Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Dávid Ibolya demokráciája

2009.06.21. 19:23 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: mdf kizárás boross

Az MDF hivatalos honlapja a „legfrissebb” cím alatt sajátos győzelmi jelentés formájában számol be arról, miszerint Dávid Ibolya maradt az MDF elnöke, s a bizalmi szavazás  mintegy kétharmados többséggel megerősítette az MDF elnöke és elnöksége által folytatott politikát.

Ami a konkrét számokat illeti, a küldöttek 182 igen, 72 nem és 20 tartózkodással erősítették meg pozíciójában Dávid Ibolyát - számolt be Kerék-Bárczy Szabolcs szóvivő, kijelentve, hogy az MDF demokratikus párt, ahol minden döntést viták előznek meg a megfelelő testületekben. Eddig is demokratikusan születtek a döntések, találgatásokkal, feltételezésekkel nem tudnak mit kezdeni – válaszolta a szóvivő arra a kérdésre, hogy lesznek-e a szankciók azok ellen, akik nemmel szavaztak.

Arról egyáltalán nem ejtett szót, hogy az MDF fene nagy demokratikusságával hogyan függ össze a mindenáron való nyílt szavazás erőltetése, s az is, hogy a küldötteket megyénként csoportosítva ültették le.

Az elnökválasztásról a honlapon a szóvivő további számadatokat nem közölt, azonban egyéb híradásokból az is megtudható volt, hogy a meghívott 378 küldöttből mintegy százan nem jelentek meg, majd amikor kiderült, hogy nyílt lesz a bizalmi szavazás, további hatvan-hetven küldött tiltakozásul elhagyta a termet.

A pártszóvivő azt viszont kihangsúlyozta: a kétharmados többség felhatalmazást jelent arra, hogy ez a vezetés folytassa munkáját. Hogy a fentiek ismeretében miként jött ki ez a kétharmad, arról szintén nem beszélt.

Az már csak hab az MDF féle demokratizmus kissé megsavanyodott tortáján, hogy az MTI értesülése szerint amikor a pártból kizárt Hock Zoltán és Pettkó András elnökségi tagok helyére történt választás során Herényi Károly nem kapta meg a szükséges számú szavazatot, akkor Dávid Ibolya, az MDF elnöke érvénytelenítette a szavazás eredményét, és elrendelt egy harmadik szavazást is.

Pettkó Andrást egyébként nem engedték be a gyűlés helyszínére, ám róla ugyanezen a napon megjelent egy másik hír: Pettkó és a munka címmel, amely azt adja tudtunkra, hogy az érintett úr csak a kamerák előtt volt hajlandó dolgozni. Ezért tőle azt várja az MDF, hogy ezek után adja vissza azoknak képviselői mandátumát, akiknek azt köszönheti, ahelyett, hogy a kamerák előtt bohóckodna.

Ami ennek a közlésnek a pikantériája, hogy a honlap címlapján egy stilizált almában e percig is ott szerepel Pettkó András fényképe, mint ahogy ott virít a mostanában ugyancsak kizárt Katona Kálmáné és Hock Zoltáné is. De az öreg Hóbagolyé is, aki épp a napokban sokallt be a pártelnök és köre sajátos ámokfutásától.

Mindezek ismeretében akár Dúvad Ibolya nevet is adhatnánk ennek a hölgynek, aki a pártját ily szépen demokratikusan megtisztította. Addig-addig tisztogatta, amíg nem maradt belőle szinte semmi. Úgy járt, mint a kopaszkatona, mikor krumplit pucol a laktanya konyhájában.

Aki nem tudná, ő az egyébként, akiről már több ezer napja nem tudjuk, hogy most akkor ért-e a focihoz vagy sem.

Mindenesetre azt amit az MDF-fel képes volt megcsinálni Herényi Károllyal együtt, röpke pár év alatt, az tényleg párját, pontosabban pártját ritkítja.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr11199297

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner 2009.06.24. 21:40:02

Dávid és Herényi nyomában az ügyészségKikéri az MDF két vezetőjének mentelmi jogát az ügyészség az UD Zrt. ügye miatt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása