Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Szélhámosok

2009.05.09. 11:57 | Proszektura | 1 komment

Nem értem ezeket a népeket. Nekik végképp semmi sem jó. Nem tetszett nekik a szocializmus, azt mondták rá, hogy az egy diktatúra, amiben nem érvényesülnek a szabadságjogok. Rendszerváltozást akartak. Addig akarták, amíg az egyszer csak a nagy reformereink jóvoltából bekövetkezett.

Pozsgay, dacolva a hatalmas szovjet birodalommal nagy bátran kimondta ötvenhatról, hogy nem ellenizé volt, hanem olyan népizéfelkelésféle. Horn Gyula eközben egy nagy drótvágó ollóval suttyomban átvágta a vasfüggönyt. Aztán Szűrös Mátyás korábbi moszkvai nagykövet is történelmet írt, amikor annullálta a népköztársaságot és a Parlament erkélyéről kikiáltotta a köztársaságot.

Akkor még sokan nem értettük, miért pont a nép szóra lettek allergiásak ezek a nagyszerű rendszerváltók. Azóta már sajnos megtudtuk.

Mi az hogy, nagyon is.

Most legújabban azon háborognak ezek, a még az államforma megjelöléséből is kihagyott népek, hogy Oszkó Péter, miközben másokat takarékosságra sarkall, a II. kerületben száztíz milliós hitellel több száz milliós 400-450 négyzetméteres villát épít. Állítólag konditerem, lift és teremgarázs is lesz majd benne, ellenben az eredetileg tervezett vízesést azt nem építik be.

Istenem, most akkor már mindig ez lesz? Hát ezt akartuk, nem? Hogy mindenkinek joga legyen szégyenkezés nélkül villát építeni. Hát miért pont ő nem építene? Mégis miben lakjon egy szakértői pénzügyminiszter? Tán csak nem egy másfél szobás pápai öröklakásban?

Ráadásul a vízesést el is hagyta.

Szóval ez egy primitív populista támadás a miniszter úr ellen. És nem is az utolsó.

Mert most meg azt olvasom, hogy internetes adathalászok a Pénzügyminisztériumra utaló fejléces levelekben, aláírás helyett Oszkó Péter fotójával próbálják adataik kiadására rávenni a címzetteket.

A minisztérium azonnal közleményben reagált és nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy „a levelek hamisítványok, semmi közük nincs a Pénzügyminisztériumhoz, sem a pénzügyminiszterhez, viszont megtévesztésre alkalmasak".

Szerintem nagy szükség volt erre a gyors reagálásra. Az illetékesek rájöttek, hogy a levél bizony nagyon is hihető, s alkalmas arra, hogy azt gondoljuk, tényleg Oszkó úr küldözgette szerteszét.

Az index tudósítása szerint „a meglehetősen zavaros szövegű levelek a felületes olvasók számára azt sugallják, hogy a címzettek öröklés útján valamilyen pénz kifizetésére számíthatnak, ha megküldik adataikat”.

A levél szerintem is alkalmas lehet a jónép megtévesztésére. Sőt, nem is csupán a felületes olvasókéra. Manapság ugyanis tényleg mit is várhatna az átlagember egy minisztériumtól, ha nem ilyesféle zavaros bukszanyitogató trükköket? Miből gondolhatnánk, hogy tényleg nem a minisztérium akarta egy ilyen ötlettel is a pénzünket kicsalni?

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr71111311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

serwer 2009.05.09. 15:12:14

Kíváncsi lennék azokra az emberekre, akik miatt az adathalászszűrő funkció be van építve az IE-be.
És csak egyforintot kérnék tőlük.
Másrészt a minisztériumokba dolgozó informatikusokra egy kiégett villanykörtét se bíznék. Tapasztalatból mondom, hogy ezek még kb. a nagyfloppi versus kisfloppi-ról vitatkoznak.
Biztos a közalkalmazotti bértábla miatt ez a helyzet.
süti beállítások módosítása