Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A sztárügyvéd nem vállalja

2009.03.19. 16:19 | Proszektura | 10 komment

Jó néhány nappal ezelőtt a hazai közvélemény idegeit az a hír borzolta fel, hogy dr. Magyar György esetleg elvállalja az egyik veszprémi gyanúsított – az újabban csak R. Sándornak nevezett Raffael Sándor - védelmét. Ezt követően a magyar médiavilág valamennyi mértékadó fórumán, a Blikktől egészen a mokkáig bezárólag, a sztárügyvéd urat izgatott sztárriporterek arról faggatták folyton-folyvást, vállalja, vagy nem vállalja.

Az egyik tudósítás szerint, Raffael Sándor kihallgatását nagyban nehezítette, hogy hazakerülése óta csak kirendelt ügyvédje volt. Azonban ennek vége, újságolták örömmel, hiszen a Raffael-család felfogadta az egyik legismertebb magyar ügyvédet, a közszereplőt, az egyetemi tanárt, a Magyar Detektív Szövetség elnökét.

Ezt követően hosszabb ideig kétségek között éltünk, vállalja, vagy nem vállalja az elnök-tanár úr? Igazából már nem is az volt az érdekes, hogy mi is történt abban a bizonyos veszprémi bárban, ki szúrt, ki nem szúrt, hanem az országos médiát az tartotta lázban, az ügyvéd úr vállalja, vagy nem vállalja?

Dr. Magyar kezdetben olyasmiket mondott, amik enyhe bizakodással tölthették el híveit és csodálóit.

"Most még csak ismerkedem az üggyel. Pénteken elmegyek például a helyszínre is, ám hogy végigviszem-e az ügyet, arról csak jövő héten döntök." - nyilatkozta a Blikknek. A mokkában Azurák Csabának pedig az üggyel összefüggésben mindenféle szakmai kihívásokról értekezett.

Tovább izgultunk, igen vagy nem, és persze azért titkon reménykedtünk.

Aztán az ügyvéd úr néhány nappal később ennél is óvatosabban fogalmazott: „Etikailag is nagyon kényes ez a kérdés, mert van személyes veszprémi kötődésem, illetve a másik oldalról is megkerestek, amiből az is következhet, hogy ez ügyben egyik oldalon sem vállalok szerepet.” 

Hűha, ezt a nagy erkölcsi dilemmát vajon hogyan oldja meg a doktor úr mégis? A dolog kezdett egyre izgalmasabbá válni, legalább annyira, mint a Dexter sorozat huszonharmadik része.

Aztán mennykőcsapásként jött immáron ma reggel a legújabb hír, a végleges döntésről. Nem vállalja mégsem. A Blikk értesülése szerint "annyira túl van terhelve, hogy egy ilyen horderejű ügyet már nem tud elvállalni"

Hacsak ezért nem.

Ez a Magyar György vicces ember, amikor azt várja, ezt a szöveget higgyük is el neki. Viccesebb az utóbbi napokban nyilatkozatai révén közkedveltté vált budapesti főkapitánynál, Tóth Gábornál is. Aki – bár kihangsúlyozta, hogy nem kíván cinikus lenni – de olyan elképesztő állításokkal hozakodott elő, amelyek hallatán még Hofi is forogna a sírjában. Igenis, szabályokat sértettek a felelős minisztériumot reklamáló fiatalemberek. Mert mások nem látták tőlük a zászlófelvonást, miután azt a lepedőjükkel eltakarták. A velük szemben intézkedő rendőrök pedig épp a többségi jogokat védték. Ilyen erővel persze néhány, a kilátást akadályozó hórihorgasabbra nyúlt urat is be kellett volna gyűjteni.

Ha valaki nem tudná egyébként elsőre, ki is Magyar György, nos: ő képviselte Ambrus Attilát, aztán a Simon-ügy egyik vádlottját és a móri mészárlásban elhunytak hozzátartozóit is.

Az ügyvéd úr anno azzal a Whiskys üggyel futott be, mint sztárügyvéd, ahol a vádlott olyan mérvű büntetést kapott, ami a hazai joggyakorlatban példátlanul súlyos. Első fokon 15 évet sóztak rá, amire a Legfelsőbb Bíróságon még két évet rápakoltak. Magyar György tehát azzal dicsekedhet, hogy rablásért 17 évet a védencén kívül eleddig senkivel szemben sem szabtak ki Magyarországon.

