Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Egy bagatell ügy

2009.03.17. 21:09 | Proszektura | 7 komment

Címkék: orbán budaházy viktor cigányok krisztina morvai vízágyú tasz

A magyar rendőrség egyelőre úgy tűnik, nem tud kiveckelődni abból a mélységes, anyagi, de főként erkölcsi kátyúkból, amelyekbe az utóbbi években kormányozták bele különféle tábornoki egyenruhába bújt úriemberek és ezen urak politikus felettesei.

És aki most azt hiszi, úgy folytatom a történetet, hogy innen kezdve azon fogok majd siránkozni, mi is történt március 15-én Budapesten Budaházyval és társaival, vagy Morvai Krisztinát tényleg lefújták e jogvédő tevékenysége permanens gyakorlása közben könnygázzal a gonosz kommandósok a szakszerű és szabályszerű eljárásuk során,  kiket és hogyan csicskáztattak a kétmázsás fogdaőrök, azt ki kell ábrándítanom.

Róluk is írhatnék, nekik is igazat adhatnék. Hiszen a rendőrség valóban megint csúnyán leszerepelt a nemzeti ünnepünkön, jó szokása szerint. Mondhatni, félelmetességükben is nevetségessé váltak, tonfástúl, vízágyústól, mindenestől. Ez viszont nem zavarta a főnökeiket abban, hogy jó előre, még az ünnep előtt, felmarkolják milliós jutalmaikat politikus feletteseiktől.

De nem erről akarok most írni. Írjon erről a Kuruc.info, Gaudi Nagy, meg a TASZ. Ja, és nyilatkozzon róla az ombudsman, meg Orbán Viktor, Az én történetem másról szól. Egy városkörnyéki faluban lakó huszonhat éves cigány fiatalember furcsa esetéről. A napokban történt, hogy a helyi jegyző becsapta őt, mert egy igazolást, ami alapján a cigányfiú munkába léphetett volna, nem készített el időben, miközben a polgármesternek azt hazudta, hogy az okirat készen van. Emiatt kisebb szóváltásra került sor, majd később este negyed hat körül a fiú telefonon is felhívta a jegyzőt, és jellemtelennek nevezte a történtek okán.A jegyző viszonzásul azonnal feljelentést tett ellene zaklatás vétsége miatt. Azt állította, hogy a cigánygyerek őt a telefonban azzal fenyegette meg, hogy ha másnap reggelre nem készül el a kérdéses okirat, megszúrja.

A rendőrség e nagy fajsúlyú ügyben nem sokat késlekedett az általa indokoltnak ítélt intézkedéssel. Másnap reggel négykor megjelentek a cigánygyerek lakásán, és őt bilincsbe verve bevitték a rendőrkapitányságra. Ott betették az előállító helyiségbe, majd reggel kilenc tájban gyanúsítottként kihallgatták és rabosították.

Az ügyészség szerint az előállítás teljesen jogszerű volt, a cigány fiú megalapozottan gyanúsítható volt a zaklatás vétségének elkövetésével (a jegyző feljelentése alapján), amiért is „indokolttá vált az ő terheltté nyilvánítása és gyanúsítottként történő kihallgatása. Nevezett előállítására ezen okból került sor, így az jogszerű volt.

Engem nem elégít ki ez a válasz. Szerintem lenne itt azért néhány megválaszolandó kérdés. Vajon mi indokolta az egyébként konszolidált körülmények között élő fiú esetében, ha nem a „szívatás” szándéka, hogy őt a rendőrségre nem írásban vagy akár rövid úton telefonon idézték be, hanem bilincsben másnap hajnalban bevitték? Ám, ha mégis annyira sürgős volt számukra e rettentő súlyú vétség azonnali kinyomozása, miért nem tudták az előállításával megvárni legalább a hivatali idő kezdetét?  Ha pedig hajnali négykor őt mégis mindenképpen be kellett vinni, miért nem hallgatták ki azonnal, miért kellett erre még közel öt órahosszát az előállítóban – személyi szabadságától megfosztva - rostokolnia.

A Rendőrségi törvény az „Arányosság követelménye” címszó alatt kimondja, hogy a rendőri intézkedés nem okozhat olyan hátrányt, amely nyilvánvalóan nem áll arányban az intézkedés törvényes céljával, és több lehetséges és alkalmas rendőri intézkedés, illetőleg kényszerítő eszköz közül azt kell válalsztani, amely az eredményesség biztosítása mellett az intézkedéssel érintettre a legkisebb korlátozással , sérüléssel vagy károkozással jár  Az idézett rendelkezések éppen annak kizárását szolgálnák, hogy ne lehessen senkivel így elbánni, vagyis az embereket ne lehessen feleslegesen, szükségtelenül megalázni, zaklatni, ok nélkül, teljesen indokolatlanul hajnalban lakásukon felzavarni, őket megbilincselni, előállítani és órákig fogva tartani, még akkor sem, ha esetleg netán gyanúsíthatók is valamely vétség elkövetésével.

