Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Majdnem rendőrállam

2009.06.01. 12:11 | Proszektura | 43 komment

Egy majdnem fogatlan oroszlán címmel számol be Fekete Gy. Attila (NOL) a több mint egy éve működő Független Rendészeti Panasztestület tevékenységéről. Ez az interjú sok mindent elmond a mai hazai közállapotokról. Mindjárt az első kérdés, és az arra adott válasz is nagyon jellemző és vicces.

„- Már több mint egy éve létezik a Független Rendészeti Panasztestület, de eddig még nem sokat hallattak magukról.

- Megalakulásunkat követően nem törekedtünk túl nagy népszerűségre, tudatosan kerültük a nyilvánosságot. Attól tartottunk, hogy elárasztanak minket panaszokkal, és belefulladunk a munkába.”

Vagyis mindez magyarra lefordítva: létrejött itt egy újabb frankó kis sóhivatal, szép havi fixszel, és rögtön azon munkálkodott, nehogy aztán má’ túl sokat dolgozni is kelljen neki.

Az interjúból kiderül, hogy az őket létrehozó államhatalom sem gondolta komolyan a rendőrségnek ezt a „civil” kontrollját, amikor ilyen impotens szervezetet kreált.

Nem nyomozhatnak, csupán elkérhetik a rendőrségtől az adott ügyben keletkezett iratokat. Nem hallgathatják ki, nem szembesíthetik az érintetteket. Nem foglalkozhatnak rendőrök által elkövetett bűncselekményekkel, csak olyan "ügyekben" illetékesek, amikor úgy sértik meg a polgárok alkotmányos jogait, hogy az a törvény értelmében még nem számít sem szabálysértésnek, sem bűncselekménynek.

Mindez persze talán nem lenne olyan rettentően nagy baj, ha a zsaruk tevékenysége felett létezne egy szigorú profi állami törvényességi felügyelet is.

Ilyenről azonban egyáltalán nem beszélhetünk. A rendőri parancsnokok, a tapasztalatok alapján, nem hogy elítélnék a beosztottjaik törvénytelenségeit, hanem – ha kell bűnpártoló módon is – inkább védelmezik, leplezik azokat. A nyomozó ügyészségek pedig az esetek jó részében szakmailag alkalmatlanok a rendőri jogsértések kiderítésére.

A rendőrök egyébként többnyire azzal az ősi trükkel élnek – ami már annak idején Demszkyvel szemben is bejött nekik -, hogy azonnal megvádolják a jogtalanul vegzált állampolgárt hivatalos személy elleni erőszakkal. Ráadásul a velük szemben állítólag erőszakot elkövető, megkísérlő személyekkel szemben ők – mint sértettek – járnak el, és foganatosítanak különféle sérüléseket okozó kényszerintézkedéseket. És természetesen egy órán belül már nyilatkozik a sajtóügyeletesük is arról, hogy: az intézkedés „szakszerű, jogszerű és arányos” volt.

Tipikus eset, amikor az autós „el akarta ütni” az igazoltatót, aki csak azért nem sérült meg, mert rendkívüli lélekjelenléttel sikerült félreugrania. Ilyenkor egynémely fakabát újabban már arra is jogot formál, hogy lövöldözni kezdjen. Sokszor szerepel a közleményeikben olyasmi is, hogy valaki a rendőrt „meg akarta ütni”, „ütést indított az irányába”, de az egyenruhás az „úriember” ütését bátran kivédte.

Szóval egyelőre – úgy tűnik - bele kell nyugodnunk, hogy Magyarországon a rendőrök azt tesznek velünk, amit éppen jónak látnak. Ha ahhoz van kedvük, cigánytelepeket rohannak le, a lakásaikból ártatlan embereket zavarnak ki, akár éjnek évadján is, őket megbilincselhetik, előállíthatják, eközben sértegethetik, bántalmazhatják.

Vagyis megállapíthatjuk, hogy az a NOL interjúban emlegetett állat nem csak, hogy majdnem fogatlan szegény, hanem valójában nem is oroszlán ő, csupán egy nyuszi.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr801156643

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.06.01. 12:34:17

Védd meg magad a saját tulajdonod - ennyit a rendőrségről... ...ugyanis Bencze József főrendőr szerint ez már nem csupán a rendvédelmi szerv dolga, hanem "törvényes keretek között a tulajdonos feladata is védeni értékeit."  Már elnézést,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsola777 2009.06.01. 22:32:57

"Ez az interjú sok mindent elmond a mai hazai közállapotokról. Mindjárt az első kérdés,..." - DE hol a többi? Link, ilyesmi?
Mert ez így csak másodkézből való, vagy elhiszem, vagy nem. Így inkább nem.

