Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • MAXVAL bircaman közíró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Szakértői kormány MSZP módra

2009.04.16. 13:47 | Proszektura | 2 komment

Címkék: imre attila péter tamás veres szekeres mesterházy kupleráj ficsor vahl adám balsay

Ha egy nyilvános ház veszteséges, akkor nem a bútorokat kell kicserélni, hanem a kurvákat. Az MSZP korábban inkább a bútorokat cserélgette, most viszont végre belátva eme ősrégi bölcsesség igazságát, a kuplerájt személycserékkel próbálja rentábilisabbá tenni. (Persze azért, kerül, amibe kerül, a bútorokat is újra kicseréli.)

Ez a próbálkozás lenne az úgynevezett szakértői kormány alakítása.

Gyakori élcelődés tárgya, hogy ha most szakértői kormány alakul, akkor a korábbi vajon milyen volt. A tények, az ország helyzete önmagukért beszélnek: az előző nem volt szakértői, hogy egészen finoman fogalmazzunk. Bár végül is annyi szakértő azért abban is tárcát kapott, mint a mostaniban. Hiszen Gráf legalább ért a mezőgazdasághoz, Székelynek orvosi diplomája van, Draskovics jogvégzett, Hiller Pisti pedig tanárember, és hát persze Szekeres is… Illetve bocs’, pardon! Ő az, aki egy napig sem volt katona Veres Péterhez hasonlóan. (Nem tudom, ki emlékezik még a híres népi íróra? Ő volt az, aki a honvédelmi minisztersége idején, 1947 márciusától 1948 szeptemberéig a hadseregben bevezette a tegezést, s azt a katonai köszöntést rendszeresítette, hogy adjon isten, fogadj isten.)

A korábbi kormányban tulajdonképpen szakértőnek volt nevezhető a sok-sok éves államigazgatási tapasztalatokkal rendelkező Kiss Péter és Gyenesei István is.

De mitől is lenne szakértői kormány a mostani? Tán attól, hogy Szekeres benne maradt?

Az újonnan beválogatott állítólagos szakértők közül az egyik miniszterjelölt viszont máris visszalépett, pedig ő aztán biztosan szakértő volt a maga nemében, abban az értelemben, ahogy a közmondás tartja, miszerint rablóból lesz a legjobb pandúr. Hiszen a vállalkozásait gyakran kísérte kartellozás, ami ugye nem más, mint a tisztességes piaci verseny jogellenes befolyásolása, s az állami források magáncélra történő tudatos megkárosítása.

Ezzel kapcsolatban nyilatkozta ma reggel a Napkeltében az MSZP alelnöke és szépreményű jövendőbeli frakcióvezetője, amit érdemes szó szerint idézni. „Nem mindegy az, hogy valaki tud arról, hogy a cégével kapcsolatban folyik valami, vagy tud-e arról, hogy a cégénél mi történt.”

Ha ez a dodonai mondat netán tán azt jelentené, hogy a cégvezető nem biztos, hogy tudta, konkrétan az adott esetben miről volt szó a cégénél, akkor jogos a kérdés, vajon mitől ismerte volna fel egy ország sokkal fajsúlyosabb problémáit? Ezt Mesterházy Attila úrtól nem kérdezték meg, de ő sem firtatta tovább. Mint ahogy nem került szóba az sem, hogy mennyire néznek utána egy miniszterjelölt előéletének. Most pedig már mindennek nincs is sok értelme, hiszen Vahl Tamás úr a jelöltségtől visszalépett. Őt legfeljebb jövőre a fideszes Balsayék fogják majd minderről alaposabban kikérdezgetni.

Az új kormány szakértőisége azt hiszem azért a 29 éves Ficsor Ádámnál csúcsosodik ki, aki igencsak alkalmas lehet a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszteri posztra, hiszen 2004 októberétől 2006 júniusáig az Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkárságának titkárságvezetője, 2006. július 1-től az FVM szakállamtitkára volt. Miután pedig Gál J. Zoltán 2008 januárjában családi okokra hivatkozva távozott posztjáról, ő lett Gyurcsány Ferenc kabinetfőnöke.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr801068716

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.04.16. 14:27:24

Szakértő kormány?...na az már biztos nem, legalábbis egy darabig. Hogy lehet egy "válságkezelő, szakértő" kormányt felállítani gazdasági miniszter nélkül?! Mint a madár szárny nélkül, illetve mint a Dallas Bobby nélkül :) Tulajdonképpen kibújt a…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2009.04.17. 10:26:04

Én egyszerűen nem értem minek kéne ahhoz történni hogy végre ne az egyéni- és pártérdekek, hanem az ország érdeke domináljon a vezetésben. Bajnai is nagy dérrel-dúrral beharangozta hogy itt már aztán szakértői kormány lesz, aztán csak pislogunk amikor azt látjuk hogy ismét a mszp-szdsz alkuk eredményeképpen, jól bevált öreg, rendszerváltás előtti mszmp-s kéderek ülnek a bársonyszékek felében, a másik felében pedig ifjú paprikajancsik nulla tapasztalattal, zsibbadó nyelvvel, seggükön a tojáshéjjal. Miért, miért, miért???

lanyi 2009.04.17. 13:45:38

@Tapmancs:

Igazad van.

Tudod mit nem értek, azt hogyan van pofájuk ahhoz, hogy az ország jelenlegi helyzetében buflifejű kispéternek egy minisztériumot csinálni.

Ez az elhájasodott őskövület , kíváncsi vagyok mit fog csinálni egész nap, mint társadalmi kapcsolatokért felelős miniszter.

Azt sem értem, hogy tekintheti értelmes ember ezt a képződményt zakértői kormánynak, gazdasági miniszter nélkül.

Ez nem kormány hanem érdekszövetség.