Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A Jobbik seprő

2009.04.05. 12:16 | Proszektura | 3 komment

A Jobbik Magyarországért Mozgalom honlapjának címoldala. mind a barikád.hu „elsöprő” Jobbik-sikerként aposztrofálta Ferenczi Gábor nyelvtanár szereplését az Ajka-Bányásztelepi időközi önkormányzati választáson.

A Jobbik vezérkart annyira feldobta ez a választási eredmény, hogy a honlapjuk címében nagy örömükben még picinykét meg is növelték a jelöltjükre leadott szavazati arányt, ahol 18,92 % szerepel, a valós 18,81 % helyett.

A Veszprém megyei Ajka városának Bányásztelep kerületében a választópolgárok száma egyébként mindösszesen 2140, akik közül 558-an szavaztak, vagyis 26,07%. Ebből a Fidesz jelöltjére 290, az MSZP-s jelöltre 139 szavazatot adtak le, míg a Jobbikos, Ferenczi Gábor 105 voksot kapott, és ezzel harmadik lett.

Mielőtt azonban eufórikus lázban égve triumfálnánk, vagy éppen kétségbeesve fasiszta veszélyt vizionálnánk, jegyezzük meg, hogy a 105 szavazó a Bányásztelepen a választásra jogosult 2140 választópolgár 5 %-át sem éri el. Ezért aztán ezt elsöprő sikernek beállítani, kissé manipulatív propagandahúzás.

A politikával persze alighanem egyidős annak manipulálása is.  Ezt a műfajt az egyház alkalmazta először ipari méretekben, majd a diktatórikus-fasiszta rendszerek agymosó szakemberei fejlesztették tökélyre. Joseph Goebbels, akinek legfőbb célja a Harmadik Birodalomban élő zsidók lejáratása, a tömegek fanatizálása volt, kerekperec kimondta, hogy a propagandának nem kell sem becsületesnek, sem finomnak, sem lágynak, sem szerénynek lennie. A propagandának sikeresnek kell lennie... Nem számít, hogy a propaganda jól nevelt-e. Egy számít csak, hogy elérje célját. Nagyon kevés szempontnak kell jelszavakban testet öltenie, de ezeket a jelszavakat addig kell ismételni, amíg a társadalom utolsó tagja is megérti azt, amit általuk tudtára akarunk adni. Amint a jelszót feláldozzuk, és megpróbálunk sokoldalúak lenni, a hatás elenyészik.

Ez a rendszer működik a világban mind a mai napig, csupán a jelszavak és a képek változtak tájanként, országonként, pártonként stb. Persze ezekkel adott esetben pofára is lehet esni. Csak hazai példákat említve. Rosszabbul élünk mint négy éve, Pannon puma, dübörgő gazdaság, nagy a jólét,,,

Mi a Jobbik viszonylagos sikerének a titka? Szerintem az, hogy jelenleg ők alkalmazzák a leggátlástalanabbul, s épp ezért a leghatásosabban ezeket a technikákat.

Nagyon jellemző, hogy Ferenczi tanár úr milyen „program” jegyében tudott ilyen „elsöprő” eredményt elérni:

„Valós problémákra valós megoldás! Szavak helyett végre a tettek jöjjenek! Valódi és tisztességes érdekképviselet a BÁNYÁSZTELEPEN! Annyian csinálták már rosszul, jöjjön a JOBBIK!!!”

Az egyszerű tőmondatok mind azt sulykolják az egykori munkásnegyed elszegényedett, csalódott lakói számára, hogy itt egy fiatalos és tisztességes új erő jelentkezik, s az új seprő jól seper. Elsöprően jól seper.

A tanár úr a barikád.hu számára még a választás előtt azt nyilatkozta: Hiszem, hogy Ajka az ajkaiaké, Magyarország pedig a magyaroké, és ehhez széleskörű nemzeti összefogást tudunk teremteni, alulról, helyi szintről építkezve!

Hogy kikkel fognának össze széleskörűen? Hát természetesen a nemzettel, ki mással! A Jobbik propaganda ugyanis, az úgynevezett politikai elittel szembeni elégedetlenséget kihasználva, nem győzi hangoztatni, hogy a többi párt mind velejéig korrupt, szétlopták az országot, egyedül a Jobbik képviselői a becsületesek.  (Megjegyzem, annak idején a rendszerváltó pártok is így kezdték.) A Jobbik-duma fontos eleme az is, hogy Magyarország a magyaroké. Sőt Nagy-Magyarország is az övék. S, hogy kik a (nagy)magyarok, ezt persze ugyancsak ők döntik el.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr241047293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2009.04.05. 14:33:01

Senki sem tudja hogy a Jobbik tényleg jobb lesz-e mint a mostaniak. Azt viszont (majdnem) mindenki tudja hogy a mostaniak rosszak. Tehát a biztos rosszra szavaznál, vagy 50-50% jóra vagy rosszra? Valszeg az utóbbira, mert ott van még esély. Ezért is fog bejutni a Jobbik.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.04.05. 14:58:46

Azért nem semmi, egy kis manipulációból (, ami szerintem kampányban egyáltalán nem kirívó), eljutni a holokausztig.

De természetesen a te posztod, az nem manipulatív, nem gyűlöletkeltő, és sehol sem csúsztat. A manipuláció pedig kizárólag náci találmány, a liberálisoktól/balosoktól pl mindig is távol állt.

TD223 2009.04.05. 15:55:06

A 2006-os önkormányzati választásokon, itt 0 szavazatot kapott a Jobbik, mivel jelöltet sem tudtak állítani. Most 105 szavazatot kaptak. Én azt kívánom, minden 2140 szavazóból 105-tel több szavazzon a Jobbikra a következő választásokkor, mint 2006-ban. De 60 is jó lenne, vagy 50...
süti beállítások módosítása