éjjelnap.pál 2009.06.01. 22:35:39

@Zsola777:

http://nol.hu/belfold/egy_majdnem_fogatlan_oroszlan

google

i hate the police (törölt) 2009.06.01. 22:41:09

Kitünő a cikk!2 apró helyesbités:1,nem:,,majdnem rendőrállam, hanem -rendőrállam, de már nem sokáig..2,nem kell belenyugodnunk

egoist 2009.06.01. 23:02:29

Kicsit sem vagy partatlan mi? Az bezzeg teljesen normalis, amikor a csűrhe nekiesik a rendőröknek? Vagy ha igazoltatás elől el akar hajtani valaki, a rendőr meg ne lőkjjön utána, mert az állásával játszik? Aki szerint rendőrállamban élünk, az valószínűleg azt szeretné, ha békében hagynák a rendőrök hogy kocsikat gyújtogasson, részegen ne álljon meg igazoltatáskor és grefitikkel firkálja össze a várost.

prettyinpink 2009.06.01. 23:02:29

a baj nem azzal van, amikor valaki elakarja ütni a rendőrt és az akár rálő. nem is azzal lenne, amikor körbeállják kapákkal és az akár lelőne egy-két ilyet. hanem azzal, hogy ott parkol, ahol akar, akkor kapsz "helyszíni birságot" amikor épp pénzre van szüksége....stb. persze nem minden rendőr ilyen? akkor a megoldás:
rendőrök fizetését 4x-esre emelni (hogy legyen kiből válogatni)
ugyanakkor nagyon keményen ellenőrizni őket, ha valaki korrupt az 10 év. ha valaki csal az 10 év... stb.
és ami még fontos. nem párthoz hű rendőrséget kell csinálni, hanem törvényhez...

viks 2009.06.01. 23:02:52

Én kicsit elkeseredtem azért - ma van a szülinapom - és ma is lószar ez az ország :(

kranführer 2009.06.01. 23:07:44

Ha tökös lenne a rendőri vezetés és a rendőrség (illetve nem pártbohócok vezetnék) akkor Hevesen, amikor léprecsalták a járőrt a CIGÁNYOK, most lenne 14-15 halott CIGÁNY és egy lezárt akta az arányos és jogszerű intézkedésről.
blogger te meg kapd be a faszt a "cigánytelepeket rohannak le" mondatodért, mert nem igaz.

phaidros 2009.06.01. 23:20:49

@egoist: értem, tehát mivel csürhe, egy rendőr tehesse ezt meg veled. Nem kívánom Neked, de megérdemelnéd.

- duplagondol 2009.06.02. 00:01:45

'99-ben, a Bayern - Manchester BL-döntőn Barcelonába érkezett egy angol turistacsoport. A katalán rendőrök lelkiismerettel végezték a munkájukat: a buszokból álló konvojt leállították, az első járműről leszállítottak mindenkit, majd, úgy, ahogy voltak, sorbaállítás után irgalmatlanul megverték őket. A többi turista megnézte ezt, majd szép csöndben elfoglalta a helyét a szállodában és végignézte a meccset.

A minap egy ismerősöm, mint szemtanú emlegette fel ezt a történetet, mikor a 'magyar rendőrállamról' esett szó. Ja, a Manchester 2-1-re nyert...

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.06.02. 00:05:27

@egoist: Na, holnap, ha felébredtek az erre hivatottak, majd megkapod a magadét rendesen! :-)

Seregbontó 2009.06.02. 00:15:14

Máskor meg az a baj, hogy a rendőrség nem lép fel elég határozottan. Igenis tessék lelőni a menekülő drogdílert, tessék szétverni a rendőrkocsira támadó 15-20 etnikumot. Ma már ott tartunk, hogy sok esetben a rendőrök nem mernek keményen fellépni, mert félnek, hogy súlyosabb büntetést kapnak annál a köztörvényes bűnözőnél, akit el akarnak fogni. Persze vannak bunkó rendőrök, meg rendőri hibák, de ha ez így megy tovább örülni fogunk, hogy egyáltalán lesz valami elrettentő ereje a rendőrségnek.
Ami a legújabb "védd meg magad!" jelszót illeti, nem azt jelenti, hogy a rendőrség ezentúl a teljes személy- és vagyonvédelmet a polgárokra bízza, pusztán azt, hogy az embereknek meg lesz engedve, hogy megvédjék magukat. Néhány hónapja még azért vernyogott mindenki, hogy nem védheti meg magát, ha betörnek a házába. Na ez most remélem megváltozik, már csak törvényileg kell lehetővé tenni a dolgot.

i hate the police (törölt) 2009.06.02. 00:28:08

@egoist:elöszőr tanulj meg helyesen irni, mielött reagálsz.No, én kilépek innét, hagyom a rendőrállatokat-akik majd ehhez a témához hozzáfognak szólni-vitatkozni.
@phaidros: egyetértek

Káposztakukac 2009.06.02. 00:30:56

néhány hónapja egy rendőr igazoltatott. szemmel láthatóan unszimpatikus voltam neki(aránylag fiatal pasas drága autóban, mellette csinos csajjal) ezért feltétlenül keresett valamit, amibe beleköthetett volna. nem talált. ezt gondolom nem akarta elfogadni, ezért végül feljelentett, hogy egy kanyarodni tilos táblánál kanyarodtam. természetesen még csak nem is abból az irányból jöttem...
most bírósági szakaszban van az ügy. vagyok én, aki állítom, hogy nem kanyarodtam semerre. van a csajom, aki ezt tanúsítja. a rendőrnek semmi, de tényleg semmi bizonyítéka nincs. hogy is lehetne... ezek után szinte biztos vagyok, hogy el fogom veszíteni a pert, mert ma magyarországon mindent szabad a rendőrségnek. jah, és nem 2006 óta... ez még a szocializmusból fennmaradt átok.
német ismerőseim nem akarták elhinni a történetet.

pulykakakakas 2009.06.02. 00:32:17

@viks: Nekem 31-én volt (mint pl. Orbán Viktornak is) de ugyanilyen volt a hangulatom...

Káposztakukac 2009.06.02. 00:34:33

@- duplagondol: a különbség az, hogy ha ebből ott ügyet csináltak volna, akkor fejek gurultak volna. nálunk a magyar rendőrség simán eltussolta volna az egészet. lásd zsanett-ügy: azt nem tudom, hogy mi történt azzal a lánnyal, de az mára kiderült, hogy miután a csaj rendőrséghez ment, semmi nem történt, csak akkor kezdtek el nyomozni, amikor már a média is beszámolt az ügyről.

pulykakakakas 2009.06.02. 00:34:39

@pulykakakakas: majd' elfelejtettem, Batíz is aznap ünnepelt, neki és OV-nek biztos job volt a hangulata...

Sickret Service (törölt) 2009.06.02. 01:06:15

Úgy tűnik, az meg egy rendszerváltás utáni újkeletű individualista reflex, hogy aki a rendőri intézkedésnek ellenáll, az meg mind polgárjogi aktivista és hős és velük szemben a rendőr csak gonosz önkény megtestesítője lehet.

Ott voltál, mikor "„el akarta ütni” az igazoltatót, aki csak azért nem sérült meg, mert rendkívüli lélekjelenléttel sikerült félreugrania. Ilyenkor egynémely fakabát újabban már arra is jogot formál, hogy lövöldözni kezdjen."?

Gondolom, nem. Honna tudod hát, hogyan történt?
De te, a bátor és tájékozott blogger persze kapásból meg tudod ítélni, mi a helyes és mi nem, ki volt a hibás és ki nem.

Tényleg néha bosszantó és megalázó, hogy a rendőrök megtehetnek dolgokat mindenféle kontrol vagy panaszlehetőség nélkül. De azért nekem úgy tűnik, elég ritka az, amikor tényleg valami jogsértést követnek el az ellen, aki az égvilágon semmi stiklit nem csinált és totál ártatlan.

A hőzöngőkről nagyon gyakran kiderül, hogy azért nekik is vaj van a fejükön, amiről persze a sztori hatásosságának érdekében célzatosan "elfeledkeznek".

KenSentMe 2009.06.02. 01:19:35

@Sickret Service: az viszont egészen biztosan a Kádár rendszerből átmentett, komcsi reflex, hogy az állam igazságos, jóságos, a rendőr tehát az állam felkent karhatalmaként a rend éber őre, az igazság bajnoka.

Én viszont azért nem akarok három napra kómába kerülni, mert valami idióta rendőr fejbe lőtt gumilövedékkel, aztán meg nyomorékként vegzálni otthon, leszázalékolva.. úgy, hogy aki csinálta, annak még bocsánatot se kellen kérnie.. lőjön le inkább valami hülye demokrata, aztán zárják rá a cellát, utána pedig dobják el a kulcsot.. azok, akik szerint a rendőrségnek nincs elég hatalma, alapvetően rossz úton járnak.. a magyar rendőrségnek nem az a baja, hogy nincs hatalma, hanem hogy korrupt, szegényes, és kiszolgálja a politikai elitet.. a rendőrségnek nem nagyobb hatalommal, hanem nagyobb átláthatósággal és hatékonysággal kéne működnie, egyszerűen erről szól a poszt.

