a véleményem Orbán Viktor évértékelőjéről. Ha lett volna ilyen.

Ehelyett tegnap Gyurcsány után immáron egy újabb világmegváltó vátesz születésének tapsolhattunk.

Mindketten tudják és megmondják az egész világnak a tuti frankót. Csak nemhogy az egész világ, de a kutya nem hallgat rájuk. Szerencsére.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr76987000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KolompárRómeó 2009.03.07. 12:57:42

Igazi ortodox mazochista perverz allat lehetsz, aki ennek az elmebetegnek az irasat nem hogy csak elolvasod, de keresel benne valami ertelmet, mondanivalot. Elemezni is van erod.

Ferire sajnos hallgatnak, lasd: a HUF igazi melyrepulese az elmult napokban.

Amugy egyetertek az elemzes tartalmaval.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.07. 13:02:06

Én azt szeretném, ha már senkinek sem kellene olvasgatni írásait, hallgatni Gyurcsány és Orbán mellébeszéléseit. Van egy-két ember az országban akinek van ötlete mit kellene tenni. De a népnek nem ők kellenek. Hanem ez a két populista bohóc.

illegal 2009.03.07. 13:17:40

Tök igazad van. Kivéve talán az ikes igés megjegyzést. Mert ha például szarni, hugyozni ment volna, hülyén hangzana, hogy "...azért mentem Londonba, hogy szarjam, hugyozzam".
De tényleg nem öröm, ha a Prime Minister londoni útjának a brit titkosszolgák két vállra fektetése az egyetlen említésre méltó eredménye. A brüsszeli útról nem is beszélve...

Almaspite 2009.03.07. 13:43:13

Ha jól emlékszem, a múzeum timpanonján Putyin elvtárs látogatása miatt lógtak a kommancsok, ennyit Gyurcsány nem ér...

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.03.07. 13:51:33

Se Gyurcsány , se Orbán nem kell! Hiteles gazdasági szakember jöjjön a jobbtól!

Whitedog 2009.03.07. 13:57:29

Az írás felütése nem sikerült túl hatásosra. A dolgozzak vagy dolgozzam alak ugyanúgy elfogadható. Szerintem az alanyi és tárgyas ragozáshoz kapcsolódó alakváltozatok.

tucatnev 2009.03.07. 14:10:58

Az ikes igék hagyományos igeként való ragozása helyes. HELYES. Helyes by MTA.

Neo07 2009.03.07. 14:38:00

A fenti kontextusban nem helyes ragozási alak a "dolgozzam" . A "dolgozzak" a megfelelő forma, mivel nincs tárgy a citált mondatban. Sajnos, egyre többen keverik az alanyi és a tárgyas igeragozást, ezért is kezdjük megszokni a helytelen alakokat is...

A volt miniszterelnökünknek nagyon jó meglátásai vannak a válsággal kapcsolatban, míg Fletónak láthatóan halványlila elképzelései sincsenek a kilábalás módjával kapcsolatban..Ezt tudjuk Őszöd óta, mikor is kiderült, hogy a következő utáni lépésekről sincs fogalmuk... Ismert választási taktika az is hogy, ha az egyik versenyzőnek nem megy, akkor megpróbálják lehúzni (besározni) a másikat is.

szcsongor 2009.03.07. 15:01:08

na megelőztek többen is az ikes igékkel kapcs.
ugyan nem vagyok nyelvész, de szerintem is felesleges belekötni ebbe, ez az ikes ragozás eléggé idejétmúlt dolog a magyar nyelvtanban
itt egy érdekes írás erről:

[link]www.auto.bme.hu/ikesige/[/link]

1953 2009.03.07. 15:03:50

„általában is rossz szemmel nézem azt, amikor állami vezetők vagy miniszterek ilyen ügyekben nagy felhajtást igényelnek.” Ez a mondat hűen tükrözi jellemét ,akkor is hazudik,ha igazat akar mondani.

szcsongor 2009.03.07. 15:06:30

na megelőztek többen is az ikes igékkel kapcs.
ugyan nem vagyok nyelvész, de szerintem is felesleges belekötni ebbe, ez az ikes ragozás eléggé idejétmúlt dolog a magyar nyelvtanban
itt egy érdekes írás erről:

[link]www.auto.bme.hu/ikesige/[/link]

szcsongor 2009.03.07. 15:07:18

bocs közben pont elment a netem, így kétszer küldte el... :)

Netuddki. 2009.03.07. 15:43:48

Hehe! Csak pár +jegyzés.

