Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Kormányzati krízis-kalap

2009.06.19. 22:21 | Proszektura | 2 komment

A kormány egymilliárd forintos kormányzati krízisalapot hozott létre a szegény emberek megsegítésére.

Akadt olyan bankár, aki azonban máris tiltakozott. Például Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke megjegyezte, hogy ez az alap szép példája a populizmusnak.

Ám az ötletgazdák ilyen kritikáktól nem zavartatták magukat és közzétették a győzelmi jelentésüket, miszerint az összegyűjtött összeg máris meghaladja a négymilliárdot.

A kormány által a legrászorultabbak megsegítésére létrehozott alap kasszáját  az növelte, hogy idekerül az áramszolgáltatók extraprofitjából 2-2,5 milliárd, valamint a PSZÁF banki bírsági bevételeiből származó mintegy 800 millió-egymilliárd forint.

A hírek szerint az alaphoz utaltatja fizetését Bajnai Gordon kormányfő is, a miniszterek közül pedig Kiss Péter és Oszkó Péter ajánlott fel hozzájárulást; Kiss egyhavi fizetését teszi hozzá a segélyezésre fordított összeghez.

Érdekes, nem? Az átlag-munkavállalókkal nem sokat szaroznak, tőlük a válságra hivatkozva rendeletileg elveszik a különféle utazási és egyéb kedvezményeiket, megnyirbálják az adómentes juttatásaikat, családi pótlékot, gyest, gyedet, tizenharmadik havi bért, nyugdíjat, ilyesmit.

Nem arról van szó, hogy udvariasan megkérik őket, ugyan mondanának már le a pénzük egy részéről a nemzeti krízisalap javára. Nem bizony. Szigorú jogszabályokat hoznak, kötelező erejű előírásokat

Bezzeg a gazdagok esetében más a módi. Ott nem törvények vannak, hanem önkéntes szamaritánusi jótékonykodás. A milliárdos Bajnai például nagyvonalúan lemond a havi béréről. Ami ráadásul havi egy egész forint.

Csak azt nem értem, miért nem fordítva történik mindez? Miért nem a gazdagoktól veszik el kötelező rendelkezésekkel az extraprofitjuk egy részét, míg a kisemberek esetében pedig miért nem a belátásukra bízzák, hogy lemondanak- e az őket eddig megillető szerény juttatások egy részéről?

Egyébként elég abszurd az is, hogy csak az áfaemelésekkel a sokszorosát veszik ki az emberek zsebéből annak, amit aztán így összekalapoznak nekik, hogy ne haljanak éhen.

Ezt a kormányzati krízisalapot ezért nevezzük inkább nevén, legyen az, ami. Vagyis az így összegyűlt pénzekről ismerjük el, hogy azok arra szolgálnak, hogy a legszegényebb szavazópolgárokat némi kis osztogatással az MSZP számára megpróbálják visszaszerezni. Pár konzerv, vagy pár kiló liszt árával, mint korábban.

Nem tudom most is sikerül-e?

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr71196214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.20. 12:56:26

Jogos. Pl, ha a 4es, m6-os metró nem 3szorors áron épülne, akkor nem aprópénzért kéne kuncsorogni.

Bajnai meg nem a fizetését ajánlja fel, hanem győzze meg a haverjait, hogy ne Cipruson adózzanak.

Tapmancs 2009.06.22. 07:17:32

Így van. Itt minden nagyberuházás dupla-tripla áron épül mint a "nyugaton". Elsősorban a korrupciót kellene megszüntetni, egyből jönnének a százmilliárdok.
süti beállítások módosítása