És lehet, hogy aki emiatt szót kér, az szociálliberál csőcselék, de aki meg nem képes belátni, hogy a rendőrséggel súlyos bajok vannak, és valahogy a tökükre kéne lépni, az meg - bocsánatot kérek - de egy vörös, kommunista disznó, még ha nem is úgy nevezi magát.

eternity · http://eternity.blogter.hu 2009.06.02. 01:57:54

Aaaachh
Velem pl tehetne valamit egy helyes rendőrbácsi... ;)

eternity · http://eternity.blogter.hu 2009.06.02. 02:03:31

No de, emberek, félre a tréfát.
Nem értem én ezt.
Néha azt hiszem, hogy egy másik dimenzióban élünk.
Ti egy szörnyűséges pokolban, ahol mindenki titeket vegzál, feljelent, üt-vág, késel, viperáz, miegymásol.
Én meg valami mennyországban, ahol a rendőrök kedvesek és segítőkészek voltak velem mindig, ahol a cigányokkal simán el lehet dumálni, ahol soha senki nem akart kibelezni, meggumibotozni és effélék.
Valahol hiba van a mátrixban, drága feleim...

Talán az lehet a baj, hogy én sosem dobálok meg rendőröket?
Vagy hogy sosem mocskos cigányozok részegen az éjszakai járaton?

mokas_gizi 2009.06.02. 03:49:52


MIKOR ÉS HOL ROHANTAK LE CIGÁNY TELEPEKET...!!!

A "Náci" "Rasszista" Magyarországon a cigányokat nem támadták meg sem a rendőrök sem a civilek...minket idáig maximálisan büntetlenül gyilkolhatnak a cigányok...


Franciaországban, Olaszországban, Szlovákiában , Romániában rohantak le gyújtottak fel cigány falvakat egy esetben rendőrök a többi esetben sima civilek akik megunták hogy a cigányok embereket gyilkolnak...

A Birka Magyarok idáig még nem védték meg magukat de szerencsére kezd betelni a pohár...

Rendőrök 90% meg alapból bünöző ezt mindenki tudja de cigányok ellen nem igen lépnek fel, mert a felső vezetés nem engedi...!!!
Cigány bűnözők többsége másnap kint van...

mokas_gizi 2009.06.02. 03:56:38

@eternity:

Kedves barátom vegyük azt hogy NEKED van igazad...!!!

Tisztelettel kérlek, hogy menjél le Miskolcra és éjszaka mászkáljál egy kicsit...!!! /Szívesen írok még 1-2 helyet ahol megtapasztalhatod a nem létező cigány bűnözés fogalmát.../
Utána elbeszélgettünk a ne m létező cigány bűnözésről...!!!

Addig is lenne egy dolog amit nem értek, de most itt a lehetőség hogy megmagyarázd nekem mert tényleg érdekelne a dolog:
Az miért van hogy Blaha, Keletinél a cigány árusok állandóan ott árulják a dolgaikat büntetlenül /Most abba nem menjünk bele hogy azok a termékek honnan vannak.../
Majd a keletihez menjél már el barátom és nézed meg hogy mekkora szemetet hagynak maguk után MINDENNAP...!!!
Utána meg kérdezd meg hogy az a boltos aki üzletet bérel, adózik mit szól mind ehhez...

Az miért van hogy Magyar boltosokat a különböző állami hatóságok viszont előszeretettel ellenőrzik...és olyan büntetéseket szabnak ki hogy szánalom az egész..
Nem véletlenül zárnak be sorba az üzletek...!!!

mokas_gizi 2009.06.02. 03:57:25

@eternity:


Kedves barátom vegyük azt hogy NEKED van igazad...!!!

Tisztelettel kérlek, hogy menjél le Miskolcra és éjszaka mászkáljál egy kicsit...!!! /Szívesen írok még 1-2 helyet ahol megtapasztalhatod a nem létező cigány bűnözés fogalmát.../
Utána elbeszélgettünk a ne m létező cigány bűnözésről...!!!

Addig is lenne egy dolog amit nem értek, de most itt a lehetőség hogy megmagyarázd nekem mert tényleg érdekelne a dolog:
Az miért van hogy Blaha, Keletinél a cigány árusok állandóan ott árulják a dolgaikat büntetlenül /Most abba nem menjünk bele hogy azok a termékek honnan vannak.../
Majd a keletihez menjél már el barátom és nézed meg hogy mekkora szemetet hagynak maguk után MINDENNAP...!!!
Utána meg kérdezd meg hogy az a boltos aki üzletet bérel, adózik mit szól mind ehhez...