„emiatt hosszas küzdelmet kellett folytatnia a brit titkosszolgálatiakkal.”

Gondolom a hajuk égnek állt, mert ha véletlenül történik vele valami, akkor az ő seggüket rúgják szét.
Aztán úgy látszik mégis úgy döntöttek, hogy eme miniszterecske annyira jelentéktelen, hogy minimális a kockázat.

„Mi Klárával e téren elég határozottak voltunk az első perctől kezdve. Próbáltunk ellenállni minden olyan kísérletnek, ami túlzottan korlátozza szabadságunkat, magánéletünket azzal együtt is, hogy tudomásul kellett venni bizonyos szabályokat.”

Mit lehet erre mondani? Akkó monnyá le kötsög, akkó azt csinátok amit akartok.

„Persze, mindennél sokkal fontosabb az – jegyzi meg végezetül a blog írója - , hogy hasznos és izgalmas tárgyalásokat folytattunk Londonban, de ma nem akartam belebonyolódni szakmai vagy politikai ügyekbe, inkább ezt az epizódot meséltem el.”

Na ennek az is lehet az üzenete, hogy tulajdonképpen e téren nem is volt semmi említésre méltó. Jót vonatoztunk, vásárolgattunk, otthon meg csak szopjanak a bérből és fizetésből élő, adók alól kibújni nem tudó állampolgárok.

vakapad 2009.03.07. 16:25:42

Nem is tudtam, hogy a dolgozzon igének van dolgozzonik alakja.

Egyébként címnek sokkal jobb lett volna a "Nagyon utálom Gyurcsányt". Akkor el se kell olvasni, úgy is tudjuk, hogy a kákáról, meg a csomóról lesz szó.

nem nemsiker_s 2009.03.07. 16:29:12

Vannak még akik vevők erre a fehérpákós bohóckodásra. A baloldalon most azzal érvelnek sokan, hogy de hát a másik oldal se jobb.
Én meg azt mondom ha úgy látja valaki hogy nincs jobb, akkor a kevésbé rosszra kell szavazni. De az aki annak idején erre az emberre tette a voksát, annak most egy kicsit gáz ez az egész, és azért nyugtatja azzal magát, hogy az Orbán se jobb.
Nos ilyen böszmeségeket a jobboldali kormány biztos nem csinált volna.

kicsi mérges öregúr (törölt) 2009.03.07. 16:45:00

Azért van valami üditően megnyugtató abban, hogy Orbán beszéd, forint válság, gazdasági csőd idején mivel tudjátok elfoglalni magatokat.

IDE NEKEM A LEGNAGYOBB GUMICSONTOT!!!!!!

kpityu2 2009.03.07. 16:50:53

A pofátlanság teteje, amikor kényelmelen helyzetbe hozza a testi épségének megóvására odavezényelt testőröket. Kb. olyan mintha a szállodában direkte lépcsőzne, hagy kínlódjon mögötte a hordár. A régi nemesség pl. tudta, (legalábbis a műveltebbje) hogy azzal tiszteli meg legjobban szolgálóit ha hagyja hogy elvégezzék a munkát amiért a bérüket kapják, és ne azt kelljen találgatniuk hogy ma milyen kedve van a méltóságos úrnak.

Jozicsenko, aki inkább lenne pék... 2009.03.07. 17:22:18

@kovi1970: lol: ennyit a vérszomjas magyar hordákról: mindenki elküldené a ...-ba, de senki nem bántaná (máshol olvastam, Ferihegyen egyszem testőr volt mellette, csendesen állt a sorban: ergo: politikai szinjáték ez az egész, kár hogy a mi bőrünkre megy)
süti beállítások módosítása