Szóval elképzelhető, nem a leterheltség lehetett itt a fő probléma most sem. Hanem talán inkább az, hogy az ügyvéd úr nem akart újabb büntetéskiszabási rekordot javítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr21012238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kösz jól vagyok! Ne tessék aggódni! · http://tudtad.blog.hu 2009.03.19. 20:41:38

Ezt az ügyet én sem vállaltam volna. Csak magát járatta volna le, ha bevállalja.

bleee 2009.03.19. 21:41:40

Ha nem vállalta, hát nem! Én is hívtam egy sztárvízvezeték szerelőt. Le volt terhelve, nem vállalta. Rendes volt, ajánlott egy másikat, aki nem volt sztár, de tisztességesen megcsinálta és nem kért sztárgázsit. A posztod viszont nem sztár.

szamarhegy 2009.03.19. 21:42:17

Rendőrök, bírók (bírónő), maffia, nemzetközi vonatkozás, nehéz ebből elfogadhatóan kijönni.

Host 2009.03.19. 21:52:40

Császár Elődöt nem ő mentette fel a rendőrgyilkosság alól?

Punxsutawney Mormota 2009.03.19. 21:55:40

Ugyan, szerinted egy ügyvédnek - főleg egy Magyar félének - vannak erkölcsi skrupulusai? Nincsenek! Raffaellék nem tudtak elég lóvét virítani, így nem vállalta.
Egyébként a cikkirónak igaza van. 17 évet akkor is kihozott volna magának Ambrus, ha nincs ügyvédje. Alapvető jogi- és eljárársjogi nonszenszekben sem képviselte megfelelően az érdekeit.
Nem azt mondom, Ambrus megérdemelte a büntetését, még akkor is, hogy ha az ember robinhúdos lelkülettel rokonszenvezett vele. De 17 év az sok! Főleg úgy, hogy emlékeim szerint csak egy banki alkalmazottnak okozott könnyű sérülést.
Másodfokon még egy emberölés kisérletét is rávarrták, amikor kilométerekkel a rendőrök feje fölé célozva lőtt.

Punxsutawney Mormota 2009.03.19. 21:57:44

@Host:
Nem, az a beszédhibás, selypítős f@rok volt. Zamechnik? Azt hiszem, hogy így írják a nevét.

Mr. Lansky 2009.03.19. 22:09:31

@Punxsutawney Mormota: Zamecsnik Péter dr. - akivel később nemzetbiztonsági balhéban is foglalkoztak, csak akkor a terheltek padján üldögélt. Raffael autóstársát viszont az a Mester Csaba dr. védi, aki Terry Black mellett is kardoskodott. Hiába no, fő az emberi esélyegyenlőség.... :-)
Érdeklődöm továbbá, hogy mit jelent a jogi- és eljárásjogi nonszensz kifejezés?

Punxsutawney Mormota 2009.03.19. 22:17:15

@Mr. Lansky:
Tényleg, nem is tudtam?! Ha még bevállalná a prágai rabbi vs. gólem esetét, akkor lefedné a hazai kisebbségek jórészét?

Bocs', úgy tudom, hogy eljárásjogi hibákat nem vétett a bíróság - ez túlzás volt a részemről, de szeretem a kötőjeles mondatokat :) Anno dacu egy büntetőjog profom Miskolcon volt nagyon kiakadva az emberölés kísérlete miatt, és hosszú órákon keresztül magyarázott erről az esetről. Őszintén szólva eleinte érdeklődve hallgattuk minda a kétszázan, de mivel másfél órával később, még mindig nem tudott kifarolni a harmadik mondatából, ezért inkább a nagyelőadó hátsó ajtaján diszkréten leléptünk és mentünk léghokizni a Rock Well-be.

Punxsutawney Mormota 2009.03.19. 22:18:21

@Mr. Lansky:
Ja, egyébként köszi! Tényleg Zamecsnik és nem Zamechnik.

mgr55 (törölt) 2009.03.19. 23:48:12

Én Magyar Györgyöt és Zamecsniket nem hasonlítanám össze. Vannak Magyarországon úgynevezett sztárügyvédek, Zamecsnik az. Magyar egy idióta, tehetségtelen médiamajom.