Az miért van hogy Magyar boltosokat a különböző állami hatóságok viszont előszeretettel ellenőrzik...és olyan büntetéseket szabnak ki hogy szánalom az egész..
Nem véletlenül zárnak be sorba az üzletek...!!!

mokas_gizi 2009.06.02. 03:58:48

@eternity:

Kedves barátom vegyük azt hogy NEKED van igazad...!!!

Tisztelettel kérlek, hogy menjél le Miskolcra és éjszaka mászkáljál egy kicsit...!!! /Szívesen írok még 1-2 helyet ahol megtapasztalhatod a nem létező cigány bűnözés fogalmát.../
Utána elbeszélgettünk a ne m létező cigány bűnözésről...!!!

Addig is lenne egy dolog amit nem értek, de most itt a lehetőség hogy megmagyarázd nekem mert tényleg érdekelne a dolog:
Az miért van hogy Blaha, Keletinél a cigány árusok állandóan ott árulják a dolgaikat büntetlenül /Most abba nem menjünk bele hogy azok a termékek honnan vannak.../
Majd a keletihez menjél már el barátom és nézed meg hogy mekkora szemetet hagynak maguk után MINDENNAP...!!!
Utána meg kérdezd meg hogy az a boltos aki üzletet bérel, adózik mit szól mind ehhez...

Az miért van hogy Magyar boltosokat a különböző állami hatóságok viszont előszeretettel ellenőrzik...és olyan büntetéseket szabnak ki hogy szánalom az egész..
Nem véletlenül zárnak be sorba az üzletek...!!!

ARK-10 2009.06.02. 06:08:38

Trackback:Kifordított ország [Látogató] · kiforditott.blog.hu/2009/05/22/vedd_meg_magad_a_tulajdonod_ennyit_a_rendorsegrol 2009.06.01. 12:34:17

A baj az, hogy sem a rendőrségnek, sem neked nincs jogod megvédeni a tulajdonod... Ha ezt teszik/teszed, egyből "rásszistá" vagy és a "pártaatlan" cigányvédő bíróság téged fog elitélni! (Lásd a kisöreg esetét a gyümölcsösét fosztogató tetves cigányokkal szemben...)

joungen 2009.06.02. 06:17:09

A hozzászólásokból látszik, hogy az a legnagyobb baj ebben az országban, hogy maguk az állampolgárok nincsenek tisztában azzal, hogy mit is jelent "állampolgárnak" lenni, ezért ilyeneket irogatnak:

"Kicsit sem vagy partatlan mi? Az bezzeg teljesen normalis, amikor a csűrhe nekiesik a rendőröknek? Vagy ha igazoltatás elől el akar hajtani valaki, a rendőr meg ne lőkjjön utána, mert az állásával játszik? Aki szerint rendőrállamban élünk, az valószínűleg azt szeretné, ha békében hagynák a rendőrök hogy kocsikat gyújtogasson, részegen ne álljon meg igazoltatáskor és grefitikkel firkálja össze a várost."

Egyszerűen sem te, sem a rendőrök nem értik, hogy mi a jogkörük. Az, hogy a rendőrök egy állampolgárral jogszerűen, törvényszerűen bánnak még nem jelenti azt, hogy nem védhetik meg magukat vagy nem védhetnek meg bárkit. Miért kell szélsőségekben gondolkodni? Ettől még elkaphatják az összes "grefitizőt", gyorshajtót vagy bárkit. Magyarországon pont azért tehet meg mindent a rendőr, politikus, állami bürokrata mert az emberek ilyen szélsőségesen gondolkodnak, összekeverik az erőt a visszaéléssel, nem tudnak különbséget tenni jogszerű és jogtiprás közt. Egy ennyire tájékozatlan, tudatlan tömeggel pedig bármit el lehet hitetni, legyen az korrupció vagy hatalommal való visszaélés. Aki meg picit tájékozottabb és zavarja ez az vagy elmenekül vagy szenved és undorodik. Sajnos a kommunizmus 50 éve megtette a hatását, itt még mindig a helyi kiskirályok, a rendőr haverok és a pártkatonák irányítanak mindent, ők a megmondó és elintéző emberek, közben meg azt hisszük, hogy fű de fene nagy civilizált ország vagyunk...a háttérben meg rohad az egész úgy ahogy van. Lehet mosolyogni meg büszkének lenni.

mokas_gizi 2009.06.02. 06:54:03

Elnézést hogy 3x linkeltem be hajnalba nem nagyon működött az oldal...

