Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Ünnepi packázás magyarokkal?

2009.03.14. 21:20 | Proszektura | 3 komment

Címkék: index sólyom budaházy magyarok március mno toroczkai lászló draskovics nyilai 15.

A Figyelőnet  Packáztak a határon Sólyommal” címmel számol be arról,  hogy Sólyom László köztársasági elnök konvojának minden autóját és kíséretének minden tagját egyesével ellenőrizték a magyar-román határon.

A cikkíró kifejti, hogy abból származott a probléma, miszerint az önkormányzat kifejezést szó szerint fordították románra, így a dokumentumban a román "autoguvernare" szó szerepelt. Romániában ugyanakkor a helyi és megyei önkormányzati szerveket tanácsnak - consliu - nevezik.

A lap szerint a román hatóságok azzal érveltek, hogy érzékeny téma Székelyföld területi autonómiája, és ezért tanácsolták Sólyom Lászlónak, hogy ne jöjjön most Romániába.

Megmondom őszintén, nagy ívben leszarom, hogy milyen sértő és megalázó lehetett a Magyar Alkotmányosság és hazánk szuverenitása szempontjából, amikor egy állítólagos fordítási hiba miatt azt közölte a román határőr Sólyommal és csapatával, hogy „Îmi doresc o zi buna, sa va intreb paşaportului.” Vagyis, kéretik az igazolványokat megmutatni. Majd miután ezt mondta, meg is nézte, hogy Sólyom elnök úr tényleg Sólyom elnök úr-e.

Velünk viszont nem Romániában, hanem idehaza packáznak folyamatosan a magyar fakabátok.

Az MNO híradása szerint ma valósággal hemzsegtek a nagyszámú, gyakorlóruhás, 9-12 fős csoportokban sétáló rendőri erők Budapest utcáin a reggeli órák óta. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője közölte: a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények, események megelőzése, megakadályozása a célja a rendőri jelenlétnek. A rendőrök folyamatos jelenlétére hétfő reggelig lehet számítani – tette hozzá. Kiemelte: a rendőrség a szükséges és kellő számban „biztosítja Budapest utcáin a biztonságot”. A szóvivő kérdésünkre hozzátette: a holnapi nap folyamán a rendőrök kokárdát fognak viselni.

Na, ez az utolsó közlés verte ki nálam átmenetileg azt a bizonyos közhely-biztosítékot.

A rendőrök ne kokárdát, hanem azonosítót viseljenek kedves főkapitány uramék, ha szabadna kérnem! Ha viszont úgy döntenek, kokárdát viselnek, akkor meg ne rendőrködjönek, hanem ünnepeljenek ők is!
Ha meg a közrendre vigyáznak, akkor ne a kokárdájukkal foglalkozzanak, hanem arra vigyázzanak, hogy le ne essék az azonosítójuk.

Igen ám, de  közben, ahogy tovább olvasgattam az ünnep előtti híreket, egy másik friss információ meggyőzött, jogtalan a biztosíték kiverős felháborodásom, s rádöbbentem, hogy mégis milyen jó, mégis milyen megnyugtató, hogy a fővárost már az ünnep előtti napon tucatnyi csoportokban grasszáló zsaruk lepték el. (Legfeljebb azon gondolkoztam el, miért nem a cigánytelepek szélén lévő házaknál grasszálnak ilyen lelkesen és tömegesen minden hétvégén.)

De elnézést kérek, rájöttem, jogtalan volt ez a biztosíték kiverősdi. Ugyanis az index híradásából kiderült, hogy Molotov-koktélokat találtak a Budapesten a Szent István-bazilikánál szombaton hajnalban. Képzeljék, ráadásul kettő darabot!

A közlemény szerint az elvégzett helyszíni szemle után a Tűzszerész Szolgálat munkatársai elszállították az üvegeket. (Gondolom, komoly rendőri erők biztosították ezt.) Az ügyben a további eljárást szakértők, bevonásával folytatja le a BRFK V. kerületi Rendőrkapitánysága.

Az index híre szerint a Bazilika előtti területre egyébként március 15-én - azaz vasárnap - Budaházy György és Toroczkai László szervezett tüntetést.

Na, összeállt már a kép tesókáim? Érthető már, miért kell hazánk összes fakabátjának a pesti utcákat rónia éjjel-nappal?

Ez a Budaházy és Toroczkai mindenre képes.

Még az is elképzelhető, hogy ők irányítják a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereget.

És még az sem kizárt, hogy éber rendőreink az éjszaka folyamán több budapesti magánlakásban kotlóstyúkokat is fognak találni vietnámi személyzettel.

Ej, mi a kő tyúkanyó kend… ennyire hülyének néznek bennünket, drága Draskovics úr?

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr21002499

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.16. 11:05:49

Projekt Vol. 2.: Adjátok vissza az ünnepeinket isNa ez már keményebb dió lesz. Jelképeink visszahódítása csak elhatározás kérdése. Ehhez viszont fafejűek meggyőzése is szükséges. - Jó reggelt biztos urak! Hol lehet itt átjutni a Kossuth térhez? Minden ut…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yda 2009.03.15. 07:06:55

Helyesen:Va doresc o zi buna,va rog prezentati pasaportul!
Amit te irtál az egy az egybe hülyeség ,magyarul kell irni és akkor nincs baj.amit te irtál az "kivánok magamnak jó napot és kérdem az út levelet" .A consiliu=konzilium=tanács.
Máskülömben az egész eljárás elitélendő,a repülőgép leszállási engedélyel együtt.

yda 2009.03.15. 07:11:38

Ja és elfelejtettem Kívánok nektek békés megemlékezést!!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.16. 11:06:22

"Ez a Budaházy és Toroczkai mindenre képes.

Még az is elképzelhető, hogy ők irányítják a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereget."

Most azt hiszed, hogy ezzel olyan nagyon hihetetlen dolgot mondtál...

süti beállítások módosítása