Én hallottam Zamecsnik védőbeszédét, nem egyet és hallottam Magyarét is. Hallottam sok ügyvédét. Láttam Zamecsniket is tárgyalni és láttam Magyart is és láttam rengeteg ügyvédet tárgyalni.

Magyar a leggyengébbek egyike. Nagy svung, nagy szavak, folyosói arcoskodás párosul az időnként kétségbeejtő felkészületenséggel és a nulla tartalommal.

Zamecsniket lehet nem szeretni, mert selypít meg iszonyú nagyképű is, utóbbi okán magam is rühellem, de kétségtelen és a szakmában sem nagyon vitatott tény, hogy tehetsége és felkészültsége messze kiemelkedő az átlaghoz képest. Van vele együtt még persze jó védő Budapesten, jópárat a sztárügyvéd-címmel is felruháztak már, de Magyar ezek közé a felkészült ügyvédek közé soha nem tartozott és ma sem tartozik.

Feltűnt már valakinek, hogy Magyar soha nem bukkan fel a nívósabb gazdasági bűügyekben, vagy akár a komolyabb, a szervezettségük és az elkövetett bűncselekmények volumenét tekintve a bűncselekményi hierarchiában magasabb szinten álló bűnügyekben? Nem tűnt fel? Hát akkor most mondom. Magyar a tudatlan kisember, a szerencsétlen perifériára szorult kisbűnözők ügyvédje, csóringer talpasrendőrök és kelemenanák kutyaharapásos sztárja, a mamikák, papikák és senkiháziak csodált hőse.

Magyar egyetlen célja a médiában szereplés. Ez szakmában, értem ezalatt most az újságírói szakmát, teljességgel köztudott. Nem csak a bírák között, de a mérvadó, hozzáértő bűnügyi újságírók között is visszatérő sztorik a Magyar György-féle tárgyalótermi szerencsétlenkedések, én nem voltam részese, de sosem felejtem e milyen röhögve mesélte egy régi kékfényes az esetet, amikor a vádlottnak az volt a szerencséje, hogy a bíró nem fogadta el Magyar bonyolult okfejtését, mert ha elfogadta volna, akkor az eset súlyosabban minősült volna. A röhej az volt, hogy ez már az okfejtés alatt mindenkinek leesett, kivéve a hülye Magyart, aki nem vette észre a bíró végtelen döbbenetét és testbeszéddel kifejezni próbált igyekezetét, hogy leállítsa az ámokfutást, és kivéve szegény kis hülye vádlottat, aki nyilván el volt ájulva, hogy milyen okos sztárügyvédje van.

A média-ügyvéd Magyar György és a média kapcsolata szintén sajátságos. Az újságírók zöme teli szájjal röhögi ki Magyar mániákus médiatolongását, azt a leplezetlen törekvést, hogy képernyőn, kereskedelmi rádióban, Blikkben, akárhol ott legyen. Teli szájjal röhögik ki, közben lesajnálják őt, de hívják, mert jön mindig, akár az ágyból ugrik ki, ha az ügynek épen nem használ a nyilvánosság, jön akkor is, meggyőzőn beszél és csak a szakmabeliek fogják a fejüket arra a sok zöldségre, amit itt-ott teljesen felkészületlenül összeimprovizál.

Vannak tehát Magyarországon sztárügyvédek, de és ezzel vállalom a demagógok támadását, de akkor is ez a véleményem, a sztárügyvédnek kikiáltott ügyvédek közül sokan tényleg kiemelkedik az átlagból tehetségben, felkészültségben és igen, kapcsolati tőkében.

Magyar György nem emelkedik ki sehonnan. Ez az ember egy tehetségtelen majom, aki befurakodik a médiába és befurakodik azokba az ügyekbe, ahol média-érdeklődést remél, ami persze csak egy bizonyos szint alatt működik, mert egy szinten fölül ezt a figurát senki nem veszi komolyan. Csak a mamikák, papikák és sok-sok tudatlan szerencsétlen. Az Isten óvja őket Magyar Györgytől, mert nem mindenhol lesz olyan bíró, aki leállítja a sztárügyvéd urat, amikor éppen saját hangjától elszállva az ügyfelét tolja be a kóterba.
süti beállítások módosítása