Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Walesi bárdolatlanok

2009.05.17. 15:01 | Proszektura | 1 komment

Címkék: orbán király viktor apró zsolt antal lászló keller martens edward gréczy

Életemben először – és alighanem utoljára - beleolvastam Gréczy Zsolt blogjába, a primitív csúsztatásoktól hemzsegő gyűlölködő írása a Wales-i bárdok címet viseli.

A párhuzam nyilvánvaló, Orbán Viktor nem más, mint a fakó lován lépdelő Edward király, aki mint tudjuk, leverte a skótok lázadását, a vezérüket William Wallace-t pedig bitóra juttatta.

Már a kezdő mondatai is jól mutatják, milyen alantas eszközökkel él Gréczy a Fidesz elnök elleni gyűlöletkeltésben.

 „Orbán Viktor fenyeget. Először is azzal, hogy megnyeri a választást, másodszor azzal, hogy börtönbe csukatja politikai ellenfeleit. Ehhez körítésnek elhívta az 1956-os forradalmat leverő és azt brutálisan megtorló Kádár János egykori barátját, Martens urat.”

Azon most ne akadjunk föl, hogy amikor az MSZP 2002-ben hatalomra került, Keller László közpénzügyi államtitkár úr hány eredménytelen büntető feljelentést kezdeményezett politikai ellenfeleikkel szemben. Ne akadjunk fenn azon sem, hogy a blogíró milyen jogon háborog amiatt, hogy Orbán szóba áll egy olyan emberrel, aki állítólag egykoron Kádár barátja volt, miközben az cseppet nincs ellenére, hogy a szeretve tisztelt ex-miniszterelnöke a mai napig egy olyan zsidóktól elorzott villában lakik, amelyben nem is oly rég még „a forradalmat leverő és brutálisan megtorló” Apró Antal is éldegélt.

Tudtommal Orbán Viktor egyébként soha sehol olyat nem mondott, hogy a politikai ellenfeleit dutyiba csukatja. Arról beszélt és beszél – jó, elismerem, a tőle megszokott kétértelműséggel -, hogy akik köztörvényes bűncselekményeket követtek el, azok nem kerülhetik el a felelősségre vonást.

A blogger ezzel kapcsolatban kifejti: „Már csak a kérdés, hogy ha a Fidesznek bűncselekményekről van tudomása, miért nem tesz feljelentést? Aki ilyenről tud, és azt elhallgatja, maga is bűncselekményt követ el. Csak nem arra készülnek, hogy pártkatonákkal töltsék fel az igazságszolgáltatást, és koncepciós perekkel fedjék majd le be nem váltott mostani ígéreteiket?”

Gréczynek illene tudnia, a feljelentés elmulasztása csak nagyon szűk körben, bizonyos főbenjáró állam elleni bűntetteknél büntethető. Azt is tudnia kellene, hogy az igazságszolgáltatás pártkatonákkal feltöltésének, és a koncepciós pereknek a víziója teljes alkotmányjogi nonszensz, amire egyébként még a szocialista diktatúrának is csak a legsötétebb Rákosi féle rendszerében történt kísérlet. Valamint a korábbi fasiszta diktatúrákban. Jogállami keretek között azonban mindez már teljes képtelenség. Arra viszont jók ezek az alattomos kérdésekbe burkoltan elrejtett állítások, hogy ezekkel is azt lehet sugallni, Orbán megválasztása esetén valamiféle kegyetlen diktatúrát, sőt fasizmust akar bevezetni.

„Mindenesetre a szocialisták és liberálisok, a Fidesztől távolságot tartó MDF-esek melegíthetnek, mivel egy sem bírja mondani, hogy éljen Eduárd.” – vonja meg a végső konklúziót Gréczy. Ezt a hablatyot már végképp nem értem. Mi ez a melegítés, netán valami előkészület a Fideszes lángsírra? Vagy csak bemelegítés a Felcsút SE – Magyar Demokrácia SK focimeccsre?
Akik egyébként mostanában a gyűlöletbeszéd bevezetésén serénykednek, azoknak ajánlom figyelmébe Gréczy Zsolt blogját, mint etalont arra, mi az, amit már büntetlenül nem szabadna leírni.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr341126716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.05.18. 15:07:57

Ki a tököm az a Gréczy Zsolt?
Maunikasóba vót-e már-e?

:)

Komolyra fordítva a szót: ha minden eszement hülye miatt háborognék, már rég infarktust kaptam volna. Az ilyen Gréczy-féle fékezett habzású idióták nem tudnak izgatni.

Ha a közértben elém áll a sorban, összerugdosom, osztjónapot.

Kaccsolatot meg a félhülye akció-nyuggereken kívül szerintem senki sem olvas. Ennyi erővel a Balogh Artúron is lehetne hörögni, höhö :)
süti beállítások módosítása