Panka-manka 2009.06.02. 07:36:52

Jogos a cím. Még csak majdnem rendőrállam.
Nézzétek meg a Fidesz + Jobbik 2/3-ad után mi lesz itt. Még visszasírjátok a jelenlegi állapotokat

nemuccaszoc 2009.06.02. 07:40:44

Magyarul soha semmilyen csínytevésük nem derül ki.

BTA 2009.06.02. 07:41:33

Érdekes, én kb. 30 éve élek Bp-en, minden nap járok-kelek az utcán, gyalog is, kocsival is, napközben is, időnként este, néha késő este-éjszaka is.... és még soha a büdös életben egyetlen egy rendőr hozzám se szólt... pedig egy nem éppen jó hírű kerületben lakom.... nem fura ez egy kicsit??
Egyébként meg inkább tartok a rendőrtől (persze ha az jogszerűen de szigorúan jár el), semmint a csürhétől, kisebbségtől meg a többitől, mert manapság sajnos nem a rendőrök miatt rizikós este - néhol nappal is - kimenni az utcára...

tiborc2008 2009.06.02. 07:44:27

Ennek a nyomorult tetves munkakerülő maffiacsicska rendőrségnek a megszüntetése csökkentené a bűnözést Magyarországon.

lbalazs 2009.06.02. 08:41:12

Azt irjatok, hogy a rendorseg nem eleg kemeny, es
azt is, hogy tul kemeny.
En meg azt mondom, hogy az a baj, hogy nem tudod mire szamithatsz. Nem nyilvanos, hogy egy rendornek mire van joga igazoltataskor. Kivulrol ugy tunik, azt tehet, amit akar. Nekem ugy tunik, amikor megallit egy jarokelot, akkor tul kemeny. Ha megallit egy autost, sosem lehetsz biztos abban, hogy nem fog megbuntetni, mert nincs bekapcsolva a biztonsagi oved, meg akkor sem, ha eppen be van kapcsolva. Masreszt meg miert nem lo a menekulo drogdiler utan? Tulajdonkeppen azt mondanam, lojon mindenkire aki nem all meg, csak hogy egyaltalan nem lennek biztos abban, hogy akire ralott, azt meg is probalta megallitani. Szoval az a problema, hogy nem lehetunk biztosak abban, hogy amit a rendor mond, az igaz. Es ez sokkal sokkal nagyobb problema, mint az, hogy szetvertek nehany tuntesest, vagy hogy nehany rendor buncselekmenyt kovet el. Nem vagy biztonsagban, mert a rendor azt tesz, amit akar, es aztan a tobbiek megvedik. Ettol rendorallam. Es nem lesz jobb a valasztas utan, legutobb a Fidesz eppen egy rendort valasztott miniszternek, ez volt ugye a civil kontroll.

cso zsi 2009.06.02. 08:49:22

@tiborc2008: Először a maffia büntetlenül felosztaná/egy kézbe venné a területet.
Ebbe sok civil ártatlanul belehalhat.
Aztán lehet, hogy rend lenne.
Aki szerint nálunk rendőrállam van, az költözzék az USA-ba, majd jöjjön haza.
Kéne egy valódi rendfenntartás, és magas szintre felérő bűnüldözés.

MP 2009.06.02. 08:55:54

Ebben mi a meglepő? Itt minden így működik! Legyen az parkolási társaság, közterület felügyelet, bkv vagy behajtója. Ha félsz ha megijedsz fizetsz. Ha nem félsz tutira megúszod hiszen te bonyolult vagy akivel nem tudnak mit kezdeni. Az egész rendszer a félelemben tartásra épít. Kedvencem azok a traffipaxok amik tök értelmetlen helyen kirakva csak a pénzt "termelik" a valós baleseti gócpontok helyett. De ez csak egy kiragadott példa.

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.06.02. 09:00:06

meglehetősen szubjektív a cikk. és hiányos.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2009.06.02. 09:50:22

@lbalazs: Végig olvasva valamennyi hozzászólást, ezzel értek egyet leginkább.

daito 2009.06.02. 18:41:30

1. Nem tudom milyen rendőrállamról beszéltek. Egész országon végigautózhatsz, utazhatsz úgy, hogy rendőrt nem látsz. Budapesten, nagyobb városokon keresztül sétálhatsz anélkül, hogy rendőrt látnál. Jó esetben látsz, de hogy rád sem bajszintanak, az is tuti.
Rendőr ismerős mesélte, hogy vittek vidéki "nagyobb" város kapitányságára valakit, és abban bíztak, hogy majd látnak rendőrt, az eligazítja őket. Tévedtek...
Másik rendőr ismerőssel jöttünk haza külföldről, és az itthoni 300 km-en direkt figyeltük, hogy hány darab rendőrautót, rendőrt látunk. Közelített a zérushoz.

