Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Meddig még?

2009.04.23. 21:49 | Proszektura | 4 komment

 Alig pár hónappal ezelőtt Bence főkapitány úr még igen magabiztosan kijelentette, hogy közel állnak a megoldáshoz. Akkor mondta ezt biztató hangsúllyal, amikor a közvélemény már jó néhány Molotov-koktélos, lövöldözéses támadást élt meg, és nem igazán látszott a megoldás reális esélye. Aztán teltek-múltak a hónapok és továbbra sem történt semmi. Azon kívül persze, hogy találtak három tarnabodi roma fiatalembert, akik immáron hét hónapja vannak előzetes letartóztatásban minden komolyabb bizonyíték nélkül, jórészt pusztán feltételezések alapján. De a magyar rendőrség elit alakulata, a Nemzeti Nyomozó Iroda hosszabb ideje nem hajlandó ezt belátni, sőt ezeket a fiatalokat és szüleiket, alattomosan – hazugságvizsgálat keretében – már a Piricsén történt cigánysor elleni támadással is meggyanúsította volna. Vagyis hazánk legjobb nyomozó egysége továbbra is – a Kurucinfoval egyetértésben - úgy gondolja, a romák elleni támadásokat, nagy bizonyossággal, ki mások is, ha nem romák követték el. Ezenközben pedig arra hivatkoznak, hogy azért nyomoznak már több mint fél éve, mert az ilyen-olyan-amolyan szakértői vélemények még nem készültek el.

Vajon mivel töltik idejüket ezek a szakértők, ha nem azon esetek vizsgálatával, amelyek ügyében már a köztársasági elnök is szükségesnek tartotta megszólalni és rosszallását kifejezni?

A legújabb – tegnap esti - bűntény helyszíne sincs messzebb az M3-as úttól, mint például Piricse vagy Nagycsécs, ahol korábban történtek hasonló támadások cigány emberek ellen. Igen, most is cigány volt a támadás célpontja. Annak ellenére, hogy ezt a tényt a rendőrségi híradások sokáig nem volt hajlandó megerősíteni. Naná, akkor esetleg arra a kérdésre is válaszolnia kellett volna, hogy rasszista motívum elképzelhető-e.

Tiszalökön a sértettnek a település legszélén található szegényes háza közelében két nyolcévesforma kisfiú éppen azt magyarázza, hogy a bácsinak a golyó átütötte a testét aztán hátul kiment rajta és a garázsának az ajtaját is megrongálta. Ők persze látták is mindezt mielőtt a rendőrség kiérkezett. Nem tudom, hány hasonló korú gyermek van még Magyarországon, akinek ilyesfajta élmény adatott meg ennyi idős korában. Ez bizony a tiszalöki cigánygyerekek számára nem a miami helyszínelők, ez a hazai valóság.

A lövedék egyébként miután a férfit megölte az udvaron, a bejárat melletti illatosan virágzó orgonabokron keresztül áthatolva vágódott bele a garázsajtóba, majd azon gellert kapva repült tovább.

A sértett udvarán immáron csupán egy kis homokkupac emlékeztet arra, hogy néhány órával korábban ott feküdt annak az embernek a véres teste, akit este fél tíz tájban végzett ki az ismeretlen tettes.

A híradások szerint az 54 éves roma férfival egy nagy tűzerejű pisztoly végzett, meglehetősen pontos lövéssel. Aki kicsit is ért a fegyverekhez, az tudhatja, egy pisztoly csak kis távolságból alkalmas pontos célzásra, vagyis a tettes vagy nagyon közelről – közvetlenül a ház kerítése mellett állva tüzelt, vagy pedig nem pisztollyal, hanem puskával lőtt.

A cigánysoron összegyűltek körében nagy az elégedetlenség. Szerintük a nyomozók későn értek ki a tett helyszínére. Elég rövid időn belül megjelent ugyan egy csomó rendőr, de nem csináltak semmit, csak a tett közvetlen helyszínét körbekerítették. Ahelyett, hogy a környező utakat lezárták volna, hogy a tettes ne tudjon elmenekülni.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy megtalálták e a pisztolygolyót, Azt sem, hogy a lövedék hüvelyét keresték-e egyáltalán. A helyiek azt is állították, nyomkövető kutyákat a rendőrök nem is hoztak magukkal, ezt nem tartották fontosnak.

Bizonyos szemtanúk egyébként arról számoltak be, hogy a gyilkosság előtt egy-két perccel egy fekete terepjárót láttak a sértett háza közelében, amelyikből egy feltűnően magas, kommandós öltözékhez hasonló ruházatú férfi szállt ki.

Többen említést tettek arról is, hogy a sértettet néhány nappal ezelőtt az esti órákban magukat rendőrnek kiadó, arcukat kapucnival eltakaró személyek igazoltatták a háza közelében, gyanús körülmények között.

Amíg ma délután a helyszínen tartózkodtam, igen feltűnő volt, hogy nagy gyakorisággal rendőrautók és gyakorlóruás zsarukkal zsúfolt autók jöttek mentek az utcában.

Lassan, szinte lépésben hajtottak el a sértett háza előtt, amelynek udvarán több gyászoló roma tartózkodott, s a bent ülő egyenruhások az ott ülőket fixírozták. Tán attól tartottak, hogy a gyászoló romák majd egymásnak esnek. Mert ezek ilyenek.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr881082858

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.04.24. 11:00:55

Tatárszentgyörgy 2.0Amikor februárban, a tatárszentgyörgyi gyilkosság mögött etnikai okokat véltem felfedezni, egy csomóan nekem rontottak, hogy miből gondolom én ezt, biztos csak uzsorás leszámolás volt, cigány elkövetőkkel, és biztos magyargyűlölő vagyo…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TD223 2009.04.23. 23:17:39

Eddig felderített esetekben: 1-szer tettes egy cigány, 2-szor tettes egy hősugárzó, 3-szor tettes a cigány tulaj, stb.

Már kora reggel rászistázott a teljes média, szóval nem tudom, hogy a rendőrség hogyan nem erősítette meg gyorsan az roma etnikumot.

Minden esetben össze vissza hazudnak a "tanuk". Néha piros autót láttak, amit más fehérnek, megint valaki feketének látott. Még a rasszista hősugárzó esetekor is árpád sávos kisbusz hajtott el onnan, vagy kamion, vagy helikopter.

Cigányok nemcsak fehérből, de cigányból is sokat ölnek meg. Fehérek meg mindenkiből keveset, ha egyáltalán. Szóval mi a valószínűbb?

Asszem kussolhatna a teljes média és szart kéne annak a szájába tömni, aki rászistázik 10 perccel a gyilkosság után.

Oh, és a cigányok már kriminológusok is lettek? Úgy kell helyszínelni, ahogy ők mondják?

tripanek (törölt) 2009.04.23. 23:20:57

ah, kommentelö kollega megelözött

TD223 2009.04.23. 23:58:08

Nahát, Eva Rhodest is cigány ölte meg. Csak nem rasszizmus az indíték?
süti beállítások módosítása