A cigányok esetében az utóbbi időben többször is éltek a rendőrök az előállítás fentiekhez hasonló sajátos módjával.De ezek, mint már említettem, bagatell ügyek a fővárosban történt súlyos törvénysértésekhez képest.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr61008501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2009.03.18. 08:24:27

Amint bizonyítást nyer ez a verzió, a jegyző ellen máris megáll a "hatóság félrevezetése"és a "hamis vád". Persze egy nem rögzített telefonbeszélgetést, nehéz lesz igazolni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.18. 09:00:31

Majd mindjárt jönnek az olyan szövegek, hogy "te hiszel annak a kancigánynak, hülye hazaáruló fajvédő", meg hogy "rohadjon a börtönben mind", "végre mertek lépni ellenük". Sajnos ilyen a közhangulat ma Magyarországon.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2009.03.18. 09:43:40

Kedves Fedor, csak hát azért, hogy ilyen a közhangulat, mi is felelősek vagyunk. Befolyásolni kell és kicsit talán lehet is a közhangulatot.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.03.18. 10:49:53

@Proszektura: Nézz körül a blogomon, én megpróbáltam, onnan vannak a keserű tapasztalataim.

fedor.blog.hu/tags/cig%C3%A1ny

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.18. 11:02:06

@Proszektura: Most hiszek neked. Tudod miért?
"A jegyző viszonzásul azonnal feljelentést tett ellene zaklatás vétsége miatt. Azt állította, hogy a cigánygyerek őt a telefonban azzal fenyegette meg, hogy ha másnap reggelre nem készül el a kérdéses okirat, megszúrja."

Ugyanis konvergál a 10millióhoz azon magyar állampolgárok száma akit cigány életveszélyesen megfenyegetett, de a rendőr egyikhez sem ment ki. Nem hogy rabosították volna az illetőt(, mármint a cigányt).
Vagyis világos hogy itt valami bibi van. Mezei magyar(/cigány) ilyen esetben megdögölhet...

molaris 2009.03.19. 09:04:54

@Fedor:
Miért is?- nem minden dakota gazember, és nem minden sápadt arcú Grál- lovag. Vannak dolgok e Földön, amik még rendben mennek??????

lanyi 2009.03.19. 23:50:10

Na akkor most én mondok el egy történetet...

Egy kisvárosban élek családommal.A minap az OTP-be mentem kártyát cserélni, és amíg én ügyet intéztem a feleségem a kocsiban maradt, mert az utód elszunyókált.
Mikor visszaértem zaklatottan mesélte, hogy amíg benn voltam a közeli buszmegállóban ácsorgó bácsika ( kb. 80 éves görbebottal)pénzét kivették a pénztárcájából.Fényes nappal 11.00-kor
Na kik voltak?
Hát persze cigányok...
A bácsikának eladtak egy borotvát és annyi volt az ára amennyi pénz volt nála ( kb. 4000 ft.)
A feleségem mondta hogy sajnálja a bácsit de nem mert odamenni.
Elindultam arra a kocsival amerre ők elindultak és nem messze meg is láttam őket.Éppen egy másik idős (kb. 65-70 éves)emberrel folyt az "alkudozás".
Megálltam és odamentem a kocsihoz.Egy kb. 130 kilós kopasz kb. 30 éves kancigány ült a vezetőülésben, hátul egy tipikus idősebb nagybajszú kancigány, olyan vajda típus.
Megveregettem az ajtót, mire a vajda kinyitotta.
Az autó ezüstmetál kb. 2005-től gyártot AUDI A4-es.
Mondom mi folyik itt. azt mondja a vajda ők csak kereskednek.Én mint az öreggel a buszmegállóban, honnan jöttek azt mondja pestről ( nem hittem).Mondom akkor jó lenne ha visszamennének, mert mindjárt rendőrt hívok.( jó elismerem mondtam szalonképteleneket is)
Erre a csicska aki a piszkos munkát végezte, egy kb. 25 éves ragyás arcú romungró kinézetű cigánygyerek,visszaadta a bácsinak a 10.000 ft.-ját amit elvett beugrot az autóbaés elhajtottak.
Az autó renszáma hamis volt ( egy toyotáról származott)egyébként.
A bácsi nagyon ijedt volt remegett, de megköszönte a segítséget,mást nem tudott elmondani.

Na proszektúra barátom, te erre mit reagálsz?

Tudod lehet a buszmegállóban kifosztott bácsi már nem eszik ebben a hónapban, csak a kancigányok híznak tovább....
süti beállítások módosítása