Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Magyarország kézbesítési megbízottja

2009.04.19. 19:41 | Proszektura | 3 komment

Két szoba, három gyerek, négy kerék – adta ki a jelszót még 1998-ban a Orbán Viktor. Egy év, egy kormány, egy forint! – foglalta össze a napokban várhatóan igen rövid regnálási időszakának általa elképzelt legfőbb - Orbán nagy ívű elképzeléseinél kissé szerényebben megfogalmazott – ismérveit Bajnai Gordon a szakértői miniszterelnök.

Mondott aztán még persze olyat is, hogy ő a programja szerint pártállástól független, hiszen a válság minden párt szavazóit érinti, ám ő a világnézeti küzdelmet meghagyja a politikusoknak.

Amikor Bajnai ilyen rizsát rittyentett, tényleg komolyan bízott abban, hogy Kóka és köre üzlettársaként, majd a Gyurcsány kormány gazdasági minisztereként a politikusi mivoltát, politikai hovatartozását, mint valami piszkos kabátot csak úgy eldobhatja?

Komolyan azt gondolta, hogy a nép majd egy csapásra elhiszi róla, hogy ő egy pártoktól független, sőt a pártok fölött álló államférfiú?

Valójában ezt az esélyt már akkor végleg eljátszotta, amikor még csak miniszterelnök-jelöltként, az MSZP kongresszusi pódiumán záróakkordként a szoci potentátok között álldogálva az Internacionálét dudorászta.

Ha ott és akkor fogja magát és kisétál a teremből, mondván, hogy elnézést, de én nem vagyok párttag, hanem egy világnézetileg semleges szakember, és énekeljétek csak az anakronisztikus indulóitokat nélkülem, akkor talán. Akkor lett volna valami esélye.

De hát még erre sem volt mersze. Csak állt ott, mint a focikapus a tizedik bekapott gól után, akinek éppen azt javasolják, hogy legközelebb hordjon valami nagyobb kötényt, és sunyin tátogott, mint egy partra vetett hal. Énekelt is, meg nem is.

Komolyan azt gondolja ez a Bajnai, hogy ha a Hajdú-Bét Rt. és a Dunasolar Rt. csődbemenetele kapcsán a negatív szerepe egyértelműen nem is bizonyítható, a népek azt is elfelejtik majd neki, hogy 2006 júniusáig, egészen fejlesztéspolitikai kormánybiztosi kinevezéséig több Cipruson bejegyzett tulajdonosrejtegető, adóoptimalizáló off-shore cégnek volt a magyarországi kézbesítési megbízottja?

Az optimistábbak legfeljebb abban bízhatnak, hogy a miniszterelnök úr a simlis adóelkerülési technikák terén szerzett tapasztalatait az ország vezetőjeként, a haza javára is kamatoztatja, s Magyarországgal ugyanazt eljátssza majd, mint kedvenc cégeivel, és az egész országot adózásra valahol Cipruson jegyezteti be cakompakk, public limited companyként vagy private limited companyként.  És Bajnai Gördön lesz persze a kézbesítési megbízottunk. Ő ebben az egyben ugyanis vitathatatlanul nagy szakértő.

És ha kell, az ország vagyonát is a várható államcsőd – és a hitelezők - elől ügyesen kimenekíti. És akkor az IMF is pont úgy pofára esik majd, akárcsak a hajdúsági libatenyésztő gazdák. Aztán majd tüntethet ő is a Parlament előtt.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr821074757

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Baj van itt Gordon 2009.04.19. 20:43:17

A nyolcadik baklövés - Együtt sírunk...Hát íme itt van. Egy kellemes vasárnap délután Gordon bemutatta csomagját. Itt ahol lakom, be is borult rendesen azóta. Nem elemezném, hisz igazából sok meglepetés nincs benne. Fűnyíróelv alapján megkurtítanak m…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.19. 21:48:31

"És akkor az IMF is pont úgy pofára esik majd, akárcsak a hajdúsági libatenyésztő gazdák. Aztán majd tüntethet ő is a Parlament előtt."

Ez nagyon jó. :) Elképzelem Strauss-Kahnt, ahogy Gonda Lászlóval duettben szidják a kormányt a színpadautóról. :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.04.19. 22:34:54

Jó poszt!
(Ha nincs szó különböző kisebbségekről még ténylegesen érvényesül is: "... A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít."

@TuRuL_2k2: Az hagyján! Az mekkora lenne, hogy Budaházyval nekimegy a rendőrsorfalnak! XD

mesmithy 2009.04.20. 00:31:09

Nem birtam vegig hallgatni, mert a valsagkezelo programjat, mert az a hazugsag mennyiseg es ahogy egy ado(csalo)elkerulo az adozas betartasarol beszel, azt az alszent kepmutatato magatartast amit ezek tanusitanak mar nem birja a gyomrom.
süti beállítások módosítása