A rendőrállam ismérve az, idézve lexikonból, hogy "a rendőri felügyelet és a preventív intézkedések az egyéni szabadságot a szükséghatárain túl korlátozzák".

Félretéve azt, hogy nem definíció szerint kell mindent értelmezni; azért ebből a szempontból vizsgálva nincs igazatok.

A rendőri felügyelet oly módon nem valósul meg, hogy évek óta folyamatos emberhiánnyal küszködnek. Vajon mit érzékelnek a rendőrállamból azokban a falvakban, ahol évek óta nincs még kmb-s sem?
Vidéki városokban a 10-20 évvel ezelőtti járőrállomány felét sem tudják szolgálatba rugdosni, nem ritka az sem, hogy 1-2 járőr van szolgálatban éjjel, és várni kell kiérkezésükre 1-2 órát. Rendőrállam, mint olyan.

A preventív intézkedések megint nem túl gyakoriak. Ilyenre az ominózus tér és utca lezárások jó példák; de megint azt tudom erre mondani, hogy pl. Keszthelyen nem volt ilyen probléma, esetleg Abádszalókon sem, Gyulán sem. Ja igen, Budapesten igen; néhányszor. Biztos volt, van valami oka.

Néhány dolgot ne felejtsünk:
A rendőrök pont olyanok, mint a társadalom, a lakosság többi része. Nem külön népcsoport, vallás, kaszt. Ugyanott vásárolnak, ugyanazt a tévét nézik, újságot olvassák; olyan nincs, hogy a társadalom igazságérzete, jogtudatossága 400%-kal magasabb, fejlettebb, mint a rendőröké.
Azt persze tudni kell érteni és elfogadni, hogy mindig speciális csoport. Félnek és lenézik őket; alja munkát végeznek. Okosabb, "modernebb" társadalmakban jobban megbecsülik őket, elsősorban anyagiak terén; hiszen a köz szempontjából a legfontosabb és legnehezebb munkát végzik; de azokban az országokban sem érik el a béke Nobel-díjasok presztízsét. Ellenben alaposabb a válogatás is.

Értem, hogy mit írtok le és miért a rendőrökről. De nevezzetek meg idehaza olyan szakmát, csoportot, akiket megbecsülnek; főleg az állami szektorból.
Ki ne tudna rosszat mondani a hivatalnokokról? Tanárokról? Politikusokról? Művészekről? Gazdasági szakemberekről? Orvosokról?

Alapvetően 3 gond van a rendőrökkel kapcsolatban.
1. A rendszerváltás során számos kérdés maradt nyitva, elvarratlanul. Mi legyen az erőszakszervezetekkel, mi ezek viszonya a társadalommal kapcsolatban, meddig lehet elmenni? Hol a helyük a társadalomban, mik az igények, a prioritások? Ez hozzácsapódott az évtizedek óta meglévő szakmai, emberi gondokhoz és ezeken nem tudnak túllépni 20 éve. Sem a rendőri vezetők, sem a politikusok, de mi, állampolgárok sem.
Ráadásul állandóan gyenge a fizetés, és idővel kevés a romantika ahhoz, hogy pályán maradjon az ember.
2. A társadalom jogtudatossága, mit lehet, mit szabad, mihez van jogod: egyén és a közösség szintjén még nem szilárdultak meg. Nem is megy rövid idő alatt; de tény, hogy "normális" alkotmánnyal, normális törvényekkel, normálisabb, gyorsabb hivatali, bírósági rendszerrel egyszerűbb volna.
3. A magyar társadalom, de a politika mindig kivételez. Pontosabban megy ez az örökös játék; most ezt a területet elhanyagolom, mert nincs rá pénz, jó ez így, nem értünk hozzá, ejráérünkarramég. Eközben másik területet meg tolunk pénzzel; még az őrkutya is fánkot zabál, mindenki a legújabb eszközökkel hadonászik, még akkor is, ha 0 a hozzáértés.
Aztán eltelik x idő, és fordul a szél; most más a kedvezményezett, és az eddigi kedvenc az elhanyagolt.

Ergo az egyes csoportok, szakmák örök versengésben vannak; de az nonszensz, hogy a rendőrök a tanárokkal, az orvosok a gazdákkal versenyezzenek több támogatásért, jobb fizetésért; stb.
Ellenben évtizedek óta lehet másokra, szakmákra, csoportokra mutogatni. Bezzeg ők...

mokas_gizi 2009.06.02. 23:08:35

@joungen:

Ez az eset amit a Tisztelt Blog szerkesztő írt az is olyan volt hogy a cigány el akarta gázolni a Rendőrt Érdi eset ugye...

Tudod Kedves Blog író az összes civilizált országban rálőnek az autósra ha az autójával el akarja gázolni a rendőrt mert ezt gyilkossági kísérletnek hívják rendőr ellen...!!!
Nálunk meg azzal volt tele a sajtó hogy a rasszista rendőrök mit csináltak, utána meg szokás szerint kiderült hogy a cigányok megint hazudnak, jogosítványuk sem volt, bűnözők voltak...

Az a FULL szánalom hogy a média hazudozik annyira láthatóan és undorító modon hogy az már ennyira,de annyira feltűnő hogy ez már abszurd...!!!
Összes támadásról ami a cigányok ellen volt mind kiderült hogy cigányok követék el, amikor ezt kiderült akkor a média kussolt...!!!

mokas_gizi 2009.06.02. 23:09:57



A másik elég feltűnő dolog hogy egyre több hasonló blog jött létre a zsindexen ami egyértelműen hazudik és provokálni akarja az embereket...
Sok a hülye és könnyen befolyásolható ember az országban igaz,de már olyan dolgokba hazudoztok hogy még egy FULL hülye is látja hogy hazudtok...!!!

mokas_gizi 2009.06.02. 23:32:29



Az utóbbi hónapokban egyre több az egyértelmű hazugság a Médiába mind itt mind külföldön…azt tudjuk ezek a zsidók kezében vannak...

De azt nem hiszem el hogy amikor egyértelműen hazug dolgokat állít egy újság vagy bármi más médium az ország világ előtt provokatív céllal ne lehetne beperelni eljárását indítani ellene...!!! Ne lehetne arra kötelezni hogy teljes oldalon bocsánatot kérjen és be ismerje hogy hazudott túlzott...
/Zsindex blogokban is egyre több uszító liberális blog indult többségében azért tudják az emberek hogy hazugság amit ezek az emberek írnak de szánalom hogy ezeket büntetlenül megtehetik az ország egyik legolvasottabb hírportálján…ezenfelül ha valaki olyan dolgot ír hogy elég keményen hazudnak akkor törlődik a hozzászólása is…/
Nemzeti Jogvédő Alapítvány, Jobbik, Pax Hungarica nem tud ezen dolgok ellen fellépni feljelentést tenni…?

i hate the police (törölt) 2009.06.02. 23:51:18

Az a helyzet, hogy ehhez a témához nem akartam hozzászólni, mivel már más fórumokon már kifejtettem erről a véleményemet,de mivel van néhány korrekt hozzászólás, mégis megteszem:@tiborc2008: igy van.Ezt nyilatkozta Hende Csaba is:,, ez a rendőrség minden törvénytelenségnek a gyökere.Teljesen fel kell számolni, aztán majd, aki arra alkalmas azt visszavesszük ill. felvesszük,,-no persze ez csak igéret marad..
@cso zsi: az átmeneti időszakban a hadsereg lá
thatná el a rendvédelmi feladatokat, a bünözőket elkapnák, viszont nem zaklatnák az autósokat és nem vernének ártatlan embereket.Az USA-t nem lehet Csonkahonhoz hasonlitani, ott teljesen más a jogrendszer, viszont ott nemcsak ,,követelnek, de adnak is,, /pl. nincs közúti zaklatás/.
@lbalazs: részben igazad van.Az Rtv. és a Rendőrség szolgálati szabályzata azonban nyilvános.Ellenben különböző belső utasitásokat próbálnak eltitkolni, kevés sikerrel:)

i hate the police (törölt) 2009.06.03. 01:58:47

@mokas_gizi: mivel szünetelt a blog, a válaszom nem ment át, ezért leirom újra:a válasz egyszerü:a NJA ..hmm..bizonyos okok miatt nem tehet semmit, a Jobbik EP-listavezetője a múltbéli dolgai miatt nem túl hiteles..nem beszélve Szima Juditról, aki a 4. az EP-listájukon..ő csak a kisrendőrőket védi, az állampolgárokat nem/egy bocsánatkérés 23.-ért kevés-,,neveket akarok hallani!,,-a Pax Hungaricat nem ismerem-bár a szónokuk igazság meneti beszéde a SZKR-on látva jó volt.
De ha mégis tennének egy feljelentést, szerinted, mi történne?Sajnos, de facto:semmi
süti beállítások módosítása